Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 10:42 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 10:40 am 

wg. tej definicji osoba ta nie jest oszustem wobez Pana, poniewaz Pan jest swiadomy tego ze koszt wyprodukowania licencji wynosi 2 zl i nie godzi sie na zaplacenie za nia 25 zl, a to czy uzaleznione od tego sa Pana starty w zawodach nie dot. juz bezposrednio tematu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 10:47 am 

Maciej Pożycki napisał(a):
wg. tej definicji osoba ta nie jest oszustem wobez Pana, poniewaz Pan jest swiadomy tego ze koszt wyprodukowania licencji wynosi 2 zl i nie godzi sie na zaplacenie za nia 25 zl, a to czy uzaleznione od tego sa Pana starty w zawodach nie dot. juz bezposrednio tematu.

Panie Macieju,

Ma Pan racje. Gdybym zaplacil za licencje dal bym sie oszukac swiadomie poniewaz osoba sprzedajaca mi ten towar nadal twierdzi ze on tyle zaplacil za jego wyprodukowanie.
Moje komentarze na ten temat maja wlasnie na celu uswiadomienie innym ze sa oszukiwani.
Oni wtedy podejma swiadoma decyzje ze daja sie oszukac, bo oszukiwaniem nabywcy jest mowienie ze tyle ten towar jest wart.

Pozdrawiam,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 3:30 pm 

Sądze że dalsze dyskusje odnośnie licencji w tym temacię są zbędne. Powinnismy sie skupic na zupełnie czymś innym. Licencje zawodnicze są sprzedawane i wydawane zainteresowanym na całym świecie, więc nic w tym nadzwyczajnego, jest w nich zawarte ubezpieczenie startujących i inne zyski majątkowe potrzebne do rozwoju tej dyscypliny sportowej w naszym kraju.
Zapewniam ze przy najbliższej możliwej okazji (mam nadzieje ze taka będzie) rozliczymy publicznie i opublikujemy zainteresowanym zyski z ich sprzedaży. Sądze ze nie bedzie niespodzianek, a pieniądze bedą przekazane i w pełni wykorzystane między innym na cele wspomagające promowanie klas modelarstwa kołowego. Narazie prawda stoi po stronie niczyjej.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 8:13 pm 

A ja się naprodukowałem na temat "jak rozkręcić on-road" i zero reakcji. Tylko znowu draka o słówka. Przyjaciele dajcie już spokój. Nie tędy droga. TO jest wątek o wyborach. Kogo wybrano w NS to moje pytanko na dziś ????

Do Artura - z tymi emocjami w off-road to ja pisałem na zasadzie "piwa bezalkoholowego" - z mrugnięciem oczkiem :P :wink:

W

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 9:03 pm 

Marek Pleskacz napisał(a):
...Jezeli Panu ktos sprzedaje towar warty 2 zlote za 25 zlotych...

Panie Marku.
Papier toaletowy kosztuje 2,69, a że jest do d.... to w moim przekonaniu powinien kosztować symblicznego grosza.
Benzyna jest warta ok. 2 zł za litr, ale płacimy 4,39 - resztę Pan sam sobie dopowie.
A temat dotyczy wyborów.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 9:09 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
...w Nowym Sączu jest tylko garstka zawodników...

Marku.
Dogadaj to z osiemnastkarzami w trybie pilnym i ustalcie ostatecznie do wtorku - o reszcie porozmawiamy w Kłodzku.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 9:52 pm 

Jan Matukin napisał(a):
...Jezeli Panu ktos sprzedaje towar warty 2 zlote za 25 zlotych...

Panie Marku.
Papier toaletowy kosztuje 2,69, a że jest do d.... to w moim przekonaniu powinien kosztować symblicznego grosza.
Benzyna jest warta ok. 2 zł za litr, ale płacimy 4,39 - resztę Pan sam sobie dopowie.
A temat dotyczy wyborów.

Panie Janie,

Pana przyklady sa raczej nietrafione.
Wszyscy wiemy dlaczego benzyna tyle kosztuje bo znamy wszystkie skladniki ceny.
Papier toaletowy moze kosztowac zero jak Pan sobie potnie Gazete Wyborcza i powiesi na kolku w kiblu.

Ja na temat licencji juz nic nie napisze, chyba ze Pan lub Panu podobni beda uzywac licencji jako argumentu przeciwko mnie w rozmowie ze mna.

Pozdrawiam,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 10:11 pm 

...Ja na temat licencji juz nic nie napisze...

Całkowicie popieram - ważniejsze sprawy mamy na głowie.
Pa!

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 10:35 pm 
Witam Ludzie o czym wy mówicie dlaczego Marek Pleskacz robi wam pranie mózgów .
Dlaczego administrator pozwala na obrażanie Lok-u .Tak nie może być żeby jedna osoba podważała to co ustalili modelarze na CKM LOK .

Będe domagał sie żeby takie dyskusje nie miały miejsca na tym forum.Po to modelarze wybierają Swoje władze żeby wspólnie z Lokiem uczestniczyć w podejmowaniu decyzji które będą zrozumiałe dla wszystkich modelarzy samochodowych.Nie ma problemu żeby nowe władze Sekcji zapoznały się z rozliczeniem za licencje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 6:35 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Będe domagał sie żeby takie dyskusje nie miały miejsca na tym forum...

Z przykrością nie zgodzę się z Panem. Przypominam, że to jest prywatne forum dyskusyjne, a nie forum LOKu i Właściciel decyduje o tym co tu można. Bardzo szanuję Marka za to, że nie "reguluje" przebiegu niektórych dyskusji. Myślę że czasy cenzury już minęły bezpowrotnie :lol:
Wypowiedzi nie zgodne z prawem są podstawą do skierowania ich na drogę sądową. Natomiast wolna dyskusja, nie zawsze wygodna dla wszystkich, jest jak najbardziej zdrowa...

W

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 7:04 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
....Zabilismy ja sami wprowadzając silniki bezszczotkowe.(...) Jak narazie z bezszczotka jeździ regularnie TYLKO Rafał Piesio.

czyli to tak na prawdę Rafał Piesio zabija klasę 1/18?

Marku, skoro tak przytłaczająca większość zawodników jeździ na silnikach szczotkowych, to dlaczego twierdzisz, że silniki bezszczotkowe ją zabijają?
Czy nowy zawodnik przychodzący do danej klasy będzie naśladował ekscentryka jeżdżącego na silniku innym niż wszyscy inni, czy też będzie raczej zainteresowany zakupem tego, co stosuje tak ogromna większość zawodników?

Przecież wprowadzając do klasy 1/18 silniki bezszczotkowe nie zakazaliśmy jednocześnie nikomu stosowania silników szczotkowych. każdy zainteresowany startami w tej klasie może zacząć od takich silników i kiedy już zobaczy jak mu się jeździ takim modelem, nabierze doświadczenia i wyrobi sobie zdanie o tym które silniki są lepsze i które mu bardziej odpowiadają - wówczas może podjąć decyzję o EWENTUALNYM przejściu na bezszczotkowca (myślę, że tym, czym będzie się dany zawodnik kierował - tak jak było to w moim przypadku - są właśnie długoterminowe KOSZTY startów w tej klasie - Mamba jest po prostu TAŃSZA niż ciągłe dokupowanie silników szczotkowych, regulator do silników szczotkowych też swoje kosztuje...).

Myślę, że część zawodników nie przeszła na bezszczotkowce nie dlatego, że nie było ich na nie stać, tylko dlatego, że uznali, że nie ma po prostu takiej potrzeby...

Ostatnio edytowano Pn wrz 11, 2006 7:32 am przez Rafał Piesio, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 7:07 am 
Panie Wojtku nie jestem za cenzurą tylko za rzeczową dysksją bez pisania zbędnych obrażających słów mim to Pan napisał że ja zdefrałdowałem Pana 40,00złoty wpłacone za licencje którą Pan odebrał od Pana Grzegorza Szparagi ( w Nowym Sączu) który jest skarbnikiem CKM LOK i zajmuje się licencjami.Czekałem że może Pan zamieści jakieś wyjaśnienie tej defraudacji.Na liście zawodników posiadających licencje jest Pan zamieszczony od samego początku.
Nie można pisać o oszustwie jeżeli nikt tego nie udowodnił .Można było napisać że według Pana Marka Pleskacza cena za wyrobienie kartonika jest za wysoka i żeby nowe władze Sekcji wyjaśniły tą sprawe.
To że Forum jest prywatne to nie znaczy że mamy skakać sobie do gardła bo z tego mogą być tylko kłopoty tylko spokój i rozwaga jest potrzebna.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 7:34 am 

Jakub Lipiński napisał(a):

Marku
koszt przygotowania podłoża i wylania asfaltu na placu o wym 35 x 65 metrów oscyluje w granicach 60-70 tys złotych, także nie jest to tania impreza.

Jakub dobrze,że napisałeś Markowi ile to kostuje,bo on chyba jeszcze nie zapłacił faktury...a panoszy się na tym asfalcie... :D

60-70 ty.dla Warszawy i dla Kłodzka nie stanowią takiej samej wartości...
Wam jest zdecydowanie łatwiej zebrać taką kasę bo jest Was ,modelarzy zainteresowanych znacznie więcej niż w np.Kłodzku.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 7:47 am 

Panie Zbyszku . Cena wyprodukowania kartonika(licencji) nie jest za wysoka . ONA jest DZIESIĘCIOKROTNIE za wysoka . I mam pytanie ; czy wszyscy , którzy wpłacili dostali już licencje , czy tylko najwięksi pyskacze ? :D . Ja dostałem poleconym do domu .

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 7:47 am 
Administrator forum

Rafale, nie napisałem że TY zabijasz klasę E-18 - podałe Ciebie jako przykład jedynego zawodnika jeżdżącego regularnie na zawody mikrusem z bezszczotką.
Co do zakupu bezszczotek - wiesz jak to jest: młodemu zawodnikowi wydaje się że prędkośc to wszystko i na dzień dobry kupuje zestaw bezszczotkowca a potem się zniechęca do jazdy bo nie potrafi sobie dać rady z sobą i modelem.

Napisałem też w wątku o zmianie przepisów aby wrócić do jazdy 5 minut i o tym aby jeżdżono zawody mikrusów w przypadku mniejszej ilości zawodników w micro st. i micro open (raze) niż 10 - w jednej grupie oraz aby liczono klasyfikację na podstawie połowy eliminacji + finał MP w klasyfikacji pucharowej (tak aby nie było potrzeby jazdy na wszystkie eliminacjie)

Mam nadzieje że poprzesz te trzy zmiany

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Następna strona