Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 21, 2026 5:31 am

Autor
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 2:35 pm 

Witam wszystkich
Na początku powiem że jestm totalnym laikiem w sprawie modeli więc prosze was o pomoc, i prosiłbym przedstawić mi to jak dziecku.
Jedynie troszke zdążyłem sie zorientować o tym tutaj na forum i w innych witrynach internetowych.
Teraz dalej, więc mój ś.p. brat miał model z prawdziwego zdarzenia. Chciałbym ten model uruchomić i pojezdzić sobie lub go sprzedac, ewentualnie podarować komuś(bez ofert prosze). Z tego co pamiętam, to na budzie pisało "Kysho" lub bardzo podobnie (teraz jest zamiast budy tylko taka klatka jak w autach WRC). Na silniku pisze: "OS MAX .21". Brat odpalał go za pomocą takiego startera, że przykładał to do koła zamachowego (??) i zapalał silnik. Jeśli trzeba coś wiecej informacji to prosze pisac - dopisze w miare możliwości.
Co więcej napisać - jest pilot i chyba cała reszta bo po wymianie akumulatorków (w pilocie i w pojemniczku w aucie) - autko po podniesieniu skręca.
Nie mam żadnych płynów - paliwa, oleji itd - co kupić? (mile widziane linki). Mam sporo kluczy (koła, mocowanie silnika itd, świecy - nie wykrecałem bo nie wiem czy moge, czy nic sie nie stanie)
No i sprawa finalna: jak autko odpalić? - stoi w miejscu od czerwca 2004 - da się go wogóle jeszcze odpalić?, opłaca się wogóle?
Z góry dziękuje za wszelką pomoc
Z poważaniem Pilny[/code][/list]

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 2:54 pm 

Witam,

na dobry początek, jeśli by się dało to zczytaj wszelkie napisy dodatkowe z podwozia.
Ewentualnie zrób jakieś zdjęcia.
Myślę że jeśli model nie stał w strasznie wilgotnej piwnicy, a silnik nie był "zajechany" to przy dozie szczęścia pomożemy Ci go odpalić ;)

Pozdrawiam,

Łukasz

Jest:
Traxxas Slash 1/16
Ansmann Mad Rat

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 6:15 pm 

Na podwoziu chyba nie ma żadnych napisów (nie przyglądałem sie dokładnie - jutro napisze dokładnie) ale jest dosyć porysowane
Aktualnie nie mam możliwości zrobienia zdjęć modelu
Model leżał/stał w szafie na strychu, nie ma tam wilgoci a już napewno nie ma wody żeby stał w niej czy na niego kapała, niczym nie był przyciśnięty
Do silnika po każdej jeżdźie brat wlewał coś (nie wiem co to było - pewnie jakiś olej)
Zapomniałem dodać że jest to terenówka - buggy (jeśli nie przekręciłem)
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 6:23 pm 

Na poczatek, przykro z powodu brata.

Do silnika wlewa sie olej o nazwie After Run Oil. Konserwuje on silnik i przedłuża żywotność. Jesli wlewał po każdej jeździe, dotarł porządnie silnik i używał dobrego paliwa to możliwe, że silnik jeszcze do Ciebie "zagada"

Jeśli to buggy Kyosho, to możliwe, że jest to Inferno 7.5.

Rozruch poprzez koło zamachowe nazywa się Starter Box.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 6:24 pm 

napisałem Ci maila. a najlepiej napisz do mnie na gg pomogę Ci :) . Pozdrawiam Sebastian

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 6:35 pm 

Szkoda, że nie podałeś miasta gdzie mieszkasz. Najlepiej byłoby gdybyś spotkał się z modelarzem na "wizji". Uprościłoby to bardzo Twoją naukę. W dziale spotkania może coś dla siebie wybierzesz. Udanie się na zawody w charakterze widza też by Ci wiele dało.