Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 7:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 11:13 am 

Jan Matukin napisał(a):
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
...Za sekcję samochodową odpowiada ktoś inny i to te osoby doprowadziły do obecnego stanu rzeczy.
Do niedawna komunikował się z nami Pan Zbyszek Ciećwierz, teraz próbuje go wysadzić z siodła pan Janek Matukin...
Olejcie statuty, przepisy i reguły, które wciskają Wam do głowy i po prostu wybierzcie sowich ludzi. To jedyny i właściwy kierunek.
Nie dajcie sobą sterować i wyraźcie swoje zdanie.

Jest Pan w błędzie, Pan Zbyszek ma swój etat w LOK-u, ja swoją firmę, nie mam zamiaru Go z niczego wysadzać - niech Pan nie kreuje czegoś, o czym nie ma Pan pojęcia. Był Pan na posiedzeniu CKM, wyrażał chęć współpracy z ZG LOK, a teraz nawołuje do olewania.

Jak zwykle mówię i pisze co myślę.
Jeśli się Pan z tym nie zgadza to proszę pozwać mnie do sadu.

Moje stanowisko brzmi bardzo jasno
Współpraca z LOK – TAK, Z PANEM – NIE
Podobne słowa z Pana ust usłyszeli wszyscy zebrani na CKM kiedy stwierdził Pan że nie będzie siedział ze mną przy jednym stole. Na szczęście nie jest Pan gospodarzem CKM i został Pan sprowadzony na ziemię. Pomimo bardzo płytkiego Pańskiego zachowania próbowałem prowadzić z Panem dialog przez cały sezon.
Niestey nic się nie zmieniło. Dziś mam już dość i mówię Panu Matukinowi zdecydowane NIE.

Powyżej mówi Pan o środkach, jakie zostały przyznane na zawody w tym sezonie.
Dla czego dopiero dziś publikuje Pan tą informacje.
Jako przedstawiciel sekcji powinien to Pan zrobić od razu po CKM.
Ale po co ??? – przecież lepiej sterować tą informacją tak aby wszyscy tańczyli jak Pan im zagra.
Podobne wrażenia można odnieść w kwestii zasad wyborów do sekcji.
Najciekawsze jest to, że do dziś nie sa one jasne a mają się odbyć Nowym Targu w najbliższy weekend. Jak widać tylko pierwsza trzydziestka ma prawo startu w tych zawodach. Co będzie z ludźmi którzy sa uprawnieni do głosowania a nie pojada na zawody do Nowego Targu?

Dowiadujemy się tylko od Pana, kto nie może kandydować (BO COŚ TAM) i zaraz okaże się że znowu tylko Pan jest jedynym uprawnionym w Polsce do pełnienia wszystkich możliwych funkcji.
Dla tego uważam ze najwyższy czas skończyć z akceptowaniem zakłamania i układów jakie obecnie funkcjonują.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 1:27 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Jeżeli temat nie osiągnie minimum 10 stron rzeczowej dyskusji to uznam że nie ma sensu nic robić , każdemu jest dobrze tak jak jest .
Pamiętajcie, że są w naszym kraju osoby które chcą i potrafią coś osiągnąć, mają dobry kontakt z EFRA, znają języki, ( :lol: ) i udowodnili że mają smykalkę organizatorską.
Panowie do boju.

Udało się.
Temat zajmuje 10 stron i dyskusja toczy się dalej.

Jeżeli można to proponuje aby chętni do udziału we władzach sekcji ujawnili się i przedstawili swój program.
Osobiście jestem zainteresowany i chciał bym znać osoby które będa odpowiadac za kierunek rozwoju modelarstwa.

dziekuje
Jacek

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 2:24 pm 

Jacek Żurek napisał(a):

...Osobiście jestem zainteresowany i chciał bym znać osoby które będa odpowiadac za kierunek rozwoju modelarstwa.

dziekuje
Jacek

Cieszymy się Panie Jacku,że dołączył Pan do grona osób osobiście zainteresowanych....
Pierwsze informacje dotrą do Pana już po NT.Tam machina wyborcza za sprawą obecnego składu sekcji ma wystartować...
Proszę poczytać paragrafy 7 i 35 statusu,one rzucają światło na kandydatów :D

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 2:56 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

...Osobiście jestem zainteresowany i chciał bym znać osoby które będa odpowiadac za kierunek rozwoju modelarstwa.

dziekuje
Jacek

Cieszymy się Panie Jacku,że dołączył Pan do grona osób osobiście zainteresowanych....
Pierwsze informacje dotrą do Pana już po NT.Tam machina wyborcza za sprawą obecnego składu sekcji ma wystartować...
Proszę poczytać paragrafy 7 i 35 statusu,one rzucają światło na kandydatów :D

dziekuje za informacje
bardzo ciekawy dokument

jednakże chciałbym poznac oferte programowa kandydatów

do obsadzenia jest wiele stanowisk
w skrocie
- komandor
- vicekomandor
- sekretarz
- przewodniczacy kol. sedziowskiego
- koordynator ds. kontaktów z zagranica
- koordynator ds. kontaktow z mediami
- koordynator ds. modeli IC8T i MT
- koordynator ds. modeli IC8 i IC10 TC
- koordynator ds. E10

czy znajdzie sie odpowiednia ilosc chetnych
czy osoby obecnie bedace w Zarzadzie chca kandydowac na nastepna kadencje
i na koniec ostatnie pytanie: czy wybrane osoby zostana przyjete przez ZG LOK ? w przeciwnym przypadku dojdzie do sytuacji patowej

dziekuje
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 3:04 pm 

Czy znajdzie się tyle osób spełniających kryterja,bo wynika z tego dokumentu,że nawet zawodnik,który ma podpisaną umowę sponsorską nie może znależć się w Sekcji.Czyli z czołówki krajowej prawie nikt...,początkujący też nie może i t.d.
No i potrzebne zaświadczenie o niekaralności i błogosławieństwo LOK.
Ciężko będzie.

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 3:06 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 3:06 pm 

Kiedy tak siedze i patrze sobie na to co piszecie to w zasadzie 9 z 10 stron mozna by skasowac. Potrzeba kolejne 10 aby cos mądrego ustalić.
Przypomina mi to sytuację w której co chwile w sejmie ktoś wstawał i słowami "LIBERUM VETO" zrywał wszelkie ustalenia, a kraj nasz kochany spokojnie się staczał po równi pochyłej. Co było dalej - ponad 120 lat niewoli... CHyba tego nam trzeba by się trochę pozbierać. Może by tak już założyć konspiracyjne stoważyszenie modelarskie albo rozpocząć przygotowania do Powstania Samochodziaży. Wolni i niepodlegli nic tylko się kłócimy....

Moim zdaniem skończyły się czasy finansowania przez Państwo LOKu. Niestety. I albo trzeba wprowadzić spore składki na organizację ( nie koniecznie LOK) i po prostu utrzymywać biuro, pracownika itd albo dopuścić dystrybutorów w rozsądny sposób do współfinansowania imprez pozwalając przy tej okazji im na rozwój swojej sprzedaży. Dystrybutorów - filantropów trudno będzie nam znaleźć. Oni też muszą mieć w tym swój interes aby nas wspomagać. I powinno to byc kolegium dystrybutorów - Darek, Mirek, Krzysiek, Jacek, Norbert itd itd .
Przepisy daje nam EFRA, chcąc mieć możliwość zapraszania gości z zagranicy i brania udziału w zagranicznych imprezach musimy się trzymać przepisów EFRY. Natomiast pozostałe tematy powinno ustalać kolegium powiększone o przedstawicieli zawodników i sędziów.
W

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 6:44 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):

Moim zdaniem skończyły się czasy finansowania przez Państwo LOKu. Niestety. I albo trzeba wprowadzić spore składki na organizację ( nie koniecznie LOK) i po prostu utrzymywać biuro, pracownika itd albo dopuścić dystrybutorów w rozsądny sposób do współfinansowania imprez pozwalając przy tej okazji im na rozwój swojej sprzedaży. Dystrybutorów - filantropów trudno będzie nam znaleźć. Oni też muszą mieć w tym swój interes aby nas wspomagać. I powinno to byc kolegium dystrybutorów - Darek, Mirek, Krzysiek, Jacek, Norbert itd itd .
Przepisy daje nam EFRA, chcąc mieć możliwość zapraszania gości z zagranicy i brania udziału w zagranicznych imprezach musimy się trzymać przepisów EFRY. Natomiast pozostałe tematy powinno ustalać kolegium powiększone o przedstawicieli zawodników i sędziów.
W

Troszkę w tych słowach niewiedzy lub naiwności dziecięcej...
Po pierwsze dystrybutorzy powinni wspomagać ,a nie rządzić(dopiero będzie jadka);
po drugie Pani Krysia za biurkiem nie załatwi wszystkiego,a tymbardziej na arenie międzynarodowej:
po trzecie:żeby startować na zawodach EFRA MŚ lub ME trzeba należeć do tejże i mieć opłacone składki(Pani Krysi nawet jak wstanie z za biurka nikt nie przyjmie,musi być coś na miarę stowarzyszenia sportowego)
po czwarte na zawody zagraniczne,otwarte można pojechać bez względu na przepisy wewnętrzne ,nasze(kwestia dopasowania się osobistego)
po piąte do Polski nikt znaczący w świecie modelarstwa nie przyjedzie,bo jak mi powiedział jeden Czech,"nie macie nazwisk"(i to jest podstawa,a nie przepisy,trzeba stworzyć nazwiska)

Istotą problemu jest sprawa stworzenia warunków do rozwijania się na zawodach krajowych,a potem ew.poza krajem.A do tego jest potrzebna instytucja,której na tym rozwoju będzie zależało,a nie na prywacie.Przykład piłki nożnej i złego działania działaczy.
Rola dystrybutorów jest ważna,ale należy też ją w odpowiedni sposób pokierować.
Na zawodach LRP w Niemczech tuż przed finałami ,wśród zawodników z pierwszej 10 zapanował ruch...wszyscy sięgneli to toreb po naklejki i zaczeli się oklejać.Dla nas z kraju dzikiego wydało się to śmieszne ,a to ujawniała się rola dystrybutorów....

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 7:48 pm 

Panie Zbyszku . Znowu ble , ble , ble . Zadnych konkretów .

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:06 pm 

Czy znajdzie się tyle osób spełniających kryterja,bo wynika z tego dokumentu,że nawet zawodnik,który ma podpisaną umowę sponsorską nie może znależć się w Sekcji.Czyli z czołówki krajowej prawie nikt...,początkujący też nie może i t.d.
No i potrzebne zaświadczenie o niekaralności i błogosławieństwo LOK.
Ciężko będzie.

Masz rację Leszku ale zauwaz jedno:
- wszyscy dobrzy zawodnicy w naszym kraju są mniej lub bardziej związani z krajowymi dystrybutorami , lub producentami. Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy będę musial wybierać pomiędzy panem A czy B a oni sami z naszym świadkiem związani sa od kilku miesięcy. Tacy wlaśnie ludzie są niebezpieczni, bo nie wiedzą wszystkiego i niewiele widzieli , mogą być podatni na wplywy z prostej przyczyny jaką jest niewiedza.
Z drugiej strony szanuję zapis na który się powolujesz , tylko jakie inne jest rozwiązanie?
Tak liczny sklad sekcji zdecydowanie eliminuje uklady i stronniczość , wszystkie decyzje podlegają glosowaniu. Teraz malo skromnie; kto może wiedzieć więcej na temat klas IC-8 i IC-10 i problemach związanych z tymi klasami odemnie. Jestem związany z producentem i dystrybutorem i jakoś nie widzę innego wyjścia, nawet jak nie będę związany to i tak pewne pomysly będą odbierane ,,inaczej,,
Z drugiej strony jeżeli sam zrzeknę sie z oferowanej pomocy producenta i dystrybutora to kto inny będzie mi pomagal, jak będzie wyglądal mój dalszy rozwój bez wsparcia sprzętowego i technicznego.
Wydaje mi sie że nie powinniśmy dać się zwariować , innymi osobami są dystrybutorzy i zawodnicy nawet sponsorowani. Jeżeli będziemy się upierali przy tym zapisie to w skladzie pozostaną tylko te same osoby.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:56 pm 

To właśnie chciałem podkreślić,że ten statut opublikowany w ostatnim momencie gwarantuje 100% pewności wejścia do sekcji jednej,góra dwóm osoboa,bo reszta nie spełnia wymogów :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:59 pm 

To właśnie chciałem podkreślić,że ten statut opublikowany w ostatnim momencie gwarantuje 100% pewności wejścia do sekcji jednej,góra dwóm osoboa,bo reszta nie spełnia wymogów :D

:D :) :D :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:14 pm 

Nie zrozumieliście mnie.
Jeżeli jest taki zapis to jak go egzekwować z korzyścią dla nas? Ja nie mam pomyslu.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:15 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Sugerujesz, że ktoś nas okrada - ale nie można z góry tego zakładać, nie mając na to dowodów. Na organizację 3 imprez MP nasza sekcja ma przyznane 2000, 1500 i 2000 zł - inne sekcje mają mniej.
Środki na organizację cyklu eliminacyjnego miały być przyznane z min. oświaty. Zakomunikowano to na wiosennym CKM i p. Darek był tego świadkiem - zapytałem też władze LOK o te "drugie" pieniądze. Jednak później decyzją min. oświaty te pieniądze nie dotarły do LOK-u.
Sekcja nie ma uprawnień kontrolnych względem ZG LOK.

A to szkoda bo my nie jesteśmy palcem robieni i mamy tu i tam kontakty z modelarzami z innych sekcji.
Nie piszę o roku poprzednim i obecnym bo tu już zaczyna sie robic nędza,
ale kwoty zarezerwowane, które Pan opisuje wczesniej wystarczały na dwie eliminacje -ale niestety nie dla sekcji samochodowej.
Proponuję skończyć ten temat na forum, możemy sobie na zawodach wyjasnić.

Poza tym nowo powstała sekcja przedewszystkim powinna wywalczyć
kasę z tego co pozostało i conajmniej w stosunku proporcjonalnym do posiadanych licencji sportowych.

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:21 pm 

Popieram , wreszcie nalezy skończyć z preferowaniem pewnych klas, już teraz nie można zaslaniać się ich wynikami, dostali w d.... na MŚ aż się otrząsnąć nie mogą.A z nas się nasmiewali.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:51 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Popieram , wreszcie nalezy skończyć z preferowaniem pewnych klas, już teraz nie można zaslaniać się ich wynikami, dostali w d.... na MŚ aż się otrząsnąć nie mogą.A z nas się nasmiewali.

Artur, o jakich MŚ piszesz i kto sie z was nasmiewal?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona