Festiwal Modelarstwa napisał(a):
...stara się Pan ośmieszyć zarówno naszą firme jak i zawodników jeżdżących naszymi modelami...bezpodstawnie atakuje naszą firmę. Nie mówię że mam rację i chętnie wysłucham innych opinii.
...Taki przypadek miał miejsce w sobotę wieczorem w Szprotawie.
Jeśli taki system rozgrywek był eksperymentem to na mnie wywarł niezapomniane negatywne wrażenie....
Jak zwykle nie ma Pan racji.
Nie wymieniłem żadnej firmy z nazwy, ani żadnego zawodnika z nazwiska, startującego pod egidą HPI.
Awanturę wywołał ojciec (możliwe, że był w stanie.....) malucha, nie znający przepisów, a zarzewiem była fałszywa informacja podana przez kibiców ze Szprotawy, którzy pomylili podobnie brzmiące nazwiska.
Co zaś do przepisów.
Jak Pan sobie wyobraża puszczenie poza konkurencją zawodnika w biegu do którego się nie zakwalifikował? - Pan tu już szydzi z przepisów, które obowiązują wszystkich zawodników, bez względu na wiek i grubość portfela rodzica.
System rozgrywek przedfinałowych oparty jest na przepisach EFRA, prowadzony jest od początku sezonu i zawodnicy chwalą go - w końcu na każdych zawodach mogą sobie pojeździć do woli.
Jeśli na siłę chce Pan je zmieniać tak by były zgodne z Pańskimi oczekiwaniami marketingowymi, to grubo się Pan myli.
Zawodnicy doskonale wiedzą o co Panu chodzi.
Wszyscy dealerzy też to zrozumieli, tylko nie Pan.
A do dyskusji wypadałoby Panu być merytorycznie przygotowanym.