Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 23, 2026 1:47 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 7:53 pm 

Panie Jacku ,poważnie to można zamiast kleju urzyć wazeliny technicznej,z której woda spłynie jak z kaczych piór...
wkładając np.pańskiego olbrzyma od Nowaka w gumkę ,związując ,a przestrzenie pomiędzy kabelkami wypełnić wazelinką.
Otworki w felgach wiadomo ,ze na obrotach siła odśrodkowa rozciąga opony i w otworku następuje ssanie,a wkładki są z pianki...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 8:38 pm 

To juz wiem prawie wszystko.
Jedyne czego nie wiem to ile trzeba zabrać ze sobą gumek na zawody jedno-,dwu- i trzydniowe. oraz ile aktualnie kosztują. Bo ostatni raz kupowałem zestaw roczny ( dla niewtajemniczonych - tuzin ) prawie rok temu. Oraz która firma aktualnie prowadzi w testach niezawodności ADAC.
Stare Żelazko

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 8:45 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
To juz wiem prawie wszystko.
Jedyne czego nie wiem to ile trzeba zabrać ze sobą gumek na zawody jedno-,dwu- i trzydniowe. oraz ile aktualnie kosztują. Bo ostatni raz kupowałem zestaw roczny ( dla niewtajemniczonych - tuzin ) prawie rok temu. Oraz która firma aktualnie prowadzi w testach niezawodności ADAC.
Stare Żelazko

Weż tą resztę do Klodzka i telefon dobrze naładowany,spróbujemy coś z tym zrobić... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 9:29 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Panie Jacku ,poważnie to można zamiast kleju urzyć wazeliny technicznej,z której woda spłynie jak z kaczych piór...
wkładając np.pańskiego olbrzyma od Nowaka w gumkę ,związując ,a przestrzenie pomiędzy kabelkami wypełnić wazelinką.
Otworki w felgach wiadomo ,ze na obrotach siła odśrodkowa rozciąga opony i w otworku następuje ssanie,a wkładki są z pianki...

- regulator bym mimo wszystko zastosował jeden z tzw. wodoszczelnych. nie musi być bardzo mocny
- serwo, generalnie mam dobre. można je oczywiście dodatkowo czymś wysmarować lub zabezpieczyć np. taśmą izolacyjna
- pchla AMB jest zabezpieczona - wiec powinna wytrzymać
- silnik - powinien sobie poradzić z woda
- największy problem wg. mnie to odbiornik. można go włożyć w balonik albo w kilka i posmarować wazelina. można go tez zabezpieczyć tak jak się to robi w spalinowce. chłopcy zaklejają go wieloma warstwami taśmy izolacyjnej. problem się zrobi jak trzeba będzie wymienić kwarc. no chyba ze ktoś posiada Spektrum
- i na koniec największy problem dla zawodników. na wodzie jest bardzo ślisko. model kreci piruety. to może być bariera nie do przeskoczenia

dziękuje
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 9:47 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
- i na koniec największy problem dla zawodników. na wodzie jest bardzo ślisko. model kreci piruety. to może być bariera nie do przeskoczenia

E tam największy, jak się już ktoś upora z zabezpieczeniem elektroniki to jazda po mokrym jest dużo bardziej emocjonująca niż po suchym. Kto nie próbował niech spróbuje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 10:32 pm 

A kto wygrał na tym deszczu, i to kolosem 1:5 o wadze ponad 9,5 kg (i to z napędem na tył), niech się nie wstydzi chwalić - jeszcze raz gratulacje, Przemku!

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 6:42 am 

A gdzie są polscy piątkarze na liście startowej w Kłodzku :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 7:00 am 
Administrator forum

Przestraszyli się Czechów :) a szkoda :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 7:34 am 

Podpuszczanie nic Wam nie da :)
- ja mam przeprowadzkę opóźnioną o tydzień, więc nici z wyjazdu, ale żałuję bardzo.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 7:41 am 
Administrator forum

Jacku, a możesz dać znać ludziom z Wawy z modelami 1:5?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 4:28 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Przestraszyli się Czechów :) a szkoda :)

Czechów się nikt nie boi ale jeśli ktoś robi zawody w których liczy na to że wystartuje jak najwięcej ludzi z zagranicy (a nie z Polski )to nie ma się co dziwić że na te zawody zgłosiło się 2 POLAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:12 pm 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):

Czechów się nikt nie boi ale jeśli ktoś robi zawody w których liczy na to że wystartuje jak najwięcej ludzi z zagranicy (a nie z Polski )to nie ma się co dziwić że na te zawody zgłosiło się 2 POLAKÓW

A ,która impreza jest dla Polaków,w Blu City? To dlaczego nie nazywa się w Błękitnym Mieście.Czy wszyscy,którzy tam startują nie lubią obcokrajowców? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:30 pm 

A jakie ograniczenia są na innych zawodach Np w B.C Z tego co pamiętam silniki bezszczotkowe będą obowiązywały od sezonu halowego , a nie od Kłodzka ,tak ??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:40 pm 

Silniki bezszczotkowe są dopuszczone już w Europie i Kłodzko daje szansę sprawdzenia się i przymiarki do nowych przepisów.A co wy jeszcze po staremu?
W Kłodzku jest GP i macie szansę złoić Czechów,chyba,że fanty w BC są bardziej rajcujące.
PS.a co z tą waszą antypatią do obcokrajowców,bo my jesteśmy internacjonalistami :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 5:42 pm 

Aurel, nie czepiaj się - tak samo w Kłodzku, jak i Blu City - organizator sobie mówi różne rzeczy, bo dlatego jest organizatorem - np. gdybym nie miał przeprowadzki, to i tak do Blu City bym mógł pojechać z rozlatującą się TT-01 w Top Stocku z racji ograniczeń "producenckich" - model, na który i ja i mój syn już patrzeć nie możemy, ale takie są reguły, które ustaliliście,
tak samo w zimie na hali w Łodzi będzie można jeździć mikrusami spalinowymi i elektrycznymi w jednej klasie - bo organizator będzie miał takie widzimisię, a kto na te śmieszne zawody przyjedzie, to się okaże.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona