Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 7:29 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 29, 2006 8:45 pm 

Nie jedno ustalaliśmy :) ,ale tu chodzi o ludzi którzy nie wiedzieli(a są tacy np.informowałem dzisiaj Artura o tych przepisach dotyczących silników).Na paczki ze świata trochę się czeka bo nie każdy chce kupować w kraju,a jeszcze troche czasu potrzeba na zastanowienie i wybór...
Co innego gdyby te przepisy nie były ,aż tak rewolucyjne...

Ostatnio edytowano Wt sie 29, 2006 8:49 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 29, 2006 8:49 pm 

Zdążycie :) .

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 29, 2006 8:50 pm 

My tak,ale boję się np.o Aureliusza bo pisał,że jest nieprzygotowany do bezszczotek

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 29, 2006 8:59 pm 

Poczytałem regulamin Sekcji. I zamiast rozwiać trochę swoich wątpliwości - to doszukałem się paru rzeczy "haczyków".
Ale jest jeden plus tego regulaminu. Teraz mogę powiedzieć że bardzo chcę kandydować do władz Sekcji. Ale niestety regulamin mnie wyklucza.
I tym optymistycznym akcentem kończę. TŻ

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 29, 2006 9:20 pm 

No ja też przeczytałem niezły pasztet.A jak wyglądało ostatnie Walne zebranie.Panowie siedzieli obok czy naprzeciw,bo było ich chyba 2 :D

Ps.Przepisy sygnowane datą 7.04.2006 ,udostępnione 28.08 na cztery dni przed zawodami off-road,na których ma się rozpocząć start do wyborów sekcji.To może i lista osób,które zostały wybrane już jest.
Nawet Top-Stock szybciej się porusza...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 29, 2006 10:01 pm 

I co dalej :?:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 29, 2006 10:05 pm 

Cytuj:
Ale jest jeden plus tego regulaminu. Teraz mogę powiedzieć że bardzo chcę kandydować do władz Sekcji. Ale niestety regulamin mnie wyklucza.

chetnie postaram sie o zmiane tego zapisu i wykorzystam ta wypowiedz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 29, 2006 11:43 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Najważniejsze jest to, że Pan Włodzimierz Melion pozostaje Z-cą Dyrektora Biura ZG LOK, odpowiedzialnym za modelarstwo w Polsce.

No to napewno tak jak sekcja samochodowa była "dymana" przez wiele lat odnośnie kasy na zawody to pewnie już tak zostanie...
Chyba, że ten Pan z imienia i nazwiska u góry nic nie wiedział.
Obawiam się, że brak zmiany na tym stanowisku nie wniesie tu żadnych
pozytywnych zmian w sekcji samochodowej.
CKM-y będą takie jak były - w większości przypadków -
" jak w kij p i e r d z i a ł ".
Wysłucha się przedstawicieli - zrealizuje 25% a resztę do kosza lub na przyszły rok- taki standardzik.

W nawiązaniu do przedstawionej informacji w poście Panie Janku czytam, że to są juz określone reformy, które mają zadzałać na przyszłość, z tym że LOK chce się pewnie wysłużyć w realizacji właśnie tworzoną sekcją...

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Osobiście nie widzę powodów, aby ktokolwiek z LOK chciał pozbawić dotacji sekcję samochodową. Jest to nielogiczne a brak środków wynika z ogólnej sytuacji związanej z brakiem dotacji bądź jej niewielką kwotą.

Darku, jak posiadasz taką fachowa wiedzę to odpowiedz nam jasno
co sie działo z "kasą" od np. roku 2001?
Bronisz tutaj kogoś?

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 1:12 am 

Sławek Siw. napisał(a):
...W nawiązaniu do przedstawionej informacji w poście Panie Janku czytam, że to są juz określone reformy, które mają zadzałać na przyszłość, z tym że LOK chce się pewnie wysłużyć w realizacji właśnie tworzoną sekcją...
Osobiście nie widzę powodów, aby ktokolwiek z LOK chciał pozbawić dotacji sekcję samochodową. Jest to nielogiczne a brak środków wynika z ogólnej sytuacji związanej z brakiem dotacji bądź jej niewielką kwotą.

Darku, jak posiadasz taką fachowa wiedzę to odpowiedz nam jasno
co sie działo z "kasą" od np. roku 2001?
Bronisz tutaj kogoś?

Sugerujesz, że ktoś nas okrada - ale nie można z góry tego zakładać, nie mając na to dowodów. Na organizację 3 imprez MP nasza sekcja ma przyznane 2000, 1500 i 2000 zł - inne sekcje mają mniej.
Środki na organizację cyklu eliminacyjnego miały być przyznane z min. oświaty. Zakomunikowano to na wiosennym CKM i p. Darek był tego świadkiem - zapytałem też władze LOK o te "drugie" pieniądze. Jednak później decyzją min. oświaty te pieniądze nie dotarły do LOK-u.
Sekcja nie ma uprawnień kontrolnych względem ZG LOK.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 7:35 am 

Sławek Siw. napisał(a):
Darku, jak posiadasz taką fachowa wiedzę to odpowiedz nam jasno co sie działo z "kasą" od np. roku 2001?
Bronisz tutaj kogoś?

Pisze jak zwykle co myślę i mam przez to przegrane u wielu osób.
Moja opinia na temat współpracy z LOK wielokrotnie już była merytorycznie argumentowana na forum i nadal uważam ją za celową. Nikogo nie bronię ale zapytam kto z Was i kiedy rozmawiał lub w ogóle widział się z Panem Melionem aby wyrażać się na temat jego osoby.
Za sekcję samochodową odpowiada ktoś inny i to te osoby doprowadziły do obecnego stanu rzeczy.
Do niedawna komunikował się z nami Pan Zbyszek Ciećwierz, teraz próbuje go wysadzić z siodła pan Janek Matukin a Pan Tadeusz Bernady jakoś nie jest zainteresowany udziałem w dyskusji. Szkoda tylko że komandora sekcji coraz rzadziej widać miedzy nami.

Dla mnie sprawa jest prosta.
Albo skład sekcji zostanie wymieniony albo powiększony o osoby, które zajmą się innymi potrzebami środowiska niż sędziowanie. Inaczej będzie tak jak teraz. I nadal o losach środowiska będą decydowały 2 osoby. To jest po prostu chore.

Dla tego namawiam wszystkich chętnych do odrzucenia fałszywej skromności i kandydowanie do sekcji. Uważam, że w pierwszej kolejności powinny pojawić się w niej osoby, które rzeczywiście a nie tylko teoretycznie zrobiły coś dla modelarstwa samochodowego ubiegłych latach;

Co do technicznej strony samych wyborów.
Podejrzewam, że nadal większość z Was nie wie o co tu chodzi a fakt że wyborami zajmuje się obecny zarząd to jest dla mnie śmieszne.
Wybory powinny być przeprowadzone przez organ nadrzędny, spokojnie i odpowiednim wyprzedzeniem i jawnością całej procedury.

Jeśli tak niestety nie jest to mam propozycję
Olejcie statuty, przepisy i reguły, które wciskają Wam do głowy i po prostu wybierzcie sowich ludzi. To jedyny i właściwy kierunek.
Nie dajcie sobą sterować i wyraźcie swoje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:41 am 

...Za sekcję samochodową odpowiada ktoś inny i to te osoby doprowadziły do obecnego stanu rzeczy.
Do niedawna komunikował się z nami Pan Zbyszek Ciećwierz, teraz próbuje go wysadzić z siodła pan Janek Matukin...
Olejcie statuty, przepisy i reguły, które wciskają Wam do głowy i po prostu wybierzcie sowich ludzi. To jedyny i właściwy kierunek.
Nie dajcie sobą sterować i wyraźcie swoje zdanie.

Jest Pan w błędzie, Pan Zbyszek ma swój etat w LOK-u, ja swoją firmę, nie mam zamiaru Go z niczego wysadzać - niech Pan nie kreuje czegoś, o czym nie ma Pan pojęcia. Był Pan na posiedzeniu CKM, wyrażał chęć współpracy z ZG LOK, a teraz nawołuje do olewania.

Ostatnio edytowano Wt wrz 26, 2006 1:23 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:52 am 

Jan Matukin napisał(a):
Sekcja nie ma uprawnień kontrolnych względem ZG LOK.

Ma prawo do kontrolowania za posrednictwem Komisji Rewizyjnej LOK.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:28 am 

Chodziło mi o wpływ sekcji na strukturę etatową ZG LOK.
Ze statutu Stowarzyszenia LOK:
§ 18. Wykładania przepisów niniejszego statutu należy wyłącznie do właściwości Zarządu Głównego LOK.
§ 65. Komisje rewizyjne są władzami stowarzyszenia powołanymi do sprawowania kontroli całokształtu działalności zarządów na poszczególnych szczeblach organizacyjnych oraz w uzasadnionych przypadkach, działalności zarządów niższych szczebli – na wniosek zarządu wyższego szczebla.
§ 68. 1. Do zakresu działania komisji rewizyjnych należy:
1) kontrolowanie, co najmniej raz w roku, całokształtu działalności stowarzyszenia stosownie do swoich uprawnień.

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 10:35 am przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:32 am 

Jan Matukin napisał(a):
Ze statutu Stowarzyszenia LOK:
§ 18. Wykładania przepisów niniejszego statutu należy wyłącznie do właściwości Zarządu Głównego LOK.
§ 65. Komisje rewizyjne są władzami stowarzyszenia powołanymi do sprawowania kontroli całokształtu działalności zarządów na poszczególnych szczeblach organizacyjnych oraz w uzasadnionych przypadkach, działalności zarządów niższych szczebli ? na wniosek zarządu wyższego szczebla.
§ 68. 1. Do zakresu działania komisji rewizyjnych należy:
1) kontrolowanie, co najmniej raz w roku, całokształtu działalności stowarzyszenia stosownie do swoich uprawnień.
Może więc z urzędu prowadzić też z własnej inicjatywy taką kontrolę.
Proszę wskazać konkretne miejsce w przepisach, na podstawie których sekcja jako podstruktura w hierarchii podmiotów uczestnicząch w CKM i społeczne ciało może domagać się takiej kontroli.
Aktualnie sytuacja jest taka, że żaden zarząd niższego szczebla niż ZG LOK nie powołał sekcji samochodowej.

Czlonkowie stowarzyszenia maja prawo do wystapienia do komisji rewizyjnej z wnioskiem o dokonanie kontroli.

§ 27. Członkowie zwyczajni i honorowi mają prawo:
...
3) zgłaszać wnioski i postulaty do władz stowarzyszenia,

Panie Janku, niech Pan nam pokaze w statucie LOK cos takiego jak SEKCJA i jej pozycje w strukturach organizacyjnych LOK.

Pozdrowienia,

Marek

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 11:03 am przez Marek Pleskacz, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:37 am 

Czyli wniosek:członkowie Sekcji wybrani z Klucza...bez prawa do czego kolwiek,nawet oddech sterowany odgórnie...Cicha aprobata tego co się dzieje...
Czy dobrze zrozumiałem?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna strona