Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 22, 2026 12:08 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 7:24 pm 

Arkadiusz Gajzler napisał(a):
a rozwija rozwija ... przyjedz na offroad, zawsze jest ponad 60 startujących w spaliniakach, z golarkami też przyjeżdża kilku, a czasem kilkunastu

Off-road mnie nigdy nie fascynował po prostu tak mam, zawsze istniał dla mnie tylko on-road, a w dodatku od kilku lat tylko spaliniaki.
Kiedyś w samych DTM-ach było ponad 60 zawodników...
Jeśli rzeczywiście będzie tak mało zawodników to chyba ponowne połączenie spaliniaków z elektrykami będzie konieczne. Troche tego nie rozumiem, bo wydaje mi się, że spaliniki głównie przez prędkości jakie osiągają i hałas jaki powodują są bardziej widowiskowe (nie umniejszając elektrykom) i powinny sobie poradzić w przyciągnięciu ludzi. Widać ludzi nie jest jednoznaczne z zawodników, a ci chyba przechodzili do spaliniaków z elektryków mogąc je oglądać na tych samych zawodach. Nadzieja chyba właśnie w połączeniu zawodów i w tych nowych klasach dla początkujących, bo wydaje mi się, że panuje przekonanie, że od spaliniaków nie można zacząć, a to wcale przecież nie jest prawda.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 7:54 pm 

Przy zachowaniu trzech klas elektryków napewno spalinowcy się pomieszczą w czasie 2-dniowych zawodów.Tylko trzebz się otrząsnąć z TS i innych klas podobnych (Marek i Rafał Piesio wybaczcie :D )

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 8:36 pm 
Administrator forum

Nie ma co wybaczać. Przy 5 klasach mozna spokojnie pojeździć 5 eliminacji.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 9:15 pm 

Połaczenie spalin z elektrykami napewno bedzie nieuchronne przy
takiej frekwencji jednych i drugich ,lecz napewno taka sytuacja
jest niekorzystna dla spaliniakow .Oni potrzebuja wiecej czasu
na jazdy probne z uwagi na dogadanie sie z modelami.
Tu jest bardziej potrzebna reanimacja niz jakies połaczenia.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 15, 2006 12:03 am 

mówcie co chcecie - ja wspominam bardzo miło zawody (jedne z moich pierwszych) na ktorych razem startowały klasy E i IC, mnie sie podobało. Byc moze mój staż nie pozwolił wtedy na dostrzeganie błędów w oganizacji i niezadowolenia z zawodów innych kolegów ale takie są moje osobiste odczucia co do tamtego okresu

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 15, 2006 6:37 am 

Ja tęż pierwsze zawody "mieszane" widziałem w Jelczu.Ten tłum zawodników zaskoczył mnie niesamowicie,nie zdawałem sobie sprawy,że tylu ludzi się w to "bawi" i że im sie chce jechać z tak odległych zakątków do małego Jelcza...

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 15, 2006 9:59 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Sławek Siw. napisał(a):
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Widze że zawodnicy walą drzwiami i oknami na MP :( ciekawe jaką mine będa mieli zawodnicy jak zgodnie z przepisami ni będzie finału kalsy IC-8 - bo jak narazie 4 ludzi to zdecydowanie za mało na finał, ba nawet za mało aby rozegrac ta klasę.

Gratuluje co niektórym poczucia humoru :)

proponowałbym SEKCJI, która własnie powstaje do powrotu zawodów
odbywających sie w jednym terminie - i zawierających wszystkie klasy
on-road...
nadmieniam, ze jest to tylko propozycja do zastanowienia się...

Przy obecnym ukladzie będzie to nieuniknione, zastanawiam się tylko Slawku dlaczego Ty tam się nie zapisaleś , po ostatnim dymie na forum w sprawie ósemek myslalem że będziesz pierwszy na liście. Nie obawiaj się , wystartujesz.

No widzisz Artur,
samo życie... Masz rację.
Model odcyckany, wymyty, ustawiony, z nową, pomalowaną karoserią
i się rozchorowałem... nie dam rady pojechać.
Zgłoszenie jak zgłoszenie zawsze mozna zrobić, ale przy takiej frekfencji i tak zbytnio bym jej nie podniósł.

Nie wiem co sie stało z 1:8 i 1:10, wczesniej było po 20-tu zawodników albo więcej, a teraz około 18-tu na całych MP - obejmujących trzy klasy.
:shock: :shock: :shock:

Macie teraz wybory - to ważne- abyście rozsądnie zadecydowali o przyszłych rozgrywkach - w nowym roku.
Powodzenia,
z gilami do pasa Sławek

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 7:33 pm 

Arkadiusz Gajzler napisał(a):
mówcie co chcecie - ja wspominam bardzo miło zawody (jedne z moich pierwszych) na ktorych razem startowały klasy E i IC, mnie sie podobało. Byc moze mój staż nie pozwolił wtedy na dostrzeganie błędów w oganizacji i niezadowolenia z zawodów innych kolegów ale takie są moje osobiste odczucia co do tamtego okresu

Nikt nie mówi, że zawody "mieszane" były złe, czy źle zorganizowane, po prostu była taka ilość zawodników, że nie mieściliśmy się wszyscy w czasie dwóch dni tak, żeby kończyć o ludzkich godzinach, a przecież niektórzy mają daleko do domu. Pozatym nikt nie był niezadowolony, czy zły, po prostu pojawiła się idea, że ze względu na ilość zawodników tak będzie lepiej, a teraz widać wracamy do punktu wyjścia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3