Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:55 am

Autor
PostNapisane: So maja 20, 2006 3:15 pm 

Jest to zestawienie wszystkich zwycięzców na przestrzeni 10lat. Ciekawie wygląda "rywalizacja", jeśli można tak to nazwać w kategorii Nitro Truck. A niektórzy tak psioczą na pewne modele :lol: Równie pasjonujący pojedynek jest między paliwami.
http://rccaraction.com/online_ex/readerschoice.asp

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So maja 20, 2006 6:48 pm 

tak... tak.... Baba Jaga to piekny ptak....

punkt widzenia w takich statystykach zalezy od ilosci $$$ na koncie autora....

Pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: So maja 20, 2006 6:49 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):

Mów co chcesz, prawda w oczy kole;)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 20, 2006 7:18 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
Gr4N4c1K napisał(a):

Mów co chcesz, prawda w oczy kole;)

Piotrus... jak jestes taki "traxxas rulez" to powiedz mi dla czego tak malo wozow tej firmy jezdzi na polskich zawodach... na obu w tym roku zorganizowanych HPI Chalenge'ach widzialem 1 revo (slownie: jedno) w Rembertowie tez jakos cieniutko bylo... a przeciez jasno jest powiedziane, ze na te zawody zapraszane sa wszystkie pojazdy nie tylko marek HPI i Ofna... jak tak Tobie zalezy na promowaniu marki Traxxas to czemu Ciebie na takich zawodach nie ma?? wstydzisz sie czegos?? ;) ze mna masz spokojnie szanse wygrac...

zeby nie bylo niedomowien.... zakup przeze mnie Savage'a byl podyktowany tym, ze mialem okazje na model z pierwszej reki w dobrym stanie za dobre pieniadze oraz dostepnosc i ceny czesci zamiennych... wcale nie uwazam, ze jest to model idealny... ale zlego slowa nie dam o nim mowic.... (nikt mi za to nie placi)...

pozatym ta tabelka odnosi sie do kategorii TRUCK a nie MONSTER TRUCK... ciagle wszyscy zapominaja, ze Revo to 1:10

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So maja 20, 2006 10:15 pm 

1. Co z tego że revo to 1:10 a miałeś go w ręku? To co pisze producent nie ma żadnego znaczenia.
2. Traxxas w stanach ma bardzo dobry serwis Hpi się nie umywa.
3. Przepraszam bardzo a zawody hpi to jakieś super są? Sądze że dla Pana Michalskiego ważniejsze są eliminacje mistrzostw polski ale może się myle.
4. Jeśli uważasz że ta rubryka tabelki nie dotyczy savage to niestety jesteś w błędzie. Truck i monster truck to jedno i to samo.
Moim zdaniem to o niczym nie świadczy. Jedyne co podoba mi się w całej tej tabelce to kategoria Paliwa i Aparatury. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So maja 20, 2006 10:52 pm 

kanon45 napisał(a):
1. Co z tego że revo to 1:10 a miałeś go w ręku? To co pisze producent nie ma żadnego znaczenia.
2. Traxxas w stanach ma bardzo dobry serwis Hpi się nie umywa.
3. Przepraszam bardzo a zawody hpi to jakieś super są? Sądze że dla Pana Michalskiego ważniejsze są eliminacje mistrzostw polski ale może się myle.
4. Jeśli uważasz że ta rubryka tabelki nie dotyczy savage to niestety jesteś w błędzie. Truck i monster truck to jedno i to samo.
Moim zdaniem to o niczym nie świadczy. Jedyne co podoba mi się w całej tej tabelce to kategoria Paliwa i Aparatury. :lol:

ad 1. moze nie jezdzilem ale w reku mialem... jedyne co mi sie w tym modelu podoba to rozwiazanie zawieszenia... i tyle... roznica w wielkosci Sava i Revo jest znaczna....

ad 2. w stanach moze i tak... ale mnie interesuje zaopatrzenie w czesci u nas w kraju... gdzie wlasnie mam dostep do najpotrzebniejszych czeci HPI od reki o kazdej (prawie) porze dnia i dniu tygodnia... pewna firma dba o klienta... :)

ad 3. zawody organizowane przez HPI i Ofne traktuje jako rozgrzewke i zdobywanie doswiadczenia przed MP... sa to bardzo dobrze i sprawnie zorganizowane imprezy... a i nagrody pewna wartosc finansowa maja... nie tylko pucharek i uscisk dloni prezesa...
tymbardziej Pan Michalski powinien pokazac nam, cieniasom od HPI, klase i jak sie wygrywa... bo narazie to duuuzo gadania....

ad 4. takie tabelki to ja olewam... kazdy moze sobie takie zestawienie zrobic i ustawic wyniki jak mu sie podoba.... podejrzewam, ze na konkurencyjnym portalu wygladala by zgola inaczej...

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N maja 21, 2006 8:20 am 

A ja to olewam że w stolicy jest przewaga modeli Savage bo mieszkam na śląsku i tu już tak nie jest :) i nie trza się tłumaczyć dlaczego Revo tak mało jeździ na zawody teraz w tym roku i nie interesuje mnie i nigdy mnie interesowało to co mówią użytkownicy tylko jednego modelu, ale podstawowa rzecz to nie będe zadylał połowe polski żeby se pojeździć po kostce brukowej itp.
W ogóle daremne są takie tematy bo już wiadomo o co wojna będzie i to jest nudne jak posiedzenie sejmu bez Leppera.....

Tytuł:
PostNapisane: N maja 21, 2006 8:49 am 

Gr4N4c1K napisał(a):
tak Tobie zalezy na promowaniu marki Traxxas to czemu Ciebie na takich zawodach nie ma?? wstydzisz sie czegos?? ;) ze mna masz spokojnie szanse wygrac...

Raz, że nie odczuwam takiej potrzeby, a dwa to to, że akurat teraz nie mam czasu na zawody i nawet na EMP się nie pojawiłem ani razu. Poza tym nie mam obowiązku tłumaczenia się dlaczego mnie nie ma.
Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem są te zawody to proszę bardzo bawcie się tak dobrze jak teraz. Miło, że możecie powalczyć w wyrównanym towarzystwie. Zapraszam na EMP 3 i 4 czerwca to się pościgamy.

Co do jakości modelu i tego, że miałeś go chwilę w rękach i stwierdziłeś, że tylko zawieszenie jest godne uwagi, to wybacz ale nie patrzyłeś dokładnie. Nie chce wywołać kolejnej wojny o to, który model jest lepszy. Ja miałem już kilka i też kilka naprawiałem/serwisowałem, w tym Savy i mówie wszem i wobec, że dla modelu REVO jestem 'traxxas rulez' i się tego nie wstydze. Ale wystarczy uderzyć w stół a Granacik wybuchnie, Panie 'HPI rulez", takie są fakty. :lol:

Do zobaczenia na torze, tam będziemy mogli sprawdzić swoje umiejętności nie tylko w stukaniu w klawisze, Mam nadzieję, że DO ZOBACZENIA na podium.[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: N maja 21, 2006 10:32 am 

po co ten spór? przecież oczywiste jest, że zestawienie to nie jest jakąś prawdą objawioną, a jedynie zestawieniem opinii czytelników pewnego pisma - i niczym więcej.
temat ten należy potraktować jako ciekawostkę i jeśli ktoś ma takie zacięcie - porównać typy w tabelce z wynikami zawodów takich czy innych.

osobiście nie widzę nic złego w tym, że w zestawieniu prawopodobnie nikt nie liczył się z kasą (choć trudno tu wyrokować, bo zestawienie to jest wynikiem głosów czytelników, a trudno jest jednoznacznie stwierdzać, co nimi kierowało przy oddawaniu głosów) - ma to być w końcu zestawienie najlepszych modeli/akcesoriów a nie zestawienie najlepszych w przedziale cenowymy x-y.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 21, 2006 10:38 am 

Rafale, tak jak mówisz, jest to zestawienie najlepszych artykułów modelarskich według czytelników RC CA. Należą do tej grupy ludzie z różnych środowisk, nie tylko ci, którzy na modele wydają krocie. Często zdarzają się osoby, który kupują model i nic w nim nie zmieniają a i tak oddaja głos. To zestawienie obrazuje odczucia, głównie Amerykanów, na temat modeli, akcesoriów itd. Akurat tamten rynek mogę uznać za dość wiarygodny, nie dlatego, że wygrywa TRAXXAS i ktoś mi zarzuci, że jest to po mojej myśli, ale dlatego, że tamten rynek jest PEŁNY i zróżnicowany. Wycieczka do pobliskiego sklepu modelarskiego w USA kończy się bólem głowy o to co wybrać a nie o to czy coś znajdę. W Polsce niestety nasze poglądy zostały nieco wypaczone przez brak dostępności do modeli, części do nich i różnych potrzebnych akcesoriów. Polak kupują model nadal patrzy na dostępność części, która na szczęście cały czas się polepsza. Amerykanin nie ma tego problemu więc nie jest to dla niego najważniejszym kryterium w ocenie jakości i przydatności modelu.