Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:55 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 4:52 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Tylko z Krakowa do NT ile jest km...

To jest dobre :lol: :lol: :lol: :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 4:58 pm 

Jak by tak mama miała ze300 km szarfnąć to by było tak sielankowo? :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 5:13 pm 

Jak by tak mama miała ze300 km szarfnąć to by było tak sielankowo? :D

jakby nie bylo na poludniu polski jest najwiecej modelarzy :mrgreen:
a np zawody w Lubawie - hmm.. chyba masa modelarzy tam jest i dla kazdego daleko, ale nie zbaczajmy z gl. tematu

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 5:25 pm 

Jest 90 km z NT do Krk

Jezeli byla to Lodz to tez bym wolal wracac wieczorem, nawet Wawa (300 km od Krk)

Wiem, ze 300 km to nie jest malo ale nikt nikogo nie zmusza aby wracal tego samego dnia do domu!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 5:43 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
jakby nie bylo na poludniu polski jest najwiecej modelarzy :mrgreen:
a np zawody w Lubawie - hmm.. chyba masa modelarzy tam jest i dla kazdego daleko, ale nie zbaczajmy z gl. tematu

To przypomnij jaki jest główny temat,bo jeśli nie o tym,że nie da się zrobić w Lubawie zawodów w jeden dzień dla 6 klas,przy założeniu 5 eliminacji dla 4 klas i 3 finałów dla wszystkich.
I jak na jeden dzień jechać z południa Polski.
Jednodniowe zawody są możliwe w odległości nie przekraczającej 150 km (zima- przy naszym systemie odśnieżania).

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 5:44 pm 

Adam Jugowski napisał(a):
Jeli byla to Lodz to tez bym wolal wracac wieczorem, nawet Wawa (300 km od Krk)

A co na to mama...przypominam ,że post dotyczy hali i zimy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 5:48 pm 

dokładnie - Pan Lesław przypomniał, że post dotyczy hali -zimy....
niezbyt ciekawie wyglada jazda 300km, w zimę, kiedy pada śnieg a jedzie się w nocy..
a pozatym 2 dni dają jeszcze jedną możliwość - możliwość dłuższej naprawy, np jakiejś poważnej usterki, poprawek itp, w nocy z soboty na niedzielę.. w dwudniowych to się nie uda...

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 6:10 pm 

Erik Turlejski napisał(a):

dokładnie - Pan Lesław przypomniał, że post dotyczy hali -zimy....
niezbyt ciekawie wyglada jazda 300km, w zimę, kiedy pada śnieg a jedzie się w nocy..
a pozatym 2 dni dają jeszcze jedną możliwość - możliwość dłuższej naprawy, np jakiejś poważnej usterki, poprawek itp, w nocy z soboty na niedzielę.. w dwudniowych to się nie uda...

Erik z naprawami masz racje!
Wy bedziecie jezdzic i do Was nalezy decyzja.
Ja podalem tylko przyklad, nie mialem zamiar Wam zrobic na zlosc tylko przyklad, ze sie da.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 7:45 pm 

Z Kraka do NT jest 80 km, ale w sensie stresogennym to jakby 350km :mrgreen:
Nie moja wina że ponad 60 % modelarzy jest z południa ( policzmy ilu nas jest w NT, NS, Kraku, Rzeszowie i na Śląsku). Ciekawe ile osób mieszka w promieniu 100 km od Lubawy ? Więc nie ma co, następne zawody proponuje w okolicach Węgorzewa, tam na 100% każdy będzie miał daleko.
W

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 7:57 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
Z Kraka do NT jest 80 km, ale w sensie stresogennym to jakby 350km :mrgreen:
Nie moja wina że ponad 60 % modelarzy jest z południa ( policzmy ilu nas jest w NT, NS, Kraku, Rzeszowie i na Śląsku). Ciekawe ile osób mieszka w promieniu 100 km od Lubawy ? Więc nie ma co, następne zawody proponuje w okolicach Węgorzewa, tam na 100% każdy będzie miał daleko.
W

Wojtku, liczysz zawodników z off-road , czy on - road? Jeżeli z off to poczekajmy kto będzie jeżdzil na halę , poczekajmy ilu odpadnie po pierwszej imprezie, przypominam że hala to nie skakanie po hopkach ale agresywna walka o każdy centymetr wykladziny i tutaj blędy nie są wybaczane przez model :lol:
Moim zdaniem nierealne jest organizowanie zawodów jednodniowych w obecnej sytuacji takiej liczebności klas. Organizacja zawodów lokalnych zaliczanych do EMP nie wchodzi w rachubę bo poziom imprez, liczebność zawodników i póżniejsza ich konfrontacja na MP nic dobrego nie przyniesie. Są regiony kraju które mają bardzo dobrych zawodników i taki co slabszych i bardzo slabych. Pamiętajmy że dobrzy zawodnicy ,,ciągną,, w górę tych slabszych a nie wyobrażam sobie postępu w innym rozwiązaniu. Takie jest moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 8:34 pm 

Artur obrażasz ludzi z offroad masz szczęście ze mnie nie stać na onroada bo byś zobaczył ze najlepsi to nie tylko on road :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 8:46 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Artur obrażasz ludzi z offroad masz szczęście ze mnie nie stać na onroada bo byś zobaczył ze najlepsi to nie tylko on road :lol:

Michal, nie szukaj czegoś , czego nie ma i czego nie napisalem. Taka jest prawda , jeżeli się mylę to może .......jakiś dywanik? :lol:
Dodatkowo dla zainteresowanych klasą E-12. Tylko skala blędnie sugeruje że jest to latwa klasa, jest to jedna z najszybszych klas elektrycznych , nie wybacza ZADNYCH blędów i wymaga 110% skupienia przez 8 minut wyścigu. Ten kto opanuje tą klasę może mówić że umie jeżdzić :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 9:35 pm 

I dlatego kupilem właśnie E-12 ! Jakoś top-stock ani MF mnie nie rajcuje.

No cóż, jeśli spoglądasz na dzikie tłumy :roll: on-roadowców szczególnie spalinowych ( vide MP) to pewnie większość jest z okolic Lubawy, ale ...
my ( czyli w większości off-roadowcy z Kraka) jesteśmy na dobrej do własnych treningów na hali modelami on-road. Daj nam trochę czasu, myślę że zmienisz zdanie o " tych gorszych" z off-road :wink:
W

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 9:44 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
...Moim zdaniem nierealne jest organizowanie zawodów jednodniowych w obecnej sytuacji takiej liczebności klas. Organizacja zawodów lokalnych zaliczanych do EMP nie wchodzi w rachubę bo poziom imprez, liczebność zawodników i póżniejsza ich konfrontacja na MP nic dobrego nie przyniesie...Takie jest moje zdanie.

Takie też jest moje zdanie.
Wszyscy organizatorzy mieli możliwość zgłoszenia imprez do kalendarza, ale żaden z nich nie zgłosił jednodniówki.
Argumentacja o obniżeniu kosztów zawodnika jest nietrafiona, jeśli jeden organizator (komercyjny) na swoich zawodach każe młodzikowi płacić 30 zł startowego tyle co senior plus 10 za transponder nawet jeśli posiada indywidualny czyli w sumie 40 zł, podczas gdy u niekomercyjnego organizatora młodzik zapłacił tylko 10 zł - vide ostatnie Goślina vs. Malinka. Jeśli na zawodach startuje ojciec i syn to róznica jest 40 zł - w skali roku to kolejny (drugi) model topstocka.
Dalsze argumentacja tzw. kosztami zawodnika jest jedynie mydleniem oczu, szczególnie kiedy na modele i serwis wydajemy tysiące - koszt dodatkowego noclegu na dwudniówce to "pikuś" jak mawiał Andrzej L.
Podam też przykład wzięty z zawodów.
Jeden zawodnik startujacy w klasie jednogrupowej zaliczy w sumie 3 zawody by zdobyć tytuł MP, specjalnie się nie najeździ i wyda na tytuł MP mało kasy, natomiast zawodnik startujący w klasie 60-osobowej (np. DTMS) musi praktycznie zaliczyć wszystkie zawody, by marzyć o miejscu na pudle i będzie to kosztować go spore pieniądze - wystarczy spojrzeć na rankingi.
Jaka jest wartość tytułu MP w kilkuosobowej klasie a jaka w klasie 60-osobowej?
Powyższe oraz to co napisał Artur w tym temacie i Michał obala na dzień dzisiejszy pomysł "jednodniówek".

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 10:21 pm 

Jak mam dostać czerwoną kartkę to przynajmniej niech wiem za co.
Szanowny P.Janie. Pisze Pan:
Cytuj:
Dalsze argumentacja tzw. kosztami zawodnika jest jedynie mydleniem oczu, szczególnie kiedy na modele i serwis wydajemy tysiące - koszt dodatkowego noclegu na dwudniówce to "pikuś" jak mawiał Andrzej L.

A ja mam pytanie:
Kiedy Pan płacił za pobyt na zawodach z własnej kieszeni ?
A jeżeli nawet to ile to jest w skali roku.
Jakie trzeba mieć dochody aby mówić że 30-40 zł x 10 razy w roku to pikuś?

Zgadzam się z argumentacją że jednodniowe EMP nie przejdą. Dlaczego - mam swoją teorię. A głosi ona że to organizatorzy nie są zainteresowani formuła zawodów jednodniowych ( a sam jestem współorganizatorem)
Tadeusz Żelazo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona