Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 18, 2026 12:01 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 9:34 am 

Co wy panowie jesteście ślepi? Czy brak wam jak mnie „intelegencji”! Jak nie wiadomo, o co chodzi to wiadomo, że chodzi o pieniądze? Tych w kasie LOK na organizację i rozwój modelarstwa samochodowego brak! /Inna sprawa, dlaczego i kto za to odpowiada/. Ponieważ ich brak, to całość działań związanych z modelarstwem samochodowym ogranicza się do nerwowych działań, aby tylko coś udało się zrobić. Firma X wkłada w organizację zawodów kasę ma profit, forma Y nie wkłada, nie ma profitu – już prostszej zależności być nie może!
Życzyłbym sobie by było tak:
1. Organizacja naczelna dysponując określonymi środkami zabezpiecza pod względem sportowym i organizacyjnym na bazie ustalonych umów z właścicielami obiektów cykl imprez o określonej randze w określonym czasie dbając o spełnianie przez te obiekty podstawowych wymagań.
2. Ogólne i proste przepisy techniczne i sportowe pozwalają na współpracę z jak największą ilością producentów – dystrybutorów sprzętu do tej zabawy i innych zainteresowanych, celem pozyskania od nich dodatkowych środków na rozwój torów i zabezpieczenie sprzętu do organizacji zawodów, najprościej i najczyściej zwykłą umową sponsorską – baner 0,5m 25 zł, baner 5m 5zł, stoisko reklamowo handlowe 1zł, organizacja imprezy na obiekcie stworzonym bądź wspomaganym w utrzymaniu przez daną firmę – zapewnienie reklamy gdzie się tylko da!
3. Gwarantowanie najlepszym zawodnikom współzawodniczącym w zawodach krajowych startów w imprezach międzynarodowych. Składka w organizacji międzynarodowej uprawniająca do startu, zapewnienie opłaty startowej reszta to pole do popisu dla zawodnika i sponsora, aby pod polskim godłem na jego koszulce znalazło się logo odpowiedniej firmy.
Cóż więcej nas zawodników może obchodzić poza inwestowaniem we własne umiejętności i licencję do udziału w tym przedsięwzięciu. Licencje dającą określnone prawa, ale i obowiązki wynikające z przyjęcia regulaminu rozgrywek.
Mnie nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Amen.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 10:03 am 
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Jacku trochę spokoju.LOK jest członkiem EFRY i opłaca składke.a reszte odpowiedzi niech Pan prześle zapytanie na prv
.Administatora proszę o usunięcie teg nie godnego spotrowca tekstu Jacka O.
Jest to objaw braku intelegencji.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 10:15 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
...może ktoś mi wyjaśni i odpowie na pytanie - Co dalej?
Tadeusz Żelazo

Moim zdaniem są trzy możliwości (w kolejności naszej wygody):
1. Polski Związek Modelarstwa Sportowego
2. Dołączenie do PZMotu (propozycja z Ministerstwa Sportu jako najwygodniejszego i najszybszego rozwiązania)
3. Uzyskanie przez LOK uprawnień do nadawania tytułu MP.

może - i pewnie będzie tak, jak do tej pory - nasze "polskie piekło", czyli to, czego jesteśmy świadkami i uczestnikami aktualnie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 10:50 am 

Ja się zastanawiam , czy Panowie : Pan Melion , Pan Jarząbek , Pan Rozmus czytają to nasze Forum ? Jestem przekonany , że tak .I nie widzą co się dzieje ? Człowiek , który z racji swojej funkcji jest odpowiedzielny za rozwój modelarstwa w Polsce ( płacą mu za to ) absolutnie nie daje sobie z tym rady . Cos trzeba z tym zrobić . Myślę , że jak ktoś przepracował 25 lat w "wiodącej pracowni kreślarskie " , to powinien tam pracować dalej , najlepiej do emerytury .
A spróbujcie to skasować kol.moderatorzy . :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 11:22 am 

Pytanie - Co dalej? zadałem nieprzypadkowo. Prawie rok temu założyłem pewnien temat. Wywołałem "święte" oburzenie i ataki na moją skromną osobę. Ale mimo upływu prawie roku nic nie zmieniło. Bo i zmienic się nie mogło. Nie atakuję osób piszących na forum. ale z tego pisania nie będzie zmian. I albo bedzie grupa osób która zaangażuje swój czas i zapał w poprawę sytuacji w modelarstwie kołowym. Albo co pewien czas będzie podnoszony "krzyk" na forum a w życiu nadal będzie po staremu.
Dlatego ograniczyłem swoją obecność na forum do niezbędnego minimum. Bo straciłem wiarę.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 11:30 am 
Panie Lechu jest to szczyt beszczelnoścxi i arogancji jest Pan z tego znany nic Pan nie potrafi tylko podpuszczać miał Pan przyjechać na zwody i co.Zamij się kolego swoją klasą pnieważ jest to męczące.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 11:37 am 

Witam Wszystkich.

Myślę podobnie jak Tadeusz.
Panowie robicie na forum wielki szum, jak przychodzi do konkretów to większość zapomina o czym pisała na forum ( przykład : spotkanie w Łomiankach do którego miało dojść i było ono przygotowane, efekt : nikt w Łomiankach nie był nin chyba zainteresowany skoro nie odbyło się ).
Też ograniczyłem swoją obecność na forum do niezbędnego minimum, podobnie jak wileu innych jego użytkowników.

A krzykacze niech krzyczą dalej ?... i tak nic prócz krzyku nie robią !!!

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 1:16 pm 

ROJNA napisał(a):
Tylko w polsce jest mozliwe stworzenie Nowej klasy na modelu ktory TAMIYA oficjalnie wycofala z produkcji :
http://www.tamiyausa.com/product/item.p ... t-id=58275
http://www.tamiyausa.com/search.php?q=58275
Item #58275 (DISCONTINUED) :lol: :lol: :lol:

Czyzby sprzatanie magazynow :lol:

Cytuj:
Na koniec sezonu zostanie przyznany tytuł Mistrza Polski Tamiya Mad Fighter przez przedstawicielstwo Tamiya na Polskę firme ATA sp. z o.o..

Niewiedzialem ze sklep modelarski moze nadawac tytul MISTRZA POLSKI :lol:

wg. TAMIYA, dystrybutorem na polske jest HIT BIS, a nie ATA :wink:
http://tamiya.com/europe/euro.htm

1. nikt nie tworzy klasy tylko klasyfikacje
2. nagrody będą przyznane przez ATA a nie przez LOK
3. Tamiya wycofała się z MF i równoczesnie wprowadziła MF2
4. Magazyn jest prawie pusty, ale jeżeli chcesz u Nas kupić bo w USA nie ma to za tydzien zapraszam.
5. tytul MISTRZA Tamiya Maf Fighter tak samo jak HPI ma klasyfikacje HPI CHALLENGE albo DEFENA ma klasyfikacje Serpent Series
6. większościowym udzialowcem HIT BIS jest ATA. nie ma żadnej różnicy kto sprzedaje i tak jest to wspolna kasa

czy sa jeszcze jakies pytania na ktore moge odpowiedziec

Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 1:20 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panowie lepiej by było jak by tu padły jakieś konkretne propzycje.Pan Jacek Żurek powinien ważne informacje Uzgodnić i to On wie z kim.Jest nie dopuszczalne już po raz któryś zwracam uwage że swoimi wypowiedżiami tylko Pan szkodzi .Duże doświadczenie zawodnicze jak widzę nie idzie w parze z doświadczeniem organizacyjnym,Z całym szacunkiem dla Pana Niko muszę stwierdzić że Nikt oprócz LOK-u nie ma prawa nadawać tytułu Mistrza Polski i proszę nie robić bałaganu.

prosze o kontakt
wyjasnimy sobie wszystkie niejasnosci w 4 oczy
albo przez telefon jezeli jest problem aby sie spotkac

Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 4:31 pm 

Tak sobie myślę, jaki jest w tym sens? ktoś chce sprzedać zalegający towar a jak to najlepiej zrobić to przed chwilą się dowiedzieliśmy.
Przeważnie robi się tak jak modele są kiepskiej jakości, nadal nie widzę celu takiego posunięcia oprócz chęci upchnięcia towaru. Powiedzmy to w ten sposób i myślę że każdy się zgodzi:
1. Modele są odpowiednie do klasy ET 10 2 wd wiec rywalizują w tej klasie różne marki modeli i jest tam przyznawany tytuł MP ET 10 2 wd nie słyszałem, aby na zawodach F1 był przyznawany tytuł MŚ Ferrari dla tych, którzy jeżdżą samochodami tej marki. Więc temat tak jak napisał pan Zbyszek Ciećwierz przyznania na tej imprezie tytułu MP MF odpada.
2. Jacek poruszyłeś temat HPI Chelenge a to jest zupełnie oddzielny cykl imprez tzw komercyjny taki, jaki tutaj chcesz wprowadzić a to nie jest Chelenge tylko Mistrzostwa Polski nie ujmując nic tamtej imprezie, bo może się okazać, że będzie ona miała większy prestiż w przyszłości i każdy będzie chciał w niej wystartować.
3. Podsumowując ważne jest, aby w naszym pięknym kraju była osoba, która podejmuje decyzje i aby takie rzeczy były załatwiane wcześniej a nie wtedy, kiedy powstaje informator i ktoś zada niewygodne pytanie. Cieszę się że udało się coś ustalić i że jest to wyjaśnione i że podjęto decyzję, to jest ważne. Czekamy teraz na to, co stanie się w rzeczywistości. Ze swojej strony kończę bo otrzymałem na najważniejsze pytania odpowiedz i reszta mnie nie interesuje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 5:00 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
4. Magazyn jest prawie pusty, ale jeżeli chcesz u Nas kupić bo w USA nie ma to za tydzien zapraszam.
5. tytul MISTRZA Tamiya Maf Fighter tak samo jak HPI ma klasyfikacje HPI CHALLENGE albo DEFENA ma klasyfikacje Serpent Series
6. większościowym udzialowcem HIT BIS jest ATA. nie ma żadnej różnicy kto sprzedaje i tak jest to wspolna kasa

Jacek

1. wg. kalendarza na 2006 figuruje nowa klasa ET-10 MF
2. czyli wystarczy przeznaczyc nagrody aby powstala nowa klasa ??
3. Tamiya wycofala MF, lecz nie wprowadzila MF2 tylko nowe podwozie DT02 ktore nie ma nic wspolnego z Mad Figterem ani jego nazwa.
http://www.tamiyausa.com/product/item.p ... t-id=58344
http://www.tamiyausa.com/product/item.p ... t-id=58340
4. ponad miesiac temu prosilem o oferte, do dnia dzisiejszego nie otrzymalem, rowniez nie interesuje mnie sprzedaz modeli wycofanych juz z produkcji ;)
5. tytul "MISTRZA Tamiya Maf Fighter" to nie to samo co :
Cytuj:
Na koniec sezonu zostanie przyznany tytuł Mistrza Polski Tamiya Mad Fighter

6. Nie pytalem kto ma jaki udzial ;) ale wg. strony Tamiya jest to HIT BIS

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 10:10 pm 

ROJNA napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

Jacek

1. wg. kalendarza na 2006 figuruje nowa klasa ET-10 MF
2. czyli wystarczy przeznaczyc nagrody aby powstala nowa klasa ??
3. Tamiya wycofala MF, lecz nie wprowadzila MF2 tylko nowe podwozie DT02 ktore nie ma nic wspolnego z Mad Figterem ani jego nazwa.
http://www.tamiyausa.com/product/item.p ... t-id=58344
http://www.tamiyausa.com/product/item.p ... t-id=58340
4. ponad miesiac temu prosilem o oferte, do dnia dzisiejszego nie otrzymalem, rowniez nie interesuje mnie sprzedaz modeli wycofanych juz z produkcji ;)
5. tytul "MISTRZA Tamiya Maf Fighter" to nie to samo co :
Cytuj:
Na koniec sezonu zostanie przyznany tytuł Mistrza Polski Tamiya Mad Fighter

6. Nie pytalem kto ma jaki udzial ;) ale wg. strony Tamiya jest to HIT BIS

1. to pytanie raczej do LOK a nie do mnie
2. nie dawalismy nikomu lapowek i nikt nie zostal przekupiony za modele. nie ma nowej klasy. jest tylko klasyfikacja i nagrody ktore sami wreczamy. zawodnicy ktorzy byli w Michalowicach przekonali sie. w klasie 4wd nagrode dostal zawodnik ktory startowal DF01 i wcale nie byl pierwszy
3. zgadza sie. wprowadzila nowe lepsze podwozie. nazwa jest podobna Super Fighter G DT02. poprzednik nazywa sie Mad Fighter (jeden i drugi w wolnym tłumaczeniu wojownik)
4. ja tez Ciebie prosilem o oferte i otrzymalem zadnej powaznej propozycji. przy zakupie 10 aut na raz wypadalo by dac upust. wydaje mi sie ze jest to w dobrym tonie, aby osoby zainteresowane wieksza iloscia traktowac inaczej.
5. jezeli nie chcesz robic zakupów w ATA to zapraszam do Naszej konkurencji HIT BIS

Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 10:37 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Tak sobie myślę, jaki jest w tym sens? ktoś chce sprzedać zalegający towar a jak to najlepiej zrobić to przed chwilą się dowiedzieliśmy.
Przeważnie robi się tak jak modele są kiepskiej jakości, nadal nie widzę celu takiego posunięcia oprócz chęci upchnięcia towaru. Powiedzmy to w ten sposób i myślę że każdy się zgodzi:
1. Modele są odpowiednie do klasy ET 10 2 wd wiec rywalizują w tej klasie różne marki modeli i jest tam przyznawany tytuł MP ET 10 2 wd nie słyszałem, aby na zawodach F1 był przyznawany tytuł MŚ Ferrari dla tych, którzy jeżdżą samochodami tej marki. Więc temat tak jak napisał pan Zbyszek Ciećwierz przyznania na tej imprezie tytułu MP MF odpada.
2. Jacek poruszyłeś temat HPI Chelenge a to jest zupełnie oddzielny cykl imprez tzw komercyjny taki, jaki tutaj chcesz wprowadzić a to nie jest Chelenge tylko Mistrzostwa Polski nie ujmując nic tamtej imprezie, bo może się okazać, że będzie ona miała większy prestiż w przyszłości i każdy będzie chciał w niej wystartować.
3. Podsumowując ważne jest, aby w naszym pięknym kraju była osoba, która podejmuje decyzje i aby takie rzeczy były załatwiane wcześniej a nie wtedy, kiedy powstaje informator i ktoś zada niewygodne pytanie. Cieszę się że udało się coś ustalić i że jest to wyjaśnione i że podjęto decyzję, to jest ważne. Czekamy teraz na to, co stanie się w rzeczywistości. Ze swojej strony kończę bo otrzymałem na najważniejsze pytania odpowiedz i reszta mnie nie interesuje.

Nikt nie chce nic wyprzedawac. Nie mamy tych modeli w magazynie wiec nic nie wyprzedajemy.

Auta Mad Fighter powinny rywalizowac razem z 2WD, w szczegolnosci ze w tej klasie jest niska frekwencja.

Mozemy nagradzac tylko modele Tamiya, z tym chyba sie zgodzisz ??

HPI Chelenge to odzielny cykl. My tez chcemy wzorem innych państw wprowadzić TAMIYA CUP.

Mam nadzieje, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.
Na przyszłość prosze nie mieszać marki Tamiya z machlojkami w Polskim sporcie modelarskim. Na kazde pytanie mogę odpowiedziec. Są to wypowiedzi konsultowane z włąscicielem ATA i HIT BIS.

Zbyszka zapraszam na rozmowe przy kawie. Musimy sobie pewne sprawy omówic.

dziekuje
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 10:39 am 

Model DT-02 to juz zwykly 2wd. Bylo by niesmaczne gdyby jeszcze bardziej promowac firme tamiya na zawodach MP.
Tamiya powinna organizowac wiecej swoich imprez i nie tworzyc niesmacznych sytuacji na zawodach MP.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 11:51 am 

Nie wiem jaki teraz tu problem widzicie ?!
Skoro MF mogą startować w ET :roll:... Potem Tamiya jako ich sponsor/dystrybutor wręcza im oddzielne nagrody i tytułuje ich jak jej się podoba, ale to już nas nie powinno obchodzić bo w gruncie rzeczy taki tytuł nic nie znaczy na MP :roll:

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona