Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 5:49 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 6:27 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
nie podnośmy sobie ciśnienia niepotrzebnie - Lesław mnie też kiedyś "pojechał" z racji zamieszkania w Łodzi - taki już jest szowinista zza Buga, i tyle

a swoją drogą - bardzo sobie cenię "rzeczową" dyskusję na tym forum

Jacek ,mój ojciec był rodowitym łodzianinem a na cmentarzu w Łodzi leżą moi dziadkowie.Problem dotyczył kupna pchełki indywidualnej,bo troszkę mnie potraktowałeś jak przysłowiowego "leszcza".
Ale na dowód tego,że jest wszystko OK i bardzo Cię lubię, mamy odpowiedniego bagusika :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 6:30 pm 

Pani Żyleto drugi post nie wniósł nic nowego...
Chociaż doczytałem się braku konsekwencji:raz zarzuca mi Pani zarozumialstwo,żeby za chwilę posądzić mnie o kompleksy.
Zakompleksiony zarozumialec?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 6:48 pm 

Co do "manicuru". Kwestia złośliwie przez Pana wyrwana z kontekstu. Jestem kobietą i - proszę mi uwierzyć - wolałabym malować paznokcie (a to chyba nie zbrodnia), niż deski. Ale mi także zależało, żeby wszystko było jak najlepiej przygotowane.

Co do Marka. On nie wypowiada się w temacie, a Pan za niego owszem. Dostał Pan pełnomocnictwo? Chętnie porozmawiam i wyjaśnię sobie pewne sprawy (jeśli On to uważa za stosowne) i pośredników nie potrzebuję.
To samo tyczy się Jelcza.

Kompleksy można mieć na pewnym określonym punkcie, a zarozumialstwo to cecha charakteru. Jedno z drugiem nie koliduje.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 7:46 pm 

ŻYLETA napisał(a):
Co do "manicuru". Kwestia złośliwie przez Pana wyrwana z kontekstu. Jestem kobietą i - proszę mi uwierzyć - wolałabym malować paznokcie (a to chyba nie zbrodnia), niż deski. Ale mi także zależało, żeby wszystko było jak najlepiej przygotowane.

Co do Marka. On nie wypowiada się w temacie, a Pan za niego owszem. Dostał Pan pełnomocnictwo? Chętnie porozmawiam i wyjaśnię sobie pewne sprawy (jeśli On to uważa za stosowne) i pośredników nie potrzebuję.
To samo tyczy się Jelcza.

Kompleksy można mieć na pewnym określonym punkcie, a zarozumialstwo to cecha charakteru. Jedno z drugiem nie koliduje.

Zgoda,że kobieta z umalowanymi paznokciami wygląda ponętniej,ale tego argumentu Pani użyła w dyskusjach modelarskich...
Marek wybudował tor w pojedynkę,założył klub(do którego być może Pani nie zauważyła ,że należymy).
Patrząc na całe środowisko modelarskie i je oceniając uważam,że Marek pomimo małego stażu modelarskiego zrobił więcej niż nie jeden stary działacz.To czego dokonał całkowicie społecznie jest namacalne i aktualne,nie metafizyczne lub historyczne (wspomnienia jak to było za komuny),korzyść mają i modelarze,ale i dilerzy,którzy z modelarstwa mają zyski i nie potrafią nawet na własną imprezę kupić pucharów.
Osobiście jako Zaremba,ale i jako członek klubu UKS Kłodzko uważam,że krytyka wyrażona przez Norberta ,który korzystał z uprzejmości Kłodzka jest skandaliczna i godna napiętnowania.
Jeśli będziemy poddawać pod krytykę,lub stwarzać sytuację gdzie osoba zaangażowana będzie miała chwile zwątpienia dla swojej pracy,wylądujemy wszyscy pod sklepami(proszę sobie wyobrazić,że gdyby Marek malował sobie paznokcie to ile razy by ich nie umalował).
Tym czasem jakim wydarzeniem było,przy pomocy chłopaków z Jelcza ułożenie pod warszawskim sklepem paru desek.Nawet słowo dziękuję nie padło.
Czy takie posty jak Norberta wnoszą coś dla modelarstwa.

Ps.W dalszym ciągu brak odpowiedzi merytorycznej ,dotyczącej kwestii na którą macie bezpośredni wpływ-t.j. części do upchniętych przez Was modeli(celowo nie piszę " sprzedanych",bo brak części serwisowych wyklucza nazwanie tej transakcji nomenklaturą standardowo przyjętą dla umów pomiędzy kupującym i sprzedającym).Tu jest spore pole do popisu dla wypowiedzi.
Własny ogródeczek trzeba posprzątać,a potem oceniać
I jeszcze jedna drobna uwaga,ponieważ zrobiła Pani mój szkic ,psychologiczny z pełną analizą kompleksów ze wskazaniem na pewne cechy charakteru,czuję się upoważniony, tym bardziej,że swoje 52 lata mam poparte jakimiś doświadczeniami życiowym,stwierdzić,że nick "Żyleta"ni jak nie komponuje się z forum modelarskim.Proponowałbym np.Defenka,Serpentka-jak to pięknie brzmi.I nie jest to naprawdę moja złośliwość... :)

Ostatnio edytowano Wt sie 22, 2006 9:19 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 8:22 pm 

Co do zwątpienia osoby zaangażowanej, to tyczy sie to także innych zainteresowanych sprawami modelarstwa i jesgo rozwoju. Kazda osoba, której działania poddaje sie nieustannie pod krytykę traci zapał do dalszej pracy....
Zawody w Kłodzku organizowane są w ścisłej współpracy z Markiem. Z nim ustalane były wszelkie szczegóły. Kwestie pucharów także. Był ustalony podział "zadań", Marek zaproponował puchary na Puchar Serpenta. Ale proszę zauważyć, że diler (jak to Pan określa) także ufundował puchary na Serpent Series i nie przyjechał tylko po to, żeby się komercyjnie zaprezentować. Oprócz pucharów były także nagrody.

Przy organizacji zawodów to organizatorzy ustalają, jakie samochody będą jeździły. I choć Norbert (ani marki, których jest przedstawicielem) nic wspólnego z M18 nie mają, to przez pewnw względy wpisał tą klasę na zawody w Borzęcinie - na prośbę Marka. Może dlatego jest pewnien niedosyt, bo chciałoby się, by te "8" też sobie pojeździły...Ale trudno.
Marek jest bardzo aktywnym człowiekiem. Nikt tego nie kwestionuje. Nam dobrze układa się współpraca z nim i do tej pory nie mieliśmy zatargów, a jeśli będzie chciał z nami na pewne tematy porozmawiać, to na pewno to zrobi i Pan nie będzie nam potrzeny jako mediator...
Co do niku.
Był wymyślony dla żartu, kiedy jeszcze nikt mnie nie kojarzył. I nie chciałam, żeby kojarzył. Po co Serpentka, Defenka?? Nie chcę być utożsamiana z marką, tylko z tym, co mam do powiedzenia.
A jesli chodzi o części. Nie ma problemu. Ale do tej pory jakos Pan o nie nie pytał...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 8:59 pm 

ŻYLETA napisał(a):
Co do zwątpienia osoby zaangażowanej, to tyczy sie to także innych zainteresowanych sprawami modelarstwa i jesgo rozwoju. Kazda osoba, której działania poddaje sie nieustannie pod krytykę traci zapał do dalszej pracy.......

Chodziło mi o osoby pracujące społecznie,a nie o cierpiące z powodu zmniejszających się zysków...
ŻYLETA napisał(a):
Zawody w Kłodzku organizowane są w ścisłej współpracy z Markiem. Z nim ustalane były wszelkie szczegóły. Kwestie pucharów także. Był ustalony podział "zadań", Marek zaproponował puchary na Puchar Serpenta. Ale proszę zauważyć, że diler (jak to Pan określa) także ufundował puchary na Serpent Series i nie przyjechał tylko po to, żeby się komercyjnie zaprezentować. Oprócz pucharów były także nagrody. .......

Może uściślę:nie przy współpracy,a przez Marka.Podział zadań był Marek puchary,Marek rozłożył tor,Marek posprzątał(ja z synem pomagaliśmy)Tor,nikt się nie zapytał czy pomóc,albo dać z 50 zł dla Pana na traktorze.
Natomiast zadaniem Defeny było za przeproszeniem zabranie D... w troki.
Zawody Serpent Series w czyim leżą interesie Kłodzka?Dla przypomnienia w Borzęcinie była eliminacja MP,i Marek nie wprowadził tam klasy którą handluje.
Puchar Serpenta jest typową imprezą komercyjną i wstyd obnosić się z tym,że wydaliście pieniądze na nagrodę dla ludzi,którzy zostawiają u Was tyle kasy.
ŻYLETA napisał(a):
Przy organizacji zawodów to organizatorzy ustalają, jakie samochody będą jeździły. I choć Norbert (ani marki, których jest przedstawicielem) nic wspólnego z M18 nie mają, to przez pewnw względy wpisał tą klasę na zawody w Borzęcinie - na prośbę Marka. Może dlatego jest pewnien niedosyt, bo chciałoby się, by te "8" też sobie pojeździły...Ale trudno.
Marek jest bardzo aktywnym człowiekiem. Nikt tego nie kwestionuje. Nam dobrze układa się współpraca z nim i do tej pory nie mieliśmy zatargów, a jeśli będzie chciał z nami na pewne tematy porozmawiać, to na pewno to zrobi i Pan nie będzie nam potrzeny jako mediator..........

Co tu można skrytykować,wszystko odwalone za WAS,zadania podzielone jak między koniem i furmanem,tylko tak dalej.Mam nadzieję że uświadomicie sobie kto działa na rzecz modelarstwa,zmienicie postawę i mediator może być rzeczywiście niepotrzebny.
ŻYLETA napisał(a):
Co do niku.
Był wymyślony dla żartu, kiedy jeszcze nikt mnie nie kojarzył. I nie chciałam, żeby kojarzył. Po co Serpentka, Defenka?? Nie chcę być utożsamiana z marką, tylko z tym, co mam do powiedzenia.
A jesli chodzi o części. Nie ma problemu. Ale do tej pory jakos Pan o nie nie pytał...

Co do nicku to nie prawda bo nawet Pan Ćećwierz odrazu zgadł o kogo chodzi,dał wyraz temu na GP GS w Warszawie.Ile miał radości z tego powodu...
Jeśli chodzi o części to rozmawiałem i z Norbertem i z "mediatorem" Waszej Firmy-i odpowiedż była nie ma.
Ale jeśli to jest nieprawda to zamawiam kompletny dyferencjał środkowy wraz z całym oprzyrządowaniem.Może ktoś by przywiózł z Warszawy kto będzie w Kłodzku.
A może ,żeby zweryfikować moje poglądy zrobić ankietę :zakupy w Defenie,dowiemy się czy to ja jestem taki....be.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 9:37 pm 

Miało być kulturalnie, ale mimo usilnych starań widze, że sie nie da!

Cytuj:
Chodziło mi o osoby pracujące społecznie,a nie o cierpiące z powodu zmniejszających się zysków...

Pan w kółko o tym samym! Czy Pan do diabła myśli, że z każdego posunięcia w dzidzinie modelarstwa mamy takie kokosy? Ze tu chodzi tylko o zysk?? Proszę nie mierzyć ludzi swoją miarą! Pan to się społecznie napracował! Guzik Pan wie ile pracy, zaangażowania wkładamy w to wszystko. A ja się nie skarżyłam, więc skąd te głupie teksty o cierpieniach?? J Może się Pan wypowiadać o tym, co ma Pan pod nosem i to tylko w SWIOM imieniu, a nie ogółu, bo nikt Pana o to nie prosił.

Cytuj:
Zawody Serpent Series w czyim leżą interesie Kłodzka?

A organizowanie zawodów na tym torze to nie jest jakaś promocja toru? Czy przynosza one straty??Marek się nie skarżył...

Cytuj:
Puchar Serpenta jest typową imprezą komercyjną i wstyd obnosić się z tym,że wydaliście pieniądze na nagrodę dla ludzi,którzy zostawiają u Was tyle kasy.

Nikt sie nie wypiera, że to w pewnym stopniu impreza komercyjna - każdy o tym wie. Z niczym sie nie obnoszę. Miał Pan pretensje, że Marek nam puchary fundował, to odpowiedziałam, że owszem, ale my także wnieśliśmy swój wkład. A nagrody to w pewnym sensie nasze podziękowanie zawodnikom za udział w zawodach i te właśnie zakupy.

Cytuj:
.Mam nadzieję że uświadomicie sobie kto działa na rzecz modelarstwa,zmienicie postawę i mediator może być rzeczywiście niepotrzebny.

Teraz też nie jest! Nam nie trzeba niczego uświadamiać. I prosze sobie nie schlebiać, bo swoim gadaniem Pan też tu sie do niczego nie przyczynia, a tylko zamęt wprowadza i kłótnie wywołuje. Nie czuję się zobowiązana spowiadać się Panu ze szczegółów naszych działań, planów czy ambicji. A to, że pan osobiście nie odczuwa skutków działań (co nie bardzo mnie obchodzi) nie znaczy, że ich nie ma.

A gdzie, komu i co zostanie zawiezione to nie sprawa do przetargów na forum. Nie prościej było kilturalnie zapytać? Zamówic w sklepie? Dogadać się?? A teraz co - szopka na forum? Na tym Panu zależy?

Bezsensowna dyskusja. Szczerze mówiąc nie widzę logicznego jej zakończenia...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 10:06 pm 

:lol:

Ostatnio edytowano Wt sie 22, 2006 10:22 pm przez Artur Groszkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 10:08 pm 

Widzę,że dochodzi Pani do słusznych wniosków.Zaczęliście szopkę za 5 min 12 ,do zawodów pozostało 4 dni,a Wy obudziliście się i podważacie słuszność działań Marka ,krytykując jego działania.to jest w porządku?
Teraz Wam się krzywda dzieje?
Trzeba było zaproponować nagrody,ufundować choć jeden puchar,wywiesić banery,zagwarantować przyjazd choćby 10 zawodników IC-8 ,starać się Marka przekonać i wtedy uzurpować sobie prawo oceny czyjegoś działania.
Pani jest przykro ,że ja oceniam Wasze działanie ,a jak jest Markowi?
Już raz była tego typu przepychanka po 12 godzinnym wyścigu.
Ja nie robię szopki na forum, nie małe pieniądze wydałem na modele ,których jesteście przedstawicielami,a Pani pisze ,że nie obchodzą ją moje odczucja związane z rynkiem części"A to, że pan osobiście nie odczuwa skutków działań (co nie bardzo mnie obchodzi) nie znaczy, że ich nie ma. -cyt".Nic dodać nic ująć,myślę,że to dobry moment zakończyć tą dyskusję i pozostawić wyciągnięcie wniosków przez czytających i obserwowanie sytuacji jak się rozwinie.(tej szopki ja Wam nie zgotowałem http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=18501 jeśli potrzeba znajdę jeszcze pare linków)

Ps.Rozumiem,że części nie dostanę po złości bo się nie dogadałem,ale słowo przepraszam skierowane do Marka było by wskazane

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 10:54 pm 

Jeśli chodzi o Marka ( i tylko Marka) - nie o mediatorów.
Myślę, że jeśli czułby się urażony , to sam wypowiedziałby sie w temacie. Nie mieliśmy zamiaru nikogo urazić, tym bardziej jego. Nie krytykujemy działań Marka i cenimy współprace z nim. Jeśli poczułeś się urażony Marku, to nam przykro.

Proszę nie przekręcac moich słów! Nie pisałam nic o rynku części i oczuciach z nim własnie związanych. Pisałam o naszych działaniach i planach, nie o cześciach."Nie czuję się zobowiązana spowiadać się Panu ze szczegółów naszych działań, planów czy ambicji. A to, że pan osobiście nie odczuwa skutków działań (co nie bardzo mnie obchodzi) nie znaczy, że ich nie ma. "

Jest późno, pora na odpoczynek...
c.d.n

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 2:07 pm 

Zle cos zrumiałem post usuniety sorki

Ostatnio edytowano Śr sie 23, 2006 3:30 pm przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 3:19 pm 

Ja o gruszcze, Wy o pietruszcze…
Nie bardzo mnie interesowało, jakie klasy wystatrują na GP Kłodzka i czy będzie wśród nich klasa IC8. Gyby tak było, to tak jak napisał kolega - który tak prawdę mówiąc nic w tym temacie nie ma konstruktywnego do powiedzenia - po prostu uzgodniłbym to telefonicznie z Markiem. Moja wypowiedź dotyczyła sytuacji, jaka panuje w polskim modelarstwie samochodów spalinowych. Najbliższe zawody są tylko jej przykładem.

Zawsze istnieje podział obowiązków, a wszelkie kwestie dotyczące organizacji zawodów oraz szczegóły z nimi związane uzgadniane są ze współorganizatorem zawodów. Nie czuję się absolutnie zobowiazany tłumaczyć się przed postronnymi osobami ani tego upubliczniać.

Ludzie jak mają problem czy choćby pytanie – pytają, a nie robią aferę na forum. Tym róznimy się (podobno) od zwierząt, że potrafimy rozmawiać, ale jak widzę - zwierzętom czasem łatwiej przychodzi wzajemna komunikacja.
Philipp Lachat, Mistrz Europy i pięciokrotny Mistrz Francji buggy 1/8, został na lodzie po tym, jak z dnia na dzień, bez podania żadnych przyczyn zostało mu wymówione przedstawicielstwo na Europę. Automatycznie skończył się dostęp do serwisu. Informacja ta była upubliczniona i nikt nie robił z tego tajemnicy.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 3:23 pm 

I tym milym akcentem proponuję zakończyc tą dyskusje .

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 3:32 pm 

To wobec tego bierzemy sie do reanimacji spalin ,
Panowie konczymy ta dyskusje

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 3:34 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
To wobec tego bierzemy sie do reanimacji spalin ,
Panowie konczymy ta dyskusje

i za to Cię lubię , :lol: asfalt to jest to :lol:
off-road też szyszunia , ale nie mleczyk :lol:
Lechu, chyba nie zostaniesz w tyle ... :lol: zajmij się czymś odpowiednim :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona