Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 9:12 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 10:06 am 

MMaLy napisał(a):
AD 3 silnik ktory siedzi buggy i bonzerze to johnson 600 i niech jeszcze ktos powie ze to gowno mam do porownani p2k pro, trinity monsters of touring 15T i purple tiger 17x1 a teraz czekm jeszcze na jednego bydlaka :) i tak moja baja na kolach szosowkach o srednicy 83mm przez pierwsze 50 metrow szla leb w leb z tlka (tamiya) na silniku monsters of touring 15 tT ale potem zaczela mi uciekac ale jak juz oba przerobilismy na "bonzery" (duze kola i dlugie wachacze) to johnson 600 bil na glowe p2k pro majace 180Nmm ciagu juz nie bede mowil nic u purple tigerze co mial 105Nmm Ten silnik (johnson) to bestja jesli chodzi o podjazd pod gorke, a przy czarnych zebatkach i atak 23 na silniku i kolach 83mm nawet sie niegrzal i mial juz przyzwoita predkosc

Tak sie dzieje dlatego ze masz wielkie kola i male przelozenie. Johnson najwyrazniej ma znacznie wiekszy moment obrotowy od pozostalych, dlatego jest lepiej dopasowany do wozu w takiej konfiguracji, i mimo iz kreci najmniej obrotow na luzie, w wozie wyciaga najwiecej.
Tez gdy zaczynalem wkladalem do bagusow stocki trinyty na panewkach, a dzis wale glowa w sciane ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 10:37 am 

przecierz wyraznie napisałem ze jak oba byly na dlugich wachaczach i kołach 130mm to p2k dostawal w dupe od johnsona 600 wiec to jasne ze moment musi miec ogromny :) a co do predkosci obrotowej to jesli dobrze pamietam 22k nieobciazony wiec okolo 20 k pod obciazeniem wynik niewiele lepszy od mabushi :) ale dzieku wzorkowi 2PIr i kołom 83 albo 130 mm mam przez pewien czas szanse nawet z silnikiem krecacym okolo 36-38K obrotow w tlce z kołami 63mm

Traxxas E-MAXX- Feigao 10L MM
Losi 8ight T - Rx8 1900kv

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2