Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 7:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 361 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 3:29 pm 

http://www.zabawki-modele.pl/modelarstw ... e_1597.htm

Teraz czekamy na odpowiedż wybranej sekcji,co jest grane."Czy nos do tabakiery,czy tabakiera do nosa".Cały wątek z "kwiatkiem",który rozpocżął Marek znalazł swoje rozwiązanie w powyższym linku.To LOK ze Swoimi klasami EFRO-mistrzowskimi zaczepił się pod zawody organizowane przez ATA.To ATA ustala klasy którym będą przyznawane tytuły mistrza Polski,być może to ATA zadecydowała jakie mają być silniki w Specu(przeliczyła się bo Defena ją wyprzedziła).Nie dziwię się Panu Gosiowi,że tak nalatywał na moją osobę,poprostu przerażała Go moja intuicja,bo wyczuwałem,że coś się święci...
Kilka miesięcy temu była dyskusja o tym ,że tylko LOK ma prawo nadawania tytułów Mistrza Polski.Dzisiaj wygląda na to,że chyba sytuacja materialna zmusiła LOK do wyjścia na "ulicę" i sprzedania to co miała najcenniejsze-wianek laurowy dla mistrzow.
Chyba,że brak statusu związku,daje taką możliwość każdemu kto ma na to ochotę.Moja propozycja jest taka:
Kłodzko OFF-road- zawody o Mistrzostwo Polski na torze w Kłodzku...

ps.Była mowa o możliwości nadawania Championatu Polski (co robi HPI),ale Tytuł Mistrza Polski był zarezerwowany dla pewnych klas i najlepszych w nich zawodników...
Coraz mniej tej Naszej Polski zostaje... :(

Ostatnio edytowano Pn paź 02, 2006 4:32 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 3:54 pm 

Ja się obawiam że tow. Władysław miał rację mówiąc :
tow. Władysław Gomułka napisał(a):
Raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy!

a tow Józef dodał kilka lat później cenne słowa:
tow. Józef Cyrankiewicz napisał(a):
- Każdy prowokator, czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę na Władzę ..., może być przekonany, że mu tę rękę władza odrąbie.

Więc radzę uważać, bo Władze Instytucji Wiodącej zadecydowały i wszelki opór jest bezcelowy.

:( :shock: :? :cry: :x

W

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 4:00 pm 

Artur Dzierzęcki napisał
Cytuj:
Widzę że niezla pilotyka się szykuje. Wspanialomyślnie top-stock przestanie istnieć na EMP po sezonie halowym a tu już szykuje się kolejny bubel w postacie Mad Fightera. Wy nie widzicie do czego to dąży? Gdzie jest nowowybrana sekcja i osoby wybrane przez elektryki? Ponawiam pytanie dlaczego sprawy są zalatwiane poza udzialem tejże sekcji?
Moje zdanie jest takie samo od zawsze- nie można tworzyć klasy dla jednej firmy i w dodatku nadawać jej tytul Mistrza Polski. Zaslanianie się klasą 2WD to jest tylko mydlenie oczu i krok do stworzenia klasy jednego producenta. To może jeszcze nadawać tytuly tym co mają Losi, Asso, i inne wynalazki - przecież to oblęd
Zgadzanie się na takie warunki organizatora jest dzialaniem na szkodę zawodników, takie klasy można sobie robić pod hipermarketem ale nie na EMP.

A teraz odpowiedz dla Pana Goś.
Bardzo mocno kampania reklamowa w boksach zawodniczych, ale efekt ujemny. Mówiono coś o noclegach darmowych i innych dzialaniach promujących zawody w Lubawie, i nie jest to mój wymysl bo otrzymalem tą informację od osób kompetentnych i to niejednokrotnie.
Nie ma to jak nocleg w informatorze za 450 zl, normalnie jak dla zawodników F1.
I tak na koniec.Może ktoś mi wyjawi , kto personalnie uzgadnial takie sprawy z organizatorem, chetnie poznam nazwisko tej osoby.

Byli też inni,którzy to przewidywali... :D
Wszystko się układa w ładną całość,nawet te objetnice dotyczące pobytu w Lubawie

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 4:03 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
tow. Władysław Gomułka napisał(a):
Raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy!

a tow Józef dodał kilka lat później cenne słowa:
tow. Józef Cyrankiewicz napisał(a):
- Każdy prowokator, czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę na Władzę ..., może być przekonany, że mu tę rękę władza odrąbie.

Więc radzę uważać, bo Władze Instytucji Wiodącej zadecydowały i wszelki opór jest bezcelowy.

:( :shock: :? :cry: :x

W

Tylko ,że to się okazało, że to jest nie Władza tylko Władzia ,cichodajka... :oops:

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 4:27 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Marian Mistrzów Polski teraz będzie jak przysłowiowych "psów".Poczytaj
http://www.zabawki-modele.pl/modelarstw ... e_1597.htm
i zaraz na eliminacjach Mistrzostw Polski będą nadawane tytuły Mistrza Polski w klasie modeli kupionych u Kowalskiego na straganie...
Po co te wielkie słowa o EFRA jak możesz zostać MP w samochodach na kluczyk(może przesadziłem).

Wow, nawet nie wiedzialem jak wiele imprez EMP jest w kalendarzu, zwlaszcza ta pierwsza, kurczę nie zdążę bo ja oglądalem inny kalendarz.
Jak to napisal Leszek dalo się przewidzieć taki obrót sprawy, zastanawiające jest jednak to , kto za tym stoi bo nie wierzę że nasza nowa sekcja bo formalnie jeszcze nie pracuje.
Normalnie dno organizacyjne, widocznie przeszlo z sejmu. Ten co decydowal i pozwolil na używanie nazwy MP sprzedal nas za ....... wlaśnie k.... za co. Teraz Mistrzów będzie jak grzybów po deszczu, będzie o czym pisać w literaturze modelarskiej :wink:
Mam wrażenie że ta sekcja i ja w niej to może sobie ...........resztę sobie dopiszcie bo mnie zabanują.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 4:45 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
...Mam wrażenie że ta sekcja i ja w niej to może sobie ...........

Zostałeś wybrany - reprezentuj interesy swoich wyborców, jakby nie było.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 4:51 pm 

Dawid Głowacki napisał(a):
Artur Dzierzęcki napisał(a):
...Mam wrażenie że ta sekcja i ja w niej to może sobie ...........

Zostałeś wybrany - reprezentuj interesy swoich wyborców, jakby nie było.

...tak, w spalinówkach on-road

P.S.
....ale coraz bardziej widzę że to walka z betonkiem i ukladzikami.
Przypominam wiosenną rozmowę na forum w sprawie wlaśnie MF. Kol Ciećwierz ZAPEWNIAL że nie będą w tej klasie nadawane tytuly MP ( oczywiście odbylo się to po niezlym dymie) to znaleziono sposób na dolączenie tych modeli po prostu do 2WD. Oczywiście w tym ostatnim nie ma nic zlego , dalszym ciągiem kluby w calym kraju zaczęly otrzymywać modele wlaśnie MF żeby zrobić tlok ( sztuczny zresztą) i obecnie mamy już pasztecik w postaci Mistrza Polski MF .
Osobiście do firmy ATA nic nie mam , dziala jak może i w swoim interesie , ale nasze interesy nie są chronione. Ponawiam swoje pytanie w sprawie kto stoi za takimi a nie innymi ustaleniami .
Ręce opadają .

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 6:49 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
na podstawie podobnego zakazu LOK doprowadził do rozdzielenia imprez w Murowanej Goślinie i Malince

nie rozumiem, kto komu może zakazać prowadzenia rankingu - jeżeli jakaś osoba uzna, że robi np. ranking w/g własnego widzimisię, przydzieli zwycięzcom nagrody - ba - wyśle je nawet i rozda medale - kto może tego zabronić.
Zabronić to można na przykład poświadczenia nieprawdy w komisji sesjmowej do spraw sportu - ale od tego są służby biorące pieniądze za przestrzeganie prawa
(stenogram z ostaniego posiedzenia komisji d/s sportu i słynna już w niektórych kręgach 30 strona indeksu Efra)
zabronić można - rozdawania samozwawńczych tytułów - np. tytułu Mistrza Polski LOK przez Jacka Ochocińskiego, lub tytułu Mistrza Polski przez LOK.
Ale nie można zabronić ani HPI, że w swojej klasyfikacji weźmie pod uwagę zawody rozgrywane w Austrii, albo firmie ATA, że uzna, iż jedna z eliminacji Tamiya Euro Cup - np. w Dreźnie - też się będzie w ich rankingu liczyła - ważne, żeby te informacje dotarły do zainteresowanych zawodników na czas - czyli przed sezonem.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 6:54 pm 

Kilka miesięcy temu była dyskusja o tym ,że tylko LOK ma prawo nadawania tytułów Mistrza Polski.

LOK nie ma prawa do nadawania tytułu Mistrza Polski - takie prawo może mieć związek sportowy - LOK o taki status się dopiero UBIEGA,
lub organizacja zrzeszona w Europejskiej Federacji - kto jest tą organizacją? - indeks Efra strona 30
poproś Leszku CKM o dokument informujący o tytułach Filipa - przeszliśmy już tą drogę - ja, panowie Fortuna, Potępa, Barakoński - gruszki na wierzbie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 6:59 pm 

Na posiedzeniem Komisji Kultury Fizycznej i Sportu z dnia 11 lipca 2006 roku Sekretarz stanu w Ministerstwie Sportu Radosław Parda powiedział m. in.:
"...Ponadto postanowiono wyjątkowo przyznać status polskiego związku sportowego Lidze Obrony Kraju...Rozwiązanie takie, choć stanowiące wyjątek od generalnej reguły, jest zasadne i stanowi jedyną możliwość, aby dyscyplina, jaką jest modelarstwo sportowe, mogła się rozwijać...".
Jest też ustawa o sporcie kwalifikowanym.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 7:09 pm 

Istotą sprawy jest zupełnie co innego.Każda Firma ma prawo z EMP "wyciągać" wyniki i wykożystywać je w swojej działalności marketingowej,ale nieporozumieniem jest nadawanie rangi MP zawodom organizowanym przez dilera.Zdobywca Pucharu Serpenta nie był Mistrzem Polski,tak samo zdobywca Pucharu,czy Champion Tamyja Cap w klasie Mac Frajer też nim nie powinien być.Ale jeśli ktoś tworzy informator o nazwie Mistrzostwa Polski w klasie Gentelmen ,to albo oszukuje tych co przyjadą na zawody,albo całą organizację LOK ma w d....Chyba ,że to co pisałem LOK swój wianuszek sprzedał.

PS.ile to problemu było ze Szprotawą 2,ile to problemu powstało kiedy Pan Festiwal zaproponował,żeby jego zawody ,które chce organizować ,zaliczyć do EMP.Przecież można znależć kompromizm.Kto chce i gdzie chce organizuje zawody,z każdych tych zawodów są liczone punkty do oficjalnej klasyfikacji MP.I na MP jadą ci naj...ale nie koniecznie Ci,którzy odwiedzili 5 imprez organizowanych przez ATA.
Bo z tych dwóch kalendarzy wynika,że aż 5 imprez to zawody Mistrzostw Polski ATA do których przyklejono MP- niewiadomo co.
Następna decyzja to pewnie będzie wprowadzenie obowiązkowe opon Tamyja lub Carson.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 7:11 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Na posiedzeniem Komisji Kultury Fizycznej i Sportu z dnia 11 lipca 2006 roku Sekretarz stanu w Ministerstwie Sportu Radosław Parda powiedział m. in.:
"...Ponadto postanowiono wyjątkowo przyznać status polskiego związku sportowego Lidze Obrony Kraju...Rozwiązanie takie, choć stanowiące wyjątek od generalnej reguły, jest zasadne i stanowi jedyną możliwość, aby dyscyplina, jaką jest modelarstwo sportowe, mogła się rozwijać...".
Jest też ustawa o sporcie kwalifikowanym.

może jednak warto zacytować Pana Pardę w szerszym zakresie?

"Ponadto postanowiono wyjątkowo przyznać status polskiego związku sportowego Lidze Obrony Kraju, która to organizacja od wielu już lat, działając w międzynarodowych strukturach sportowych, prowadzi współzawodnictwo w zakresie modelarstwa kołowego i pływającego. Liga Obrony Kraju jest prekursorem sportów modelarskich. Zajmuje się tą dziedziną sportu od 1952 r. i jest wieloletnim członkiem Międzynarodowej Organizacji Modelarstwa Okrętowego i Sportów Modelarskich NAVIGA oraz Europejskiej Federacji Modelów SamochodowychZdalnie Sterowanych EFRA, skupiających modelarzy kołowych. Również w zakresie szkolenia LOK dysponuje programami szkoleń, wytycznymi programowymi, regulaminami i przepisami dotyczącymi m.in. organizacji i prowadzenia współzawodnictwa. Liga Obrony Kraju, jako organizacja z wieloletnią tradycją inicjuje również nowe kierunki edukacji, wychowania i popularyzacji modelarstwa kołowego i pływającego...

kto skłamał Panu Pardzie, że LOK JEST członkiem Efra, nie wspominając już o programach szkoleń itd.

Ostatnio edytowano Pn paź 02, 2006 7:19 pm przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 7:12 pm 

Szanowny p.Janie.
Jak Pan uważa że jakiś sekretarz lub podsekretarz nadaje LOK statut związku sportowego - to jest Pan kolejny raz w wielkim błędzie.
Musi to być załatwione ustawą. Póki co to jej nie ma. Jak bedzie to trzeba jeszcze ustawę przepuścic przez tryby Senatu i dać do podpisu Prezydentowi RP,
Tadeusz Żelazo
PS. Zamiast jechać do Murowanej czy na Malinkę podobno studiował Pan Ustawę o sporcie kwalifikowanym. I jakie wnioski z tego studiowania?

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 7:15 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Kilka miesięcy temu była dyskusja o tym ,że tylko LOK ma prawo nadawania tytułów Mistrza Polski.

LOK nie ma prawa do nadawania tytułu Mistrza Polski - takie prawo może mieć związek sportowy - LOK o taki status się dopiero UBIEGA,
lub organizacja zrzeszona w Europejskiej Federacji - kto jest tą organizacją? - indeks Efra strona 30
poproś Leszku CKM o dokument informujący o tytułach Filipa - przeszliśmy już tą drogę - ja, panowie Fortuna, Potępa, Barakoński - gruszki na wierzbie.

A może Jacku problem polega na tym,że jeżdzimy nie tymi modelami...

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 7:22 pm 

...
(powyższy post został skasowany przez autora jako nic nie wnoszący do merytorycznej dyskusji)

Ostatnio edytowano Wt paź 03, 2006 9:31 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 361 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona