Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 10:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:09 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Po piąte:sprawa Marka.Daj przykład osoby,która dla środowiska zrobiła choć tyle.Ilość imprez,lobbing na rzecz mikro (szukanie sponsorów na nagrody w chyba Borzęcinie),posiadanie toru asfaltowego,dywanowego i wkrótce Off-road,kasa unijna ,sponsorowane imprezy przez miasto dla dilerów,strona z której tak chętnie wszyscy korzystają i.t.d...

Polakom gratulujemy ... Marka

Czy to jest za mało ,żeby zyskać zaufanie zawodników?Okazało się ,że tak.Np.Ty zostałeś bardziej doceniony od niego i w związku z tym życzę Ci ,żebyś za Swojej kadencji zrobił choć połowę tego co on uczynił.
Pewnie ,że chcesz bazować na jego doświadczeniach,ale po co jeśli on mógłby się czynnie włączyć w prace sekcji.

mi też jest przykro że Marek nie został wybrany, ale dlaczego za ten stan rzeczy mają odpowiadać modelarze z Warszawy, wybierała przecież cała Polska...

Wybory były troszkę żenujące,nie były wykładnikiem całego środowiska,brakowało takich ,rozsądnych ludzi jak np.Paweł Szymański czy Tomek Masalski,brakowało Wybrzeża.Jak się to miało skończyć quote

to jest niestety demokracja ...

P.S. Marku przepraszam cię za ten żart ale niedługo każą na całować Cię w golą d... w celu uznania twoich zasług, słowa już nie wystarczą...

Ostatnio edytowano Wt wrz 12, 2006 10:11 pm przez Jakub Lipiński, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:10 pm 

Marek Pleskacz napisał(a):
Panie Leslawie,
Widze ze wszyscy wszystkim wypominaja bledy ortograficzne.
Pan Jan poprawia mnie.
Pan poprawia Roberta.
A kto poprawi Pana?

Cytuj:
Zaremba Lesław napisał:
Do Pana Marka:
Nikt nie mówi o terenach prywatnych,ale żeczywiście może ja nie znam realiów warszawskich...

Pozdrawiam,

Marek

Panie Marku nalezy te błedy przyjac jak w powiedzeniu:
Czeski Bład
:D

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:15 pm 

Cieszę się,że jakaś iskra zgodności przynajmniej w tym temacie zaiskrzyła...jest to dobry znak na przyszłość.Być może będzie od czego odpalić fajkę pokoju. :D

Panie Leslawie,
Ja jestem niespotykanie spokojny czlowiek.
Nasze dyskusje na forum sa niczym innym jak tylko nieporozumieniami bac wyrazem zdrowej roznicy pogladow.
W "realu" spotkalem Pana tylko raz i dzieki Panu w Klodzku mlody czlowiek mogl skonczyc chociaz jeden bieg finalowy dzieki szczotce ktora od Pana dostal za moim posrednictwem.
Jeszcze raz dziekuje w jego imieniu.
Pozdrowienia,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:26 pm 

Jakub tu nie chodzi o całowanie kogos w {wiesz o co chodzi sam pisesz}
wiadomo były wybory reprezentantow zawodnikow we władzach
i jasne jest ,ze w trakcie kampanii wyborczej pisze sie o Kandydacie
i jego zasługach.Marek był jednym z nich i dlatego zrobiło sie troche
szumu wokoł jego działalnosci.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:26 pm 

Jakub Lipiński napisał(a):
to jest niestety demokracja ...

Witam,
W sprawie demokracji mozna sprobowac poszukac rozwiazania ktore nie bedzie ograniczalo jej tylko do uczestnikow zawodow na ktorych odbywalo sie glosowanie.
Przez 20 lat bylem czlonkiem organizacji modelarskiej w Polnocnej Ameryce i tam ze wzgledu na wielkosc kontynentu glosowania odbywaly sie droga korespondencyjna. Kazdy posiadacz licencji (mnie to oczywiscie wyklucza :D ) wysyla do szefa organizacji swoja kartke do glosowania i w ten sposob wszycy maja prawo glosu.
Pozdrawiam i pozostawiam pod rozwage kolegow,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:32 pm 

Panie Slawku,
Pan znowu cos pisze nie majac wiedzy w temacie.
Innym Pan zarzuca ze nie czytaja uwaznie a sam Pan to robi.
1. Ja nie pialem ze uczestniczylem w organizowaniu zawodow a ze zalatwialem miejsce do ich organizowania. Zawody organizowal LOK.

2. To ze Pan nie slyszal ze zawodnicy brali udzial w przygotowaniu toru w Michalowicach nie znaczy ze tego nie robili. Sam spedzilem tam pol dnia przewalajac ziemie. Inni pracowali tam prawie tydzien.

3. Dla jednych zgryzliwa wypowiedz dla innych oskarzanie.

Pozdrawiam.
Marek

Zrezygnowalem z cytowania calych poprzednich wypowiedzi bo tak mnie jak i Panu to nie wychodzi.

Pan znowu cos pisze nie majac wiedzy w temacie.
- no chyba nie zważając na poniższe:

1. "Załatwiałem" to tak jak organizowanie-przygotowanie, nie widzę nic w tym drastycznie różnego.
Rozumiem, że nie mylimy uruchomienia i prowadzenia zawodów z tym tematem.

2.Nigdy Zbigniew C. tego nie mówił, widzieliśmy jedynie jego Ekipę pracującą w pocie czoła aby te eliminacje wogóle się zaczęły.
Jeżeli potwierdzi to uważam, że będzie ok.

3.Jeżeli większośc kolegów z Warszawy traktuje to jako oskarżenie to mówię [Przepraszam].
Nie taką formę miałem na mysli.

Z ostatnim zdaniem się całkowice zgadzam, cykliczne cytowanie na tym forum jest bardzo upierdliwe.

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:35 pm 

Panie Jakubie ma Pan rację,ale bym nie uogólniał do całego Narodu.
Grono modelarzy polskich powinno być dumne z Marka(jeśli ktoś w inny sposób nie potrafi wyrazić swojej wdzięczności może Go pocałować w d...,ja stosuję inną metodę wyrażam szacunek na forum).
Post Pana przesiąknięty jest drwiną,ale proszę sobie przeliczyć ilość imprez i ilość ludzi ,którzy skorzystali z Kłodzka.Gdyby tego tak śmiesznego dla niektórych , miasta z małą ilością mieszkańców ich podatków i Marka nie było to jak by wyglądał ten rok modelarski.Ruda ,którą właśnie Warszawa zmieszała z błotem,Sącz tor o 30 letniej tradycji,który wygląda jak stara aktorka z Hollywod,wszyscy wiedzą,że była piękna,a rzeczywistość jest inna, czy może Swoją 8 śmigałby Pan w Tarnowie,gdzie czas stanął w miejscu.
Jeśli to za mało,żeby móc wyrazić swój szacunek i obdarzyć taką osobę zaufaniem to proszę wybaczyć,ale rzeczywiście rozmawiamy innym językiem.
PS.Jeśli ma Pan osobę,która zrobiła więcej lub chociaż tyle, proszę o ujawnienie jej nazwiska.Jeśli wyczuwa Pan podział na Warszawę i resztę to proszę podać Swojego kandydata do całowania w d...

Ostatnio edytowano Wt wrz 12, 2006 10:46 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:36 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Panie Marku nalezy te błedy przyjac jak w powiedzeniu:
Czeski Bład
:D

Panie Wieslawie zgadzam sie.
Zauwazylem jednak pewna prawidlowosc. Bledy sa znajdowane i wytykane w aby pognebic oponenta a nie zeby mu zwrocic uwage na blad. Ja Panu Leslawowi po raz pierwszy staralem sie delikatnie zasugerowac ze popelnil blad w odpowiedzi na jego riposte do mojej wypowiedzi. Kiedy jednak zobaczylem jego komentarz do bledow w wypowiedzi Roberta zdalem sobie sprawe ze bylem zbyt zawoalowany. :D
Pozdrowienia,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:39 pm 

Dokładnie tak jest Panie Marku :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:44 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jeżeli moge sie wtrącić:

Ile szkół jest w Warszawie? Ile z nich ma asfaltowe place w dobrym lub bardzo dobrym stanie? który z Dyrektorów szkoły odmówi zorganizowania zawodów modelarskich dla modeli elektrycznych?

Macie place pod nosem a planujecie od kilku lat budowe toru. Z takim zapleczem mozna robić kilka imprez jednoczesnie w różnych zakatkach Warszawy. pokazać że coś się dzieje. Zmusić władze miasta do odwiedzania imprez. Bombardować ich pismami. Wiem że w małym mieście jest łatwiej - dotarcie do wierzchołka w urzędzie miasta nie jest trudne.

Ale w stolicy macie kilkaset firm - niech 1-2 Wam pomogą. Wystarczy żeby zrobić zawody.

Patryk - namawiam tutaj Ciebie jak i innych z władz sekcji o dopuszczenie dealerów do zawodów rangi eliminacji jak i MP. I to wszytskich którzy wykarzą chęć. Nie wolno dac się sprowokować do tego aby wykluczyc dealera tego czy tego.

Waszym zadanie jest nie tyle wymyslenie jak napędzić klasy modified oraz Spec - Wqasze zadanie to w wiekszości wymyslenie jak dopomóc organizatorom w pokonaniu przeszkód finansowych. Jak wysupłac dla sekcji jak najwiecej kasy. Jak usprawnic przebieg zawodów i ich organizację. Jak podzielic klasy w sposób umożliwiający zaowdnikom przykjechanie na zawody i najeżdżenie sie do granic możliwości. jak zmienić zasady rozgrywania eliminacji aby zawodnicy w każdym biegu starali sie jechac na max mozliwości. Co zrobic aby coraz wiecej osób zaczęło barc udział w zawodach. Zastanowic sie nad możliwościa zrobienia eliminacji MP oraz samych MP jako Międzynarodowe Mistraostwa oraz elimiancje, bo narazie to że czesi jeżdża do nas na zawody daje tylko tyle że wdanych zawodach walczymy z nimi ale w ostatecznym rozrachunkuczesi wylatują z punktacji i w skrajnym rozwiązaniu może się zdażyc tak że wygrywając finał B dostaniesz 100pkt.

Panowie, czytac, słuchać i wyciągac wnioski nawet z takich wypowiedzi jak Roberta o uciekających żonach.

Na marginesie - proponuje kącik porad sercowych w dziale Hyde Park :)

Marek, Lesław - albo odworotnie
proponuję otworzyć nową sekcję związaną z możliwościami rozwoju.

Bo w tej sekcji postów - nic sie juz nie uda.
Informacja przepadnie i nie będzie łatwa do wyszukania na forum.
Dajcie szansę innym miastom sprzedając Now How, żeby z tego sobie skorzystali!
Tutaj już sie prawie wszystko wypaliło, a inni nie maja dostepu do tej strefy postów.
Akurat te tematy powinny na forum byc otwarte

MODELCARS

Ostatnio edytowano Wt wrz 12, 2006 10:54 pm przez Sławek Siw., łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:47 pm 

Panie Jakubie ma Pan rację,ale bym nie uogólniał do całego Narodu.
Grono modelarzy polskich powinno być dumne z Marka(jeśli ktoś w inny sposób nie potrafi wyrazić swojej wdzięczności może Go pocałować w d...,ja stosuję inną metodę wyrażam szacunek na forum).
Post Pana przesiąknięty jest drwiną,ale proszę sobie przeliczyć ilość imprez i ilość ludzi ,którzy skorzystali z Kłodzka.Gdyby tego tak śmiesznego dla niektórych , miasta z małą ilością mieszkańców ich podatków i Marka nie było to jak by wyglądał ten rok modelarski.Ruda ,którą właśnie Warszawa zmieszała z błotem,Sącz tor o 30 letniej tradycji,który wygląda jak stara aktorka z Hollywod,wszyscy wiedzą,że była piękna,a rzeczywistość jest inna, czy może Swoją 8 śmigałby Pan w Tarnowie,gdzie czas stanął w miejscu.
Jeśli to za mało,żeby móc wyrazić swój szacunek i obdarzyć taką osobę zaufaniem to proszę wybaczyć,ale rzeczywiście rozmawiamy innym językiem.

Dodam jeszcze od siebie,ze Marek jest bardzo skromna Osoba i nie jest
w jego stylu spoczywanie na laurach .Wiec nalezy Mu sie jakis szacunek,
ze strony Innych

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 10:48 pm 

Sławek Siw. napisał(a):
1. "Załatwiałem" to tak jak organizowanie-przygotowanie, nie widzę nic w tym drastycznie różnego.
Rozumiem, że nie mylimy uruchomienia i prowadzenia zawodów z tym tematem.

2.Nigdy Zbigniew C. tego nie mówił, widzieliśmy jedynie jego Ekipę pracującą w pocie czoła aby te eliminacje wogóle się zaczęły.
Jeżeli potwierdzi to uważam, że będzie ok.

3.Jeżeli większośc kolegów z Warszawy traktuje to jako oskarżenie to mówię [Przepraszam].
Nie taką formę miałem na mysli.

Panie Slawku,
ad 3. Przeprosiny przyjete i sprawa zapomniana (przynajmniej z mojej strony)
ad 2. Przy budowie toru off-road w Michalowicach bralo udzial wielu modelarzy (z modelarni LOK na Chocimskiej) i znajomych Pana Zbyszka. To byla jego ekipa. Zwlaszcza ostatniego dnia przed zawodami kiedy deszcz utrudnial zakonczenie prac w terminie. Tak na marginesie wiekszosc z nich to nie byli nawet modelarze samochodowi.
ad 1. Czyste nieporozumienie. Piszac "zalatwialem" mialem na mysli znalezienie miejsca i uzyskanie zgody wlasciciela.
Pozdrawiam,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 8:28 pm 

Dzień dobry

Za pośrednictwem Gościnnego portalu RC-AUTO pragnę jeszcze raz podziękować kolegom modelarzom za oddany na moją osobę głos podczas wyborów delegatów sekcji modeli elektrycznych on road , na zjazd CKM , które odbyły się w Nowym Sączu.
Jestem wdzięczny za okazane mi zaufanie i sympatię , odzwierciedlone w ilości oddanych głosów na moją osobę.

Pragnę z całą mocą podkreślić , że do żadnej z osób wybranych na delegatów :
-Łukasza Kowalczyka
-Norberta Omelańczuka
-Patryka Raczyńskiego
-Krzysztofa Hulina (kolejność z listy wg.liczby otrzymanych głosów)

nie żywię cienia antypatii , wręcz darzę te osoby ogromną sympatią i nasze wzajemne kontakty opierają się na obustronnym poszanowaniu. Stąd też Patryku , jeżeli poczułeś się urażony moim stanowiskiem ( czego dałeś wyraz publicznie , zamieszczając dygresję o „niemiłym odbiorze” nie znając motywów ) przyjmij ode mnie słowo przepraszam.

Refleksja nad obecnym stanem modelarstwa kołowego w Polsce i sytuacji w nim panującej
skłoniła mnie do podjęcia decyzji (może zbyt pochopnej ) o rezygnacji z funkcji delegata na zjazd Centralnej Komisji Modelarskiej przy ZG LOK.

Czyniąc obserwacje od kilku lat , zauważam systematyczną degenerację zasad współpracy , wzajemnych kontaktów i stosunków międzyludzkich w naszym środowisku.
Małostkowe układy i układziki , wzajemne szczucie pomiędzy modelarzami i nie tylko modelarzami (czego przykładem są między innymi publikacje na GOŚCINNYM forum RC-AUTO ) , załatwianie wielu spraw przy tak zwanym zielonym stoliku ( lub pod stolikiem ), uzewnętrznianie publiczne , z daleko idącą przesadą prywatnych animozji i antypatii osobowych ( jednych się lubi innych nie , jedni są „cacy” inni „be”).
Niestety z przykrością stwierdzić muszę (chciałbym się MYLIĆ!!!!!) , nie widać na dzień dzisiejszy „światełka pokoju i pojednania” w celu podjęcia działań zmierzających do poprawy tego stanu rzeczy. Stanu który wymaga moim skromnym zdaniem głębokich zmian opartych nie tylko na pieniądzach.
Efekty tej sytuacji są widoczne dla wszystkich :
- stale zmniejszająca się liczba uczestników na organizowanych zawodach ( na szczęście nie na wszystkich)
- użycie słów rzeczowej krytyki naraża publikującego na bezpardonowe ataki
( poniżej wszelkich norm obowiązujących w cywilizowanym świecie)
- spojrzenie prawdzie w oczy wywołuje histeryczne reakcje i nagonkę na publikujących
czasem niemiłe , ale odzwierciedlające rzeczywistość i fakty.
- nieuporządkowane działania utrudniające funkcjonowanie z określonym wyprzedzeniem , jakże koniecznym w warunkach funkcjonowania naszej wolnorynkowej gospodarki

Sądzę , że w/w uwagi mogły by być jeszcze wielokrotnie uzupełnione. Posiadane moje doświadczenia w działalności modelarskiej datujące się od począteku lat 70 (modele latające),
następnie od drugiej połowy lat 70 modelarstwo kołowe ( byłem pierwszym modelarzem w Sądeckiej modelarni u SZANOWANEGO Jana Pasiuta) skłania mnie do tej refleksji
i wyjaśnień dla Szanownych kolegów modelarzy , którzy oddali na mnie swój jakże cenny w moim odczuciu głos.

W jednym z postów przeczytać można było „ Kowalski głosował na Nowaka ...............
a Kowalskich jest 42...............” i „ Kowalskim” należą się wyjaśnienia – mam nadzieję ,że moje wyjaśnienia będą dla Was Drodzy „Kowalscy” satysfakcjonujące , i przepraszam jeżeli sprawiłem komuś zawód. W dalszym ciągu moja osoba służyć będzie pomocą i radą na każdym spotkaniu , zawodach w miarę moich skromnych możliwości dla dobra modelarstwa kołowego w Polsce.

Serdecznie pozdrawiam

Waldemar Wolak

PS:........... zwyczaj łajania wyborców za ich decyzje nie należy do dobrego tonu i jest dwuznacznie prowokacyjny.(praktyki z lat 70)
:wink: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 17, 2006 6:41 am 

Komunikat o wyborach.
W dniu 16.09.2006 r. w Kłodzku odbyły się wybory delegatów na Walny Zjazd Sekcji Samochodowej przy CKM ZG LOK w Warszawie, reprezentujących klasy modeli z napędem spalinowym, startujących na torach płaskich.
Delegatami na Walny Zjazd Sekcji zostały wybrane przez aklamację następujące osoby:
1. Artur Dzierzęcki.
2. Andrzej Trella.
3. Marcin Grochała.
Z zebrania sporządzony zostanie protokół, który będzie publicznie podany do wiadomości wszystkich zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 17, 2006 6:39 pm 

Gratulacje dla wybranych :!:
To dobry wybór.

MODELCARS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona