Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:14 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 9:08 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Podejmuję wyzwanie kto będzie miał więcej nagród ,sponsorów .oraz udziału w mediach.Pozdrawiam Pana Darka F.

Nie ma, co konkurować.
Na prawdę uważam ze to dobry układ.
Nie ma w mojej wypowiedzi żadnych podtekstów.

Ostatnio edytowano Pn kwi 10, 2006 3:24 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 1:52 pm 
Raflee

Michał Karpiński napisał(a):
więc z czegoś musisz zrezygnowac

Nie chce powtarzac tego co juz Bugi napsial, ale to samo moge Ci poradzic.
Osob ktore startuja w IC8 o IC10 tez jest kilka i znacza one cos w IC-8T, wiec tutaj nie chodzi tylko o mnie, bo ja sobie jakos i tak dam rade... nawet jakbym mial pociagiem pojechac to przyjade bo bagusy wymiataja :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 3:02 pm 

Niestety nadeszly czasy wyboru, ja wybieram asfalt w NS i to bez żalu

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 5:34 pm 

Skoro zawody zostaly oficjalnie przeniesione to mam nadzieje ze organizatorzy powiadomia naszych kolegow z Czech oraz wszystkich modelarzy startujacych w klasach off-road o tym. (Pamietam jak dostawalem poczta informatory z Rudy Slaskiej :D)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:59 pm 
Raflee

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Niestety nadeszly czasy wyboru, ja wybieram asfalt w NS i to bez żalu

Cos czuje, ze nie tylko Ty tak wybierzesz... :?

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 8:11 pm 

Chciałbym grzecznie zapytać KTO (konkretnie) podjął decyzję o rozegraniu pierwszej eliminacji MP w Warszawie i z kim było to uzgadniane.

Szczerze mówąc strasznie mnie to dziwi ,że następują takie przetasowania w temacie miejsca rozgrywania eliminacji. Rozumiem ,że po rezygnacji Nowego Sącza z rozegrania off-road należało wybrać inne miejsce ale ... moim zdaniem najlogiczniejszym rozwiązaniem było by zorganizowanie imprezy jak najbliżej Nowego Sącza (tym bardziej ,że istnieje taka możliwość).

Rozumiem ,że decyzja już niby zapadła ale chciałem wyrazić swoje niezadowolenie. I nie chodzi tu o to ,że do NT mam bliżej tylko o to ,że już dawno zarezerwowałem miejsca noclegowe dla mojej rodziny na cały majowy weekend i teraz muszę wszystko odwoływać i nie uktywam tracić pieniądze i przyjemność skorzystania z krótkiego urlopu...
Osobiście uważam,że najrozsądniejszym rozwiązaniem były by zawody w Nowym Targu.

Mam również prośbę do organizatorów imprez aby następnym razem mierzyli siły na zamiary aby nie musiało dochodzić w przyszłości do tego typu sytuacji a do ustalających kalendzrz imprez o przemyślane decyzje aby nie trzeba było zmieniać kalendzrza na 3 tygodnie przed imprezą.

Chciałem zaznaczyć ,że wyżej przedstawiłem tylko moje subiektywne zdanie i nie było moim zamiarem wywoływanie od nowa dyskusji na ten temat.

Pozdrawiam

@kuru@

HB Cyclone Moore Speed Edition

foto

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 8:14 pm 

Wypada aby przedstawiciel ZG LOK wyjaśnił zawodnikom, dlaczego podjął arbitralną decyzję, zmieniając wcześniejsze ustalenia i mając za nic głosy zawodników.
Jeśli już nie dało sie rozegrać z przyczyn obiektywnych bagusów w Nowym Sączu to zdrowy rozsądek nakazywał by przenieść je do Nowego Targu - albo na 2-3.05. co nie wymuszało by na zawodnikach rezygnację z udziału w jednej z klas, albo na 6-7.05. do Nowego Targu lub ew. do W-wy, co pozwoliło by zawodnikom na odpowiednie przygotowanie się do zmienionej sytuacji - wilk był by syty i owca cała.
Dla jednych zawodników bliżej jest do W-wy i są oni za nią, a dla innych bliżej jest do Nowego Targu - trudno więc pogodzić wszystkich, ale dla przyzwoitości należałoby trzymać sie pewnych zasad wynikających z kalendarza.
Tor, na którym mają się rozegrać zawody w W-wie, jeszcze nie istnieje.
---------------------------------
Ponadto przeprowadzenie zawodów na AMB20 powyżej 5 grup w klasach spalinowych jest wyjątkowo utrudnione lub wręcz niemożliwe przy obowiązującym systemie finałów i podfinałów - trzeba ręcznie każdy podfinał wpisywać do nowej grupy, a przy nomenklaturze zapisanej w pliku amb232.exe każdy podfinał nadpisze wyniki którejś eliminacji lub podfinału. Dla bezpieczeństwa plików można je kopiować do innego katalogu i tworzyć nowe pliki grup, ale wtedy przerwy między biegami musiały by trwać znacznie wiecej niż tradycyjnie.
W programie Sparc 2 trwa to sekundy, tj. tyle ile trzeba skorzystać z metody drag&drop. Po to go kupiono.
O tym zapomniano, planując zawody bagusów w W-wie na AMB20.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 8:19 pm 

he he he panie Janku....jak znam życie to po tym że jedynym "słusznym" miejscem i jedynym "słusznym" terminem jest Warszawa, to okaże się że jedynym "słusznym" AMB na tych zawodach będzie AMBrc a Sącz niech sobie radzi....cest la vie :D

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 8:56 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):
he he he panie Janku....jak znam życie to po tym że jedynym "słusznym" miejscem i jedynym "słusznym" terminem jest Warszawa, to okaże się że jedynym "słusznym" AMB na tych zawodach będzie AMBrc a Sącz niech sobie radzi....cest la vie :D

W Sączu również są rozgrywane klasy spalinowe, w których obowiązuje nowa zasada rozgrywek.
AMBrc z programem Sparc 2 zakupiono przede wszystkim dla sprawnego prowadzenia zawodów.
AMB20 z programem dosowym wystarcza do prowadzenia zawodów z 5 grupami maksimum w klasach. Po eliminacjach trzeba ręcznie pisać grupy finałowe, co trwa ok. 1 godziny.
W programie Sparc 2 grupy pod- lub -finałowe tworzy się z opcji Merge i Add Competitors to Stagge po zaznaczeniu zawodników po eliminacjach - resztę zrobi program.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 9:00 pm 

Mam nadzieje, ze pan Jan Matukin wraz z AMBrc bedzie w Nowym Saczu w tym czasie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 9:02 pm 

Łukasz napisał:
Cytuj:
Mam nadzieje, ze pan Jan Matukin wraz z AMBrc bedzie w Nowym Saczu w tym czasie.

Po tym co ostatnio się dzieje to tego juz też nie jestem pewien

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 9:22 pm 
Raflee

Moim skromnym zdaniem roziwazanie z NT jest lepsze poniewaz:
- Jest znacznie blizej NS i jak ktos startuje w innych klasach (tutaj mam na mysli glownie spalinki szosowe) to po tych zaowdach moze sobie spokojnie pojechac do hotelu, przespac sie jesze jedna nocke i rano wychechac w strone NT - to jest godzina jazdy.
* Jesli chodzi o dojazd do Warszawy - spac to juz nie bedzie zabardzo po co isc do hotelu... trzebby odrazu wyjechac z NS do Wawy. Ja sie np. przespie w aucie jak bede jechal, ale ktos kto kieruje autem bedzie mial wiekszy problem - bo jak bedzie chcial zaliczyc obydwie imprezy to bedzie musial byc 48h na nogach...
- Tor w NT jest juz gotowy... Jak znam zycie to wszystko jest tam w najlpeszym porzadku, bo on tam napewno nieuzywany nie stal :P
* Toru w Wawie jeszcze nie ma...
- Osoby ktore startuja w spalinkach i bagusach znacza sporo w odbydwoch klasach i brak ich na zawodach napewno bedzie odczuwalny.
A z tego co widac to Artur rezygnuje z tego przeniesienia i z tego co rozmawilem z innymi to takich osob jest niestaty wiecej. Ja w takim wypadku tez czarno widze moj przyjazd do Wawy.

Nie wiem dokladnie jak ta sprawa wyglada, lecz ja bym jednak byl za kolejna zmiana - Wawa na NT w tym samym terminie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 9:24 pm 
Koledzy celem nadrzędnym są zawody oraz ich przeprowadzenie i tym się kieruje W Warszawie powstaną dwa tory jeden przy Blue City bardzo trudny technicznie drugi szybki z torem o szerokości 5m.Przy projektowaniu konsultowano z grupą najlepszych modelarzy .O tym gdzie będą AMB zdecyduje komandor Sekcji narazie są w Warszawie w ZGLOK.Odpowiem dla tych którzy nie czekając na informator zarezerwowali sobie miejsca w N Sączu przepraszam Was za to zamieszanie wyjśnie jak się spotkamy. Z poważaniem

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 9:56 pm 

Ale tu Pan niczego nie wyjaśnił zawodnikom - a celem nadrzędnym napewno nie powinno być robienie zawodów "na siłę" a zawodnikom wody z mózgu i trzymanie ich w niepewności.
Jeszcze tydzień temu telefonował Pan do mnie w sprawie I eliminacji - ale jak widać to Pan podjął decyzję.
Byłem w piątek w Michałowicach i tam nic nie ma.
Byłem też w Blue City na zaproszenie firmy ATA - tam prace trwają pełną parą - przede wszystkim jest plan, koncepcja i pozytywna ocena toru - a warunki dla zawodników są wręcz luksusowe.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 10:15 pm 

To, że tor w NS jest taki jaki jest to wiadomo chyba nie od dziś!!!
Dlaczego w takim razie, nie licząc się z opinią zawodników z zeszłego sezonu, ktoś w ogóle podjął decyzję o zorganizowaniu eliminacji MP w NS??
A skoro już taka decyzja zapadła to dlaczego w ostatniej chwili okazuje się, że tam tych zawodów nie będzie!

Dla kogo w końcu są te zawody? Dla zawodników czy dla organizatorów?

Jestem zirytowany ponieważ też zamówiłem już miejsca dla całej rodziny na długi weekend w okolicach NS! A przecież teraz rodzinie nie wytłumaczę, że ktoś tam jest nieodpowiedzialny i zmienia zdanie co 5 min. Nie mówiąc już o zapłaconej zaliczce.
W ten prosty sposób stracę już nawet nie jedą, ale dwie imprezy, które w tym czasie odbędą się w Warszawie! Dziękuję bardzo za zrobienie, nie tylko mnie, w balona!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona