Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 7:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 12:09 pm 

:D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 12:14 pm 

Tadeusz ujął w kilku zdaniach praktycznie wszystko to, o co mi w moich mętnych czasami wypowiedziach chodzi. Mogę tylko do wszystkich zaapelować - DZIAŁAJMY, PANOWIE - i to jak najszybciej - metodycznie, zdecydowanie ale i bez zbędnego tracenia czasu - bo tego mamy coraz mniej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 2:03 pm 

Witam, widzę że zaczyna się ciekawa dyskusja która za kilka postów doprowadzi kilku forumowiczów-działaczy do obłędu a modelarzy do zadumy bądź rozdrażnienia.

Mam pytanie do bardziej zaangażowanych:

1. Czy organizacją wiodącą musi być LOK, czy nie lepiej stworzyć od podstaw własną organizację???

2. Może najpierw zorganizować konkurs, Pt. Chętni do władz sekcji (?) wysyłają kandydatury??? (zobaczymy ilu takich będzię.

To na razie tyle z Płocka, jak się coś zmieni to dam znać, (oczywiście moja licencja jest ważna możecie nr zobaczyć na stronie LOK.

Pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 3:11 pm 

Luszek- Ty sie nie smiej, bo jestes nastepny po Tadeuszu Zelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 3:22 pm 

Oj, Arkadiuszu, obawiam że że ofert na to stanowisko nie będzie zbyt wiele. Jest także propozycja żeby wybory odbyly się ma MP poszczególnych klas. Będą tam tylko osoby bezpośrednio zainteresowane i zawodnicy posiadający ważne licencje. Z jednej strony jest to dobre rozwiązanie, tak widzę podzial miejsc dla klas:
elektryczne torowe - 3 miejsca
spalinowe torowe - 2 miejsca
elektryczne terenowe - 1 miejsce
spalinowe terenowe - 3 miejsca

Wybrane osoby wybiorą spośród siebie Komadnora sekcji, i inne osoby odpowiedzialne za różne sprawy, tak jak wcześniej pisalem potrzebna jest osoba odpowiedzialna za kontakty z EFRA. Taka Sekcja może dobrać sobie jeszcze inne osoby w formie doradców .
Panowie, tylko spójne dzialanie przyniesie efekt, może tak jak napisal Tadeusz nie będzie to odczuwalne w przyszlym sezonie , ale trzeba zacząć zmiany. Najpierw spróbujmy zrobić to z LOK-iem.
Przy tak dużym gronie wladz sekcji, obowiązki będą podzielone i nie będzie nadmiernego oblożenia obowiązkami jednej osoby, może nareszcie zostanie powolana kadra i będą umożliwione wyjazdy na zawody zagraniczne na normalnych zasadach.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 3:53 pm 

Leszek dobrze włada jezykami obcymi, jesli chodzi o offroad spalinowy ja stwaim na niego lub Groszka seniora. Jesli chodzi o elektryki na pierwszym miejscu nasuwa mi sie kandydatura Jacka Ochocinskiego. Onroad spalinowy to Ty Artur. Oczywiscie oststnie słowo nalezy do decydentow, forum jest po to aby wyrazac swoje poglądy, no i w jakis sposob wyklepac te 10 stron :)
To tylko moje skromne zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 4:02 pm 

Artur wywolales dyskusje, a moze sam zglosisz sie na takie stanowisko, chyba ze jestem na bakier z przepisami i zawodnicy nie moga pelnic funkcji w LOK'u :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 4:17 pm 

Maćku, ja jeszcze jestem calkiem dobrym zawodnikiem i dopóki będę czul sie na silacz to chcę być zawodnikiem. Od kilku lat mój poziom sie nie podnosi a jest to za sprawa nieuczestniczenia w imprezach międzynarodowych gdzie dla nas ważniejsze jest nie miejsce , ale nauka z tych imprez. Klasa IC-10 jest traktowana po macoszemu, pomimo tego że startuje w niej dwa razy więcej zawodników jak w IC-8, ale nie to jest tematem dyskusji.
W sprawie klas spalinowych torowych slużę swoim doświadczeniem i pomocą.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 4:24 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):
... chyba ze jestem na bakier z przepisami i zawodnicy nie moga pelnic funkcji w LOK'u :)

Statut LOK przewiduje czynne (czyli mozliwość wybierania) jak i bierne (czyli możliwość bycia wybranym) właśnie członkom LOKu, dzięki hałasowi z licencjami-certyfikatami takimi członkami LOKu właśnie się staliśmy, możemy więc - a nawet powinniśmy (co dziwnym trafem nie miało miejsca w przypadku ostatnich wyborów do władz LOK) głosować;
jest jedynie ogranieczenie tego prawa dla osób poniżej 16 roku życia - o tym wyżej już pisałem;

a kandydatów to chyba powinny zgłaszać jednak osoby trzecie - jest taki dobry zwyczaj, że nikt nie krzyczy "mnie wybierzcie",
zawsze można podziękować - co właśnie czynię - uważam, że mam za mało wiedzy i doświadczenia, żeby Was Koledzy reprezentować.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 4:28 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):

a kandydatów to chyba powinny zgłaszać jednak osoby trzecie - jest taki dobry zwyczaj, że nikt nie krzyczy "mnie wybierzcie",
zawsze można podziękować - co właśnie czynię - uważam, że mam za mało wiedzy i doświadczenia, żeby Was Koledzy reprezentować.

Ale możesz sie zajac kontaktami z EFRA i tego nie powinieneś nam odmówić

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 8:40 am 

No ja bym chętnie zobaczył na liście kandydatów Arka to też stary wyjadacz dużo już widział i mógł by spowodzeniem uporządkować spaliny Off Road. Więkrzość zawodników go szanuje(no może paru zawodników nie po jego starcie w MT w Mórowanej Goślinie :D ) zwłaszcza młodzi a starzy zawodnicy go dobrze znają.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 10:03 am 

śledząc dyskusje nasuwa mi się jeden wniosek: "Z pustego i "żelazko" nie naleje".
Problem nie leży kto, ale za co i na jakich zasadach. Dajcie mi budżet 2 mln PLN, a od jutra mogę się brać do roboty. Będzie i wizja przyszłości i reprezentacja kraju i nowe tory i nagrody, radio, prasa, telewizja, wizyty w zakładach pracy ... nawet na busa do wyjazdów starczy i dobry hotel ...i wcale nie żartuję :!:
A póki co za ładne oczy nikomu się jescze nic nie udało utrzymać a co dopiero rozwinąć, co najlepiej widać po obecnym sezonie. Kręci się, bo to pasja tych się w to bawią.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 11:02 am 

2 mln złotych to my wszyscy razem spokojnie wydajemy w rok (licząc, że w modelarstwo bawi się ponad 1000 osób wychodzi "zaledwie" 1 model na osobę) :)
to nie chodzi o to, żeby komuś - bez obrazy - "dawać", zadania są nieco inne - rozwój modelarstwa jest możliwy i bez tak dużych środków, ważne jest, żeby te środki, którymi możemy dysponować były w sposób jasny rozdzielane - jeżeli są to nasze prywatne pieniądze, to chcemy mieć możliwość wydawania ich w taki sposób, jak nam się to podoba.
M. in. chodzi o to, żeby nie było w oficjalnych komunikach EFRA przy pozycji "Polska" samych pustych miejsc, jak ma to miejsce w tym sezonie, żeby jasne i wiadome były zasady, którymi rządzimy się zarówno przy ustalaniu zawodów, rankingów i przede wszystkim - żebyśmy - przynajmniej Ci z nas, którzy traktują serio swoje hobby - mogli ZAPLANOWAĆ nie tylko następne zawody, ale cały sezon do przodu. Za niedopuszczalne uważam doprowadzenie do sytuacji z tego sezonu, kiedy sezon "letni" skończył się w połowie czerwca, a na moje pytanie o ilość rozegranych zawodów eliminacyjnych dostaję odpowiedź - "były tylko 4 zgłoszenia zawodów".
Po to właśnie są potrzebni nasi przedstawiciele, żeby takie reguły tworzyć i ich przestrzegania pilnować.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 11:05 am 

Myślę ze Janusz napisał sporo prawdy, mam pytanie do Artura jak ma być finansowana taka organizacja i osoby w skład niej wchodzące, raczej nie wyobrażam sobie, aby pracowały one za darmo, musielibyśmy wybrać prezesa, skarbnika itd. a to nie jest taka prosta sprawa, bo musi być to bardzo szczegółowo określone.
Powiem tak, to musi być konkretny pomysł, wizja osoby lub kilku osób. Raczej dyskusja powinna być na temat tego czy zgadzamy się na takie posunięcie a nie na temat jak to ma wyglądać bo będzie następne 10 storn bezsensownego nic nie dającego tekstu, zresztą widać ze zainteresowanie jest raczej kiepskie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 11:57 am 

Jacku - nie rozumiem Cię. Właśnie o to chodzi, że aby móc zaplanować wydanie SWOICH WŁASNYCH pieniędzy potrzeba "organizacji nadrzędnej" i osób PRACUJĄCYCH w niej a nie tylko udzielających sie społecznie, po to aby funkcjonowały określone zasady i był odpowiedzialny za ich wykonanie.
Aby coś takiego mogło funkcjonować trzeba mieć źróło finansowania i tu poddaję do dyskusji TWÓJ pomysł aby każdy mający licencje zapłacił za nią nie 20 a 2000 PLN /raptem tylko koszt jednego modelu/ co da budżet, którym zapewnie organizacje techniczną i merytoryczną MODELARSTWA SAMOCHODOWEGO W POLSCE i to niekoniecznie pod strukturą LOKU, bo za tę kasę nie będzie problemu z utworzeniem odpowiedniej organizacji wiodącej, która opłaci składke do EFRY i wszystkich innych możliwych organizacji, dopilnuje organizacji całości tego sportu, wyszkoli sędziów, wspomoże kluby lokalne, nawiąże współprace z zainteresowanymi partnerską współpracą dystrybutorów itd. itd... Nie trzeba dodawać, że każdą złotówkę dokładnie /słowo prezesa/ rozlicze.

P.S. Panie Zbigniewie z LOKU - puk puk dwa miesiące minęly a zaświadczenia o tytułach halowych do szkoły jak nie było tak nie ma!!!!!!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona