Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 10:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 5:13 pm 

One Chyba Nie Różnią Sie Niczym Oprócz Karoseri I Kół

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 7:56 pm 

KIT - gotowy złożony model, kwiestia wyboru czy z karoserią czy bez, opony, bieżnikowe, felgi srebrne podwójne szprychy.

STAGED - gotowy złożony model, producent do niego dodaje komplet kół z oponami staged-d drift, no i magiczne pudełko które do końca nie wiem jak działa ale pomaga w drifcie, oznaczona jako #80588 - DRIFT ASSIST SYSTEM, jest na nim pokrętło które reguluje czułość jakiejś opcji kórej nie znam, ale ma dwie wyczki takie jak do serwa. Może podłącza się między odbiornikiem a regulatorem??? Może ktoś wie???? TO prosimy o oświecenie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 8:01 pm 

Arkadiusz Flejszer napisał(a):
Może ktoś wie???? TO prosimy o oświecenie.

O ile się nie mylę p. Festiwal już objaśniał działanie tego "czegoś" w temacie poświęconym driftowej wersji RS4 micro, o ile mnie pamięć nie zawodzi.

EDIT: Tak patrzę na opis tego Sprinta na europejskiej stronie HPI i tam nie ma nic mowy o tym pudłeku, że jest on dołączony do tego modelu. Jeśli dobrze pamiętam to w tym temacie, o którym pisałem wyżej było napisane, że to "coś" dopiero teraz wejdzie do sprzedaż a jego cena nie będzie mała.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 8:13 pm 

KIT - gotowy złożony model, kwiestia wyboru czy z karoserią czy bez, opony, bieżnikowe, felgi srebrne podwójne szprychy.

Cóż...chyba Kit to Kit, zestaw do złożenia, a nie gotowy model do jazdy 8)
Ja widziałem, ze ma tego Stage-D (urządzonko)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 8:15 pm 

Piotrek, własnie o to chodzi, że nie do końca wiem, czy to urządzenie jest czy można dokupić, do micro i do sprinta2 jest takie samo, własnie oglądam katalog HPI na 2006rok, i patrząc na opisy i zdjęcia wywnioskowałem że jest to w komplecie. Jeśli nie ma to przykro dla fanów tej nowej dyscypliny, kolejny wydatek.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 8:17 pm 

Jendras33 napisał(a):

No niestety , ale jest złożony.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 8:22 pm 

Piotrek, własnie o to chodzi, że nie do końca wiem, czy to urządzenie jest czy można dokupić, do micro i do sprinta2 jest takie samo, własnie oglądam katalog HPI na 2006rok, i patrząc na opisy i zdjęcia wywnioskowałem że jest to w komplecie. Jeśli nie ma to przykro dla fanów tej nowej dyscypliny, kolejny wydatek.

Muszę się przyznać, że nie czytałem dokładnie co jest napisane na stronie HPI-Europe bo mi się nie chciało:P ale patrząc po fotkach najważniejszych elementów (a będąc producentem tam właśnie umieściłbym to urządzenie) ie było tego w zestawie. A szkoda, bo cena była chyba w granicach nowego RS4 Micro, a więc jak na coś takiego dość sporo.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 8:25 pm 

nie wiem jak terzaz jest ale jak ja kupowalem sprinta 2 staged to nie bylo żadnego pudelka kontroli driftu czy cos podobnego. Weim ze wersja mikro staged to podobno posiada. no i mzna go tez niezle stuningowac. Tylko szkoda ze nowa firma EDIT nie wypuscila na rynek żadnych czesci aluminowych do tego modelu.

jak bym mial dzis wybierac miedzy nowym sprintem a uzywanym modelem w dobrym stanie ( np od jakiegos zawodnika) kupil bym uzywkepo 6 miesiacach ma takie luzy na kolach i w ukladzie jak uzywany

model podobno cenowy jak do sprinta http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=1032

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 8:41 pm 

Jendras33 napisał(a):

No niestety , ale jest złożony.

Pozwolisz, że tego nie skomentuje :? :? :?

Ja chciałem kupić sobie Kit, dawno nic nie składałem a to bardzo lubie :P Ale troszke sie załamałem, bo jest mało samochodów do składania na moją kieszeń... (no ja planowałem do 1200zł)...w ogole spodobał mis ie Hot Bodies Cyclone ale rzeczy do dokupienia powodują że jest to tylko marzenie...

Cóż...czekam na nowe propozycje 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 9:07 pm 

A Ty to 1200 zł masz na samo podwozie czy na wszystko Co Potrzebne Do Jazdy ... ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 10:03 pm 

Cóż...trudno to określić..może to wydawać sie głupie ale to może także zależeć od modelu...

Z tym Cyclonem przesadziłem, ale moge miec możliwość kupinia na TH, więc mozna z czymś zaszaleć...np. Pro4 Hara Edition...

Jej, ale i tak cena mocno idzie w góre...nie wiem, ja mam takie odczucie, ze za większe pieniądze można kupić porządną spalinkę 8) a jednak chciałbym mieć elektryka dobrego, w miare dorównującego innym...

Może jakieś wasze propozycje???

PS. Czy do Associated'ów dosatne w Polsce części??? Bo znalazłem coś takiego: http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXHZB9&P=0
i http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXDVE5&P=0 i moze któryś model przypadnie mi do gustu 8)

i jeszcze sie dopytam: jaki silnik polecacie??? model modelem jakiś sie wybierze ale silnik jest najwazniejszy 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 10:17 pm 

Do associated'ów częsći dostaniesz na www.rojna.pl chodzi mi tu o Modele TC3/Tc4 W innych sie nie orientuje...

Jeśli tą kase masz na samo podwozie to radziłbym ci kupić coś z rodziny Xray'ów :P

I jedno... model bedzie na zawody czy do jazdy po podwórku ??

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 8:51 am 

Model L4 jest przeznaczony do wyścigów po owalu (taki nascar w skali 1:10). Myślę, że o PRO4 nawet nie masz co myśleć. Wszyscy którzy na nim jeździli pozbyli się go. Natomiast ja zastanawiałbym się na TC4 Factory Team. Całkiem fajny model. Słyszałem że zwykłe TC4 też jest jak najbardziej w porządku.
A rodzaj silnika to zależy od tego czy będziesz jeździł na zawodach i jeśli tak to w jakiej klasie.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 9:33 am 

No ja głównie myślałem o jeździe torowej (Blue City) i może o startowaniu w zawodach....ale na podwórku też, czemu nie :P

Z rodziny X-Ray to zapewne

http://www.sklep.rcracing.pl/oscom/catalog/product_info.php?cPath=29_47_71&products_id=104&osCsid=afa4e1e848ac89b9fce7b527400ac802
Fajny model...tylko jaki silniczek (regulator jakos dobiore) dać, aby samochodzik jeździł szybko, sprawnie itp.???

Tutaj jeżeli chodzi o silnik, to pewnie jakiś od 12 zwojów w gorę (takie są wymagane na zawodach).

Jeżeli o klase chodzi to już inni wcześniej wspominali: DTM, tylko jakie są odmiany???wcześniej wspominane były Stand. i Open a i jeszcze przeczytałem, że może być po prostu DTM 540??? Więc powiem ze ogólnie DTM mnie interesuje...

Do jakiej klasy X-Ray (wymieniony powyżej) sie nadaje??? :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 10:11 am 

Xray'em, którego wymieniłeś możesz wystartować W DTM Standart , open lub 540.

Na początek radziłbym ci wystartować w 540. Jest to klasa typowo dla początkujących :) i nie tylko :). Nie odbiega ona zbytnio od Standartu, modele są "troche" wolniejsze ,ale nie dużo :]

Najlepszy silnik do tej klasy to HPI saturn.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona