Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 12:46 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 5:32 pm 

Tak jak pisał Toost, wszystkie 3 wychodzą niemalże z tej samej fabryki (pewno w Chinach lub Tajwanie). Różnica jest w markach (Schumacher angielski, Nanda chińska, Carson - bóg wie co to), wycięciem ramy na obrabiarce (to już jest zależne od firm, jak bardziej się podoba). Natomiast wszystkie najważniejsze podzespoły (dyfry, skrzynie biegów itp) muszą być identyczne. Nie opłacało by się robić dla każdego innych. Co widać zresztą po cenie modeli.

Tak dla Jarka. Pamiętaj, że ty masz Wolverina - notabene starsza wersja Raptora (między innymi mniejszy silnik oraz kilka mało ważnych rzeczy). Więc w wyglądzie także może się różnić.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 6:10 pm 

Ale te "nowe" Raptory mają identyczną ramę. A dla Twojej wiadomosći ja mam silnik od Raptora :P Nie pamietasz jak docierałem go przed Szprotawą o 6 rano :P:P ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 7:25 pm 

niewiem dla czego jestes, Jarku, taki pewny siebie jesli chodzi o porownanie jakosci Carsona i Nandy czy tam innego Schumachera.. masz jakies konkretne dowody ?? badania laboratoryjne?? czy piszesz aby pisac... a moze rosna nam nastepni "rulezowcy" teraz dla odmiany holdujacy blizej nieznane marki... :roll:

takim zachowaniem mozesz sobie i Twojej ulubionej marce zaszkodzic...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 7:34 pm 

Nie nie jestem zadnym rulezowcem.. Poprostu z małego doswiadczenia mówie zeby kolega nie brał Carsona bo sie moze przejechac.. przykładem był kolega moj który miał Carsona ( podróbe T-Maxa ) jego model sie sypał co chwila.. jak nie przeguby, to zębatki, skrzynia biegów, wachacze i amortyzatory. Wszyscy z teamu RcSzczecin mogą sie wypowiedźiec na ten temat, zobaczysz jak pojada Carsona :lol: . Przez to sie strasznie zraźiłem do Carsona (spalinowego - nie mówie o elektrykach bo z tymi stycznosci nie miałem.. ;-) )

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 8:04 pm 

Mialem Carsona Hotlandera byl to przerobiony bagus ktory mial wygladac jak monster, jakosc wykonania fatalna, podczas miesiecznego uzytkowania posypalo sie prawie wszystko, polecialy paski odrecal sie silnik i nie pomagaly zadne kleje wypadaly oski i zwrotnice przednie z powodu dużych luzów, co innego Nanda Raptor ktorego mam od dwoch miesiecy przezyl zawody i nic sie nie posypalo co prawda nie dojechalem z powodu nie dokrecenia glowicy ale to moj blad. Nanda jest to firma Japonska a nie Chińska, chińczycy odlewają plastiki a silnik jest robiony w Japonii oraz cale hartowane przeniesienie napędu.
A wiec podsumujac:
Polecam Japońskie Nandy
Odradzam Niemieckie Carsony

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 8:18 pm 

wojcyra napisał(a):
Mialem Carsona Hotlandera byl to przerobiony bagus ktory mial wygladac jak monster, jakosc wykonania fatalna, podczas miesiecznego uzytkowania posypalo sie prawie wszystko, polecialy paski odrecal sie silnik i nie pomagaly zadne kleje wypadaly oski i zwrotnice przednie z powodu dużych luzów, co innego Nanda Raptor ktorego mam od dwoch miesiecy przezyl zawody i nic sie nie posypalo co prawda nie dojechalem z powodu nie dokrecenia glowicy ale to moj blad. Nanda jest to firma Japonska a nie Chińska, chińczycy odlewają plastiki a silnik jest robiony w Japonii oraz cale hartowane przeniesienie napędu.
A wiec podsumujac:
Polecam Japońskie Nandy
Odradzam Niemieckie Carsony

A jednak... Nanda jest firmą chińską, tego niestety nie zmienisz.
http://www.nandaracing.com/en/lxwm.htm

Skąd Ty masz takie dokładne informacje o ich produkcji ??

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 8:28 pm 

Marek Byrczak napisał(a):

Skąd Ty masz takie dokładne informacje o ich produkcji ??

Czytalem na jakims angielskim forum kiedy planowalem kupic Nande bylo tam dużo informacji o Schumacherze i Nandzie

Firma moze i chinska ale niektore czesci robione w Japonii, nawet na na bloku silnika napisane 'made in japan' ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 8:45 pm 

wojcyra napisał(a):
Firma moze i chinska ale niektore czesci robione w Japonii, nawet na na bloku silnika napisane 'made in japan' ;)

Oni nie produkują silników. Zamawiają je u innych firm. Za to firma Nanda i fabryka pewnie też, mieści się w kraju nazywanym Chiny.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 8:48 pm 

Oni nie produkują silników. Zamawiają je u innych firm. Za to firma Nanda i fabryka pewnie też, mieści się w kraju nazywanym Chiny.

Dlaczego ma sie fabryka miescic w chinach jak napisali 'made in japan' przezwaznie jak cos jest z chin to pisza ze z chin, chyba ze klamia.
Jak mogą nie produkować silników skoro i na bloku i na szarpaku widnieją napisy Nanda Racing JAPAN

www.rcszczecin.oz.pl

Ostatnio edytowano Wt paź 03, 2006 8:56 pm przez Wojciech Cyra, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 8:51 pm 

Przecież napisał, ze silniki zamawiaja od kogoś innego...

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 8:56 pm 

wojcyra napisał(a):
Dlaczego ma sie fabryka miescic w chinach jak napisali 'made in japan' przezwaznie jak cos jest z chin to pisza ze z chin, chyba ze klamia.

Przeczytaj co napisałem. Ty mówisz, że na silniku pisze 'made in japan'. Racja, pewnie pisze. Teraz zobacz na karton modelu i stronę Nandy którą pokazałem. Jakie wnioski.
Silniki pewnie kupują od Japończyków, reszte modelu robią u siebie w Chinach.

Widzę, że zedytowałeś posta wyżej. Powiem ci małą ciekawostkę. U siebie w modelu mam motor Force .26 Nie wiem czy to jest produkcji Ofny (raczej wątpie), a na radiatorze pisze OFNA. Te same silniki Force'a są w modelach Carsona
Zamawiający może u producenta kupić części z nalepkami, napisami sugerującymi na ich produkcję. To samo można zrobić również w swojej fabryce.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 9:23 pm 

No dobrze pewnie masz racje ale ja dalej wierze ze w moim modelu jest lepszej jakosci japonski silnik a nie chinska podroba.

www.rcszczecin.oz.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 9:28 pm 

Powiem ci małą ciekawostkę. U siebie w modelu mam motor Force .26 Nie wiem czy to jest produkcji Ofny (raczej wątpie), a na radiatorze pisze OFNA. Te same silniki Force'a są w modelach Carsona.

Ofna to tylko dystrybutor firmy FORCE, silniki FORCE .26 to również popularny silnik S-25 z sava, tyle że na nim nie jest napisane ani ofna, ani force, a HPI.

Co do porównania modeli Schumacher/Carson/Wolverine/Nanda to ma się to tak jak porównywanie Traxxasowskiego T-MAXX z "T-MAXXEM" Carsona - a tu chyba co do różnic w jakości nie ma o czym gadać. Carson markuje modele firmy Smartech, której jakość pozostawia wiele do życzenia. Natomiast Schumacher Raptor to model produkcji Nandy, jego jakość rzeczywiście jest wysoka i nie budzi zastrzeżeń.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 9:31 pm 

wojcyra napisał(a):
No dobrze pewnie masz racje ale ja dalej wierze ze w moim modelu jest lepszej jakosci japonski silnik a nie chinska podroba.

Wojtek, gdyby Cię nie znał, pomysłałbym że jesteś jakiś nienormalny. Ty chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Przecież przyznałem Ci rację, że silniki są japońskie. Nie przyznam Ci natomiast racji odnośnie pochodzenia samej Nandy. Jeśli nie wierzysz to zobacz na stronę i zapytaj się Niesterowicza skąd oni ściągają te modele.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 9:34 pm 

Chodzilo mi o to ze modele firmy Carson maja chinskie silniki (ten raptor robiony przez Smartech) a moj jest japonski i z tego sie ciesze, a Nanda jest z Chin i wszystko jasne.

www.rcszczecin.oz.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona