Jan Matukin napisał(a):
Też byłbym za tym, aby zawody były jednodniowe dla jednej lub dwóch klas i w odległości max 200 km od mojej wsi, ale jeden lub dwóch organizatorów jednodniówek nie czyni wiosny jak na dzień dzisiejszy.
Niniejsza ankieta jako metoda badania jest obarczona błędem - winna być skierowana wpierw do organizatorów - to oni muszą mieć możliwości i chęci - nie wystarczą same chęci zawodników czy tych stawiających pierwsze kroki - dla tych drugich pole do popisu ma dealer czy firma chcąca sprzedawać swój towar poprzez imprezy komercyjne - ale tu już nie ma mowy o poziomie sportowym, więc odpada kwestia uznawania ich do MP -
- dlatego m. in. ankieta nie jest wiarygodna tym bardziej, że nie ma atrybutu bazowania na próbach reprezentatywnych.
Nie dziwi mnie Pana stanowisko bo od dawna jest Pan oponentem naszych działań.
Należy sobie zadać pytanie dla czego?
Może dla tego, że jako jedna z niewielu firm i osób w tym środowisku jestem niezależny i z powodzeniem organizuję zawody, na które nie musze Pana zapraszać.
Szkoda natomiast, że takie osoby jak Pan zamiast tworzyć przyjazną atmosferę i korzystać z naszej chęci współpracy notorycznie doprowadzają do konfliktów w obawie o swoja pozycję.
Proszę napisać lub uświadomić sobie Panie Matukin, jakie i ile imprez w tym roku zorganizował Pan lub LOK.
Jak na razie jesteście w większości przypadków gościnnie zapraszani przez niezależnych organizatorów często nawet nie siląc się na finansowanie własnych kosztów.
To nie ja mam problem tylko Pan i LOK, bo od dłuższego czasu nie radzicie sobie z obowiązkami wynikającymi z funkcji czołowej organizacji.
Dla tego uważam, że osoby wyrażające poglądy podobne do Pańskich poważnie szkodzą i utrudniają rozwój tego sportu i hobby.
Powinny one możliwie szybko opuścić stanowiska dające im możliwość robienia krzywdy całemu środowisku.
Ewidentnie blokuje Pan wszelkie niezależne inicjatywy.
Może Pan pisać, co się Panu podoba, ale proszę pamiętać, że nikt nie jest ślepy ani głuchy i wszyscy widzą, jaki jest cel Pańskich działań i wypowiedzi.