Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:01 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 6:16 pm 

ROJNA napisał(a):
Wojtek89 napisał(a):
Dodam, że z opisanych autek savage jest najtańszy....

RTR SAVAGE X 4.1 NITRO GT-2 TRUCK BODY 2031,58zł

ASSOCIATED Monster GT 4.60 SE RTR 1799,99 zł

TAMIYA TNX Monster Truck RTR 3.0 1649,99 zł

TRAXXAS REVO RTR 2099,99 zł

Twoje wypowiedzi se nie tylko nieobiektywne, ale nawet nie zgodne z prada i nie sprawdzone.

przepraszam, masz rację, pomyślałem o cenie savage 25. Mea Culpa ale
nie zgodzę sie, że moje wyp. są nieobiektywne. Bo twierdzi Pan, że zawieszenie w savage jest gorsze, bo przgrało Pana test. Wolne żarty. Zresztą ja wiem swoje Pan swoje. Nie mam zamiru się więcej klucić, bo Pan z góry jest nastwiony na tylko i wyłącznie swoje najważniesze i najlepsze (?) zdanie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 7:24 pm 

Ten test pokazał jaki model kupić jesli chhce się jeżdzić tylko modelem z pudełka. :D

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 7:52 pm 

ROJNA napisał(a):
Wojtek89 napisał(a):
Dodam, że z opisanych autek savage jest najtańszy....

RTR SAVAGE X 4.1 NITRO GT-2 TRUCK BODY 2031,58zł

ASSOCIATED Monster GT 4.60 SE RTR 1799,99 zł

TAMIYA TNX Monster Truck RTR 3.0 1649,99 zł

TRAXXAS REVO RTR 2099,99 zł

Twoje wypowiedzi se nie tylko nieobiektywne, ale nawet nie zgodne z prada i nie sprawdzone.

Panie Rojna ale pan też troche nagina fakty. Tamiya TNX u OFICJALNEGO dystrybutora tamiya na polske kosztuje 2100zł a nie 1649,99 :lol:

Ps. Uważam że sava napewno nie jest najlepszym monster truckiem. Ma on wiele wad. Lecz tak naprawde to właśnie on a nie inne modele wygrał Mp.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 8:10 pm 

To co że wygrał MP jak to był pierwszy rok tych zawodów w polsce a 99% modeli startujących w tej klasie to modele Savage :) Moim zdaniem sam temat jak zawsze tym podobny wprowadza podziały co dobre a co złe, a przecież każdy ma swoje gusta i kupi to co mu się podoba a nie to co ktoś mu próbuje narzucić.......

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 8:17 pm 

Nie 99% a najwyzej 70 jezdzilo duzo rew i jeden tnx i kilka innych modeli.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 8:30 pm 

Jeden TNX, jedno LST, jedna podróba Savage w Tarnowie, 2 T-maxxy a raczej jeden bo drugi to podróba jego czyli smartech, Reviaków góra 6 i jakie to inne modele oprócz sava ?? :) Przesadziłem może ale ja wiem jaki był uprzedni sezon w monsterach bo w nim startowałem i napewno wykładnikiem tych zawodów nie był skok zawieszenia :)

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 8:36 pm 

Marcin Jasiński napisał(a):
Jeden TNX, jedno LST, jedna podróba Savage w Tarnowie, 2 T-maxxy a raczej jeden bo drugi to podróba jego czyli smartech, Reviaków góra 6 i jakie to inne modele oprócz sava ?? :) Przesadziłem może ale ja wiem jaki był uprzedni sezon w monsterach bo w nim startowałem i napewno wykładnikiem tych zawodów nie był skok zawieszenia :)

Bez powodu tyle osób nie zakupiło sava... 70% to savy bo jest ich o wiele więcej i cieszą się dobrą opinią użytkowników i jak się okazuje, można nim nawet wygrać MP.

Jasiek; Szkoda tylko że tak mało wiesz jak reszta zresztą że punktacja EMP jest taka że wygrać łatwiej temu kto jeździł na większą ilość zawodów, a przepisy się zmienia tuż po końcowym gwizdku gry

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 9:03 pm 

Wojtek89 napisał(a):
cieszą się dobrą opinią użytkowników i jak się okazuje, można nim nawet wygrać MP.

Bo to jest jak z Fiatem wszyscy wiedza ze to kupa złomu, ale kupuja i jak juz kupia to twierdza ze jest super, ma wspomaganie poduszki itd, ale to szxzcegol ze po roku polowa z tych gadzetow nie dziala.

Jasiek; Macie wolną amerykankę do wieczora 1maja bo jak zawsze to bywa tutaj inaczej być nie może widocznie :P

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 10:41 pm 

ROJNA napisał(a):
Toost napisał(a):
sav 4.6 plus hayabusa 4chFM bez serw, cena łączna poniżej ceny Revo RTR, zestaw oczywiście nowy

SAVAGE SS 4.6 KIT WITH NITRO STAR K4.6 1878,26zł
Acoms Technisport Hayabusa 40MHz FM 4k 470,00zł ( z serwami, nie znalazlem nigdze w sklepach bez serw )
SUMA 2348.26zl

wydaje mi sie ze to jednak wiecej niz 2099.99, dodatkowo mowisz ze bez serw, ale model nie pojedzie bez serw :wink:

Ale chyba mylisz tematy, tematem jest porwnaniem skoku zawieszenie w modelach MT, a nie prownanie cenowe Savage i REVO. Skoro juz tak porownujesz ceny to czy wzioles pod uwage ze w REVO masz fabrycznie pakiet NIMH oraz ladowarke 12/220V ??

Proponuje jednak czymac sie tematu, a nie jak zawsze na sile probowac udowodnic wyszosc sava nad innymi modelami :lol: Porownojac skok zawieszenia nie widac tu przewagi Savage, a to wlasnie skok zawieszenia jest podstawa tego jak model bedzie sie zachowywac w terenie oraz przy skokach.

wszystko się zgadza, tylko że ja otrzymałem korzystniejszą cenę i tak jak pisałem sav plus apa wyszła taniej
serwa miałem, a pakietów i ładowarek mam już kilka (jak zresztą nie jeden modelarz tutaj)

powtarzam, nie chce porównywać modeli

revo ma większy skok zawieszenia, widać to na zdjęciach
świetnie radziło by sobie we wspinaczkach skałkowych

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 30, 2006 11:13 pm 

witam
a moze ktos napisze ile kosztuje MP czyli co sie sklada na wygrana
ja bylem drugi na MP TNXem i POTWORNIE duzo daje "kierowca" + NIEZAWODNOSC modelu i nie wazne czy to sav czy TNX ale mozna powiedziec ze jak na poczatek zmagan i na taka ilosc savow i ich popularnosc to drugie miejsce wsrod masy savow robi chyba dobre wrazenie o mozliwosciach tego modelu - ponadto test piwny daje tylko wyobrazenie którym modelem jest lepiej skakac "na piwo" a nie którym startowac w wyscigu ( w wyscigu wystarczy "skok" 3 cm i tez bedzie dobrze ( no chyba ze bedzie chodzic o przepisy ) - bo wyscig a wolne jazdy po bezdrozach to niebo i ziemia - coraz wiecej torow a na nich prawie zero przeszkod typowych dla MT - i oczywiscie nie mam pretensji do budowniczych torow - jest bardzo czasochlonne i kosztotworcze budowa wszelkkich przeszkod - wiem bo rysowalem i pomagalem zbudowac tor przy blu city - planow na hopy i przeszkody duzo a czasu bylo zero - zaczynamy jezdzic po lotniskach a nie po torach przeszkod - co do modelu - savow jest przedewszystkim tak duzo bo po prostu byly w sprzedazy i to wszystko a tnx jest od nie dawna i mial na poczatku zaporowa cene 3000 - to ze kosztuje 2100 to nie tragedia , pozatym nie kupie juz nigdy sava bo ma za duzo do roboty w porownaniu z TNXem ( dyfry nie do zajechania - dyfry jako calosc z zebatkami ) ma oczywiscie i wady jak kazdy model ale jezdzilem savem i wiem ze nie zamienie juz TNXa na nic innego - oczywiscie mam wstawione amory pro line i polosie metalowe ale na seryjnych tez da sie jezdzic - a skakalem TNXem naprawde wysoko i jezdzilem po betonie , kraweznikach i tp i jakos przezyl - mam nadzieje ze ten sezon bedzie przelomowy dla TNXow
pozdrawiam [/list]

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 9:01 am 

ROJNA napisał(a):
ciakwe czy jak bys byl wlascicelem REVO,MGT czy TNX nadal bys twierdzil ze test nie jest obiektywny :wink:

TAK! Jestem posiadaczem modelu REVO i uważam, że ten test był nieobiektywny z dwóch powodów:
1. Może posłużę się wielokrotnie przytaczaną wypowiedzią na tym forum: "modele są w różnych skalach!" :lol: Co nie przeszkadza by model z mniejszej skali miał większy skok zawieszenia :lol:
2. Model REVO seryjnie jest doposażony w dodatkowe TWARDSZE sprężyny oraz rockersy long travel, które dodaj jeszcze po 3cm skoku zawieszenia :lol:

Wojtek, Twoja wypowiedź, żeby modele były testowane na sprężynach o podobnej twardości jest zła. Tak się składa, że Revo ma najtwardsze sprężyny z jakimi się spotkałem, nie uwierzyłbyś jak trudno je zgiąć :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 10:08 am 

Piter, nie dyskutuj z Wojtkiem, przezjrzyj forum- koles wie wszystko buuaaahahahaha

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 10:57 am 

Piotr Michalski napisał(a):
Wojtek, Twoja wypowiedź, żeby modele były testowane na sprężynach o podobnej twardości jest zła. Tak się składa, że Revo ma najtwardsze sprężyny z jakimi się spotkałem, nie uwierzyłbyś jak trudno je zgiąć :wink:

Właśnie to jest fenomenalne, że jak postawić revo na jakimś podwyższeniu to zawieszenie się ładnie zgina i sprawia wrazenie mieciutkiego (przecież model nie jest wcale taki ciężki) a jak próbowałem u kolegi wcisnąć ręką to było bardzo ciężko. W savie w obu przypadkach trudno je zgiąć co było widać w teście.

Co do wypowiedzi Pana Pawła to nei wiem z którego palca wyssał sobie, że wiem wsystko, ale cieszy mnie to, że wierzy Pan w moje możliwości :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 12:32 pm 

Wojtek89 napisał(a):
[Właśnie to jest fenomenalne, że jak postawić revo na jakimś podwyższeniu to zawieszenie się ładnie zgina i sprawia wrazenie mieciutkiego (przecież model nie jest wcale taki ciężki) a jak próbowałem u kolegi wcisnąć ręką to było bardzo ciężko. W savie w obu przypadkach trudno je zgiąć co było widać w teście.

To jest właśnie magia zawieszenia REVO za co między innymi jest tak ceniony.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 01, 2006 9:26 pm 

Noo taaak, Grzesiu BINGO !!!
Wszyscy biją się o to który model lepszy, a nikt nie zauważył drobnego podstępu - napój na którym stawiałeś modele :lol:
Revo stoi na takim mało u nas dostęnym, ale daje takiego KOPA że nawet Revo się wygło że hej :shock: :lol: :lol:
Pepsi light już tak nie kopie, więc Sav ledwo się podnióśł.
Proponuje powtórzyć test. Użyj koniecznie puszki jak na fotce:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ihlk2l68liyt4j53.html
W

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona