Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 18, 2026 11:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 8:33 am 

Ponownie jak bumerang powraca temat ilości sędziów w naszym kraju.
Polecam Panie Zbyszku jak najszybsze zorganizowanie szkolenia. Z wielu miejsc miał już Pan potwierdzenie zainteresowania tym tematem.
Na razie efekt jest taki ze HPI i OFNA robi imprezę rangi Firmowej na Bemowie i nie ma żadnych problemów z sędziowaniem, (pomimo że nikt z nas nie posiada oficjalnych uprawnień) a w Michałowicach na zawodach rangi Eliminacji MP pojawiają się poważne problemy organizacyjne.
Absolutnie nie naśmiewam się z Waszych kłopotów, bo sam wiem jak długo uczyliśmy się obsługi sprzętu, programu, logiki jego funkcjonowania i konfiguracji. Poza tym sprzęt też bywa zawodny i każdemu może się to zdarzyć.
Ja to rozumiem, ale sam Pan widzi, że zawodnicy nie zostawili na Was suchej nitki i niestety mają rację.
W tej sytuacji widzę dwa wyjścia. Albo pogodzi się Pan z Panem Jankiem i przeprosi go za swoje grzechy albo zrobicie szkolenie i będzie Pan mógł wybierać sędziach, których się Panu podoba i którzy chcą z Panem współpracować. Generalnie uważam, że opieranie się całego LOK-u na 2-3 osobach z uprawnieniami sędziowskimi to chyba delikatnie mówiąc poważna nieostrożność.
Wybór należy do Pana. Ciekawe jak długo będzie się Pan zastanawiał i co jeszcze musi się wydarzyć abyście to zrozumieli.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 10:15 am 

Pan Ciećwierz napisał :
Cytuj:
Młodzi zawodnicy jeżeli są dwie imprezy równolegle to jak uważacie kto je powinien sędziować i na jakim urządzeniu należy je obsłużyć.Zapominacie że zawody w Lublinie się odbyły i musieliśmy (jako LOK) dać sobie rade.Tak się złożyło że Pan Jan Się rozchorował a Pan Tadeusz miał pogrzeb i co miałem odwołać zawody z takim trudem zorganizowane przez Pana Tadeusza Zelazo.Jeżeli coś krytykujecie to próbujcie znależć rozwiązanie problemu.Jeżeli zostanie tylko krytka to nigdy razem nic nie wypracujemy.Pisząc to mam obawy czy mnie właściwie zrozumiecie

Faktycznie , trudno cokolwiek z tego zrozumieć

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 1:22 pm 
Bo to jest do młodych.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 1:25 pm 
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Marku. Czy myśli Pan że dopuścił bym żeby w Warszawie nie było najlepszego sędziego .było wcześniej uzgodnoine kto ma przyjechać z grupy Sądeckiej i co wystawiono mnie nawet otym nie informując przekonałem się rano na zawodach mogę powidzieć że sie zawiodłem.Miałem o tych kłopotach nie pisać .Ja byłem przekonany że jeżeli coś zostało uzgodnione w Blue City to jest ważne.Te zawody to nie jest mój wymysł tylko działanie w kierunku pozyskania nowgo zprawdziwego zdarzenia toru mimo podglądania przez satelite i przeszkadzania nam tor został zbudowany.Tak więc wygląda to trochę inaczej.
Zastanawiam się nad wprowadzeniem kary za zgłoszenie się na stronie RC AUTO a póżniej ma się organizatora w nosie i się nie przyjeżdza.Takie postępowanie trzeba napiętnować bo tworzy bałagan.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 2:00 pm 

Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
Wydaje mi sie że do obslugi komputera nie potrzeba uprawnień sędziowskich. Wystarczy osoba szanowana i która przeszla szkolenie. Dobrze wiemy że dzisiejsza mlodzież z komputerem jest za ,,pan brat,, robi to znaczniej szybciej i sprawniej. Sędziowie mogliby się skupić na swoich obowiązkach.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 2:05 pm 

Witam

Mogę prosić o dokładną informację co do wymiarów toru w Michałowicach. Wcześniej ktoś podał jakieś dane, ale ja proszę o informację od kompetentnej osoby.

Są plany budowy porządnego toru off-road w Szczecinie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 2:40 pm 

Zastanawiam się nad wprowadzeniem kary za zgłoszenie się na stronie RC AUTO a póżniej ma się organizatora w nosie i się nie przyjeżdza.Takie postępowanie trzeba napiętnować bo tworzy bałagan.

O tu Pan przegiął, bo zdarza się tak - mówie np. o sobie że mimo tego że bardzo chce się przyjechać to złośliwość rzeczy martwych czasem na to nie pozwala. Czemu miałbym płacić za to ??? Nie dość że mi autobus zniszczył cały tylny narożnik samochodu, to dodatkowo mam płacić kare !

A jeśli już to proponuje karę w wys 1000 zł dla sędziego za każde ewidentne niedopatrzenie przepisów technicznych w Jego wykonaniu.
Tak samo będą karane opóźnienia wynikające z nieumiejętnej obsługi oprogramowania ( 100zł za każde 10 min. )

To jak, będą kary ???
W

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 2:41 pm 

Kary to trochę za mocno stwiredzone.

Natomiast proponował bym Markowi aby ulepszył funkcjonalność zgłoszeń na zawody o opcję wyrejestrowania się, jeżeli zawodnik nie będzie mógł
przybyć na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 3:15 pm 

Sławek Siw. napisał(a):

Kary to trochę za mocno stwiredzone.

Natomiast proponował bym Markowi aby ulepszył funkcjonalność zgłoszeń na zawody o opcję wyrejestrowania się, jeżeli zawodnik nie będzie mógł
przybyć na zawody.

Witam.

Bardzo dobry pomysł Sławku. Jeśli Marek zechce i będzie miał możliwość wprowadzić taką opcję - proponuję wprowadzić OBOWIĄZEK wyrejestrowania się zawodnika, max na jeden dzień przed zawodami, jeśli nie będzie mógł na nie przyjechać, a wcześniej się zgłosił. Jeśli zawodnik tego nie zrobi , wtedy powinny być kary, niekoniecznie finansowe - myślę że zakaz udziału w najbliższych zawodach będzie wystarczającą karą.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 3:50 pm 

A może wprowadzić kare za sianie zametu i bezprawne przenoszenie zawodów...... niech sie Pan zastanowi troszke nad swoimi pomyslami, a czasmi bywaja okoliczności wyzsze i nie mozna przyjechac, i co wtedy. Widze za zamiast propadowac modelarstwo w Polsce to usilnie Pan dorzy do tego aby jak najmniej zawodników na takie zawody przyjezdzało......

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 3:59 pm 
W ten sposób to nie wypada dyskutować panie Michale ja mogę wszystko znieść ale do czasu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 4:05 pm 

W ten sposób to nie wypada dyskutować panie Michale ja mogę wszystko znieść ale do czasu.

Panie Zbyszku my tez. Chemy aby wszytko bylo jasne i klarowne, a nie zeby co chwile cos sie zmieniało. Są przepisy niech je przestrzegaja obie strony, a mysle ze bedzie lepiej i mniej nerwowo.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 4:56 pm 

Jeśli chodzi o imprezę, bo taki jest temat:

1. Tor bardzo ładny szybki mam tylko jedną sugestię, aby podest umieścić po stronie prostej poprawiłoby to czasy o około 1s. na okrążenie. Podziwiam wysiłek, który został włożony w budowę tego obiektu.
2. Jeśli chodzi o nagrody bardzo ładne puchary i to się chwali.
3. Nagłośnienie wystarczające w 100%
4. Kompresor do dyspozycji bardzo miłe tylko trzeba było dać jakąś informacje nie targałbym swojego, ale pomysł ekstra.
5. Podest ok
6. Jedzenie 25 zł ale naprawdę dobre.

Teraz to, co mi się nie podobało;
Przedłużające się w nieskończoność zawody w wyniku problemów z rozegraniem klasy MT Standard.
Więc wyglądało to tak, że z klasą MT standard były problemy z rozegraniem finałów. Wynikały one z różnych przyczyn, bo nie była to tylko jedna przyczyna i każdy ma trochę racji. Jednakże cała reszta, czyli kasy ET 10 2 wd, ET 10 4 wd, IC – 8 T, IC 8 MT open jeździły bez większych problemów. Było kilka stresujących momentów ale sam nie wiem jak bym się zachował jakby na moich plecach wisiało kilka osób i zadawało co 5 sekund to samo pytanie. Zostaje pytanie co do wyników tej imprezy moje zdanie jest takie że wszystkie klasy oprócz IC 8 MT standard powinny być zaliczone, nie wiem czy jest taka możliwość ale takie jest moje zdanie i tylko moje. Ciekawe co sądzą inni na ten temat?

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 5:44 pm 

Ja rowniez uwazam ze inne klasy nie powinny "cierpieć" z powodu MT st, jednak wiem jakie to wkurzajace gdy pchelka nie liczy okrazeń. Z tego co widziałem to inne klasy właśnie nie miały wiekszych problemów z pchełkami.
ps. Kompresorek był nasz z Ofny :D

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 6:02 pm 

Kompresor - przepraszam nie wiedziałem :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona