Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 7:41 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 7:57 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
Panie Zbyszku . Czy podest juz stoi , czy będzie na przyczepach ? :D :D

Ja pamietam dwie przyczepy jedna na drugiej w Szczecinie na terenie jednostki. Zawody organizowal LOK, ale Pana Zbyszka tam chyba nie bylo.

thx

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 3:10 pm 

Lechu jest podest :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 3:24 pm 

Podest jest z BC czyli ATA.

Ten sam co był na Tamiya CUP 2006.

pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 6:33 pm 

Do szczescia potrzebna jest pogoda .

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 6:55 pm 

właśnie klikam z hotelu koło toru.
jestem osobiście bardzo pozytywnie zaskoczony tym co tu zobaczyłem.

tor bardzo fajny, duży, dobrze obandowany. widać dużo włożonej pracy.
i jesli tylko pogoda nie popsuje nam szyków zawody będą I klasa.

poozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 7:38 pm 

Na pierwszy rzut oka robi wrazenie bardzo pozytywne.Sam takie wczoraj miałem.Przysłowie mowi niechwal dnia przed zachodem słonca.Dlatego oceny nalezy zostawiac na koniec.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 10:10 pm 

No i nie pogoda spitoliła te zawody...

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:18 am 

Uchyl rąbka tajemnicy tym co nie byli . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:49 am 

Otrzymałem wczoraj i dzisiaj informacje od uczestników zawodów - w tym cztery skargi na organizację i sposób prowadzenia zawodów oraz naruszenie przepisów sportowych.
Informatorów poprosiłem o pisemne przekazanie tych informacji na mój adres mailowy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 9:39 am 

Od 01.01.2006 obowiązują przepisy techniczne oraz sportowe. Przepisy są ogólno dostępne i powinien je znać każdy organizator i sędzia w tym kraju. Zawodnicy też powinni je znać aby bronić swoich praw, oraz znać swoje obowiązki. Jak wykazały "zawody" w Michałowicach rzeczywistość jest diametralnie inna.

Jakakolwiek próba zgłoszenia nieprawidłowości lub niezgodności z przepisami kończyła się jednym "sędzia ma zawsze racje" i nie ważne było, że są przepisy, zasady, regóły itd ... Kiedy kolektyw sędziowski nie miał już za wiele do powiedzenia wtedy włączał się do akcji mistrz odpowiedzi na niezadane pytanie p. Ciećwierz i już po chwili nikt nie wiedział o co chodzi.

Jest takie stare przysłowie, "nieznajomość prawa szkodzi" tak wiec zaprezentuje szkode. Na zawodach zostały naruszone następujące punkty przepisów sportowych:
1.2; 1.7; 1.15; 1.18; 2.4; 2.8; 2.14; 2.21; 3.9; 3.10; 3.11; 3.15; 3.19; 3.33; 3.47; 3.53; 4.4; 5.6; 5.9; 5.11; 6.2; 6.3; 7.1; 7.4; 7.7; 8.2; 8.3; 8.4; 9.3; 10.3; 11.3; 11.11; 12.1; 12.2; 12.8; 12.9; 13.2; 13.5; 14.3.

Celowo wypisuje tylko punkty, może to pomoże organizatorom, sędziom oraz szanownemu p. Ciećwierzowi nauczenia się przepisów, które obowiązują. Jak można prowadzić impreze, sędziować jak się nie zna zasad obowiązujących ?

Proszę nie pisać mi zaraz, że można wnieść protest, bo jaki ma sens wnoszenia protestu skoro będą go rozpatrywać ludzie nieznający przepisów. Dodam, że znajomości przepisów technicznych też nie było.

To jest poprostu kpina i to mają być zawody rangi EMP ? no chyba ktoś sobie super żarty zrobił. Z racji tylu uchybień zawody nie powinny mieć rangi EMP oraz wyniki z tych zawodów nie powinny być liczone w klasyfikacji ogólnej MP.

Chciałbym się równierz dowiedzieć jak wygląda sprawa z opłatami, p. Ciećwierz trzyma kase i ja nie wiem co z nią robi, nie wystawia potwierdzenia, zwija tylko kasiore do kieszeni i robi notatke na czysciutkiej kartce papieru. Mnie się to za bardzo nie podoba, w informatorze czytam 25 PLN opłata senior, na zawodach opłata 30 PLN senior, bo ktoś coś nagle zmienił. Obiad 25 PLN za chwile okazuje się że kosztuje 30PLN a drugiego dnia znowu 25 PLN. Co to ma być ? Drwina z zawodników ? Jak za coś płace to chce wiedzieć za co.

Cała sprawa wyglądała tak jak by to były zawody dla nic niewiedzących dzieci, które muszą się zgadzać nawet z najbardziej irracjonalnymi werdyktami kolektywu sędziowskiego.

Tak dalej być nie może, do kogo należy się zwrócić aby tą chorą sytuacje uleczyć ? Do p. Ciećwierza sensu najmniejszego nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 10:28 am 

To co sie dzielo pod koniec zawodow, to byla masakra.

W MT open od poczatku jechalo chyba 7 savagow, ze zbiornikiem 160cc. w przepisach jest max 150cc. Tuz przed finalem MT open, jeden z siedmiu savagow zostal zdyskfalifikowany za zbyt duzy zbiornik. Pan Ciećwierz powiedzial, ze nie chcial robic przykrosci od poczatku, to zdyskfalifikowal tuz przed finalem.

Po drugie, sedzia glowny po eliminacjach rozlozyl zawodnikow na 1/4 finalu, 1/2 oraz final. Nastepnie stwierdzil, ze zawodnik, ktory wygra bieg 1/4 finalu, idzie BEZPOSREDNIO do finalu. to jest...chore.

Sedziowie zupelnie nie umieli obslugowac noweog AMB. przez to zawody opoznily sie ponad 3 godz.

Nie bylo kontroli kwarcow. Zawodnicy sami mieli miedzy soba ustalac kwarce...

to co sie dzialo bynajmniej nie zasluguje na range EMP.

gg 2102790

Ostatnio edytowano Cz maja 04, 2006 10:42 am przez Piotr Krzyżanowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 10:33 am 

widze ze fajne "zawody" były :mrgreen: :lol: Nie ma to jak "samowolka przepisowa"

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 10:37 am 

masz racje Maciek - ale i tak uwazam ze powinno to sie zalatwic poza torem a nie szarpac sie na nim tak jak wczoraj - powinnismy złożyć protest - tylko fakt - do kogo - i znowu podkreslam to tylko moje zdanie - staram sie zawsze ufac sedziom ze wiedza co robia i jak prowadzic zawody - to na co ja najbardziej zwrocilem uwage to brak sprawdzania zakłuceń i stwierdzenie ze zawodnicy sami maja ustalac miedzy soba częstotliwości i konflikty przed wyscigiem wiec zaczałem spisywać na liscie finalowej zeby pomoc sobie i innym - z tym sie jeszcze nie spotkalem na zadnych zawodach to fakt - co do liczenia pchelek - zdazalo sie ale chyba nie az tak - moze koledzy beda mieli do mnie pretensje ze pojechalem z innymi w finale ale od poczatku mialem zdanie ze pojechac trzeba a protestowac pozatym tez tez

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 10:50 am 

Nic nie powiem , bo nie wypada kopać leżącego . :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 11:04 am 

a moze mi ktos powiedziec, jak to wkoncu bylo z finalem MT std.?

ilu zawodnikow powinno jechac wg. rozpiski, a ilu pojechalo?

w jednym z polfinalow (gdzie byl ogromny problem z pchelkami) nie bylo oficjalnych wynikow. bieg zostal powtorzony czy co?

bo jak wyjezdzalem z zawodow, to chyba tylko p. Cieśliński chcial jechac w finale. jak to bylo dalej?

gg 2102790

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna strona