Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 27, 2026 4:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 17, 2006 10:56 am 

Ja mam tez serwo Hiteca 645 mg...i ja słyszalem opinie, że to serwo cieszy sie nienaganną opinią modelarzy - że jest praktycznie nie do zdarcia...dla serwo jest super!!!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 23, 2006 4:25 pm 

Jestem po pierwszej jezdzie T-Maxxem z hs 645 mg i jestem bardzo zadowolony, spelnilo moje oczekiwania ;) Oby tak dalej :lol:

Polecam...

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 23, 2006 4:42 pm 

Oj Mariusz masz fajnego maxxa a pakujesz do niego hiteca, pewnie mnie wszyscy zaraz zjada ze sie nie znam. Ale to serwo nie jest dobre, bo lubi padac wlasnie elektronika. Wiem ze jest tanie, ale ja nie kupie nigdy wiecej HITECow. O ile sie nei myle masz zamiar duzo startowac w zawodach wiec potrzebujesz serwo ktore Cie nie zawiedzie np po 15 minutach finalu bo wtedy to sie mozna juz tylko powiesic. Ja polecam Ci firme AIRTRONICS/Sanwa oraz JR. Cena jest napewno drugie tyle wyzsza niz HITECOW ale za to serwo masz na lata. Mimo ze dane mialem identyczne na Hitecu oraz JR to dziwnym trafem JR wydawal sie dwa razy mocniejszy :)

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 23, 2006 5:00 pm 

Jakub Mazur napisał(a):
Oj Mariusz masz fajnego maxxa a pakujesz do niego hiteca, pewnie mnie wszyscy zaraz zjada ze sie nie znam. Ale to serwo nie jest dobre, bo lubi padac wlasnie elektronika. Wiem ze jest tanie, ale ja nie kupie nigdy wiecej HITECow. O ile sie nei myle masz zamiar duzo startowac w zawodach wiec potrzebujesz serwo ktore Cie nie zawiedzie np po 15 minutach finalu bo wtedy to sie mozna juz tylko powiesic. Ja polecam Ci firme AIRTRONICS/Sanwa oraz JR. Cena jest napewno drugie tyle wyzsza niz HITECOW ale za to serwo masz na lata. Mimo ze dane mialem identyczne na Hitecu oraz JR to dziwnym trafem JR wydawal sie dwa razy mocniejszy :)

Dzieki.

Hehe teraz to mnie pocieszyles :)
Slyszalem wlasnie ze w Hitec-ach lubi padac elektornika ale bede dobrej mysli ze u mnie to sie nie stanie :) Mistrz Polski caly sezon przejechal na Hitecu i do tej pory ma wiec chyba nie sa takie zle :P
A jakie tak od siebie polecasz serwa, chodzi mi o model?

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 23, 2006 8:01 pm 

Rock Crushery firmy Airtronics

Na skret

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXLSX0&P=7

Na gaz

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXLSX1&P=7

Badz na odwrot kto co woli, serwa takie same tylko z roznymi przelozeniam.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 23, 2006 8:20 pm 

Serwa trzeba przynac wygladaja na bardzo porzadne i mocne, ale cena... no coment :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 10:31 am 

I ja dodam coś na temat serwa HI TEC....Padło w okresie gwarancyjnym a sprzedawca napawia je na koszt kupującego - fajnie....? Twierdzi ,że to pierwszy przypadek .... :shock: :shock: DUŻY zawód ! A miało być takie wytrzymałe :cry: Skoro w innych postach aż roi się od negatywnych opinii na temat serw HI TEC (zwłaszcza płytki elektroniki) czemu z uporem godnym lepszej sprawy brniemy w zakup wyrobów tej firmy? Cena nie jest konkurencyjna , serwis gra nam na nosie , użytkownicy widzą ,że parametry są "na wyrost".....Wniosek ? ZA MAŁO CZYTAMY PRZED ZAKUPEM ! (ja niestety też ) :oops:

Ostatnio edytowano Wt kwi 25, 2006 4:43 pm przez wojtekkrakow, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 11:05 am 

Za wolne niestety w praktyce. Parametry czysto papierowe.

Robert

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 5:07 pm 

Również nie polecam.... Hitec"ów załatwiłem własnie 3-cie servo wszystko ok.tylko elektronika...

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 5:17 pm 

No właśnie! A Przedstawiciel Handlowy twierdzi w oczy,że to TYLKO moje serwo padło "od patrzenia".... :lol: Oj! kłamczuszek...... Oczywiście policzył sążniście za naprawkę !!! Zabolało ! Tak jak wielu Forumowiczów wyrażam opinię , że Hitec to KICHA !!! (dotyczy serv , bo o innych wyrobach tej "firmy" nic nie wiem ).

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 6:08 pm 

hmmm, tak czytam co tu wszyscy pisza i powiem, ze jestem zaskoczony.

mam hiteca 645mg u siebie od ponad pol roku I CHODZI JAK ZYLETA. kola kreca w miejscu bez problemu. moze nie jest najszybsze, ale do MT wystarczy.

jedyny problem jaki mialem, to to, ze pewnego razu model wogle nie chcial skrecac, juz myslalem ze servo padlo, ale okazalo sie, ze servo saver sie calkowicie odkrecil, wiec servo dzialalo bez zarzutu.

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 9:02 pm 

Oczywiście nie twierdzę , że WSZYSTKIE serva HITEC nie nadają się do użytku. Aż taki zawzięty nie jestem , ale skoro kilku osobom nawaliło to nie jest to już kwestia przypadku a raczej fuszerka , lub towar drugiego sortu importowany w nadziei , że Polaczek i tak to kupi . Komu działa to działa ( i chwali ) , ale komu padło w sumie po 30 min. działania na stole i serwis twierdzi , że usterka powstała z winy użytkownika ( a jakże , chodzi przecież o przerzucenie kosztów naprawy i części czyli płytki na nabywcę ) temu nie jest już wesoło. Ja osobiście kupiłem servo w sklepie internetowym a nie na aukcji i liczyłem , że skoro to nie jest firma "krzak" to jestem w miarę bezpieczny. Zostałem nabity w butelkę i wytłumaczono mi ( pokrętnym mailem ) , że servo nie może niby być zasilane pakietem 5x1,2 V bo to "za dużo" dla tego serva ( producent deklaruje , że działa z pakietem 4,8 V i 6V - czyli o co chodzi ? ) . Okres gwarancyjny jest właśnie po to by wyłapać egzemplarze słabe , których nie można z braku czasu wyselekcjonować podczas produkcji. Tak ja pojmuję termin "okres gwarancyjny" , ale nie importer. :(

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 9:21 pm 

Hitec 645 wsadzony nie do monstera a DTM'a po kilku jazdach trach. Wysłane na gwarancji stwierdzone upalenie!? silniczka i zostało na pamiątkę i ku rozwadze by już nigdy po takowe nie sięgać!

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 9:36 pm 

To w zasadzie zamyka temat.... :cry: .Smutne , ale jakże polskie ! "Dużo reklamy i spadamy !"

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 10:48 pm 

Nie mam monstera ale mam MG-945 hitec, wlozylem do DTM i wywalilem po kilku jazdach - ciezkie, i przede wszystkim - woooolne. Te 0,12s/60deg to chyba z marsa. Wsadzilem male 0,08s i dziala 2x szybciej przy 3x mniejszym torque.
Nie bardzo wiem co z tym zrobic, 10kg torque to chyba zbytek laski dla buggy 1:10 4wd nie ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona