Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 6:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So kwi 08, 2006 10:45 am 

Jan Pasiut napisał(a):
Na wniosek zainteresowanych modelarzy zawody modeli terenowych w Nowym Saczu nie odbędą się.

W takim razie kiedy odbedzie sie pierwsza eliminacja?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 08, 2006 2:23 pm 

Brawo wkońcu podjęta męska decyzja teraz tylko gdzie będzie eliminacja. Osobiscie jestem za Łodzią lub Warszawą z powodu że nie ma tu innych eliminacji w tym sezonie. Nowy targ ma jedną eliminacje i Mistrzostwa, powinno im starczyć :D

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 08, 2006 2:36 pm 

Decyzja o pierwszej eliminacji bedzie podjeta w najblizszym czasie ,trzeba dac troche czasu zeby sie dogadali .

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 08, 2006 9:14 pm 

Panowie, wystąpiły dyskusje na temat jakości torów i czasu rezegrania zawodów off-road w NS.
Po tym co przeczytałem jestem za zawodami w centralnej Polsce.
NS zdobył juz na ten sezon rozgrywanie innych imprez.
Ale jak będzie w NS to trudno byle by biegi nie kolidowały z IC w NS.

Pan Zbigniew Ciećwierz zawsze bronił tego aby Eliminacje do MP były rozgrywane z odpowiednim wcześniejszym poinformowaniem zainteresowanych jak i również na odpowiednio do tego
przygotowanych torach - więc NS i TA odpada.

Natomiast życzyłbym nam wszystkim, żeby te dyskusje jednak ograniczyć, ponieważ jezeli tak dalej będzie to niestety ale z tego Kalendarza pozostaną wióry- ponieważ zostanie przez nas całkowicie przemodelowany- chyba ze tak bedzie lepiej dla Nas- zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 9:08 am 

Jan Pasiut napisał(a):
Na wniosek zainteresowanych modelarzy zawody modeli terenowych w Nowym Saczu nie odbędą się...

Na wniosek jakich zainteresowanych modelarzy zawody modeli terenowych w Nowym Saczu nie odbędą się - a konkretnie kogo?
Dlaczego ważniejsze mają być partykularyzmy?

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 9:22 am 

Jasiu nie rozumię twojego "zapytania"
Razem z miejscowymi współorganizatorami doszliśmy do wniosku że nie będziemy organizować imprezy dla zawodników którzy nie chcą w niej startować.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 9:57 am 

Jan Pasiut napisał(a):
Jasiu nie rozumię twojego "zapytania"
Razem z miejscowymi współorganizatorami doszliśmy do wniosku że nie będziemy organizować imprezy dla zawodników którzy nie chcą w niej startować.

Dobrze Jasiu - ale są też zawodnicy, którzy chcą wystartować u Ciebie w bagusach. Sa też tacy, którzy zaplanowali start w IC-8 Sport i IC-8T/MT oraz tacy, którzy zaplanowali start w DTM i 2WD/4WD.
Jeśli część zawodników nie chce wziąć udziału w zawodach u Ciebie, to nie przyjedzie, ale pozostali przyjadą.
W terminie zaplanowanym przez Ciebie był również uwzględniony start elektryków w tym MF dla najmłodszych.
Czy "elektrycy" również wnioskowali o odwołanie zawodów w bagusach w Nowym Sączu?
Z uwagi na brak konsensusu uważam, że zawody u Ciebie powinny się odbyć tak jak zaplanowano - ale to jest tylko moja opinia i mój wniosek.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 10:09 am 

Nie ma sensu ponosić kosztów organizacyjnych dla kilkunastu modelarzy z terenowymi modelami elektrycznymi, lepiej te środki przeznaczyć dla pozostałych klas on-road.
Jezeli byli tacy jak piszesz to mieli okazję przez kilka dni aby się wypowiedzieć, a takich wypowiedzi nie było.
Wszyskie były za przeniesieniem zawodów z N. Sacza do innej miejscowości.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Ostatnio edytowano N kwi 09, 2006 12:50 pm przez Jan Pasiut, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 10:34 am 

Panie J. Pasiut. Ja chciałem i chcę wystartować w NS IC-8T. Napisałem wczesniej, kto wogóle planuje przyjechać na bagusy i mnstery spalinowe. Nikt tak nprawdę nie napisał odpowiedzi. Chodziło o obawy, że bedzie duzo zawodników i nie zdążymy rozegrać imprezy. Tu odezwały sie głosy o torze(że to, że tamto). W zimie startoewalismy modelami terenowymi na lodowisku, w namiocie tenisowym.Teraz jak mżna w ramach długiego weekendu majowego, pośmigać na asfalcie i w terenie(może nie na super torze, ale na dworze, ciepło, bez kurzu, w gronie większej liczby kolegów) co stoi na przeszkodzie to, że komuś ne pasuje tor? Może nie jechać, ale ci co jadą do Nowego Sącza i mogą wystartować w off road, niech piszą jeszcze nie jest za późno. Ja napewno nie znajdę czasu i forsy, żeby w innym terminie pojechać na off-road, jak mozna zawody tam rozegrać. Myślę, że jest kilka osób kórzy też tak myslą. Niech sie odezwą, w tym temacie.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 12:48 pm 

Rzeczywiscie do zawodów jest jeszcze trochę czasu.
Jezeli zorganizujemy coś w sobotę to napewno nie będą to zawody eliminacyjne, w ciągu jednego dnia nie uda sie ich rozegrać.

Poddawałem różne propozycje i wszystkie okazywały się niewłaściwe, otrzymałem kilkanaście listów na prywatną skrzynkę pocztową w większości krytykujące tor of-road w Nowym Sączu.

Uważam że w przyszłości należy dokładniej rozplanować jazdy poszczególnych klas i w odpowiednie dni.

Nie mozna (jak napisał jeden ze znanych zawodników) roagrywać zawodów "na siłę"

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 2:21 pm 

No to w takim razie gdzie i kiedy odbedzie sie 1sza eliminacja?

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 3:58 pm 

Jan Pasiut napisał(a):
.............Nie mozna (jak napisał jeden ze znanych zawodników) roagrywać zawodów "na siłę"

Witam

Masz rację Janku, jeżeli ktoś nie chce przyjechać to nie musi. Ja napewno będę u Ciebie na on road.
Sprawa toru off road jest ważna, ale o ile Ciebie znam na pewno robiłeś wszystko co mogłeś aby go poprawić.

A co do dyskusji i jej wyniku, jest odzwierciedleniem tego czego chca zawodnicy. Przypomina troche staropolski zwrot w czasie sejmu " nie pozwalam" ... ale co dalej nie wie nikt ............????

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 5:53 pm 

A dla mnie Pan Janek udowodnil że jest godnym partnerem do rozmów i liczy sie ze zdaniem zawodników, za tą decyzje chylę czola.
Atutem NS jest tor asfaltowy i ta decyzja z pewnością podniesie poziom tych zawodów.
Slowa ,,na silę,, wyrwane z kontekstu są moimi slowami i cieszę sie że zawodnicy klas off-road będą mieli okazję ścigac sie na torze który jest przystosowany dla ich modeli. Decyzja w tej sprawie powinna zapaść jak najszybciej.
Tak jak deklarowalem wcześniej przyjadę na asfalt, jeżeli eliminacja off-road odbędzie sie w pobliżu NS i będzie to mozliwe to zaliczę obie, jednak nic ,, na silę,,
Jeszcze raz gratuluje trafnego wyboru Panie Janku.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 6:31 pm 

Chyba że,
Jan Pasiut napisał(a):
Poddawałem różne propozycje i wszystkie okazywały się niewłaściwe, otrzymałem kilkanaście listów na prywatną skrzynkę pocztową w większości krytykujące tor of-road w Nowym Sączu.

Tzw. Tor o którym mowa:
http://www.rcauto.pl/modules.php?name=G ... 05&opis=43
w ciągu miesiąca - kolebka modelarstwa samochodowego NS doprowadzi do odpowiedniego stanu i się torem nazywać będzie...
Inaczej ten plac prawdopodobnie zostanie przekreślony jako miejsce rozgrywania off-road - spalinowych.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 6:39 pm 

Proponuję I eliminację w Nowym Targu w tydzień po Nowym Sączu tj. 6-7.05.
Tor znany, Krzysiek Dzioboń zadeklarował gotowość ich zorganizowania, jak również zaplanowaną u niego na 20-21.05. II eliminację.
Ze wszystkich organizatorów, którzy tu zabierali głos lub z którymi rozmawiałem, On jeden nie stawia żadnych warunków.
Elektryki off-road można zrobić w Nowym Sączu 29.04. - wielu modelarzy z tych klas startuje w elektrykach on-road - dla nich a przede wszystkim dla tych najmłodszych będzie wygodniej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona