Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 9:23 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz gru 28, 2006 11:23 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Witam

Mam zamiar startować w sezonie 2007 w MP więć otrzywiście potrzebuje upragnionej licencji :mrgreen:

Znalazłem coś takiego
:arrow: http://www.modelteam.com.pl/lok/licencje.html

Wszystko fajnie ale zasady:

punkt 1
Cytuj:
1. Zarejestrować się jako członek określonej sekcji wg zasad ustalonych w Regulaminie danej sekcji. Rejestr członków poszczególnych sekcji prowadzą ich Komandorzy i Sekretarze.

nie wiem w ogóle o co chodzi... w jakiej sekcji :?: jakich zasad :?: jacy komandorzy :?:

punkt 2
Cytuj:
2. Wypełnić Wniosek o wydanie Licencji Sportowej potwierdzony przez Komandora danej sekcji lub osobę upoważnioną przez niego.

wypełnić wniosek - rozumiem, ale w jaki sposób potwierdzić :?:

punkt 3
Cytuj:
3. Wpłacić opłatę licencyjną, w której skład wchodzi również ubezpieczenie OC i NNW zawodnika na zawodach umieszczonych w Kalendarzu Zawodów LOK.

tutaj wszystko jasno i klarownie bo wkońcu chodzi o kase :mrgreen:

Proszę was drodzy forumowicze i zawodnicy wyjaśnijcie mi krok po kroku jak dziecku co mam zrobić żeby otrzymać licencje ? Ten wniosek mam wysłać im pocztą czy e-mailem :?:

:!: HELP PLEASE :!:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 28, 2006 11:30 pm 

Wiec napisz Ci jak ja to zrobilem ;)

Napisalem maila do p. Szparagi, powiedzil mi ze musze wypelnic wniosek ( moge Ci przeslac na maila ) i wyslac do niego poczta polska, wraz z kopia potwierdzenia wplaty za licencje, a jak by inaczej :lol: Po 10 dniach odebralem ja osobiscie, o tyle mialem dobrze ze akurat w Lomiankach byly jakies zawody elektrykow...

Nic wiecej nie musialem robic, a to ze sa napisane jakies niezrozumiale punkty to chyba tylko po to aby sobie byly ;)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 12:43 am 
PSVADEK

czy jest szansa ze dostarczą mi pocztą czy raczej nikła ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 7:48 am 

Zaczni startować,bo w eliminacjach nikt nie wymaga licencji.Jak się zakwalifikujesz do MP to sami Cię znajdą... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 11:11 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Zaczni startować,bo w eliminacjach nikt nie wymaga licencji.Jak się zakwalifikujesz do MP to sami Cię znajdą... :D

dobrze napisane hehe :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 3:32 pm 
Witam .W interesie zawodnika który startuje na zawodach organizowanych przez LOK jest posiadanie licencji ,w momencie wypełnienia wniosku stajesz się zawodnkiem(tam są twoje dane osobowe)biorącym udział w współzawodnictwie sportowym w wyniku otrzymanych punktów na Eliminacjach kwalifkujesz się do Mistrzostw Polski które są dofinansowane przez Ministerstwo Sportu.W wypadku gdy nie masz licencji a startujesz na zawodach to nie masz praw zawodnika ponieważ LOK niema Twoich danych nie jesteś umieszczony na liście którą prowadzimy no i nie jesteś objęty Ubezpieczeniem NM i OC .Jeszcze wspomne o jednej bardzo ważnej kwesti wypełniając wniosek podpisujesz zobowiązanie że na zwodach będzieśz przestrzegał obowiązujących przepisów spotowych i technicznych (oczywiście mam nadzieje że zapoznałeś się z nimi wcześniej.Może w najbliższym czasie dojdzie do tego że nie mając licencji nie będziesz się mógł zalogować na zawody teraz jest okres przejściowy.
Jeżeli są jakieś pytania to proszę je kierować na adres modelarstwo. zgwarszawa@ lok.org.pl lub na prv.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 7:46 pm 
PSVADEK

Odnośnie pytań to będe je zadawał na forum, żeby kolejne osoby nie zadawały tych samych - czy jest szansa że licencja zostanie mi przesłana pocztą ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 8:41 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam .W interesie zawodnika który startuje na zawodach organizowanych przez LOK jest posiadanie licencji ,w momencie wypełnienia wniosku stajesz się zawodnkiem(tam są twoje dane osobowe)biorącym udział w współzawodnictwie sportowym w wyniku otrzymanych punktów na Eliminacjach kwalifkujesz się do Mistrzostw Polski które są dofinansowane przez Ministerstwo Sportu.W wypadku gdy nie masz licencji a startujesz na zawodach to nie masz praw zawodnika ponieważ LOK niema Twoich danych nie jesteś umieszczony na liście którą prowadzimy no i nie jesteś objęty Ubezpieczeniem NM i OC .Jeszcze wspomne o jednej bardzo ważnej kwesti wypełniając wniosek podpisujesz zobowiązanie że na zwodach będzieśz przestrzegał obowiązujących przepisów spotowych i technicznych (oczywiście mam nadzieje że zapoznałeś się z nimi wcześniej.Może w najbliższym czasie dojdzie do tego że nie mając licencji nie będziesz się mógł zalogować na zawody teraz jest okres przejściowy.
Jeżeli są jakieś pytania to proszę je kierować na adres modelarstwo. zgwarszawa@ lok.org.pl lub na prv.

Panie Zbyszku,

Ponad rok temu zadalem Panu pytanie zwiazane ze zobowiazaniem ktore sie podpisuje na wnosku o licencje.
Do dzisiaj nie otrzymalem odpowiedzi wiec moze teraz, po roku, bedzie Pan w stanie odpowiedziec na ponizsze pytania.

Aby Panu przypomniec zacytuje tresc tego zobowiazania ponizej:

Zobowiazuje sie do:
- uczestniczenia we wspolzawodnictwie sportowym prowadzonym przez Lige Obrony Kraju;
- wykonywania obowiazkow zawodnika zgodnie z Regulaminem imprez modelarskich Ligi Obrony Kraju;
- przestrzegania warunkow uprawiania modelarstwa.

A teraz powtorze moje pytania.

1. Gdzie mozna znalezc ten "Regulaminem imprez modelarskich Ligi Obrony Kraju" w ktorym "obowiazki zawodnika" sa okreslone?

2. Co to sa "warunki uprawiania moderastwa" i gdzie mozna sie z nimi zapoznac?

3. Jaka kara spotka nabywce tej licencji jesli po jej nabyciu nie bedzie uczestnicyl we "wspolzawodnictwie sportowym prowadzonym przez Lige Obrony Kraju"?

Moze tym razem uzyskam odpowiedz poniewaz zanim podpisze te zobowiazania chcialbym wiedziec do czego sie zobowiazuje.
Pisze to rowniez majac na uwadze grozbe jaka Pan Zbyszek nam tutaj wyartykulowal ze niedlugo zapisywanie sie na zawody bedzie tylko dostepne dla posiadaczy licencji eliminujac w ten sposob mozliwosc przyjechania na zawody i wykupienie licencji na miejscu.

O jeszcze jedno pytanie:

Dlaczego ubezpieczenie OC ubezpiecza zawodnikow do max 20 000zl a pozostalych uczestnikow zawodow (organizatorow, trenerow i czlonkow LOK) do max 70 000zl. Wydawalo by sie ze to zawodnicy sa najbardziej narazeni na wyrzadzenie szkody innym i to oni powinni miec wieksza sume ubezpieczenia.

Pozdrawiam,

Marek Pleskacz

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 10:11 pm 
Witam.Przepraszam ale odpowiedż dla Pana Marka P. nie leży w mojej kompetencji ja pomagam tym wszystkim którzy chcą startować w eliminacjach do M.P. oraz w Mistrzostwach Polski oraz chcą reprezentowac Polskę na Mistrzostwach Świata lub Europy porostu chcą być zawodnikami i nie stawiają swojego Ja na pierwszym miejscu.

Pan Marek P jest dobrym zawodnikiem w modelarstwie pływającym ale od kiedy LOK wprowadził licencje zrezygnował ze startów w zawodach i cały wysiłek włożył w dyskusję o licencjach.
Mam nadzieje że w roku 2007 Pan Marek P uzyska jednoznaczną odpowiedż od Dyrekcji ZG LOK i znowu spotkamy się na zawodach .

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 10:19 pm 

Witam.Przepraszam ale odpowiedż dla Pana Marka P. nie leży w mojej kompetncji ja pomagam tym wszystkim którzy chcą startować w eliminacjach do M.P. oraz w Mistrzostwach Polski oraz chcą reprezentowac Polskę na Mistrzostwach Świata lub Europy porostu chcą być zawodnikami i nie stawiają swojego Ja na pierwszym miejscu.

Pan Marek P jest dobrym zawodnikiem w modelarstwie pływającym ale od kiedy LOK wprowadził licencje zrezygnował ze startów w zawodach i cały wysiłek włożył w dyskusję o licencjach.
Mam nadzieje że w roku 2007 Pan Marek P uzyska jednoznaczną odpowiedż od Dyrekcji ZG LOK i znowu spotkamy się na zawodach .

Skoro firma w ktorej pracuje Pan Zbigniewie C wydaje licencje pod warunkiem podpisania zobowiazania dobrze by bylo aby modelarze ktorzy podpisuja ten wniosek wiedzieli do czego sie zobowiazuja.

Co do dyskusji na temat licencji to nie byloby dyskusji gdyby Pan Zbigniew C odpowiedzial rok temu na zadane pytania.

Mam nadzieje ze Pan Zbigniew C odpowie na zadane pytania zanim sie skonczy rok 2007 bo na odpowiedz w 2006 roku nie ma juz co liczyc.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 10:19 pm 
Witam .Odpowiedż dla Adriana K. w 2007 roku będziemy wysyłać licencje pocztą jako list polecony.
Jednocześnie wszystkie nie odebrane licencje w 2006r. po potwierdzeniu adresu zostaną odesłane do zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 29, 2006 11:32 pm 
PSVADEK

a czy można jeszcze wiedzieć ile czasu od otrzymania przez LOK wniosku będzie trwało wyrobienie licencji ?

Tytuł:
PostNapisane: So gru 30, 2006 3:37 pm 
Witam.Wyrobienie licencji trwa 2 tygodnie .Odpowiadając na pytnie na co się zobowiązujecie podpisując wniosek o licencje - odpowiedż jest zwarta w tym wniosku do przestrzegania przepisów sportowych obowiązujących na zawodach organizowanych przez LOK.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 30, 2006 6:37 pm 

Witam.Wyrobienie licencji trwa 2 tygodnie .Odpowiadając na pytnie na co się zobowiązujecie podpisując wniosek o licencje - odpowiedż jest zwarta w tym wniosku do przestrzegania przepisów sportowych obowiązujących na zawodach organizowanych przez LOK.

Pan Zbigniew C znowu nie odpowiedzial na pytanie.
Dlaczego mnie to nie dziwi?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 05, 2007 8:36 am 
Witam.Panie Marku P.nie jest Pan Zawodnikiem i na tym Forum nie uzyska Pan odemnie żadnej odpowiedzi przebrał Pan miare.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona