Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 11:16 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Proszę przeczytać poniższy post przed oddaniem głosu. Ile jesteś w stanie zapłacić za komplet nowych kół do driftingu ??
Mniej niż 50 zł 64%  64%  [ 35 ]
Około 55 zł 15%  15%  [ 8 ]
65 zł 2%  2%  [ 1 ]
75 zł 5%  5%  [ 3 ]
Do 85 zł 15%  15%  [ 8 ]
Liczba głosów : 55
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 12, 2007 11:14 pm 

nie wtajemniczonym proponuje zapoznać się z tym http://www.ae86.hu/movies/Best_Motoring_Drift_Bible.avi , Tytuł filmu "Drift Bible" mówi za siebie. Prawdziwy DK Keichii Tsuchiya pokazuje jak to wygląda i jak to robić.

A tak pozatym na każdym rodzaju "opon" da się driftować i nie ma nawet różnicy w tym ze są inne od siebie.

Nie lubie jak nie znający się ludzie na tym piszą jakieś głupoty. Ja w drifcie siedze juz ze 4 lata, wiec coś na ten temat wiem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 12, 2007 11:23 pm 

Nie chce tu nikogo oceniać ale jak dla mnie to drifting w skali 1:1 a drifting rc jest spora różnica.

I skoro Pan Paweł twierdzi że drifting to opis z książki Sobiesława Zasady "Szybkość bezpieczna" To ja Podam jedno pytanie czy ten gość w książce napisał o driftingu modelem 1:10 z napędem na 4x4 ?? czy może autem 1:1 które to posiada napęd na tył ??

Bo jeśli Pan Paweł sądzi że to jest to samo to radzę Panu w swoim modelu ustawić napęd tylko na tył założyć opony jakie się Panu podobają i wtedy zbierać zakręty na torze bokami jeśli Pan pokaże mi w takiej sytuacji drifting i będzie on porównywalny z driftami na filmikach Yokomo gdzie prezentowane są modele które posiadają opony gumowe z obręczami z plastiku to wtedy z ręką na sercu przyznam że wywody w książki mają pokrycie z modelach RC.

I z tego co potwierdza Lord driftuje się na zawodach na oponach Yokomo. Choć przyznam że jestem przekonany ze w 90% przypadkach są to opony tego typu.
http://www.yokomousa.com/newproducts/pi ... R-DR03.jpg
http://www.yokomousa.com/tires/zr-dr02_300.jpg
I jeśli ktoś sądzi że te obręcze na opony są wykonane z twardej gumy to ja serdecznie mu współczuje inteligencji.

A i dla wszystkich fanów twardych opon gumowych nie ktoś nakręci filmik ze swojej jazdy bo jakoś nikomu się do tego nie kwapi ??

A ja z chęcią bym zobaczył te niby super profesjonalne drifty

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 12, 2007 11:29 pm 

To co Drinek to sa właśnie "opony" Yokomo, maja wgłębienie na które się nasadza różnej twardości nakładki. To jest plastik tylko że ma wygląd normalnej opony i lepiej wygląda niz wykła rurka kanalizacyjna.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 12, 2007 11:56 pm 

Lord Ok ja się z Tobą jak najbardziej zgadzam i z tego co widzę są to bardzo popularne opony.

Dla mnie to czy ktoś stosuje takie opony jak yokomo czy nakładki PCV takie jak ja w swoim sprzęcie które wcale źle nie wyglądają prawdę mówiąc. Mało mnie interesuje na czym jeździ ważne żeby efekt tej jazdy był ciekawy.
http://www.rckonin.neostrada.pl/drift/drift.jpg

Ok jak ktoś założy sobie szara rurę od kanalizy jego wybór albo jakaś niebieską ok ja sądzę ze wygląda to co najmniej śmiesznie.

Ale nie lubię jak ktoś twierdzi że Drifting RC i Drifting autem w skali 1:1 to jest to samo. Główna frajda polega na tym aby efekt był ciekawy aby auto bokiem zakręty zbierało, a nie na rozczulaniu się ze jak na pcv się gaz puści to auto nie prostuje się jak podczas driftów w skali 1:1

Jedyne co mnie cały czas ciekawy to zobaczyć filmik na którym to auto rc 1:10 z gumowymi oponami ładnie zakręty zbiera. Najlepiej jak będzie to filmik od jakiegoś niestrudonego przeciwników PCV :)

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 12:16 am 

nikt tu chyba nie jest przeciwnikiem pcv, bo wiekszośc tak własnie jeżdzi. Uważam natomist, że samo pcv przypomina bardziej jazdę po lodzie, niz drift na asfalcie. Praktycznie znikoma przyczepnośc powoduję ciągła walkę z poślizgiem, a nie jego kontrolę. Tak przynajmnieu dzieje się w spalinowych modelach, gdzie gaz nie jest tak płynny jak w elektrykach.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 12:42 am 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
Drinek napisał(a):
Lord Ok ja się z Tobą jak najbardziej zgadzam i z tego co widzę są to bardzo popularne opony.

Dla mnie to czy ktoś stosuje takie opony jak yokomo czy nakładki PCV takie jak ja w swoim sprzęcie które wcale źle nie wyglądają prawdę mówiąc. Mało mnie interesuje na czym jeździ ważne żeby efekt tej jazdy był ciekawy.
http://www.rckonin.neostrada.pl/drift/drift.jpg

Ok jak ktoś założy sobie szara rurę od kanalizy jego wybór albo jakaś niebieską ok ja sądzę ze wygląda to co najmniej śmiesznie.

Ale nie lubię jak ktoś twierdzi że Drifting RC i Drifting autem w skali 1:1 to jest to samo. Główna frajda polega na tym aby efekt był ciekawy aby auto bokiem zakręty zbierało, a nie na rozczulaniu się ze jak na pcv się gaz puści to auto nie prostuje się jak podczas driftów w skali 1:1

Jedyne co mnie cały czas ciekawy to zobaczyć filmik na którym to auto rc 1:10 z gumowymi oponami ładnie zakręty zbiera. Najlepiej jak będzie to filmik od jakiegoś niestrudonego przeciwników PCV :)

Na focie jaką pokazałeś wydaje mi sie że jest tworzywo ABS a nie rurka pcv... A te niebieskie to tez nie rurka pcv tylko home made zrobione nakladki z tworzywa sztucznego... pozatym w sklepach "kanalizacyjnych" sprzedawcy podają informacje że nie ma rurki pcv o srednicy wewnetrznej 53mm więc to co zostalo nazwane rurka pcv nie ma zastosowania w kanalizacji :]

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 11:50 am 

Gieroll napisał(a):
nikt tu chyba nie jest przeciwnikiem pcv, bo wiekszośc tak własnie jeżdzi. Uważam natomist, że samo pcv przypomina bardziej jazdę po lodzie, niz drift na asfalcie. Praktycznie znikoma przyczepnośc powoduję ciągła walkę z poślizgiem, a nie jego kontrolę. Tak przynajmnieu dzieje się w spalinowych modelach, gdzie gaz nie jest tak płynny jak w elektrykach.

i ewłasnie o to mi chodzi, zresztą ktoś to ładnie wczesniej nazwał to jest ślizganie sie a nie drift !! driftuje sie dozowaniem gazu, po puszczeniu gazu model ma łapać przyczepnośc a na PCV raczej takiej opcji nie ma Nie mówie ze PCV są złe bo tez na nich jezdziłem i to długo ale uwierzcie mi na oponach z twardej gumy jest dużo lepiej ( oczywiscie silnik też musi mieć swoją moc bo na zwykłej puszcze to niestety ale trzeba zostać przy PCV :P )

Losi Micro Desert/Xcelorin 10250KV
Lama V3 :)

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 12:05 pm 

ślizganie = drift, a co Wy byście chcileli żeby model sę trzymał toru. Ja jakoś żadko reguluje gaz podczas driftu, bardziej skręcanie, jedynie wtedy spuszcam spust gazu kiedy musze uzyć hamulca.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 2:22 pm 

hmm.... Oczywiście, że drift 1:10 jest inny, niż 1:1. Ale uwierzcie mi, że technika jazdy jest podobna - sterujemy głównie gazem, a nie kierownicą. Drift polega na kontrolowanym poślizgu, a nie bezwiednym ślizganiu! Jak już ktoś napisał, mając zwykłą puszkę jesteśmy zmuszeni albo zastosować plastikowe opony, albo mniejsze przełożenie.

GG:8235737

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 2:32 pm 

akurat jeżdże samochodami 1:10 i 1:1 i jeżeli umiesz puszczać boki w 1:1 to raczej wiesz ze manewr kierownicy polega tylko na odpowiedniej kontrze i jeżeli ktoś uwarza że gaz jest mał istotną sprawą to jest dla mnie poprostu śmieszny...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 2:37 pm 

GEX, twoja wypowiedź jest skierowana to Lorda, czy do mnie? Bo ja napisałem dokłanie to co ty :) Mój tata robi czasem poślizgi 1:1 i tak naprawdę najpierw trzeba odpowiednio szybko założyć kontrę, a potem to już właściwie kierujesz tylko gazem, dochodzi ewentualnie minimalne korygowanie toru jazdy kierownicą, ale głównie steruje się gazem!

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 2:39 pm 

wiem że w samochodach 1:1 konieczne jest operowanie gazem, zeby silnik był na odpowiednich obrotach, bez tego ani rusz, ale ja w modelu żadko kiedy to robie, może dlatego że mam słabszy silnik.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 2:55 pm 

Paweł Krakowski napisał(a):
GEX, twoja wypowiedź jest skierowana to Lorda, czy do mnie? Bo ja napisałem dokłanie to co ty :) Mój tata robi czasem poślizgi 1:1 i tak naprawdę najpierw trzeba odpowiednio szybko założyć kontrę, a potem to już właściwie kierujesz tylko gazem, dochodzi ewentualnie minimalne korygowanie toru jazdy kierownicą, ale głównie steruje się gazem!

Kierownica jest również bardzo istotna, poślizgi a porządne boki na ślimakach zjazdu z mostów (jazda mojego brata) to różnica... Gaz jest bardzo ważny, kierownica też bo wystarczy za mozno lub za lekko skontrować i można albo sie obrucić albo wyjdzie beznadziejny bok albo zatrzymasz sie na barierkach... Noi do tego ręczny :D Dobra pozostawmy tą dyskusje bo wszystko jest bardzo ważne...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 6:58 pm 

Po co ręczny? Wystarczy tylny napęd. Mówię również o bardzo długich (najlepiej jest w górach - tam są bardzo długie łuki, czasem przejeżdżamy całe rondo poślizgiem) poślizgach, często przez kilka zakrętów nie odzyskując przyczepności. Masz rację, że kierownica jest bardzo ważna, ale ująłem to w stwierdzeniu "odpowiednia kontra".

Tytuł:
PostNapisane: So sty 13, 2007 7:01 pm 

ręczny też jest potrzebny, ale to w sumie zalezy jaki jest samochód, czy nadsterowny, czy podsterowny (tutaj się używa ręcznego), ale może juz czas zakończyć ten OT, bo to temat o oponach do modeli.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona