Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 11:32 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 6:38 am 
Administrator forum

Na poczatek: ogromne brawa i gartulacje dla Marcina Kierkusa i wszystkich którzy się przyczynikli do powstania toru w Szprotawie. Kawał dobrej pracy. Zyczliwość ludzi którzy ze zerozumieniem oglądali zawody a zwłaszcza niedzielne finały które w sumie trwały półtorej godziny :) BRAWA i gratulacje raz jeszcze.
Wszystko przygotowane jak należy. Sędziowanie sprawne jak na jednego sędziego i AMB 20.
Jeden mankament to zbyt późno rozpoczęte finały w niedzielę i w konsekwencji wyjazd z zawodów ok. 19:30 :(

Ogólnie 5 z plusem.

Marcin, czekamy na jakieś GP i to w miarę szybko :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 6:54 am 

Zawody w Szprotawie pokazały,że siła jest w t.z. prowincji.Wspaniały tor,na pewno na stałe „wcięty”w krajobraz,długi(po treningach skrócony).Straż pożarna w pełnej gotowości czekała przez całe dwa dni na hasło do polewania (trochę weznaki dawał się pył ). Wszystko dopięte na ostatni guzik,mini gastronomia funkcjonowała już od piątku,Toy-toye na miejscu no i ilość kubłów na śmieci „zmuszała” do korzystania z nich.Wspaniała atmosfera,liczna widownia (niektórzy zawodnicy mieli nawet swoje fanki),ogromne zaangażowanie zarządu spółdzielni mieszkaniowej(stała obecność Prezesa i osobista kontrola wszystkiego).
Widać było,że my mieliśmy przyjemność,ale i mieszkańcom sprawiło dużo satysfakcji goszczenie EMP.
Na ręce Pana Kierkusa dla wszystkich organizatorów należą się podziękowania –tak trzymać(do spotkania za rok,a może wcześniej)
Ps.Sędziowanie , dorównywało poziomowi organizacyjnemu (wyniki z zawodów są już dzisiaj dostępne).

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 7:29 am 

Zdecydowanie podpisuję się pod powyższymi wypowiedziami. Jeżeli organizatorzy dopieszczą tor /doprowadzając rozmiary i konfiguracje "lotniska" do wymiarów naszych "samo-lotów"/, zarośnie wokół trawa i nabiorą doświadczenia w malutkich szczegółach mamy tor i zawody na najwyższym poziomie, bo ochoty i życzliwości dla hałaśliwych gości nie brak. Pozdrawiam wszystkich i życzę konsekwencji w działaniu. 5+!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 8:05 am 

Ja poprzednicy napisze ze bylo super. Pan Marcin Kierkus odwalil kawal dobrej roboty, tor jak dla mnie byl najfajniejszy na jakimkolwiek jezdzilem, te duze hopki byly naprawde ciekawe. Sedzia oczywiscie nie zawiod ani na zawodach ani w internacie rolniczej! Wszyscy zawodnicy tez zachowywali sie wzorowo, oddawanie pchelek, serwis zawsze na torze no i oczywiscie wysoki poziom jazdy. Gdyby nie usterki modelu bylbym szczesliwy, ale ... nastepnym razem.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 9:13 am 

Było s u p e r Marcin sprawił się na miare wielkości toru - pierwsze wrazenie było ze za daleko jest zakret ale w praniu okazalo sie ze nie ma problemu - jedyne co do poprawy trzeba wzmocnić schody na podest ( znowu marudze ) bo w czasie zawodów pierwszy stopień sie zlamal - i troszke za krutki podest ale da sie przeżyć - wspaniale mi sie na tym torze jezdzilo ale niestety awarja półosi przekreslila moje marzenia o sukcesie :-) ale nie żałuje ze przebyłem tyle kilogramów i przegrałem z kretesem bo wspaniała atmosfera zawodów i bliskość publiczności ( nareszcie publiczność !!! ) wyrównała zmęczenie.

przy okazji sprawa wiązana z zawodami - czy jezeli sa trzy eliminacje w sobote i jedna w niedziele to trzeba jezdzić w sobote czy mozna pojechać tylko jedna eliminacje na przykład w niedziele ( nie mówie o sytuacji stosowania tego typu praktyki na kazdych zawodach tylko "wypadkowo" bo rozumiem ze to rzutuje na brak pelnego serwisu w sobote - chodzi o moja sytuacje która wystapila wyjatkowo i byla uzgodniona z sędzią - w sumie i tak wyszło ze "szkodą" dla mnie bo przebyłem 1000 km i eliminacja mnie wyeliminowała hehe
(a ściślej półfinał - sprawiedliwości stało się zadość !!! )

ale przynajmniej miałem okazje sie spotkać ze znajomymi i pomóc w serwisie i mieć satysfakcje ze przynajmniej Arek zajął drugie miejsce !!!

ogólnie jeszcze raz - bardzo udane zawody !!!! tylko dalekooo :-) od wawy

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 9:15 am 

Zawody uwazam za udane. Niczego nie brakowalo, mowiac szczerze w ogole nie czulo sie ze to pierwsza impreza na tym torze - pelen profesjonalizm. Sedzia sobie poradzil sam z czterdziestoma jak nie lepiej zawodnikami i wielkim jak lotnisko torem. Zarcie bylo pod reka a wlasciwie po drugiej stronie drogi. W drodze na jelenia gore, przed wjazdem na autostrade do wrocka bylo fajne dzikie bajorko piaszczysta plaza woda super chlodna i gleboka - po zawodach mozna bylo poplywac i zmyc z siebie piach.

Mam zastrzezenia tylko co do toru. Rozumiem ze Marcin Kierkus ma Monstera spaliniaka wielkiego jak stodola z kolami jak arbuzy ktory pojedzie nawet tam gdzie czolg z pobliskiego poligonu wymieknie. I zapewne zapomnial przy projektowaniu toru uwzglednic ze model 1:10 elektryczny jest 2x mniejszy, 3x nizszy i ma 4x mniejsze kola ;)
Jak dla mnie - tor zbyt duzy, modelu nie bylo widac w ogole w paru miejscach, te 3 hopki pod rzad byly tylko denerwujace (i tak czesc zreczniejszych zawodkikow je po prostu omijala), a za tymi hopkami byl odcinek caly w koleinach wiecznie tam koziolkowalem a z podestu taki niegrozny sie wydawal. Nawierzchnia zbyt poryta jak na modele elektryczne wg mnie. Ja meczylem sie z tym torem strasznie, w sumie tyklo 2x do mety dojechalem. Pewnie to brak umiejetnosci i zly config modelu, ale i tak tor nie przypadl mi do gustu - wg mnie trudny, niezbezpieczny, wolny, i zbyt duzy. Za to spalinki pewnie bawily sie wysmienicie i wreszcie migly poczuc jakies nierownosci ;) Tylko ze to co zachwieje monsterem wywali calkiem elektryka - denerwujace bylo ze na prostej mi nagle model koziolkuje - trzeba bylo ciagle spuszczac z gazu duzo bylo takich miejsc wlasciwie malo co sie dalo wcisnac manetke na full. No ale elektryczne modele to niewielki procent uczestnikow, poza tym, czesc dobrze sobie radzila na tym .. lotnisku ;) Poza tym, nie mam jeszcze prownania do innych torow. W murowaniej goslinie tor projektowal wlasciciel elektryka wiec moze bedzie lepiej i nie bede zalowal ze nie wzialem szufelki ze soba ;)

Tytuł: szprotawa
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 9:15 am 

nie jestem zwolennikiem oceny zawodów,gdyż jakie one były każdy wie kto był .Napiszę tak:poraz pierwszy na zawodach spotkałem się z tym ze organizator podszedł do każego zawodnika i przedstawił się za nazywa sę Marcin Kierkus i że on jest tu organizatorem(niby nic a wygląda na normalność)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 10:03 am 

O tych zawodach można pisać w samych superlatywach, dlatego nie będę lał miodu na serce Marcina, bo stwierdzi że juz nic więcej robić nie będzie :D A tak poważnie, to były zawody, które pokazały że jak się chce to się da. Organizacyjnie bardzo dobrze dopracowane, tor naprawde imponujący. Duże brawa dla organizatora, czekamy na więcej ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 12:14 pm 

tor najwiekszy w polsce :) bardzo miła atmosfera. Dziekuje Marcinowi Kierkusowi i jego ekipce za pomoc w serwisowaniu (bardzo szybkie tankowanie itp). Organizacyjnie super, konkurs skokow i pare innych atrakcji :) Z pewnością jeszcze tam przyjade. Pozdrawiam

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 3:37 pm 

Bardzo dobra organizacja imprezy serdeczne podziekowania dla Marcina naprawde o wszystkim pomyslałes.
:D
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 4:27 pm 

Dzięki wszystkim za ciepłe słowa. Na następną imprezę postaram się poprawić tor wg sugestii. Mam nadzieję że spotkamy się w Murowanej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 5:30 pm 

Naprawdę bardzo dobra organizacja, praktycznie żadnych problemów, jako jedna z osób która przygotowuje takie zawody wiem ile poświęcenia jest potrzebne aby wszystko wyglądało tak jak w Szprotawie.
Dodatkowo musze dodać iż panowała bardzo miła atmosfera, naprawdę było miło.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 7:53 pm 

Pierwszy chyba raz widzę na forum same pozytywne oceny zawodów, co powoduje, że strasznie się wkurzam - BO MNIE TAM NIE BYłO !!! ;-).
Przyłączam się do gratulacji i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę miał okazję do pojeżdżenia w Szprotawie :-)

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 10:45 pm 

Marcin, odwaliłes kawał dobrej roboty, domyslam sie ze sa jeszcze inne osoby które za tym wszystkim stoją, wiec, Ty jako przedstawiciel złóż im podziekowania i gratulacje od nas wszystkich.

Tor ekstra, podest równiez, publika wporzadku, zawody w miare sprawnie prowadzone (jak na jednego sędziego to rewelacja) tym bardziej ze ekipa sędziowska została upojona gorąca Colą , a groziło to zaburzeniami i brakiem koncentracji, poziom wysoki, koleżenstwo na najwyzszym poziomie.

Atmosfera panująca na zawodach offroadowych jest z imprezy na impreze co raz bardziej wysniona, lecz w Szprotawie przerosła wszelkie wyobrazenia, a sądze ze bedzie jeszcze bardziej RODZINNIE !

p.s.
Janusz- oczywiscie dzieki za serwis ..... jak zawsze zresztą ( od roku )

Jacek- nie wkurzaj sie tylko dawaj do Gośliny, zawsze moze byc lepiej, a wszystko na to wskazuje.

Leszek- sorry ze pozbawiłemCie wody w przyczepie, odbijesz sobie w N.Targu

Wogóle pozdrowienia dla Wszystkich których ominąłem ... Wiesiu - jak tam noga ? do zawodów sie zagoi ? :) ..... i dla p Janka M. który sie wlecze na autostradach 70 km/h :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 17, 2006 11:22 pm 

Tak naprawdę było super.
Pożałować można tylko nie wykorzystanej rampy serwisowej no i podest trochę ciasny.
Ale co tam, na pewno jeszcze tam pojeżdżę.

:idea: Zapraszam na fotki: :idea:
www.rcBziom.spec.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona