Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 13, 2026 6:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Co wybrac??
Hellfire RTR 29%  29%  [ 15 ]
Savage 25 RTR 0%  0%  [ 0 ]
Savage4,6 10%  10%  [ 5 ]
Traxxas Nitro Revo 3.3 RTR 39%  39%  [ 20 ]
Traxxas Nitro Revo 2.5R RTR 0%  0%  [ 0 ]
Traxxas Nitro T-Maxx 3.3 RTR 4%  4%  [ 2 ]
Traxxas Jato 2.5 Stadium Truck RTR 4%  4%  [ 2 ]
Hot Bodies 1/8 Lightning Stadium Pro-R 12%  12%  [ 6 ]
Hot Bodies 1/8 Lightning 2 Sport RTR 2%  2%  [ 1 ]
Liczba głosów : 51
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 20, 2006 6:57 am 

Gieroll napisał(a):
może ,masz rację, narazie revo jest jak honda - częsci zamiennych nie potrzebuje :D
W ramach sprostowania chcialbym dodać, że hellfire był droższy od revo, dlatego go nie wybrałem, stąd też nie brałem go pod uwagę, ale już w sklepie wydawał mi się to ciekawy model. A napeno juz jest bardzo szybki...

na ilu zawodach byłeś?
ile dzwonów z innymi modelami zaliczyłeś?

dam Ci prosty przykład
pod pałacem na zawodach na wolnych treningach ktoś włączył apkę z moją częstoliwością, sav na pełnym gazie wjechał w barierki odgradzające tor od publiczności
wpasował się między pręty środkiem uderzając czysto wahaczami. Stabilizator, który miałem założony na przodzie wygiął się w chińskie dzień dobry
dopiero dwa czy trzy biegi później okazało się, że mam złamany shaft amora.
Pytanie ... jak zniósł by to reviak?
Czy z takim uszkodzeniem mógł by jechać dalej?

co do hella
hell ma centralny dyfer i prowadzi się go całkowicie inaczej niż sava. Technika pokonywania zakrętów, przynajmniej z mojego doświadczenia, jest całkowicie różna

Ostatnio edytowano Śr wrz 20, 2006 8:23 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 20, 2006 8:04 am 

Gieroll napisał(a):
może ,masz rację, narazie revo jest jak honda - częsci zamiennych nie potrzebuje :D
W ramach sprostowania chcialbym dodać, że hellfire był droższy od revo, dlatego go nie wybrałem, stąd też nie brałem go pod uwagę, ale już w sklepie wydawał mi się to ciekawy model. A napeno juz jest bardzo szybki...

kolego... plizz... nie obrazaj Hondy.... ;) trafniejszym porownaniem bylo by Ducati... choredalnie drogie bez powodu, przekombinowane, czesci nie kupisz i rozpuszcza sie na deszczu :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 20, 2006 8:36 am 

Toost napisał(a):
[Pytanie ... jak zniósł by to reviak?

Miałem już takie dzwony, tyle że z rurką w skate parku. To co "padło" to wgięty popychacz od rockersa, który naprostowałem.

Jeszcze jedna sprawa, pisałeś wcześniej o częściach. Tak się składa, że do Traxxasa są już 3 niezależne magazyny z częściami.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 20, 2006 9:28 am 

Piotr Michalski napisał(a):
Toost napisał(a):

Miałem już takie dzwony, tyle że z rurką w skate parku. To co "padło" to wgięty popychacz od rockersa, który naprostowałem.

mój sav zatrzymał się w tej barierce z pełnej prędkości

Jeszcze jedna sprawa, pisałeś wcześniej o częściach. Tak się składa, że do Traxxasa są już 3 niezależne magazyny z częściami.

wiem
piałem tylko, żeby przy wyborze modelu wziąć to pod uwagę

Ostatnio edytowano Śr wrz 20, 2006 9:30 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 20, 2006 9:28 am 

Toost napisał(a):

naprostowane elementy nie mają już takiej trwałości jak nowe... no niestety :(
Jeśli o wytrzymałość savage chodzi to nie mam powodów do narzekań. Jeździłem po terenie budowy i jadąc na hopkę zawdziłem wahaczem o wystającą płytę chodnikową - efekt rysa na wahaczu, nic wiecej. Kolega włączył radio na tej samej czestotliwości i savage miał czołowe ze schodami, dalej nic, tylko sie odbił. Dodatkowo gdzieś w połowie wahacji miałem czołowe z bagusem. Z bagusa pozostało niewiele, a savage ma rysę, na skidplate odbił się kształt wiezyczki bagusa :) Także póki co odpukać tfu tfu, nie ma problemu z wytrzymałością, o kilku nieudanych skokach już nie wspominam, bo to normalka ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 20, 2006 9:43 am 

Oczywiście to co napisałem to są wszsytko żarty, gdyż jestem nowicjuszem i tak naprawde jedyne czym się kierowalem przy zakupie autka to zagraniczne czasopisma, które wydawały mi się najbardziej wiarygodne. Na tym forum napewno nie uzyskamy informacji co jest lepsze, gdyż brak jest obiektywizmu wsród uzytkowników forum. Większość użytkowników posiada jeden czy dwa modele i będzie ich bronić, pisać ze nie ma lepszych, bo taka to już natura tych naszych polskich for. (Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma) Od kiedy pamietam zawsze na forum była rywalizacja włascicieli traxxas hpi czy tamiyi. Dlatego uzyskanie wiarygodnej opini o autach jest tu prawie niemożliwe (czy to nie paradoks, niby to jest forum o rc autach)

na koniec dodam , to się komuś może przydać, że w tescie lipcowego car action (jednego z najlepszych czasopism rc auto w usa), w rywalizacji pomiędzy tmaxx 3,3 a savage x wygrał tmaxx. Jest jednak małe ale... Test był składał się z wielu etapów, na każdym testowano co innego, silnik, zawieszenie, przyczepnośc itd. Jeden etap wygrywal tmaxx a nastepny sevage i tak w kólko, sumam sumarum wygrał tmaxx, ale tylko kilkoma punktami. Najbardziej podobal mi sie komentarz zawodników, generalnie brzmial on tak, że tak naprawdę są to dwie podobne maszyny o podobnych parametrach i tak naprawde każdy znajdzie coś dla siebie, i to dopiero kierowca tak naprawde oceni co jest dla niego lepsze. Dlatego bez sensu jest zadawac pytanie co lepsze tylko po prostu brać to co nam sie bardziej podoba, a dopiero czas pokaże (i kilka rozbitych modeli :D ) jaki wybór był prawidłowy dla nas, zaznaczam dla nas, bo każdy w modelach lubi co innego.

Dodam, że dopiero uczę sie jazdy offroad i w ciągu tych kilku przejarzdzek mam same kraksy, non stop zaczepiam wachaczami o jakieś wystajace kamienie (juz mam kilka sporych rys), każdy szybszy i wyższy wyskok konczy sie u mnie lądowniem na dachu, przodzie boku czy tyle (ucze sie sterować gazem i hamulacem w czasie lotu i nie jest to takie łatwe jak myślałem, atko naprawde szybko reaguje), i jak narazie na trwałośc częsci nie mam co narzekać.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2