Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 8:54 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 12:46 pm 

Witam. pewnie bylo walkowane milon razy ale moze ktos ie pokusi o pomoc. Mam do wydania 400zł. Mam aparture (slabo bo slaba ale poczatek styknie). Chce kupic model i teraz mam dylemat:
- Nowe TT-01 w cenie 350zł
http://www.swiat-modeli.com/opis.php?PHPSESSID=503f9eafc999bb5eb80d5dc33c1c27bd&id=3086
W sumie zarezerowalem je ale wczoraj znajomy zaproponowal mi sprzedac swojego TGSa'
- Cena 400zł bez odbiornika i kwarcy i apartury. ma wysmigane 15L paliwa ocenia stan na 90% +dodaje klips do swiecy + specjany filtr pow. + zebatka szybka (60kmh w teori oczywiscie) + zapasowa swiece + 3 l Paliwa 16%.
Jak myslicie co wybrac?? Przyznam ze to bedzie moj pierwszy model ( jestem pelnoletni wiec raczej ma byc to zabawka do katowania a nie dla dziecka).
Jutro postaram sie wrzucic fotki tego modelu zeby miec obraz stanu tego modelu moze ktos cos doradzi.
Narazie jstem zdecydowany na 40% na lektryka i 60% na sopalinowke.
A wy jak radzicie??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lis 28, 2006 1:27 pm 

matadorRS napisał(a):
Witam. pewnie bylo walkowane milon razy ale moze ktos ie pokusi o pomoc. Mam do wydania 400zł. Mam aparture (slabo bo slaba ale poczatek styknie). Chce kupic model i teraz mam dylemat:
- Nowe TT-01 w cenie 350zł
http://www.swiat-modeli.com/opis.php?PHPSESSID=503f9eafc999bb5eb80d5dc33c1c27bd&id=3086
W sumie zarezerowalem je ale wczoraj znajomy zaproponowal mi sprzedac swojego TGSa'
- Cena 400zł bez odbiornika i kwarcy i apartury. ma wysmigane 15L paliwa ocenia stan na 90% +dodaje klips do swiecy + specjany filtr pow. + zebatka szybka (60kmh w teori oczywiscie) + zapasowa swiece + 3 l Paliwa 16%.
Jak myslicie co wybrac?? Przyznam ze to bedzie moj pierwszy model ( jestem pelnoletni wiec raczej ma byc to zabawka do katowania a nie dla dziecka).
Jutro postaram sie wrzucic fotki tego modelu zeby miec obraz stanu tego modelu moze ktos cos doradzi.
Narazie jstem zdecydowany na 40% na lektryka i 60% na sopalinowke.
A wy jak radzicie??

a masz do elektryka pakiety i ładowarkę?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 9:15 pm 

No w sumie to niemam. Ale raczej mi chodzi o awaryjnosc tego sprzetu. Wiem ze spaliniak to lepsza zabawa ale znowu do Tt jest pelno maneli np na allegro. Boje sie ze kupie spalinowke i ze zacznie sie sypac. A TT mam nowe i wiem czym bym jezdzil. :?:
A co Ty bys wybral ? Nowe TT czy uzywanego spalniaka ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 9:22 pm 

Jeżeli znasz sie na spalinach, wyregulujesz silnik itp to bierz tego TGS'a.
Z drugiej strony 15 litrów to dużo :? sam nie wiem.
Ja bym brał nowe TT-01, ma ogromne możliwości tuningu i ogólnie jst spoko :wink: tylko że za 50zł nie kupisz pakietu, apki i ładowarki...
Proponuje jakieś używane TT.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 9:36 pm 

heh. Znam sie na spalinowkach w skali 1:1 :D Wiesz to nie jest kwestia kasy bo kasy to ja mam tyle ze mogl bym kupic nowey model za 1000zł i bym, zbytnio nie odczul ale chodzi o to ze nie chce wydac wiecej. Wiesz jak wydam 450zł czy nawet 500 to nie zrobi mi rozncy. Ale zalozylem sobie ze ma byc w okolicach 400zł sam model. Juz mialem placic za TT ale kolega mnie troche zaskoczyl i mam dylemat. Wiec to nie kwestia ze niema kasy tylko poprostu nie chce na poczatek wydawac tyle kasy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 9:42 pm 

To weź spalinówkę, a obiecuję , że następny zakup już odczujesz na kieszeni, strasznie wciągający nałóg.

Mam tego TGS i mimo, że konstrukcja nie nowa i strasznie brakuje tam drugiego biegu to uważam model za świetny.

Ale fakt ze 15 litrów to juz sporo przejechane, ciekawe jak był konserwowany?????

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 9:47 pm 

No wlasnie o to mi chodzilo bo wiecie ja sie nieznam. Dla mnie 15 litrow to dziennie tyle schodzi :twisted: (W aucie oczywiscie). Wlasnie mam dylemat co do tego modelu. Boje sie ze zanim sie zdaze pobawic cos sie posypie :(

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 10:27 pm 

matadorRS napisał(a):
No wlasnie o to mi chodzilo bo wiecie ja sie nieznam. Dla mnie 15 litrow to dziennie tyle schodzi :twisted: (W aucie oczywiscie). Wlasnie mam dylemat co do tego modelu. Boje sie ze zanim sie zdaze pobawic cos sie posypie :(

najpierw zastanów się gdzie bedziesz jeździł
on road potrzebuje równego i czystego terenu, masz taki?

pozatym ... mówisz, zakładasz 450zł, hmmm ... tez tak powiedziałem prawie dwa lata temu
teraz jak policzę to wyszło tak ze 20 razy więcej

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 10:32 pm 

No tak ale to chodzi o to ze na poczatek. Mam dosc duze mozliwosci dla On road'a. 100m do Hipermarketu z duzym pustym parkingiem gdzie mozna szalec do woli. Ze nie wspomne ze wlasnie robia mi nowa droge pod domem (domki jenorodzinne) i tez jest gdzie poszalec. Przy elektryku to mam jeden fajny pokoj 40m2 wiec nawet tam mozna zrobic fgajny tor wkolo mebli :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 10:36 pm 

To chyba nie do końca sobie zdajesz sprawę jakie prędkości osiągają modele :D

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 8:57 am 

Jednego nie rozumiem, piszesz że masz kasę i wydanie 1000zł to dla ciebie pikuś. To po co chcesz pakować się w zajeżdżony model ? Skoro masz teren do jazdy on-road to kup nowego Serpenta, to zupełnie inny świat niż TGS. Miałem kiedyś TGS a teraz mam Serpenta więc wiem co mówię. A do jazdy po domu proponuję elektryka w skali 1:18 np. Xraya M18T. Nawet na szczotkowym silniku klasy 300 był szybszy na ostatnich zawodach HPI od spalinowych Savage-ów. Ja mam zamontowany w tym modelu silnik bezszczotkowy i model jest niesamowicie szybki, dużo szybszy od TGS-a ze standardowym silnikiem. Może więc kup sobie na początek M18T gotowy do jazdy czyli tzw. RTR. Możesz nim śmigać zarówno po domu, po trawie, po asfalcie, po torze off-road. Za 1000zł będziesz miał bardzo uniwersalny model.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 10:13 am 

matadorRS napisał(a):
No tak ale to chodzi o to ze na poczatek. Mam dosc duze mozliwosci dla On road'a. 100m do Hipermarketu z duzym pustym parkingiem gdzie mozna szalec do woli. Ze nie wspomne ze wlasnie robia mi nowa droge pod domem (domki jenorodzinne) i tez jest gdzie poszalec. Przy elektryku to mam jeden fajny pokoj 40m2 wiec nawet tam mozna zrobic fgajny tor wkolo mebli :D

parking pod marketem to dobry pomysł, chociaz paisek i kamyki uprzykrzały mi jazdy RSem
o drodze między domami to w przypadku spaliniaka zapomnij, bo Cię ludzie łopatami ubiją już na drugi dzień
pokój, nawet 40mkw to jest dobry ale jak juz jeden z kolegów napisał do pchełki 1:18 ze standardowym silnikiem

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 2:56 pm 

Weź lepiej elektryka ;) Spalinka używana to nigdy nic nie wiadomo. A kupowanie nowego silnika spalinowego to raczej niemały wydatek. W nowym elektryku to wiesz, że możesz pośmigać bez myśli, że za chwile rozwali Ci się silnik. W kosztach utrzymania elektryk znów wygrywa. Fakt, że większa frajda spalinką jeździć, ale to dopiero po pewnej wprawie z innymi modelami i dobrym kolegą znającym się dobrze na tym ;)

Serwis Modelmania- strona padła- informacje zostają przeniesione na forum TorunRallyTeam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 4:21 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Jednego nie rozumiem, piszesz że masz kasę i wydanie 1000zł to dla ciebie pikuś. To po co chcesz pakować się w zajeżdżony model ?

Wlasnie o to chodzi ze niechce kupowac odrazu modelu za 1000 tylko chce zaczac od czegos tanszego. A co najwazniejsze zeby po chodzilo troche. TTka jest pewna a TGS uzywany. Tylko czy jest warty 350zł??
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 6:12 pm 

Bierz TGS nie zastanawiaj się. Przed kupieniem Ofny bałem się też trochę że źle dotrę i nie odpowiednio go wyreguluję. Gdy Ofna przyszła okazało się to bajecznie proste. Elektryk jak elektryk musisz go ładować a do spaliny lejesz tylko paliwko (polecam BigBang). Jedynym minusem spalinek z mocniejszym silnikiem jest to że przy nieumiejętnej jeździe można trochę rzeczy w niej połamać np. ja zwrotnice podczas zepsutego skoku z rampy. TGS jest modelem opartym na tt-01 więc dostęp do części jest bardzo duży i można się pokusić o jej tuning, podstawową sprawą są łożyska dzięki nim będą znacznie mniejsze opory tym więc model lepiej jeździ :D

Hpi Micro Rs 4 (Sprzedam)
"Asso RC18T" (Sprzedam)
Heli:
Trex 500 ESP
Trex 450 SE v2
Samoloty:
Rwd 5 by skazoo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona