Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:55 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 10:52 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Takie też jest moje zdanie.
Wszyscy organizatorzy mieli możliwość zgłoszenia imprez do kalendarza, ale żaden z nich nie zgłosił jednodniówki.
Argumentacja o obniżeniu kosztów zawodnika jest nietrafiona, jeśli jeden organizator (komercyjny) na swoich zawodach każe młodzikowi płacić 30 zł startowego tyle co senior plus 10 za transponder nawet jeśli posiada indywidualny czyli w sumie 40 zł, podczas gdy u niekomercyjnego organizatora młodzik zapłacił tylko 10 zł - vide ostatnie Goślina vs. Malinka. Jeśli na zawodach startuje ojciec i syn to róznica jest 40 zł - w skali roku to kolejny (drugi) model topstocka.
Dalsze argumentacja tzw. kosztami zawodnika jest jedynie mydleniem oczu, szczególnie kiedy na modele i serwis wydajemy tysiące - koszt dodatkowego noclegu na dwudniówce to "pikuś" jak mawiał Andrzej L.
Podam też przykład wzięty z zawodów.
Jeden zawodnik startujacy w klasie jednogrupowej zaliczy w sumie 3 zawody by zdobyć tytuł MP, specjalnie się nie najeździ i wyda na tytuł MP mało kasy, natomiast zawodnik startujący w klasie 60-osobowej (np. DTMS) musi praktycznie zaliczyć wszystkie zawody, by marzyć o miejscu na pudle i będzie to kosztować go spore pieniądze - wystarczy spojrzeć na rankingi.
Jaka jest wartość tytułu MP w kilkuosobowej klasie a jaka w klasie 60-osobowej?
Powyższe oraz to co napisał Artur w tym temacie i Michał obala na dzień dzisiejszy pomysł "jednodniówek".

Wymienił Pan w swojej argumentacji nasza imprezę więc czuje się w obowiązku odpowiedzieć.
W swojej kalkulacji zapomniał Pan o kontrowersyjnej licencji którą LOK z góry pobiera od zawodników oraz tym że nasze imprezy w ramach wpisowego poza nagrodami oferują często poczęstunek na wieczornym spotkaniu zawodników, nie wspominając tu o wykorzystaniu sprzętu i osób obsługujących zawody.
W przeciwieństwie do LOK nigdy nie spotkaliśmy się z pretensjami jakoby wpisowe było wygórowane.
Poza tym wartości które Pan podał dotyczą imprez dwudniowych i nie wiadomo jak będzie w przyszłości.
Więc do póki LOK jako organizacja finansowana z budżetu pobiera od zawodników jakiekolwiek opłaty Pańskie porównanie jest raczej nietrafne i niestosowne. Tym bardziej że sam też pobiera Pan wynagrodzenie od organizatorów za swoje usługi.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 29, 2006 6:47 am 

Jan Matukin napisał(a):
Jeśli na zawodach startuje ojciec i syn to róznica jest 40 zł - w skali roku to kolejny (drugi) model topstocka.

Jasiu,kupić Top Stocka to i tak na jedno wyjdzie,bo to jakbyś zgubił tą kasę.

PS.Czy to jest sugestia dobrej lokaty zaoszczędzonych pieniędzy na zawodach LOK,nowy model Top Stock w ATA
Przecież Top Stock czeka na dawkę Pawulonu...

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 29, 2006 10:18 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):
I dlatego kupilem właśnie E-12 ! Jakoś top-stock ani MF mnie nie rajcuje.

No cóż, jeśli spoglądasz na dzikie tłumy :roll: on-roadowców szczególnie spalinowych ( vide MP) to pewnie większość jest z okolic Lubawy, ale ...
my ( czyli w większości off-roadowcy z Kraka) jesteśmy na dobrej do własnych treningów na hali modelami on-road. Daj nam trochę czasu, myślę że zmienisz zdanie o " tych gorszych" z off-road :wink:
W

....i bardzo gorąco zachęcam do startów na hali.Nie traktujcie mojego postu jako brak szacunku dla off-roadowców, sam śmigalem w tych klasach i znam specyfikę i wiem gdzie liczy się umiejętność i przygotowanie zawodnika a gdzie bardziej decyduje szczęście.
Co się tyczy spalinowych asfaltów to moim priorytetem jest zwiększenie liczby startujących, czy mi się uda- zobaczymy.Postaram się.

Tytuł: info
PostNapisane: Pt wrz 29, 2006 10:26 am 

Lechu myslalem ze jestescie juz w NS,a tak na marginesie widze te tlumy nowicjuszy z cyclonami i corallami w 540,SPEC-jalnosci polskiej,nie lepiej dac im top stocka prostszy i tanszy,choc uwazam dalej ze powinna w MP startowac tylko klasa OPEN

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 29, 2006 10:27 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
....Co się tyczy spalinowych asfaltów to moim priorytetem jest zwiększenie liczby startujących, czy mi się uda- zobaczymy.Postaram się.

Zeby tylko bylo gdzie jezdzic.
Zycze Ci powodzenia w tych staraniach bo mnie ciagnie do metanolu zaprawianego rycyna. :D :D

Pozdrawiam,

Marek

Tytuł: Re: info
PostNapisane: Pt wrz 29, 2006 11:51 am 

marian.kala napisał(a):
Lechu myslalem ze jestescie juz w NS,a tak na marginesie widze te tlumy nowicjuszy z cyclonami i corallami w 540,SPEC-jalnosci polskiej,nie lepiej dac im top stocka prostszy i tanszy,choc uwazam dalej ze powinna w MP startowac tylko klasa OPEN

Dlatego HPI, HB,Hudy,Szumacher i inni robią wózki tańsze dla początkujących,ale dającą możliwości kombinowania.Np.Twój Asso za 400 zł.Lepiej taki niż TL.
Ps.Marian,a co szukasz mnie po Nowym Sączu?Niestety nie będę. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 29, 2006 11:52 am 

Marek Pleskacz napisał(a):
....Co się tyczy spalinowych asfaltów to moim priorytetem jest zwiększenie liczby startujących, czy mi się uda- zobaczymy.Postaram się.

Zeby tylko bylo gdzie jezdzic.
Zycze Ci powodzenia w tych staraniach bo mnie ciagnie do metanolu zaprawianego rycyna. :D :D

Pozdrawiam,

Marek

....zwlaszcza rycyną :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 29, 2006 12:11 pm 

....zwlaszcza rycyną :lol:

Oczywiscie ze rycyna. Te dzisiejsze syntetyki sa niestrawne. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 29, 2006 2:13 pm 

Jasiu i Artur
Wy swoje, ja swoje. Wiem że w EMP nie da się nic zmienić, bo to sztywna impreza ( bez złośliwości). Ale myślę że ten temat powinien być sugestią dla organizatorów wszelkich GP i pucharów .
Ja wiem że jak coś jest TAK od dwudziestu lat to każda próba zmiany kończy się fiaskiem i nie może być INACZEJ.
Zaraz będzie że tyle zmian w przepisach itd. Ale organizacyjnie nie się nie zmieniło od lat. Jedyna różnica to taka, że na państwowych posadach zostali w tym hooby już tylko działacze Organizacji Wiodącej. Jak tak dalej będzie to modelarstwo samochodowe będzie dla młodzieży do klasy maturalnej, emerytów i bezrobotnych. Reszta nie będzie miała czasu na poważnie się w to bawić.
Ja i tak będę się upierał że imprezy powinny być w zasięgu 100-150 km i jednodniowe. Wtedy mają szansę być bardziej "zaludnione".

W

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 30, 2006 7:23 pm 

Widzę że wszyscy zeszli z tematu. Tu nie chdzi o rozegranie wszystkich klas w jeden dzień. TYLKO O PODZIAŁ ABY KILKA KLAS POJECHAŁO W SOBOTĘ ELIMINACJĘ I FINAŁ, A W NIEDZIELĘ POZOSTAŁE KLASY. Zawody zostaną dwu dniowe, ale nie którzy (a jest ich trochę ci co mają rodziny i małe dzieci) pojadą do domu na wieczór, inni rano jak sie wyśpią . Niech to bedzie wybór zawodników. I TU NIE CHODZI O KASĘ TYLKO O CZAS POZA DOMEM. Kasa to dodatek do tego wątku. Ja jeżdżę na imprezy prawie co sobota-niedziela więc jeśli jest możliwość zmieńmy to. Koś kto piszę o naprawianiu modelu to znaczy, że go nie przygotował do imprezy lub za ostro nim jeździł. To nie jest walka tylko wyścig i wszystko sie liczy do wygranej.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 30, 2006 10:33 pm 

czytam i czytam a nic nie pisze,
pomysł nie najgorszy pamietam jak jeszcze w top-stocku jezdzilem to zdazyłem objechac do rudy slaskiej pojechac jeden dzien eliminacje i finały i wróciłem do domu tyle ze poznym wieczorem, jezeli mial by byc podzial to również w niedziele by były jazdy poszczególnych klas i które by sie konczyly poznym wieczorem, a w poniedzialek jak wieksozsc do szkoly lub pracy to raczej nie mógłbym sobie zostac, przenocować i wrócic rano tylko w auto i w droge. Jezeli zawody odbywaja sie kawał drogi od mojego miasta to nie lada wyzwanie dla kirujących, jechac w nocy wiekszosc pewnie wie ze to meczace, a rano jeszcze do pracy. Jak dla mnie jest dobrze tak jak jest, jednak nie ukrywam ze wczesniej wolałem jedniodniowe zawody.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 6:55 am 

Dlaczego wszyscy dyskutanci opowiadający się za jednodniowymi zawodami przyjmują, że będą jeździli w sobotę?.
Może akurat Wasze klasy będą jeździły non stop w niedzielę i wyobraźcie sobie swój powrót do domu po godzinie 20 (koniec zawodów).
Co z poniedziałkiem, pracą i szkołą?.
------------------------------------------
Tadeusz Bernady.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 7:11 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Piotr, w takim razie jedziecie dwoma busami i po kłopocie. Koszt i tak dużo mniejszy niż wyjazd indywidualny.

Panie Morawski.
Zorganizuj Pan klub, wychowaj Pan kilkudziesięciu modelarzy, zabieraj Pan ich na zawody co dwa tygodnie lub nawet co tydzień (robią tak nasi koledzy z Rudy Śląskiej, Nowego Sącza), a wtedy porozmawiamy o kosztach.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 8:10 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):

Ja i tak będę się upierał że imprezy powinny być w zasięgu 100-150 km i jednodniowe. Wtedy mają szansę być bardziej "zaludnione".

Chyba wpadłem w samozachwyt, bo sam siebie cytuje :oops:

TO czego nam najbardziej brakuje to IMPREZY LOKALNE. Jeśli impreza ma taki charakter to przejechanie tych 100-150 km nawet pociągiem nie ma znaczenia czy będzie w sobote czy niedziele. Poza tym lokalne imprezy powinny mieścić się w sobocie/niedzieli i tyle. Wcale nie musi być wszystkich 150 tyś klas.
W

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 9:11 am 

Jan Matukin napisał(a):
Przemek Morawski napisał(a):
Piotr, w takim razie jedziecie dwoma busami i po kłopocie. Koszt i tak dużo mniejszy niż wyjazd indywidualny.

Panie Morawski.
Zorganizuj Pan klub, wychowaj Pan kilkudziesięciu modelarzy, zabieraj Pan ich na zawody co dwa tygodnie lub nawet co tydzień (robią tak nasi koledzy z Rudy Śląskiej, Nowego Sącza), a wtedy porozmawiamy o kosztach.

Panie Matukin, wiedz Pan, że właśnie zaczynam to robić.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona