Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 8:57 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 04, 2006 10:27 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
To są modele spalinowe w skali 1:5 z silnikami z zapłonem iskrowym,na zwykłe paliwo.W Warszawie są podobno 3 modele.Napewno ma Pan Kapkowski...

Witam,

Dziekuje za odpowiedz.
Jezeli to sa modele w skali 1:5 to sa wieksze od IC-8 a wiec tor w Klodzku, bedac za waski dla IC-8, bedzie tym bardziej za waski dla modeli w klasie 1:5.
Chyba ze ja czegos nie rozumiem co jest oczywiscie mozliwe.

Pozdrowienia,

Marek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 04, 2006 10:29 am 

Michał Telatyński napisał(a):
Jeżeli był Pan pod Pałacem Kultury na tej imprezie Bad Boyz Discovery to na pewno widział Pan te modele 1:5 co stały na tym kręcącym sie podium.

Niestety nie bylem i do dzis zaluje.
Praca ma jednak pierwszenstwo przed rozrywka.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 04, 2006 10:29 am 

Marku, a kto napisal że tor w Klodzku jest za wąski na 1/8

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 04, 2006 11:02 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Marku, a kto napisal że tor w Klodzku jest za wąski na 1/8

Artur,
Masz racje Jelcz mi sie z Klodzkiem pomylil.
Przepraszam.

Pozdrowienia,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 04, 2006 11:15 am 

W Ostrawie na torze o wiele gorszym od Kłodzka ścigali się Czesi,to była jazda...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 04, 2006 11:23 am 

no, w boksach :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 04, 2006 12:18 pm 

Dokładnie to po boksach,bo jak jeden wylecjał to gościa przewrócił z krzesłem i jego cały stolik z majdanem,na szczęście dla mnie bo dalej miałem zaparkowany samochód. :D

Tytuł:
PostNapisane: So sie 05, 2006 11:53 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Sławek sam przykładasz rękę do śmierci IC-8 Sport,nie byłeś na żadnej eliminacji,nie byłeś na Pucharze Serpenta,zmniejszałeś tym frekwencje(bywało ,że do mety dojeżdżały 2 modele-trochę to nie po "królewsku").
Czyżbyś upatrzył sobie w sezonie tylko GP w Kłodzku?
Takie są prawa organizatorów GP,że mogą wprowadzać dowolne klasy i przepisy.

Przepraszam za późna odpowiedź ale mam ograniczony dostęp do netu - wczasy.

Lesław, to co napisałeś to prawda, ograniczenia czasowe i terminy zawodów spowodowały, że nie mogłem wystartować w pierwszej części roku w on-roadach ale właśnie patrząc na kalendarz, który ktoś przecież zatwierdza! Ustawiłem sie na ściganie 1:8 teraz i do końca roku - no i niestety lipa.

Już z zapisów wynika że klasa 1:5 jest szykowana pod kolegów ze Słowacji i Czech( do których specjalnie nic nie mam), nie pod naszych.

W takim razie OK, przestaję się mieszać do tego - po prostu wyciągnę wnioski na przyszłość.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 06, 2006 12:02 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Slawku, ja ze swojej strony dodam że gdyby nie te 1/10 to spalinką startowalbyś na zawodach razem z Top Stockiem. Frekwencja decyduje o tym czy organizator chce wlączyć tą klase.
Pamiętaj , że nawet z tych ,,badziewiastych ,, modeli część zawodników może zasilić grono zawodników i może nawet w ,,królewskiej,, klasie która już przeżywala swoje tródne lata ( 5 zawodników)
Tor w Jelczu jest za wąski dla modeli 1/8, może tego nie widać na zdjęciach ale musisz mi uwierzyć. Wciskanie klasy 1/8 na cykl zawodów Conect Team zemści się niezadowoleniem zawodników a przecież nie o to obecnie chodzi. Dla mnie większym problemem obecnie jest pogoda w Jelczu i zapowiedzi na weekend.

Artur ja to rozumiem, ale podpowiedz mi jak chcesz zbadać ferkfencję, skoro nawet ta klasa nie jest wystawiona jako propozycja do wpisów?
bo ja nie wiem?

Jeżeli badanie było by zrobione wcześniej przez Marka lub innego moderatora i wyszło by poniżej - ustalonej ilości to nie widzę przeciwwskazań.

Jeśli chodzi o Jelcz to wierzę Ci bo tor jest trochę ciasny, ale co ma Conect Team do 1:5 w Kłodzku to też prośba o info bo trochę to już się pomieszało...

Tytuł:
PostNapisane: N sie 06, 2006 8:57 am 
Administrator forum

Wyjaśnie to w ten sposób:

Klasa 1:5 szykowana jest nie tylko (chociaż w większości) pod Czechów i Słowaków. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby polscy zawodnicy przyjechali do na ze swoimi modelami. Wiem że 3 modele są w Warszawie, 1 w Łodzi.

Klasa IC-8 Sport jest też widowiskowa, ale jeździ Was coraz mniej i to nie ze wzgledu na brak zawodów. Powodem sa koszty modelu i to nie te początkowe - pozwalające nabyc model, ale te które dzięki braku umiejętności jazdy trzeba ponieśc po rozbiciu modelu. A nie zawsze dystrybutor jest na miejscu z częściami zapasowymi, oj nie zawsze :(

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: N sie 06, 2006 10:03 am 

Ponadto GP organizowane jest nie tylko dla zawodników ale i dla miasta ,które nas tak szczodrze i wielokrotnie gości.Klasa 1:5 jest bardzo widowiskowa i na osobach postronnych(mieszkańcach)robi ogromne wrażenie.
Rezygnacja Marka z klasy IC-8 sport wynikała napewno z obserwacji frekwencji na zawodach(a odbyło się takowych kilka w Kłodzku).
Ps.Sławku będziesz miał okazję odwiedzić Kłodzko ze swoim Bagusem i zryć kłodzką ziemię na Off-road :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 07, 2006 9:29 am 

Ok, Lesław ma nadzieję, że na off-road też będziecie?
Spróbujemy troche popsuć to co Marek wybuduje, modelami oczywiście...
:D

Z resztą może ósemkę on-road też wezmę i trochę pomykam, jak będzie czas...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 07, 2006 9:46 am 

W Ostrawie jak byliśmy to był jeden z 8 i jeżdził z 1:5 wyglądało jak gonitwa za zającem przez charty :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 7:24 pm 

A ja mam tylko jedno pytanie odnośnie spraw organizacyjnych w Klodzku. Czy będziemy pośmiewiskiem w oczach zagraniczniaków i będziemy jeżdzili na starym AMB? W czym tkwi problem z AMBrc że nie jest ono ,,popularne,, , raz tylko zetknąlem sie z nim na zawodach w Nowym Sączu. Czy problem jest natury technicznej, czy może obslugi?

I jeszcze jedna sprawa, dlaczego w informatorze nie umieścileś Marku kto będzie sędziowal? Czyżbyś nie byl do końca pewien?

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 7:59 pm 
Administrator forum

Arturze, sędziował będzie Tomas Rajdus , a urządzenie to AMB 20.

Nie uważam abyśmy byli pośmiewiskiem kogokolwiek.
Pchełke pobrać i zdać to nic trudnego, a wydruk nawet poszczególnych biegów z czasami kólek nie sprawia tam problemu :)

Druga sprawa jest tego typu że o wyporzyczenie urządzenia AMB RC należy pisać pismo do LOK-u i uzyskać zgodę na jego uźycie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona