Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:14 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 11:32 am 

Bardzo proszę przedstawicieli LOK-u o przedstawienie ostatecznego stanowiska w kwestii organizacji pierwszej eliminacji do MP.

Jest sporo zawodników ,którzy chcieli wystartować w tym sezonie we wszystkich eliminacjach ...ale nie za wszelką cenę.

Niestety robienie z zawodników idiotów już chyba niektórym weszło w krew. Rozumiem ,że są pewne układy, znajomości i towarzystwa wzajemnej adoracji ale do cholery nie przekładajcie Panowie Decydenci własnych ambicji i konfliktów na grunt po którym nie tylko Wy musicie się poruszać.

W zaistniałej sytuacji uważam ,że zaplanowana wcześniej pierwsza eliminacja do MP w NS powinna zostać odwołana a jeżeli zostaną zorganizowane inne zawody w naszej ukochanej Stolycy to na pewno nie powinny mieć rangi EMP.....

No cóż .... moim zdaniem jeżeli jednak postanowicie Panowie Decydenci o rozegraniu pierwszej EMP w Warszawie bedzie to dowodem na to ,że zawodnicy zamiast grać główną rolę w Waszej bajce są tylko statystami , nędznymi robakami , które można rozdeptać a potem z dobrą miną bawić się dalej w Mistrzostwa Polski.

Tyle z mojej strony....

Proszę o szybkie przedstawienie stanowiska abym ja oraz koledzy zawodnicy mogli sobie zaplanować czas.

Pozdrawiam

Paweł

HB Cyclone Moore Speed Edition

foto

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 1:23 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
Panie Janku . Proszę o wyjaśnienie nowych zasad w rozgrywaniu klas spalinowych .

Klasy modeli spalinowych.
3.26. Zawodnicy zajmujący po eliminacjach miejsca od 1 do 4 wchodzą do finału bezpośrednio. Zawodnicy zajmujący miejsca 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 wchodzą do półfinału „B”. Zawodnicy zajmujący miejsca 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17 wchodzą do półfinalu „A”. Zawodnicy zajmujący miejsca 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 wchodzą do ćwierćfinału „B”. Zawodnicy zajmujący miejsca 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31 wchodzą do ćwierćfinału „A”.
3.27. Wyścigi odbywają się w kolejności od najniższych finałów do finału.
3.28. Do finału przechodzi po dwóch najlepszych zawodników z półfinału „A” i półfinału „B” oraz pozostałych dwóch zawodników z półfinałów „A” i „B” z najlepszymi wynikami. Uzupełniają oni finał do 10 zawodników i otrzymują numery startowe od 5 do 10 odpowiednio do uzyskanych wyników w półfinałach.
3.29. Do półfinałów „A” i „B” przechodzi po trzech zawodników z ćwierćfinałów „A” i „B” z najlepszymi wynikami. Uzupełniają oni półfinały do 10 zawodników i otrzymują numery startowe 8, 9 i 10 odpowiednio do uzyskanych wyników w ćwierćfinałach.
3.30. Nie rozgrywa się biegu grupy podfinałowej, jeśli w grupie pozostaje 6 lub mniej zawodników – uzupełniają oni automatycznie wyższe grupy do 10 zawodników.
3.31. Dopuszcza sie rozegranie biegu jednej grupy półfinałowej, jeśli do zawodów zgłosi się 11 do 14 zawodników oraz biegu jednej grupy ćwierćfinałowej, jeśli do zawodów zgłosi się 25 do 28 zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 1:31 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Cieszę się ze nie musze brać udziału w tej dyskusji. Jednocześnie serdecznie zapraszam zainteresowanych na nasze zawody off-road w terminie 01-05-06r w Warszawie na Bemowie.
Więcej szczegółów na forum w temacie http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=16109
Biorąc pod uwagę, że nie ma kolizji z planami Eliminacji MP uważam ze jest to dość fajny przypadek. W wolne majowe dni będą 2 imprezy off-road w jednym mieście. Niewątpliwa okazja do pojeżdżenia i zdobycia fajnych nagród oraz punktów zarówno w cyklu zawodów HPI/OFNA jak i MP. Zapraszam ! :)

nie ma to jak sie wepchac z reklama w zupełnie inny watek...

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 3:01 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Michał Karpiński napisał(a):
Mam pytanie bardziej rozwojowe niż ciągłe przepychanki których kazdy ma dosyć i nikomu tego się nie chce słuchać !!!

Jacek mozesz mi przesłać projekt tego toru, może być skan chciałbym zobaczyć jak to wyglada aby przygotować z ustawieniami na tą imprezę.

Do zawodów w BC mamy 12 dni.
Dziś prawdopodobnie przyjadą pierwsze wywrotki z gliną. Na początek będzie ich chyba 10. Wg. Naszych wstępnych obliczeń ma ich być około 50.
Potem spychacz ma wszystko rozparcelować, następnie walce drogowy przejedzie aby ubić.
Nad prawidłową budową toru czuwa zespół kilku czołowych zawodników. Plan jest ambitny, ale niestety mamy mało czasu do zawodów.

Na szczęście TAMIYA CUP w klasie modeli spalinowych nie są eliminacją do MP, bo byśmy mieli nóż na gardle.
Projekt toru to jedno a to co wyjdzie w trakcie budowy to drugie.
Jak tor będzie gotowy to wrzucę foto na forum aby każdy zainteresowany mógł się przyjrzeć czy jest zainteresowany udziałem czy nie.

BC to prawie w centrum Warszawy.
Tor ma być naszą wizytówka, i każdy z Nas dołoży wszelkich starań aby tak się stało.

Na wizytacji miejsca było kilka kluczowych osób ze świadka modelarzy samochodowych. Wszyscy byli zachwyceni.

pozdr.

p.s.
plan i zdjęcia niebawem

a jakies dane dł, szer, ilość m2

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 3:15 pm 

wieczorem
plan mam w domu

z tego co pamietam minimalna szerokośc 3 albo 4 metry

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 3:28 pm 

z góry dziękuję.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 6:23 pm 
Witam kolegów.Jutro tzn.w środe jestem umówiony z wykonawcą toru który ma wymiary 5metrów szerokości i 200 metrów długości projekt konsultowany z komandorem Sekcji w Lublinie

kilka szczegółów technicznych podjazd do tankowania jest szerokości 3 metrów długości 25 metrów dla każdej ekipy wynaczone jest miejsce o wymiarach 2m na 2 m ( do tankowania) przewidzine jest 7 zakrętów na torze
Będe chciał zgłosic ten tor do EFRY celem rozgrywania zawodów Międzynarodowych z udziałem zawodników z licencjami EFRY .Taki jest pomysł mój oraz komandora Sekcji..
Projekt zostanie przedstawiony w ciągu najbliższych dwóch dni po zatwierdzeniu.
Proszę o zrozumienie to jest trudne przedsięwzięcie ale jak mi nie będziecie przeszkadzać to będzie nowy tor.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 6:33 pm 

A przez kogo ten tor ma być zatwierdzony ? przez ludzi , którzy nigdy nie jeżdzili w bagusach ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 7:51 pm 

Rozmawiałem przed chwilą z komandorem sekcji - Pan Bernady potwierdził, że AMBrc musi być w Nowym Sączu.
Wczoraj rozmawiałem z Panem Pasiutem - wraz z Panem Bernadym mamy prowadzić zawody w Nowym Sączu.
W piątek w ub. tygodniu Pan Ciećwierz zadecydował, że zawody bagusów będą w Michałowicach k/W-wy. Kazał zostawić AMB20 u siebie i stwierdził, że ma swoich sędziów.
Mamy więc czystą sytuację - on już za zawodników podjął decyzję - zrobił z nich idiotów, a z forum mównicę i kabaret.
Lepiej zamknąć temat i dać sobie spokój.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 8:34 pm 
Panie Lechu projekt toru jest opracowany w porozumieniu z Tadeuszem Bernadym a uzgodnienia będą z wykonawcą toru no i własciciel z synem który jest architektem powinien chyba zobaczyć na co przeznaczył część swojej działki.Tak jak pisałem łatwiej będzie mi zbudować dla Was tor niż namówić Pana Jana na sędziowanie na tym torze.To ja muszę szukać możliwości finansowych żeby zrealizować to dzieło ale nawet niektórzy nie potrawią Zrozumieć o co mi chodzi.Pozdrawiam .

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 8:59 pm 

Znowu nic z tego bełkotu nie rozumiem . Z całym szacunkiem dla Pana architekta , ale tor dla bagusów to nie Pałac Kultury . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:11 pm 
Witam Panie Lechu . Czyżby Pan startował w bagusach Zapraszam żeby tylko nie zapeszyć do Nas i wtedy na miejscu najlepiej się przekonać.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:37 pm 

Jeżeli w W-wie powstanie tor do bagusów z prawdziwego zdarzenia , a nie jakieś byle co , to może sobie kupie bagusa . Ale tor musi być co najmniej jak w Pożici -prawda Panie Janku ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 10:02 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
Jeżeli w W-wie powstanie tor do bagusów z prawdziwego zdarzenia , a nie jakieś byle co , to może sobie kupie bagusa . Ale tor musi być co najmniej jak w Pożici -prawda Panie Janku ?

Oczywiscie jak w Pożici n/Sazavou - tor na terenie autokrosu Homolka 50 km od Pragi.
Mam zdjęcia - lepszego toru nie widziałem.
Ale wracając do tematu.
Tor ma być na terenie prywatnej własności - facetowi szajba odbije i tor okaże sie jednorazówką.

Ostatnio edytowano Wt kwi 11, 2006 10:14 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 10:09 pm 

bo jeszcze Murowana nie powstała :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona