Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 4:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 6:51 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Michał Bugajski napisał(a):
Maciek raczej żartował, a zdjecia prosze, choc tor trzeba modyfikować bo za waski jest:

A tu nie miejsce na żarty gdyby zawodnicy mając swoją godność odrazu zareagowali na Michałowice i domagali się skreślenia, całej tej przepychanki by nie było.Bo sprawa Szprotawy ciągnie się dość długo.
Ale nie ma tego złego co na dobre wychodzi...

Panie Lesławie, nie do mnie z pytaniami co robi Maciek Pozycki, ja tylko pokazałem zdjecia toru. Moje prywatne zdanie, jezeli miala w Krakowie by byc EMP to napewno nie w tym roku, jak cos robic to z głową. a co do MIchałowic ja byłeem od początku za nie za tamata impreza ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 6:58 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Michał Bugajski napisał(a):
Maciek raczej żartował, a zdjecia prosze, choc tor trzeba modyfikować bo za waski jest:

A tu nie miejsce na żarty gdyby zawodnicy mając swoją godność odrazu zareagowali na Michałowice i domagali się skreślenia, całej tej przepychanki by nie było.

A byłeś na tych zawodach w Michałowicach?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 7:54 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Mam nadzieję ze sekcja czuje, jakie są potrzeby środowiska.
:D

Sekcja tak czuje potrzeby ze do dzisiaj nie ma wyników z Michałowic
Zamiast wyjasnic szybko sytuacje, podjąć decyzje ,ogłosic wyniki oficjalne , ustosunkowac sie do protestu zawodników IC8 MT czy anulowac wyniki z tej klasy (bo w niej były nieprawidłowości ) lub anulowac całe zawody przynajmniej próbowac wyjsc z twarzą z tego jak to nazywał ktos blamażu to do dzisiaj nic

Panie Zbyszku czy 2 miesiace to jest za mało na tak ważna dla Nas Zawodników decyzje ?.

Jedne eliminacje mistrzostw Polski sa odwoływane inne wpisywane do kalendarza a od kogo sie o tym dowiadujemy ? od Pana Janka Matukina (z całym szacunkiem dla Pana Janka który jest sedzią i przewodniczącym kolegium sedziowskiego a do jego zadań należy sedziowanie na zawodach oraz rozpatrywanie protestów ) DECYZJE o zmianie w kalendzarzu powinien ogłaszac Pan jako Sekretarz CKM LOK lub Komandor sekcji P .Tadeusz Bernady na stronie Rc Auto lub jak Pan woli na stronie LOK-u.

Takim zachowaniem chce Pan odzyskac zaufanie zawodników ? ,chce Pan propagować modelarstwo w Polsce ? A może chce Pan spieprzyć to co udało sie przez ostatnie 2 lata osiagnąć , że z garstki ludzi przyjeżdzającej na zawody off-road w 2004 mamy dzisiaj prawie stu osobową frekwencje i wciąz napływaja nowi zawodnicy ?.
Utrzymuje Pan nas tylko w przekonanuje ze zmarnowaliśmy dwa dni i kupe pieniędzy .

Wyszedłem przez Pana na idiote bo naskoczyłem na moich kolegów z klasy off-road przed zawodami , zmarnowałem noc na projektowanie toru , wiec ŻĄDAM teraz od Pana aby decyzja w sprawie Michałowic była podjęta przed zbliżającymi sie zawodami w Szprotawie .

Posiadacz tytyłu Mistrza Polski IC8T 2004
Paweł Lipiński

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 8:00 pm 

Sławek Siw. napisał(a):

A byłeś na tych zawodach w Michałowicach?

Nie ,bo byliśmy na zawodach w Niemczech...
A co masz wyniki może?
Śledziłem powstawanie toru i wysłuchałem opinii i chciałem zobaczyć wyniki...
Dzięki takiemu działaniu może pozbędziemy się bylejakości w traktowaniu nas.
Trochę trudności za cenę "jutrzenki" w następnych latach.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 8:20 pm 

Paweł Lipinski napisał(a):
... , wiec ŻĄDAM teraz od Pana aby decyzja w sprawie Michałowic była podjęta przed zbliżającymi sie zawodami w Szprotawie .

Posiadacz tytyłu Mistrza Polski IC8T 2004
Paweł Lipiński
[/size][/color]

Ta decyzja chyba ,póżno bo póżno ale zapadła.Tu trzeba chyba oddzielić inicjatywę LOK i kwestię sekcji.
LOK zorganizował zawody jak umiał...zawody sięodbyły resztajest milczeniem.
Budowa toru też różnie wyglądała,kto był przy wie jak się odbywało.
Tor który powstał na prywatnym tereie też nie wiadomo jaką ma przyszłość.
Szprotawa natomiast jest inicjatywą zawodnika,a więc osoby bezpośrednio zainteresowanej modelarstwem i o musimy popierać a nie prowizory.
Jeśli ktoś ma odczucie ,że z powodu Szprotawy nie zostanie Mistrzem Polski i jego dobra osobiste będą naruszone,proszę o imienne zgłoszenie.Jestem w stanie ufundować puchary dla tych osób o 10 cm wyższe od tych ,które zostaną wręczone na MP w N.Targu.
Proszę o szybką reakcję, ilość ograniczona do 10 teoretycznych mistrzów.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 8:47 pm 

Chcialbym wyjasnic swoja poprzednia wypowiedz dot. zawodow w Krakowie, otoz faktycznie ten post w zamierzeniu mial forme zartu, aczkolwiek podest nie stanowi zbyt duzego problemu, gdyby zawodnicy zakceptowali wymiary toru(szczegolnie szerokosc) mysle ze zawody rangi GP lub nizszej mogly by sie odbyc. :}

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 8:53 pm 

Panie Leszku zadałem pytanie Panu Zbyszkowi i czekam na odpowiedż
Uprzejmie proszę o wstrzymanie sie narazie od jakichkolwiek komentarzy
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 9:09 pm 

Nie był to w zamierzeniu komentarz do Pana postu.Przepraszam bo może źle wyszło.
Ale moje zdanie jest takie,niech w tym roku będzie "byle jak",ale siądziemy w N.T może jak się uda koło Łącka :D i stwierdzimy,że tam było dobrze tam było żle.W przyszłym roku chcemy tu i tam.I wtedy jeśli będzie taka sytuacja będziemy egzekwować jakieś ustalenia.W tej chwili jeśli są jakieś inicjatywy to trzeba je wspierać dla naszego dobra.Okres przejściowy musi byś.
W decyzji unieważnienia Michałowic,może rzeczywiście brakowało stanowczości w sekcji,ale nie można akceptować takiej ignorancji(brak reakcji i wyjaśnień,kasjer na stanowisku sędziego...)i dobrze że stało się to teraz ,a nie wcale.
Bo albo jest to sport,albo chłopcy z zabawkami.
Ps.decyzja w sprawie Michałowic zapadła.Pan Matukin poinformował o tym w swoim poście,w którym uzasadnił decyzję sekcji o uznaniu Szprotawy ,EMP.A Pan Zbyszek trzyma głowę w piasku(być może w Michałowicach)
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 9:24 pm 

Nie rozumiem tylko dwóch przypadków, mianowicie:
1. Jak mogły zginąć wyniki z Michałowic,? .... a skoro tak się już stało, to uważam, iż należą się oficjalne przeprosiny dla zawodników od osoby, która spowodowała taką sytuację.
Może i LOK myśli iż jest to błacha sprawa, ale dla zawodników ich czas, pieniądze itd. jest bardzo ważny, bo to ich prywatny czas i pieniądze !!
NORMALNA OLEWKA I CHOWANIE GŁOWY W PIASEK !!
2. Nie może być tak, iż ktoś załatwia wszystko (tj. tor, sponsorów, władze itp), wychodzi z własną iniciatywą, ponosi koszty, i poświęca się dla nas, a potem czeka łaskawie na przychylność władz LOK'u, czy będzie to GP, czy też EMP.
To jest śmieszne - to do LOK'u,
Wydaje mi się, iż najpierw powinien być podanY przez LOK termin i miejsce, a potem dopiero załatwianie wszystkiego.
Pomimo, iż byłem przeciwnikiem robinenia w Szprotawie EMP, to chylę czoło dla organizatora tej imprezy że podjął się organizacji zawodów, a dla LOK'u (bez urazy) duży ---------------- (minus)

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 9:26 pm 

Jan Matukin napisał(a):
...Wystarczy liczyć 3 lub 4 najlepsze wyniki bez względu na ilość eliminacji....
........
Zalecam wielki szacunek dla inicjatywy i pracy organizatorów, bo ciekawe gdzie będziecie jeździć bez naszej pomocy. :D

Co do liczonych wyników - nie da się tak zrobić - zawodnicy muszą mieć możliwości manewru w sezonie tak, by optymalnie zaplanować jak najwyższą pozycję w rankingu.
Przyjęto optimum połowy z ilości rozegranych imprez i to na wniosek zawodników.
Co do szacunku - jak na razie to dwóch dealerów zbudowało tory - HPI i ATA.
A zawodników siedmiu: Rzeszów, Brzeg, Nowy Targ, Kłodzko, Szprotawa, Żory, Kraków.
Paru działaczy też: Nowy Sącz, Tarnów, Warszawa, Jelcz.
Bez dealerów też sobie poradzą.
A szacunek należy się wszystkim.

Po co tak nerwowo Panie Janku.
Niech Pan przeczyta dokłdnie moją propozycję.
Nikt na tym nie traci a plusy są oczywiste.
Nie ma potrzeby dzielić zainteresowanych na lepszych i gorszych.
Wszyscy którzy coś robią w temacie organizacji zawodów zasługują na szansę - czy są zawodnikami, dystrybutorami czy po prostu umieją i chcą to robić.
Dziwi mnie i nie rozumiem powodów komplikacji z przydziałem EMP.
Moja propozycja to pewnie jedno z wielu możliwych rozwiązań. Jeśli po tegorocznych przejściach nie widzi Pan potrzeby zmiany to pozostaje tylko akceptować zamęt którego bez liberalizacji przepisów nie unikniemy. W obecnej postaci zawsze ktoś będzie miał jakieś ale.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 10:00 pm 

...komplikacji...zamęt

Nie ma żadnych komplikacji i to nie zarząd sekcji sieje zamęt.
Polecam lekturę wszystkich TRZECH tematów o zamęcie.
Niech Pan z powrotem zakopie ten topór - jest już zardzewiały.

Ostatnio edytowano Cz lip 06, 2006 9:22 am przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 06, 2006 7:10 am 

Paweł Lipinski napisał(a):
Panie Leszku zadałem pytanie Panu Zbyszkowi i czekam na odpowiedż
Uprzejmie proszę o wstrzymanie sie narazie od jakichkolwiek komentarzy
Pozdrawiam

Pan Zbyszek był na forum dzisiaj między 7,a 8 rano,poczytał i ol....(nie mylić ,że powiedział olaboga) :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 06, 2006 10:17 am 

Przepraszam, że OT ale temat Michałowic jest już w kilku miejscach i nie wiem gdzie napisać
Dla zainteresowanych NEWs. Tor w Michałowicach przestał istnieć. Zarósł trawą i go nie widać. Jeżeli był by pomysł na imprezę trzeba zabawę rozpocząć od nowa.
Przez przypadek kilka dni temu byłem w Hotelu Admirał i miałem możliwość porozmawiać z właścicielem.
Szkoda, że nikt o to nie dba. Tyle pracy poszło na marne.

Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 06, 2006 11:33 am 

I to mial być jeden z leprzych torów w polsce. :idea: Amen :?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 06, 2006 12:14 pm 

Marcin Bassara napisał(a):
I to mial być jeden z leprzych torów w polsce. :idea: Amen :?

A ś.p. Janusz Kulig się w grobie przewraca.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona