Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 10:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 6:42 pm 

Witam....................

Mam pytanko czy porównał ktos kiedys paliwa Tornado lub RT z Big BANGIEM w swoich silnikach?? i jak sie zachowywały na BB?? Mam problem bo lac paliwo drogie za 170zł 5L do trxa 2,5 to niewiem czy sie oplaca czy nielepiej lac tego tanszego BB?? prosze o pomoc z góry dzięki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:03 pm 

1) czy bedziesz jezdzic na zawody?
ja jezdze na BigBang 16% i nie narzekam paliwo jest dobre do jazdy rekreacyjnej czyli spotkania itp. jak bedziesz latac na zaowdy to birze RT bo to chyba najlepsze paliwo na zawody...

Pozdrawiam

gg: 799914
PM
http://picasaweb.google.com/Wroner94

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:07 pm 

koła chaty chcem smigać:)
i chcem zeby ten silnik też troche pożył i dobrze pracował zeby moc była odpowiednia itp zeby niebył jakiś przymulony :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:11 pm 

Jeżeli jeździsz pod domem to kup BB no chyba, że narzekasz na nadmiar kasy i nie masz co z nia zrobić. BB w 100% wystarczy tylko tak na dobra sprawe nie zostawiaj silnika z paliwem w komorze gdy jeździsz na BB a będzi wszystko ok. Lej ARO po każdej jeździe i wtedy BB w 100% starczy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:13 pm 

Jezdzę na BB 16% zreszta nie tylko ja bo znajomi tez na BB 16% i 20% rózne modele T-maxx, LST Team Losi, Tamya TNX oraz 2 Savage 25. Wszystkie sprzety działaja jak trzeba. Kwestia dobrej i precyzyjnej regulacji. Zobacznie ile jest paliw na swiecie. chociazby wpiszcie hasło NITRO Fuel na www.towerhobbies.com to otworzycie oczy szeroko ile marek paliwa nie zawitało jeszcze nigdy do Polski. W Polsce uwaza sie ze Runner Time o najlepsze paliwo jakie istnieje. A kto powiedział ze takie znowuz NAJLEPSZE? Moze jest Dobre lub Bardzo dobre, nie przecze temu, ale jezeli marek paliw jest kilkadziesiac lub kilkaset nie wiem dokładnie ile, ale jest tego naprawde bardzo duzo to prowadzenie wywaidu kóre najlepsze jest bezsensem. Dlatego wypowiedz prosze raczej ograniczyc dlaczego to a nie inne paliwo jes takie dobre :). Ja T-maxxem z silnikiem od REVO TRX 2,5R jeszcz juz od około 5 Litrów na BB 16%, w wczesniej silnik wypalił 5 Litrów Runner Time top 16%. Wiem jedno. Kompresja w porzasiu. Do jazdy rekreacyjnej w 100% wystarcza. Tamiya TNX wyskakuje na wheelie na tym paliwie i sie nie przegrzewa, a wiec czemu by go nie uzywac?:). Tańsze paliwo zapewnia nam oszczednosc pieniedzy które mozemy w przyszłosci przeznaczyc na nowy moze jakis lepszy silnik do naszych modeli niz fabrycznie montowane silniczki ?:) 8)

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:19 pm 

Ok , a jak ze swiecami czesto sie jarają?? na tym paliwie??

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:28 pm 

spkojnie 5L przjeździsz. A chyba na świeczke za 10 zł Cie stać raz na jakiś czas.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:32 pm 

Ja zdecydowanie polecam rt. jeździłem ostatnio na big bangu i model kiepsko zapalał wogole do kitu cała jazda, a dzis zmieniłem na rt i model zapalał za 2-3 razem :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:36 pm 

Model odpalic na BB jest trudniej poniewaz ma wiecej oleju w sobie i dlatego. RT ma jego zdecydowanie mniej i lepszej jakosci(nie chc tu ponizac BB sam na takim jezdze i wg. mnie jest dobre) w przyszlosci zmieniam sie na tornado 20%...

Pozdrawiam jasiek

PM

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:55 pm 

Cytuj:
Ja zdecydowanie polecam rt. jeździłem ostatnio na big bangu i model kiepsko zapalał wogole do kitu cała jazda, a dzis zmieniłem na rt i model zapalał za 2-3 razem Very Happy

Co do tego zapalania to dziwne że ma niby duzo oleju i ciezko odpala??
A F1 champion ma 18% oleju i model mi pali od ręki więc niezgadzam się z toba :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:00 pm 

Jeszcze sie mi nie spaliła swieczka. Kwestia palenia swiec jest taka zeby przesadnie nie zubazac mieszanki bo zbyt uboga mieszanka wpływa głównie na to ze świece się palą. Palą sie na wszystkich markach paliw. Kazda swieca ma okreslona zywotnosc. Paliwa nitro są jak proszek do prania -- kazde nastepne jest lepsze od poprzedniego, no ale skoro nie widac róznicy to po co przepłacać ? ;) :lol: Mozna by uzywac wielu paliw. TOWER POWER markowane przez Tower Hobbies :D MONSTER HorsePOWER Trinity, TOP FUEL Traxxasa, paliwa SIG Champion , O'Donell NITRO markowane producentem Duratrax , paliwa od HPI o nazwie POWER Fuel, Hobbico , a taze Cool Poewr Nitro i masą innych których nie wymieniłem. Kwestia jest taka ze 3/4 tych paliw nie jest dostepna w Polsce a silniki krtórych uwa sie na RT TOP pracuja w USA na paliwach wczensiej wymienionych i pewnie tam tez trwa wojna które paliwo najlepsze a o RT to tam raczej za duzo nie słyszano zapewne hehehe. Jedynie na rojnie czasami sie pojawia TOP FUEL Traxxasa i znika dość szybko z oferty a więc ktoś tego Paliwa w Polsce uzywa. Dlatego jak sie ma do wyboru paliwo RT , BB, Tornado i Qfikfire oraz F1 Champion to trudno wypoawiadac sie o wszystkich paliwach swiata :) Jak z Olsztyńskich doświadczeń wynika, a zawodnikami nie jesteśmy, raczej grupa znajomych którzy mają modele spalinowe i sie spotykaja zeby wspólnie pojezdzic i sie dobrze przy tym bawić. Jest nas 7 osób w Olsztynie a moze i wiecej, ze spalinkami 3/4 ludzi jezdzi na BB co weekend, a niktórzy kilka razy w tygodniu. Ogólnie nie mówie ze BB to najlepsze paliwo jakie istnieje, bo bym był w błędzie. Kwestia tylko czy warto az tak bardzo wydawac Qpe kasy na paliwo czy lepiej troche oszczedzic i wydac tepieniadze na inne poza silnikami psujace sie w modelach elementy zawieszenia oraz napedu? ?:) Czestoktoc silnik wytrzyma o wiele wiecej niz konstrukcja modelu ?:) Silnik jeszcze zywy, a model juz zniszczony 8) Ogólnie uwazamy ze BB moze najlepsze nie jest ale i nie takie złe, a wiec czemu by nie uzywac skoro jest 2 x tańsze od RT lub RT TOP. Przeciez nie bedziesz na RT TOP jezdził pod domem bo zachce Ci sie pojezdzic Twoim modelem. Powiesz potem ze szkoda tak DROGOCENNEGO płynu na jezdzenie pod domem rekrteacyjnie. A uzywanie modelu jedynie na samych zawodach jest taotalnym bezsensem jego posiadania. Czy nie przyjemniej sie jezdzi ze znajomymi po róznych terenach w fajna poogode niz na zawodach z obcymi ludzmi którzy sie przescigaja w tym co jest napisane na baniaku z paliwem???? Zapewne mistrzami uwazaja sie już Ci co uzywaja paliwa najdrozszego z mozliwych ale dla mnie są oni jedynie mistrzami ale w trwonieniu kasy i raczej mi nie imponują. Imponuja mi Ci którzy zwyciezają dobrze przygotowanym modelem oraz umiejetnosciami w jego sterowaniu niz tym jakiego paliwa dany zawodnik uzywa który jest gdzieś w końcówce listy zawodników, a nasz kraj i społeczeństwo za bogate nie jest, a wiec nie negujmy i tych którzy uzywaja i tańszego paliwa czesto z przyczyn czysto finansowych. Kazdy chce jezdzic modelem ale nie kazdego najzwyczajniej stać wydawac grubo ponad 150 zł za 5L jakiegos paliwa bo lepiej wydac na czesci czesciej sie psujace niz silniki 8)

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:03 pm 

jak sie nie umie stroic gaxnika to i model kiepsko zapala hehe :) Mój T-maxx jezdzi na BB i odpala bez problemu chwilka podessac palwko grzałeczka , znowu Ez zakrecic i gada silniczek swoim głosem :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:07 pm 

nie wiesz ze nie powinno sie zmieniac paliwa? Co do zmiany to trzeba sie liuczyc z utrata mocy silnika i go przyzwyczaic do nowgo rodzaju paliwa. Wtedy sie zaczynaja rózne problemy jak sie zmienia paliwo . Jsa przechodzac z RT na BB przeprowadziłem małe docieranie. Na poczatku model nie miał powera zalewał sie co chwile itp. Po ustawieniu gaxnika i przepaleniu kilku baczków moc wróciła i silnik chodzi super. Tyle moich wypowiedzi w tym temacie 8) Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:08 pm 

Widze że powstają modelarskie Gangi Paliwowe przeciwnicy i zwolennicy danego paliwa :D

JAkiej swiecy uzywac do tego BB?? 20% nitro LC3 hot moze byc??

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:52 pm 

rodzaj swiecy zalezy jeszcze od warunkow pogodowych :roll: ja jedzde teraz na OS A5 dobra swieca do tego paliwa i wogole dobra swieca na lato

Pozdrawiam Jasiek

PM

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona