Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 12:56 am

Autor
PostNapisane: Wt maja 02, 2006 7:26 pm 

Jak w temacie.
Nie jest to zadna podroba typu Smartech, z silnikiem Protecha, lecz prawdziwy Carson, ktorego sercem jest silnik jednej z najlepszych firm na rynku, produkującej silniki. Igielka, chodzi pieknie, kompresja miodzio ;)
Wypalone ok. 3-4 litrów paliwa.

Opis i zdjecia samochodu:

http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... df4885455f

Moja apratura:
http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... df4885455f

Aparatura jest podobna technicznie, nawet ciut lepsza niz ta standardowa,
ja po prostu wolę drążkową od pistoletewej i dlatego mam tą :)

Wady:
-Pęknięta karoseria (sklejona), w niczym nie przeszkadza, po prostu zdejmowałem ją i połamała się, bo mi wypadła z ręki.
Miała 3 pęknięcia, teraz ma jedno sklejone, bo reszta jest przycieta i wyglada jakby byla standardowa :D
Przód mocowany na gumkę. Jak ktoś sie uprze - nowa kosztuje ok. 120zl pomalowana, wyklejona w ATA-cie.

-Mocowania (srubki) przy zaciskach na oskach, tylni przyklejony na kropelke, przedni sie luzuje (do kupienia 2 srubki) da sie to skleic i bedzie dobrze :)

-Do wymiany gumka uszczelniająca w tylnym, lewym amortyzatorze (koszt ok. 2-5zł) amor dziala, lecz chodzi lzej niz reszta amortyzatorów.

Więcej wad nie posiada, silnik pali za pierwszym lub drugim szarpnięciem, dobrze wyregulowany, dotarty, samochód wypalił ok. 3-4 litrów paliwa. Teraz jeżdzi na Qwikspeedzie 16%, docierany na Runner Time 16%.

Samochód posiada niedawno kupiony filtr paliwa, nowa swiece R5 (dzisiaj zalozona) sprawdzilem samochod dzisiaj, ladnie jezdzi na niej.
Ma lepsza zebatke odbierającą od standardowej pokrytą teflonem.

Do samochodu dorzucam 2,3-2,4 litra paliwa Qwikspeed 16%, grzalke ktora jest do wymiany, bo sie rozpada (mozna ja naprawic z tego co wiem), samochod oczywiscie da sie nia odpalic, bo sam jej uzywam, grzalka ma wbudowany akumulator ktory sie laduje ladowarka do grzalek, lecz ja nie daje ladowarki, bo jest mi ona potrzebna do nastepnego samochodu (do kolejnej grzalki)
Za oplata moge rozniez dodac klucz do swiec, z miejscem na swiece, standardowo w zestawie daje klucz do kol. Akumulatory od aparatury i odbiornika nie wchodza w sklad zestawu. Niedlugo zrobie zdjecia i wystawie na allegro.

Grzalce po prostu co jakis czas wypada ta sprezynka co jest w srodku, i sie blokuje to wsuwanie, ale odpala ladnie :)
Jak wypadnie wystraczy rozkrecic i wsunac.

Model spokojnie jedzie 65-70 km/h przy takiej konfiguracji, jak jest teraz, nie wspomne co bedzie jak sie zmieni tlumik i filtr powietrza na bardziej wydajne i lepsze ;)

Cena - 850zl

Ostatnio edytowano Śr maja 03, 2006 10:57 pm przez Smoq, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 10:56 pm 

Nieaktualne - zostala cala elektronika.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość