Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:54 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 8:58 am 
Administrator forum

Lato sie kończy a kwiatki rosną :)

Post dotyczy I Eliminacji HMP która zostanie rozegrana w Lubawie.
Szumnie mówiono i chyba tylko mówiono jakie klasy sa podstawowe a jakie moga być dołaczane przez Organizatora. W pierwszej części wszytsko sie zgadza - E-10TC Spec, E-10TC Modified i E-12, w drugiej części mamy E-10TC 540, TOP-STOCk i kwiatuszek - MAD FIGHTER !!!

Pytam jakim prawem ma miejsce taki stan rzeczy?

Dodatkowo ograniczenie ilości biegów do 3 (trzech) dla klasy która jest oficjalnie w Mistrzostwach Polski czyli E-10TC 540 - w dodatkowych uwagach mówi sie o MOZLIWOŚCI rozegrania wiekszej ilości biegów jak bedzie mniej grup.

Co to za polityka - 2 klasy - TOP-STOCK i Mad Fighter - w której jeżdżą wózki tylko jednego producenta. Top-Stock-a jeszcze rozumiem - jest w HMP ujety ale MAD FIGHTER ?! - delikatnie mówiąc przegięcie.

Na marginesie - po co władze sekcji jak zaczyna być kiszka od samego początku ?
Sam sponsoring nie wystarczy do tego aby modele terenowe puszczać na HMP. Dla nich sa otwarte HMP organizowane przez firme LOK i ATA.

Mysle że nie tylko ja bedę domagał się wyjaśnień i szybkiej korekty ze strony Organizatora i zespołu który opracował informator.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 9:40 am 

Marku tu faktycznie coś nie gra. Według mnie jest potrzeba nałożenia na organizatorach EMP obowiązku organizowania klas Spec ,Modified ,540, E-12 i ewentualnie E-18 czy top stock na takich samych warunkach a każde inne jako klasa organizatora. Jeszcze się sezon nie zaczą a już jest małe zamieszanie. Największe ździwko miałem jak zobaczyłem jakie klasy będą na zawodach 11-12 listopada :shock:. Tu prośba do wybrańców (delegatów) by te sprawy wyprostowali. :o Jeszcze nie za czołem jeździć na hali a już mi się zaczyna nie podobać .

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 9:58 am 

Ponieważ to zawody są dla zawodników a nie odwrotnie w związku z tym postuluję o przeprowadzenie na tych zawodach biegów w klasie E18. Osoby zainteresowane startem w tej klasie proszę się wpisywać.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 10:59 am 
Administrator forum

Można się wpisywc tylko co to da? Dla Organizatora najważniejsze sa Mad Fighter-y i promowanie swojej klasy przy jak narazie biernej postawie LOK-u.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 12:01 pm 

Bo Top Stock i Mac Frajer to dobra LOKATA.
Wystarczy poczytać 9 numer Modelarza.LOK w swojej 50 letniej karierze nie ma tylu zasług co ATA,a jeszcze ta przyszłość.Dobrze ,że LOK się przykleił i płynie razem...
PS.Ja po przeczytaniu artykułu,zapłakałem.Łzy same się cisnęły do oczu.Na zawodach w Niemczech;te matki niemki podające ciasto i kawę ,a ojcowie ze śrubokrętami biegali i krzyczeli do swych dziatek"schnella,schnella...".
A nasza ekipa zabrała tylko dobrego wujka...
Teraz tak będą wyglądały MP.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 12:04 pm 

Kto jest organizatorem zawodów. ???? Proszę o dodanie klas E18 open i standard, Mada fakery niech sobie jeżdzą albo raczej wywracają się na zielonej trawce, Chyba w Lato było dosyć imprez dla tej klasy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 12:11 pm 

Popieram Arka. czy warto jest ograniczac dwie klasy, zeby 5 osob moglo sobie urzadzic mad frajerska demolke na torze??

RCWawa Team Zapraszamy

Mateusz to nie mój brat!!

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 12:23 pm 

Cytuj:
Kto jest organizatorem zawodów. ???? Proszę o dodanie klas E18 open i standard, Mada fakery niech sobie jeżdzą albo raczej wywracają się na zielonej trawce, Chyba w Lato było dosyć imprez dla tej klasy.

Cytuj:
Popieram Arka. czy warto jest ograniczac dwie klasy, zeby 5 osob moglo sobie urzadzic mad frajerska demolke na torze??

chyba troche przesadziliscie-kazdy jakos zaczynal
A dlaczego niby klasy 18stek maja byc dodane zamiast jakiejs klasy ktora juz jest?bo co,bo ja tak chce?uwazam to za dziecinne argumanety.

Widze,ze jedynym co wam sie rzucilo w oczy,ze organizator dolaczyl swoje klasy,a nie zauwazyliscie,ze sa one na rowni z 540stka. Dlaczego?
We wstepnych rozmowach na ten sezon klasy efrowskie mialy miec jako jedyne przyznawane tytuly Mistrza Polski. Stad tez te klasy jady w pelnym wymiarze a inne nie maja juz tego zagwarantowane..wkoncu to eliminacja do MP.

Sprawa osiemnastek zostala juz wyjasniona przez Marka i jako,ze on ja promuje to umiescil ja takze u siebie na zawodach-tutaj nikt nie oponowal,a tym bardziej ja nie mam nic do tego.

Jezeli ktos chce porozmawiac to niech wkoncu porozmawia z osobami zwiazanymi z organiacja,czy sekcja a nie tylko krzyczy na forum i otrzymuje poklaski od kolegow.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 1:07 pm 

Patryk coś to nie tak,bo 540 i 18 i TS są klasami,które są zapisane jako klasy w rozgrywaniu MP.A MF to jakiś dodatek kwiatka do kożucha bo to nie jest 2WD ani 4WD.Klasa 540 miała być klasą polską na równi z Efrowskimi.A wszystkie dodatki czyli TS(na wymarciu) i 18 (reanimacja) w g uznania organizatora.
A tu najpierw się obiecuje niewiadomo co w Lubawie,potem podaje się adres Hotelu SPA(pokoik 2 osobowy za 450 zł doba),albo domki letniskowe i po obiecankach wciska się Mak Frajery.
Czy sędziowie znają przepisy do tej klasy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 1:20 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
A dlaczego niby klasy 18stek maja byc dodane zamiast jakiejs klasy ktora juz jest?bo co,bo ja tak chce?uwazam to za dziecinne argumanety.

Proszę więc o rzeczowe uzasadnienie braku klasy E18. Proszę mnie nie zbywać odpowiedzią, że taka jest wola organizatora. Niech więc organizator wytłumaczy dlaczego z tej klasy zrezygnował. Przypominam, proszę o rzeczowe argumenty a nie o odpowiedź w stylu "nie, bo nie" czy "taka jest moja wola i nic zawodnikom do tego".

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 1:48 pm 

Cytuj:
Patryk coś to nie tak,bo 540 i 18 i TS są klasami,które są zapisane jako klasy w rozgrywaniu MP.

gdzie?
Cytuj:
A tu najpierw się obiecuje niewiadomo co w Lubawie,potem podaje się adres Hotelu SPA(pokoik 2 osobowy za 450 zł doba),albo domki letniskowe

w propozcyjach hoteli sa takze tansze rozwiazanai,poprostu organizator bierze pod uwage,ze ktos byc moze uznaje tylko standardy takich drogich hoteli. To juz jest czepialstwo.
Cytuj:
Czy sędziowie znają przepisy do tej klasy.

tak,dostali juz je,oficjalnie beda podane do wiadomosci na dniach
Cytuj:
Proszę więc o rzeczowe uzasadnienie braku klasy E18. Proszę mnie nie zbywać odpowiedzią, że taka jest wola organizatora. Niech więc organizator wytłumaczy dlaczego z tej klasy zrezygnował. Przypominam, proszę o rzeczowe argumenty a nie o odpowiedź w stylu "nie, bo nie" czy "taka jest moja wola i nic zawodnikom do tego".

Myslalem,ze ta kwestie wyjasnil juz Marek-podal juz gdzie i keidy jezdzi ta klasa. Klasa Top Stock nie bedzie na kazdych zawodach tak jak i klasa E18,na tych akurat jest umieszczona z woli organizatora. Mogl bym tak samo spytac,czemu top stockan nie ma w Klodzku-ale odpowiedz znam-te klasy sa rozgrywane ne na wszystkich zawodach,tak by mozna bylo dac wszystkim pojezdzic.
Wedlug wstepnych zalozen Pana Bernadego taka sama "migracja" bedzie miala miejsce w sezonie otwartym.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 1:50 pm 

I jeszcze co do klasy Mad Faighter(jedna grupa)-nie sadze by 30 minut w ciagu soboty i 10 minut w niedziele bylo wielkim poswieceniem czasu na inne klase. Czyz nie?

Tytuł: info
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 2:15 pm 

a mówiłem EFRA,EFRA i jeszcze raz EFRA ,co to za klasa polska odpowiednik efra, oj chyba nie do Europy a na Mazury.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 2:55 pm 
Administrator forum

Patryk - eliminacje MP to nie prywatny folwark Organizatora. Proszę wykazać że klasa Mad Fighter instnieje GDZIEKOLWIEK w KTÓREJKOLWIEK części przepisów sportowych.
Gadki w stylu promocji i że 30 minut jazdy nie będzie przeszkadzać są nie na miejscu.
Modele-zabawki mają mieć miejsce promocji gdzie indziej np. w hipermarketach lub innych temu podobnych miejscach.

Przypominam również że jesteś jednym z wybranych do zarządu sekcji i proszę traktować klasy które są klasami MP na równych prawach. A tak nie robicie - klasa 540 i Top-Stock jest traktowana po macoszemu.

Nigdzie też nie widze aneksu do przepisów ani żadnej wzmianki o tym że klasa E-12 jest klasą MP - jest to klasa na równi z e-18 (przynajmniej w tym sezonie - i jest rozgrywana w formie pucharu - stosowny aneks do wglądu w dziale przepisy)

Jesteście na jak najlepszej drodze do tego aby zawodnicy jeżdżący w 540 i top-stock zbojkotowali zawody w Lubawie. kilkaset kilometrów dla 20 minut jazdy dla słabszych zawodników? Jakaś kpina.
I prosze nie mówić o zadymie bo sprawa jest jak na początek sezonu o wiele grubsza.

Do zawodów pozostało trochę czasu i dzięki tym zawodom może dojść do małej rewolty - ale chyba nie to jest Waszym zamysłem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 2:58 pm 

Firma ATA ma jeszcze fajne czołgi w ofercie,może by popromować,zawsze to po linii LOK... :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona