Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 19, 2026 7:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N paź 30, 2005 6:01 pm 

Kolega się nie martwi z tą licencją. Ja także zapłaciłem i nie dostałem ,,kartonika,, , normalka.
Poczekajmy do momentu zbierania na nowe licencje :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N paź 30, 2005 6:54 pm 

Nie jesteście jedyni.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: N paź 30, 2005 7:00 pm 

Tomek Massalski napisał(a):
Nie jesteście jedyni.

A co myslicie ze kartonik wart 25 zl da sie zrobic w tydzien? :D

Tytuł:
PostNapisane: N paź 30, 2005 7:11 pm 

Ważne , że kasa zebrana :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N paź 30, 2005 7:36 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Ważne , że kasa zebrana :lol:

Ważne też, że większośc zapłaciła, a że historia lubi się powtarzać...

Tytuł:
PostNapisane: N paź 30, 2005 8:23 pm 

Cytuj:
Jakie zawody organizuje skoro do końca roku chyba nic nie będzie,dobrze że znależli się ludzie którzy "zrobili"Poznań bo inaczej trzeba by poystawiać modele na telewizorze zamiast szklanej ryby...

Wlasnie o to mi chodzi... :x :x :x

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 09, 2005 5:36 pm 

Panowie,
znowu używacie słowa "kartonik", a przecież nie jest to zwykły kartonik, tylko poważna plastikowa karta z hologramem (wiem, bo sam jestem - jak widzę jednym z nielicznych, szczęśliwych posiadaczy owego).
A przy okazji, będąc człowiekiem "z branży" poprosiłem o kalkulację na podobny wyrób firmę zajmującą się produkcją takich kart.
Oto ona:
"WITAM,
PRZESYŁAM OFERTĘ NA KARTY PLASTIKOWE W ILOSCI 300 -500 SZTUK ,KOLORY 4/4
Z PERSONALIZACJĄ TLOCZONĄ Z MIEJSCEM NA PODPIS CENA JEDNOSTKOWA WYNOSI
-3,88 ZŁ/SZT NETTO UWZGLĘDNIONO RABAT 20%.KOSZT PRZYGOTOWALNI 150
ZŁ.HOLOGRAM STANDARD - 1,20 ZŁ/SZT NETTO"

rabat otrzymałem dlatego, że jestem ich stałym klientem i firmą z branży.
Nawet nie uwzględniając go wychodzi, że ta piekielnie skomplikowana, droga karta z hologramem (która jakoś, pomimo jej wykupienia za wymaganą kwotę, nie pomogła kologom Czechom w udziale w finałowym wyścigu IC-8T w Tarnowie), kosztuje ok. 7,30 zł bez rabatów, ale za to z TŁOCZONYM nazwiskiem.

Resztę naszej kasy zużyto na bezużyteczne ubezpieczenie - bezużyteczne, bo tak naprawdę - w/g wyjaśnień CKM - zapłaciliśmy za ubezpieczenie imprez wodnych, nurkowych, spadochronowych, czy jakiś tam jeszcze.

Więc jeszcze raz apeluję - nie używajcie Panowie nazwy "kartonik" - to jest poważna - droga (bo ktoś na niej sporo zarobił) KARTA IDENTYFIKACJYNA służąca nam (do czego?) jako licencja.
Nie zauważyłem, żeby brak tejże "licencji" przeszkodził komukolwiek w startach w el. MP w Poznaniu - może - tak, jak Czesi, dowie się o tym, że nie wystartuje w finałach MP tuż przed ostatnim wyścigiem, a powodem będzie - przeciwnie do sytuacji z Czechami , którzy licencje mieli - brak licencji za okres 10.05-12.05, czyli czas, gdy żadnych zawodów nie było.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 09, 2005 6:16 pm 

Jestem teraz ciekaw do kiedy bedzie wazna od daty zlozenia pierwszego wniosku czyli czerwca czy od daty otrzymania??
Jezeli od daty zlozenia pierwszego wniosku to mam 6 miesiecy na nic i za 6 miesiecy bede musial zlozyc kolejny wniosek i znowu czekac 6 miesiecy?? :x
Gdzie mam ja odebrac?
Co mam zrobic aby ja miec?
A moze to jest chwyt marketingowy i jak ktos nie startowal nigdy w zawodach to jemu sie tak dlugo, dlugo zalatwia ta plastikowa karte z hologramem ze zalatwia sie ja 12 miesiecy?? a gdy ktos jest juz zawodnikiem czyli bral udzial w zawodach to ma piorytet i zalatwia sie mu ja w 2 tygodnie aby nie stracil za duzo na czasie?

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 10, 2005 7:41 am 

Priorytet jest tylko przy wpłacaniu kasy,a gdzie jaes LOK czy przestał istnieć?Nic się nie mówi o zawodach,o terminach.Najpierw uzurpował sobie prawo i wyłączność w organizowaniu MP.
A jak się okazuje to kasa zebrana to po co zawody,minie czas kiedy licencja przestaną być ważne to się zbierze kasę(paru napaleńców zrobi jakieś zawody własnym sumptem)i jakoś się będzie kręcić.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 8:56 pm 

Witam .

Jak czytam wypowiedzi to mi sie nie chce wierzyc.
Chce w przyszlym roku miec "Licencje" (chyba ze nie bedzie potrzebna)
Czy nalezy to zrobic zgodnie z informacja w:
http://www.modelteam.com.pl/lok/licencje.html
czy tez inaczej.
Nie interesuja mnie w zadnym przypadku jakies przetargi czy sprzeczki.
CHCE-PLACE-BEDE WYMAGAL i nic wiecej.

Prosze, kto moze mi dac konkretna odpowiedz.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 10:37 pm 

Licencja, jak widać na załącznikach, jest licencją "Central Comitee of Modelshipbuilding", czyli nijak się ma do tłumaczenia na j. polski "Centralna Komisja Modelarska".
I co najwawżniejsze, jednym z elementów - podkreślanym najczęściej przez CKM jest tzw. ubezpieczenie, czyli bezprzetargowo - niezgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych, zawarta polisa na 200.000 zł, za którą zapłacono 50.000 zł - czyli 1/4 (!) sumy ubezpieczenia.
Czy - tak jak w przypadku informacji o tym, że nasze składki nie pokryły kosztów produkcji, tutaj też oferta jest "bardzo korzystna". Pytań jest więcej - np. jakie były koszty w poprzednich latach związane z brakiem takiej polisy, czy jest ona obowiązkowa, czy był to jeden z pomysłów CKM na wydanie zbyt dużego budżetu, bo przecież na zawody, ich obsługę, modernizację i utrzymanie torów pieniędzy mamy aż za wiele.
Na wszystkie te pytania, jak już wcześniej zapowiadano - odpowie CKM.
Ciekawe tylko komu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 26, 2005 5:05 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Kolega się nie martwi z tą licencją. Ja także zapłaciłem i nie dostałem ,,kartonika,, , normalka.
Poczekajmy do momentu zbierania na nowe licencje :lol:

z różnych względów nie zapłaciłem
ciekawe co w 2006 roku LOK wymyśli
tak jak Artur poczekam i będę uważnie obserwował

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 02, 2006 6:40 pm 

Witam

Wybaczcie Koledzy modelarze, że odgrzewam stary temat ale nie chce otwierać nowego o takim samym tytule.

Otoż będąc w Sączu chciałem wpłacić na Licencje (z tego co przeczytałem nie wiem jak ją nazwać)
Same błędy!!!!
Cytuje:
1).."Prosze o wydanie mi licencji Sportowej na uprawianie dyscypliny sportu"....
:arrow: acha, :shock: to bez licencji nie wolno uprawiać dyscypliny sportu, do tego jest potrzebna licencja.

Cytuje:
2(..."Zobowiązuje się do:
- uczestniczenia we współzawodnictwie sportowym prowadzonym przez Lige Obrony Kraju"...
- :arrow: to znaczy, że jak nie wystartuje w zawodach LOK lub wystartuje gdzie indziej, LOK ma prawne możliwosci dochodzenia swoich roszczeń - przecież tą "Licencję " podpisuje własnoręcznie.

3)..."wykonywania obowiazków zawodnika zgodnie z Regulaminem imprez modelarskich LOK"...
- :arrow: o kurcze , to takie istnieją i muszę je jeszcze wykonywać, a kiedy to :?: :?:

4)..." przestrzegania warunków uprawiania modelarstwa".....
- :arrow: a jakie to sa warunki uprawiania modelarstwa:?:

Czy można jeszcze bardziej bez sensu napisac warunki zakupu Licencji Modelarskiej.

Panowie, za moje 40 czy wiecej złotych zobowiazuje sie jeszcze do wszystkiego wzgledem LOK-u (UWAGA - Podpis).
Ten wielki AKT nie może decydować o tym co ja bede robił, gdzie będę startował. To jest nic innego jak zabieg kupna z określonymi zasadami, ale nie z wymuszeniami. Przeczy to wszelkim zasadom.
Jestem bardzo ciekawy kto napisał taki bezsensowny tekst.

Jestem bardzo "starym modelarzem", chce mieć licencje dającą mi prawo do startów, oraz okreslajacą mój status narodowy - nie mam checi i nie będę podpisywał głupot.
A moze to wszystko jak powiedzial Pan C... - to tylko slowa.

Moj tekst Licencji.
Zobowiazuję się do przestrzegania przepisów organizacyjnych i sportowych w czasie uczestnictwa w zawodach modelarskich.
Licencja ta jest jednoczesnym dowodem ubezpieczenia zawodnika w czasie trwania zawodow (treningow) modelarskich.

Co WY o tym sadzicie ??

Pozdrawiam
Marek Gaweł

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 10:05 am 

Ja może troche z innej beczki . Zapłaciłem wczoraj Panu księgowemu z ZG LOK 40 zł za licencję i 10 zł za korzystanie z pchełki . Takich jak ja było wielu . W sumie kupa szmalu . I nikt z nas nie otrzymał pokwitowania . Podobno mamy dostać zbiorcze ksero po wpłaceniu do kasy . A gówno mnie to obchodzi ,czuję jakieś machloje . . Wpłaciłem pieniądze , należy się pokwitowanie do ręki . Druk ścisłego zarachowania . W przciwnym razie jest to podejrzane . Brzydko to pachnie . A jak się nie daj Boże coś przytrafi Panu Szparadze w drodze do domu , to pieniądze diabli wzieli .

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 3:12 pm 

Nie po raz pierwszy Lechu płacimy kasę i nie wiemu co się z nia dzieje ...może kase fiskalną powinien sobie LOK zakupić?:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona