Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 21, 2026 8:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 12:17 pm 

Mógł by startować dnia następnego,ale organizacja i sprawność przebiegu zawodów umożliwiły rozegranie 1/2 finałów w sobotę.Dzięki temu część zawodników mogła już jechać w sobotę bez dodatkowych kosztów,a finaliści o godz 13 w niedzielę byli wolni.
Poprzednie zawody przebiegały inaczej i w domach byliśmy znacznie póżniej.Myślę,że są jeszcze rezerwy czasowe ,żeby takie zawody przyspieszyć :)
Co do przepisow to są one po to aby wyrównać w miarę stronę techniczną,a walka odbywała się w obrębie rywalizacji sportowej.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 12:21 pm 

Ale jednomyślność klubowa.Myślałem że zdążę a tu ciach i prezes jest pierwszy... :D 4 minuty się spóżniłem...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 12:23 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

Spotkałem się z wieloma opiniami i wyrazami niezadowolenia z tego powodu. Nie chodzi tu konkretnie o awarię modelu. Mam na myśli przypadek w którym zawodnik nie zakwalifikował się do 1 dziesiątki i związku z tym nie może starować w finałach drugiego dnia.

O ile pamietam półfinały i finały są zawsze w niedziele, z tego co wyczytałemw Szprotawie II było jakoś inaczej dla próby

Cytuj:
Do Szprotawy w klasie Monster standard zgłosiło się 37 zawodników. W niedzielę mogło jechać tylko 10.

odp. wyzej

Cytuj:
Zawodnik jedzie na imprezę 200-400 kilometrów
Po pierwszym dniu (nie ważny jest powód) musi wracać do domu bo nie może starować dnia następnego z powodu przepisów.
Powody niezadowolenia;
Koszty wyjazdu
Hotele
Brak możliwości udziału w zawodach
Ogólnie zniechęcenie
Zadaję sobie pytanie po co tak robić ?

Hotel odpada bo jest jeden dzień, jaki brak mozliwości udziału w zawodach - jechal eliminacje, taka jest specyfikacja zawodów.
Ale o czym my mówimy...zawody sa 2 dniowe, a w Szprotawie II ... był eksperyment, zawody przełożone z inneego miejsca itde... ;)

P.s
Podoba mi się ostatnie zdanie Pana Jana :mrgreen:

P.s. 2
Watwek jest o MP w NT a nie dyskusja o przepisach, zawsze mozna zalozyc swoj watek o przepisach.
dziekuje

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 12:47 pm 

...Spotkałem się... z wyrazami niezadowolenia z tego powodu... Mam na myśli przypadek w którym zawodnik nie zakwalifikował się do 1 dziesiątki i związku z tym nie może starować w finałach drugiego dnia.
Do Szprotawy w klasie Monster standard zgłosiło się 37 zawodników. W niedzielę mogło jechać tylko 10.
Zawodnik jedzie na imprezę 200-400 kilometrów
Po pierwszym dniu (nie ważny jest powód) musi wracać do domu bo nie może starować dnia następnego z powodu przepisów.
Powody niezadowolenia;
Koszty wyjazdu
Hotele
Brak możliwości udziału w zawodach
Ogólnie zniechęcenie
Zadaję sobie pytanie po co tak robić ?

To nie dystrybutor jest od dyktowania warunków.
Jeśli zawodnik ma badziewny model albo kiepskie umiejetności w przygotowaniu modelu to jego sprawa i nie powód, by zmieniac przepisy.
Każdy z nas jeździ po ileś tam kilometrów na zawody - to jest ryzyko wpisane w każdy sport.
Nie ma żadnego znaczenia czy podfinały są w sobotę czy w niedzielę. Jak zawodnik nie ma zapasowych części i silnika, to psu na budę zda się podfinał w niedzielę - o tym przekonało się wielu zawodników.
Jest spora grupa zawodników, którzy część swego życia zostawili na torach - i jakoś korona z głów im nie spadła.
Narzekają tylko ci, którzy startują pierwszy lub drugi sezon.
Mają jeszcze plaże i podwórka do zabawy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 12:48 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Właśnie system w spaliniakach obecnie przyjęty jest zgodny z oczekiwaniami zawodników i wynika z przepisów europejskich i światowych - jeśli na nasze zawody mają przyjeżdżać zawodnicy z zagranicy to te przepisy muszą być spójne.
Ograniczenia muszą istnieć, by wszyscy mieli równe szanse w rywalizacji sportowej. Kwestionowanie ich jest nie na miejscu - to można sobie robić na zawodach jakichś tam firm.
Obecny system podfinałów i finałów daje każdemu zawodnikowi szanse na zakwalifikowanie się do finałów - jeśli dobremu zawodnikowi nie powiedzie się zbytnio w eliminacjach, to ma on szanse jeszcze w podfinałach, czego doświadczył niejeden dobry zawodnik, np. Maciek czy Adrian w Szprotawie - z podfinału dostali się do finału.
Gdyby przyjęto stary system, nie zakwalifikowali by się do finału i zajęliby bardzo odległe miejsca.
Jeśli dobry zawodnik z przyczyn technicznych nie mógł dalej wystartować, to oznacza to tyle, że chyba aż tak dobry nie jest albo miał pecha - to może zdarzyć się każdemu i w tej materii nie można różną miarką mierzyć każdego zawodnika.
Jak już wcześniej wspomniałem, próby nacisków na zmianę przepisów tylko dlatego, że ktoś miał pecha lub nie przygotował modelu, nie mogą mieć miejsca - przepisy muszą iść z duchem rywalizacji sportowej a nie intencji przegranego zawodnika.
Jeśli producent lub dystrybutor rozprowadza wśród zawodników modele cofnięte w technologii, to ich miejsce jest na podwórkowych placach a nie na sportowych arenach.

Jak zwykle ostatnio stara się Pan ośmieszyć zarówno naszą firme jak i zawodników jeżdżących naszymi modelami i nie ukrywa Pan że LOSI to Pana faworyt.
Czasami zastanawiam się czy rozumie Pan rolę jaką sędzia powinien pełnić w sporcie bo chyba odrobinę się Pan zagubił.
Powyżej wyraziłem opinie na temat przepisów którą ostatnio wielokrotnie słyszałem a Pan bezpodstawnie atakuje naszą firmę. Nie mówię że mam rację i chętnie wysłucham innych opinii.

Natomiast jak widzę płaczące dziecko – zawodnika w wieku szkoły podstawowej i sędziego który podnosi głos, kłuci się publicznie i nie dopuszcza go do biegu – choćby poza konkurencją to nie uważam to za normalne i sportowe.
Czy poziom eliminacji MP jest naprawdę aż tak wysoki żeby zapomnieć o podstawowych ludzkich odruchach?
Ten zawodnik jechał akurat modelem REVO i po raz pierwsze startował na zawodach.
Taki przypadek miał miejsce w sobotę wieczorem w Szprotawie.
Jeśli taki system rozgrywek był eksperymentem to na mnie wywarł niezapomniane negatywne wrażenie.
Zwróciliście mi słuszną uwagę że dyskusja jest nie na temat więc nie będę zabierał już głosu w tej sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 12:51 pm 

Jasiu,a podobno ja mam najgorszą opinię na tym forum jako szyderca.... :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 1:01 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jasiu,a podobno ja mam najgorszą opinię na tym forum jako szyderca.... :D

Tak to jest kiedy wiekszosc doby spedza sie na forum :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 2:12 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):

Tak to jest kiedy wiekszosc doby spedza sie na forum :lol: :lol:

Mam wirusa i tylko tą stronę mi otwiera...chciałbym co innego pooglądać ale się nie da... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 2:13 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Ale jednomyślność klubowa.Myślałem że zdążę a tu ciach i prezes jest pierwszy... :D 4 minuty się spóżniłem...

Owszem cwierc finały itp tak ,ale zadnych wyjazdow NIE bedzie
goralska impreza mała uroczystosc .Oczywiscie mowa o sobocie :D

Ostatnio edytowano Cz sie 24, 2006 2:52 pm przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 2:49 pm 

Słowa te kieruje do kolegi Flisiaka .
Darku sa przepisy ,ktore obowiazuja i trzeba je akceptowac owszem
z kuluarow wiem,ze beda jakies zmiany.Jest koniec sezonu i tu zmiany
nie maja sensu,chyba , ze na GP np. Znam sytuacje ze Szprotawy
to nie Pan Matukin atakował ,ale był atakowany z powodu ,ze ktos
zle zrozumiał nazwisko.
Jezeli chodzi o szyderstwo z twojej firmy to zapewniam cie ,ze nikt
nie osiagnie takiego celu ,gdyz wasza pozycja na rynku jest duza macie
dobrych zawodnikow ,ktorzy osiagaja dobre wyniki.Po ostatnich rozmowach z twoimi sprzedawcami stwierdziłem ,ze bardzo dbacie
o klientow (luzna kolezenska gadka).
Niestety poznałem niejednokrotnie smak porazki na poczatku i wczesniejszych powrotów do domu ,ze spuszczona głowa i łzami w oczah.
To jest taki rodzaj sportu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 3:10 pm 

Natomiast jak widzę płaczące dziecko – zawodnika w wieku szkoły podstawowej i sędziego który podnosi głos, kłuci się publicznie i nie dopuszcza go do biegu – choćby poza konkurencją to nie uważam to za normalne i sportowe.

Nasi piłkarze mogli trochę popłakać naMundialu... :D
To jest sport,a przynajmniej ma nim być.Eliminacje MP jakie by nie były są rangi "państwowej".Porażki są wpisane w scenariusz i uczą pokory.Filip też uronił łzę bo 3 miejsca być może pozbawiłem go ja ,nie trafiając z tankowaniem(na 1,5 min przed końcem finału kiedy wyszedł na 3 pozycję, musiałem go zatankować).
Dodatkowo jeśli się orientuję to ten zawodnik był miejscowy i możliwości jazdy ma więcej niż kto kolwiek(taki tor 8),a załatwienie czegoś przez tatusia może wyrządzić więcej szkody na psychice dziecka niż to warte.
Młody to ma przyszłość przed sobą...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 4:50 pm 

...stara się Pan ośmieszyć zarówno naszą firme jak i zawodników jeżdżących naszymi modelami...bezpodstawnie atakuje naszą firmę. Nie mówię że mam rację i chętnie wysłucham innych opinii.
...Taki przypadek miał miejsce w sobotę wieczorem w Szprotawie.
Jeśli taki system rozgrywek był eksperymentem to na mnie wywarł niezapomniane negatywne wrażenie....

Jak zwykle nie ma Pan racji.
Nie wymieniłem żadnej firmy z nazwy, ani żadnego zawodnika z nazwiska, startującego pod egidą HPI.
Awanturę wywołał ojciec (możliwe, że był w stanie.....) malucha, nie znający przepisów, a zarzewiem była fałszywa informacja podana przez kibiców ze Szprotawy, którzy pomylili podobnie brzmiące nazwiska.
Co zaś do przepisów.
Jak Pan sobie wyobraża puszczenie poza konkurencją zawodnika w biegu do którego się nie zakwalifikował? - Pan tu już szydzi z przepisów, które obowiązują wszystkich zawodników, bez względu na wiek i grubość portfela rodzica.
System rozgrywek przedfinałowych oparty jest na przepisach EFRA, prowadzony jest od początku sezonu i zawodnicy chwalą go - w końcu na każdych zawodach mogą sobie pojeździć do woli.
Jeśli na siłę chce Pan je zmieniać tak by były zgodne z Pańskimi oczekiwaniami marketingowymi, to grubo się Pan myli.
Zawodnicy doskonale wiedzą o co Panu chodzi.
Wszyscy dealerzy też to zrozumieli, tylko nie Pan.
A do dyskusji wypadałoby Panu być merytorycznie przygotowanym.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 5:19 pm 

Ja tez sie niezakwalifikowałem do finału, gdyz braklo mi kilku sekund.. Musiałem sie z tym pogodźic.. startowałem pierwszy raz i niezraźiło mnie to do dalszych startów, moze to właśnie da mi do myślenia i dalszego starania sie bardźiej by pieniadze nie były wydane na marne :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 6:31 pm 

I to jest rozsądne podejście zawodnika, a nie tylko bluzgi na sędziego za własne niepowodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 6:39 pm 

A ja to uargumentuje inaczej - najważniejsze są oczywiście finały i bardzo podobało mi sie że można było spokojnie ( przez noc) przygotować wózki do nich. Ja jestem ZA takim sposobem rozgrywania imprez. Inny argument to godzina przyjazdu do domu : szprotawa I - ok 23.30, Szrotawa II - 18.30 Jak ktoś ma dzieci i rodzinę to zrozumie o co mi chodzi.

W

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona