Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 2:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 7:17 am 

Jesteśmy w sytuacji startów 17-18 w Kłodzku on-roadem, przyjazd na EMP 15-16 i bezpośredni przejazd później do Kłodzka raczej nie wykonalny i pomijam tu odległości /chodź dla nas to prawie 1000 km/.
Może 15-16 ale Lipiec? Jest dwutygodniowy czas na przygotowania między zawodami i wakacje, łatwiej zorganizować wolne a i pogoda miejmy nadzieje znormalnieje.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 9:33 am 

Krzysztof Klimczak napisał(a):
Najpierw wszyscy krzyczą, że źle bo się zawody nie odbyły.
Teraz jak znalazło się rozwiązanie to też źle! Już chyba wszyscy się przyzwyczaili, że przepisów nikt nie przestrzega. Po co więc się o to spierać i blokować kolajną imprezę (bo pewnie GP na Malice tak bez powodu nie będzie) tym razem od naszej (zawodników) strony?
Dajcie spokój!!! Chcecie się bawić czy zbierać jakieś głupie tytuły, które i tak nic nie dają. Jeśli to drugie to proponuję się zająć bardziej poważnymi sprawmi.

Jeśli o mnie chodzi to termin jest OK.

W takim razie po co są przepisy ? To może wogóle z nich zrezygnować ? A zawody zrozgrywać na polach, kierując modelem z trawy, przecierz też będzie zabawa.
Powiedz ile zebrałeś tych "głupich" tytułów, że wiesz że one nic nie dają ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 11:41 am 

Według mnie dobrze się stało że zostały odwołane te zawoty bo pogoda była fatalna i jakby zawodnicy przyjachali to dopiero by psioczyli na pogode i na tor. Jeśli organizować tą III EMP to porostu zmienić date a mejsce zostawić bez zmian.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 11:52 am 

Po Waszych wypowiedziach przeanalizowałem ponownie kalendarz imprez i konsultowałem temat z sędziami.
Realia są takie ze do lipca nie ma wolnego terminu ani dostępnych sędziów, którzy mogą przeprowadzić zawody rangi eliminacje MP.
Dla tego uważam, że mino uwag, z którymi częściowo się zgadzam nie przychodzi mi do głowy lepsza propozycja.
Dziwię się ze nie znalazła ona poparcia w środowisku wszystkich zawodników Off-road.
Nie zapomnijcie jednak ze kolejny termin EMP w tych klasach przypada dopiero na lipiec.
Nasza firma od dawna planowała na długi weekend imprezę z cyklu HPI / Ofna i celowo, aby również reszcie zawodników zrobić dobrze wystąpiłem z propozycją połączenia naszej imprezy z III eliminacją, która nie odbyła się w Tarnowie.
Nie chcę być złym prorokiem, ale pamiętajcie ze pogody nie da się zagwarantować przepisami i ciekawe, co będzie jak jeszcze kilka imprez będzie musiało być odwołanych z tego powodu (dotyczy to również Malinki). Lato w tym roku ma być mocno niestabilne.
Dyskusja na temat przepisów jest chyba bezcelowa tym bardziej, że nie jest to nowa impreza tylko przeniesiony termin z przyczyn niezależnych od organizatora.

Ja ze swojej strony zrobię wszystko, aby stworzyć Wam jak najlepsze warunki i serdecznie zapraszam. Dotychczas nie było niezadowolonych zawodników z imprez na Malince i mam nadzieję, że tak pozostanie. Liczę również, że poradzicie sobie jakoś w pracy z wolnym dniem i nie będzie to rzecz nie do przejścia.
Nic więcej nie mogę zrobić w tej sprawie i biorę się do pracy a Was ponownie zapraszam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 12:03 pm 

Życie czasami jest brutalne dla wszystkich, w ubieglym sezonie byly roszady z eliminacjami i inne niezaplanowane zjawiska, dlatego są te przepisy i należy je przestrzegac. Jeżeli zostanie zlamany ten zapis to po co one są w ogóle, kto będzie przestrzegal technicznych jeżeli sportowe są olewane.
Można eliminację zaplanować w póżniejszym terminie. Termin Tarnowa przepadl więc nie porównujcie że Malinka jest zamiast Tarnowa.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 1:23 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
ciach

Nasza firma od dawna planowała na długi weekend imprezę z cyklu HPI / Ofna i celowo, aby również reszcie zawodników zrobić dobrze wystąpiłem z propozycją połączenia naszej imprezy z III eliminacją, która nie odbyła się w Tarnowie.

ciach

Nic więcej nie mogę zrobić w tej sprawie i biorę się do pracy a Was ponownie zapraszam.

Panie Darku.... kiedy beda jakies konkretne informacje o III eliminacji HPI-Ofna Challenge albo innych wyscigach MT niezwiazanych z MP ?? :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł: malinka
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 2:58 pm 

zastanawia mnie,kto kogo zmusza do przyjazdu do Malinki na zawody,nie podoba się to siedzcie w domu cicho i grajcie w kulki.Impreza jest przeniesiona z Tarnowa i ma prawo odbyć się w dowolnym innym miejscu,jest chętny w Malince to powinniście go całować za to w poliki że mu się chce coś robić.

Tytuł: Re: malinka
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 3:32 pm 

marian.kala napisał(a):
zastanawia mnie,kto kogo zmusza do przyjazdu do Malinki na zawody,nie podoba się to siedzcie w domu cicho i grajcie w kulki.Impreza jest przeniesiona z Tarnowa i ma prawo odbyć się w dowolnym innym miejscu,jest chętny w Malince to powinniście go całować za to w poliki że mu się chce coś robić.

Sory ale pi.. [cenzuruje sie sam;) ] bo piszesz dziwne rzeczy, jakby impreza byla przeniesiona to po pierwsze info bylo by rownoczenie z odwolaniem Tarnowa, a nic takiego sie nie stało, a po drugie to chcialbym zobaczyc sytuacje jak na jakis zawodach (nie mowie teraz o Malince) nikt sie nie zjawi w ramach protestu i wtedy LOK mialby duzo do myslenia....

Tytuł: malinka
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 4:09 pm 

LOK to jest taka instytucja co napewno się sama obroni,ja z perspektywy 35 lat startów widziałem tylu mądrych i mających wizje naprawy Polskiego modelarstwa,i jakoś do dzisiaj nic się nie zmieniło a wizjonerzy pochowali się jak kundle w budach,nie tylko nic nie naprawiając ale wręcz odwrotnie psując atmosferę wśród działaczy i zawodników.

MASZ POMYSŁ POKAŻ JAK TO SIĘ ROBI A NIE DYSKUTUJ !!!!!!!!

PostNapisane: Śr cze 07, 2006 5:04 pm 

marian.kala napisał(a):

MASZ POMYSŁ POKAŻ JAK TO SIĘ ROBI A NIE DYSKUTUJ !!!!!!!!

Z całym szacunkiem, ale nie uciszaj mnie.

Ja tylko zapytam jezeli LOK nie przestrzega przepisów to kto ma ich przestrzegac i po co istnieja :?:

PostNapisane: Śr cze 07, 2006 5:58 pm 

Marianie , z racji Twego wieku śmiem twierdzić że umiesz czytac i rozumiesz to co czytasz, zatem jako lekturę do poduszki polecam przepisy sportowe obowiązujące na rok 2006.
Po co trzepac tą piane, zawody rangi EMP mogą się odbyc w Malince, Michalowicach , Murowanej i innych miejscach jeżeli organizatorzy wyrażą chęć ale po dotrzymaniu terminu zawartego w regulaminie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 6:21 pm 

Termin plus tor spełniający przepisy.
35 lat to bardzo długi okres czasu, wszystko się zmienia a LOK jakoś tak bardzo pomału.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 8:37 pm 

Powiem szczerze ze jak Was słucham to nie mogę oprzeć się wrażeniu ze nie chodzi tu ani o przepisy ani o tor. Mam wrażenie ze Wasze stanowisko ma jakieś drugie dno.
Chyba większość zawodników nie rozumie, o co Wam chodzi.
Czy ktoś Wam chce zrobić krzywdę?
Co złego stanie się zawodnikom na tej imprezie?
Chyba tak już musi być – jak nie ma problemu to ktoś go musi stworzyć.
Sory – ale moim zdaniem nie jest to normalne.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 8:55 pm 
-=ADA$=-

moim skromnym zdaniem chodzi tylko i wylacznie o jedno, przepisy, jesli je mamy przestrzegac, to przestrzegajmy ich wszyscy razem - cala modelarska brac. Nie wypowiadalem sie, bo do tarnowa mialem nie jechac, jesli bedzie 15-16 tez nie, dlatego mnie to nie dotyczy, ale trzymajmy sie przepisow, i zeby to nie wygladalo tak ze robimy pod kogos zawody, jedna-dwie osoby powiedza ze wtedy nie moga, i przesuwamy. Niech zostanie ustalony termin zgodny z przepisami i trzymajmy sie tego.

Inna sprawa jest taka, czy faktycznie jak to bedzie Grand Prix to bedzie az tyle mniej uczestnikow niz na EMP?? Mi osobiscie zalezy na tym zeby pojezdzic, niezaleznie od tego jak sie zawody nazywaja, i dlatego jak tylko mam czas i pieniadze to chetnie jezdze do czech, pomimo ze zadnego tytulu ktory by sie liczyl przywiezc nie moge

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 9:35 pm 

Darku nie ma drugiego dna, tak jak wcześniej pisał Michał, Artur, Adam no i moja skromna osoba chodzi tylko i wyłącznie o przepisy.
One są po to żeby ich przestrzegać
Jeżeli są wadliwe, mają luki, lub w którymś momencie są niedoskonałe to należy nad tym popracować i wyeliminować znalezione problemy. Jednak nie w czasie trwania sezonu. Nie znmienia się zasad gry podczas gry.
Moii koledzy i ja z chęcia przyjedziemy do Malinki na GP.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona