Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 9:18 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Czy uwazasz ze powinna powstac taka strona? (RC-MC info nizej)
Ankieta wygasła N wrz 17, 2006 6:29 pm
Tak (wpisze sie) 40%  40%  [ 12 ]
Tak (nie wpisze sie) 3%  3%  [ 1 ]
Tak (jeszcze nie wiem/nie mam modelu) 3%  3%  [ 1 ]
Dla mnie to obojetne 10%  10%  [ 3 ]
Nie (ale sie wpisze :p ) 7%  7%  [ 2 ]
Nie (i na pewno sie nie wpisze ];-> ) 37%  37%  [ 11 ]
Liczba głosów : 30
Autor
 Tytuł: RC-MC
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 6:29 pm 

dla ciekawskich skrot RC-MC oznacza: Radio Control Modelers Center :p

wiem ze ten temat tutaj nie pasuje, ale prosze o nie przenoszenie go ze wzgledu na to zeby "nowicjusze" mogli sie wypowiedziec.

chcialem jeszcze zglosic i zaapelowac 2 sprawy:
1. bardzo trudno skontaktowac sie z adminami.. wyslalem juz 1maila i 2posty do 2 roznych adminow i wciaz nie dostalem zadnej odpowiedzi.. rok temu z tego co pamietam nie bylo zadnych problemow z kontaktem, dlatego odrazu prosze o kontakt jakiegos admina na pm lub maila bo mam sprawe co do konta na forum
2. prosilbym o upowaznienie nowicjuszy do pisania w jakims dziale dotyczacym strony/forum, poniewaz nie ma zadnego dobrego dzialu, w ktorym mogliby np. zglaszac bledy na stronie/forum, albo propozycje, a uwazam ze powinni moc sie wypowiedziec w tej kwesti bo na pewno stanowia duza czesc forumowiczow

z gory dziekuje za pomoc

a teraz do tematu
Tworze strone na ktorej Modelarze mogliby zamieszczac jakies info o sobie (glownie mam na mysli miejscowosc w jakiej mieszkaja, modele jakie posiadaja itp.) byloby to pomocne dla osob bez doswiadczenia, poniewaz mogliby szybko znalesc osobe z takim samym modelem lub z tej samej miejscowosci...
Strona za niedlugo zostanie umieszczona w internecie na probe, jezeli nie wypali zdejme ja, a jak was zainteresuje mam nadzieje, ze bedzie sie stale rozwijac.. :)

Uwaga! To nie bedzie kolejna strona czy forum. Modelarze nie beda na niej sie komunikowac ze soba tylko sprawdzac info o innych modelarzach jak wyzej wspominalem np. miejscowosc w ktorej mieszka.
Zapraszam do glosowania ;)

P.S. prosilbym rowniez o kontakt z adminem bo mam pewna sprawe dotyczaca stronki

mozna sciagac testowy formularz (znajduje sie na nastepnej stronie)

Pozdrawiam,
Evolter

Ostatnio edytowano Pt wrz 08, 2006 2:41 pm przez Evolter, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 6:40 pm 

Elo

Niewiem czy potrzebna jest kolejna strona, modelarzy nie jest aż tak wielu, gdyby było ich znacznie więcej - powstało by więcej stron, RC-Auto jest jako tako największą i najbardziej rozbudowaną stroną (mimo iż jest lamerskim PHP-Nuke :/), ja bym zrobił ją od nowa, napisanie konwertera do SQL'a które przekonwetowało by tabele i wpisy z bazy nie jest trudne ;)

Kolejna strona jest nie potrzebna, musiałbyś sam zrobić grafikę, a raczej nieznam osoby która robi piękne designy i programuje w php, więc musiałbyś znaleźć osoby - każda by za coś innego odpowiadała. Używanie darmowych szablonów czy skryptów niema sensu jeśli się chce osiągnąć coś większego, i niestety grafika autorska jak i skrypty nie mogą być "brzydkie".

Trochę wiem o tym...

Pzdr

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 7:09 pm 

ja nie chce robic nowej strony o modelach zdalnie sterowanych, tylko strone ze spisem modelarzy :] - taki dzial przydalby sie na stronce RC-Auto bo to nie jest az tak duzo roboty, ale nie proponowalem tego nikomu bo poprostu moze sie niechciec ;), a ze mi sie nudzi :p i nie mialem innego pomyslu na strone to sobie robie cos takiego... strona jest prosta, a cala grafike robie w photoshopie - nie jest piekna ale zawsze cos.. a jak sie nie bedzie podobac to wywale cala grafe i zrobie zwykle czarne na bialym

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 7:27 pm 

Wiesz na poczatku pomyslalem, ze bez sens. Ale przeczytalem dokladniej i uwazam, ze jest to super pomysl. Rzeczywiscie nie potrzebna kolejna strona o rc, forum itd ale chcesz zrobic cos innego. Kazdy zalozylby swoje konto moglby dodac fotke modelu, miejscowosc, imie, jakis namiar i mozliwosc PM na przyklad. Jest to fajny pomysl, podoba sie komus jakis malo znany model to juz moze poszukac. Na forum tez mozna znalesc takie osoby jednak jest to trudniejsze.
Zrob takie cos na probe, moze troche osob sie wpisze.
Pozdrawiam

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 7:31 pm 

Pozwole sobie napisać posta:

A Do czego zmerzasz myśląc o tym (nowa stroka)? Moim zdaniem nie zrobisz 2 takiego forum, bo na tym jest tylu ludzi, zawodników, poczatkujących, nawet organizatorów i sędziów i cięzko bedzie wszystko przenieść na 2 stronke, nie wspominając tutaj o taaaaaaakim archiwum.

Druga sprawa to juz raz taki pomysł był, pierwszy tydzień rewelacyjne zainteresowanie potem z dnia na dzień coraz gorzej (fraprrr czy coś takiego to było).

A trzecia sprawa to jestem przeciw takiemu działowi bo tam co 2 (baaa każdy) temat to byłby o tym że system na forum (że 6 działow dla poczatkujących i nie mogą pisac w innych) jest do bani, zły itp itd.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 7:32 pm 

formularze on-line to nie moja dzialka :] moze kiedys ktos by mi pomogl to by sie i to zrobilo.. a narazie bede wysylal dla chetnych plik .txt w ktorym bedzie wszystko dokladnie napisane co w nim napisac i odeslac do mnie, a ja umieszcze na stronce.
formularz bedzie dostepny na mojej stronce, a za niedlugo dam go tutaj i jak sie wpisze z 10-20 osob to podwiesze strone.
P.S. smialo piszcie, z checia poznam wasza opinie. Jestem otwarty na wszelaka krytyke ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 7:35 pm 

STOP!! TO NIE JEST KOLEJNE FORUM CZY BEZSENSOWNA STRONA!!
to bedzie stronka z TABELKA np nick, model, producent i inne tabelki (miejscowosci itp.) a po nacisnieciu bedzie sie pojawial profil modelarza.. to nie bedzie strona do kontaktowania sie miedzy modelarzami tylko do "poszukania kogos z podobnym modelem lub z tej samej miejscowosci" i jak admin sie zgodzi to przy kazdym profilu bedzie odnosnik do profilu na tym forum (zeby moc np. przez to forum napisac pm albo poszukac jakies posty danego modelarza)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 7:38 pm 

jak dla mnie to moglby byc fajny pomysl
mozna bylo by sie dowiedziec
ktory z modelarzy gdzie meiszka itp :]
mi sie wydaje ze to by moglo byc fajne :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 7:54 pm 

tester napisał(a):
jak dla mnie to moglby byc fajny pomysl
mozna bylo by sie dowiedziec
ktory z modelarzy gdzie meiszka itp :]
mi sie wydaje ze to by moglo byc fajne :P

Potem znalezc go i zrobic najazd na hate :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 8:11 pm 

Moim zdaniem to dobry pomysł bo zawsze mozna się ustawić z kims pojeździć np. z wawy albo poznać kogoś nowego ze swojego miasta. Mam nadzieje że uda zrealizowac Ci się ten projekt gdyż jest godny uwagi, tylko żeby nie dopadł Cię słomiany zapal bo sam wiele razy to przerabiałem przy róznych nowych pomysłach które co chwila roją mi się w głowie:D
Pozdrawiam i życze powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 8:14 pm 

A ja jestem jeszcze raz na nie, bo tabelek nikomu się przeszukiwać nie będzie chceć, i pewnie będe jak z tym frappr, choc jeżeli chcesz koniecznie coś takiego zrobić to zrób remake:
http://www.frappr.com/spismodelarzyrc

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 9:08 pm 

Keczus probowalem Ci wytlumaczyc o co mi chodzi ale albo nie zrozumiales mnie albo naprawde Ci sie nie podoba moj pomysl.. No trudno, moze zmienisz zdanie, a jak nie to trudno, dobrze ze sa takie osoby jak ty bo przynajmniej wytykaja nam bledy, ktore mozemy usuwac i sie doskonalic.

Co do Tabelek, to mam nadzieje ze beda wystarczajaca czytelne.. A jezeli plan wypali i znajdzie sie ktos komu bedzie sie chcialo pomysli sie nad jakims innym sposobem(ale to w daleeeeekiej przyszlosci :p )

BIG pozdro dla Keczusa!

P.S. zadnych najazdow na chate nie bedzie :p chyba ze ktos bedzie chcial ];-> na stronce poprostu posegregujemy modelarzy i podamy jakikolwiek kontakt z nimi (internetowy) no chyba ze znajda sie jacys odwazni co dadza koma domowy i nr domu haha <lol2> ale to na wlasna odpowiedzialnosc ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 9:18 pm 

Hmm rozumiem ciebie, i moim zdaniem o wiele czytelniejsza jest mapka frappr tylko że zainteresowanie po tygodniu spadło ;]

I jak znam życie to będzie też i tak z tymi tabekami :)

Zrobisz jak zechcesz ja poprostu wyrażam co myśle na ten temat :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 10:03 pm 

nom mapka super... i to bylaby supcio strona gdyby zrobic male przerobki, tylko ze trzeba byloby b.czesto ja odswiezac...

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 10:25 pm 

Moim zdaniem swietny pomysł. Modelaze mogli by podawac swoje ulubione miejscówki do jazdy i przede wszystkim można by było sie z kims umówic na jazde bo wiem ze jest wielu gosci co maja model uwielbiaja jazde(jak ja) ale nie maja mozliwosci rywalizacji.

HB LIGHTING STADIUM SPORT
| Scanner SSV-9764MG |
| GRP Soft Tires |

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona