Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 4:36 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N mar 26, 2006 3:07 pm 

witam na forum! :D

mam dylemat, czy bonzer czy mad fighter (lub fighter rx)

Wiem, że to inna klasa, ale pomóżcie :)

1. Bonzer poradzi sobie w piachu i trawie, lecz mad nie i to plus na tigera
2. szybkość porównywalna
3. Mad to tamiya, bozner podróbka
4. tuningowac można tak samo wiele
5. bozner na gówniane serwo i w przypadku zmiany silnika regiel nowy trzeba kupić. Zaś mad jest lepszy, i regla nowego nie trzeba (do ile zwojów ma ograniczenie??)
6. mad ma lepsza aparature
7. bonzer ma 4wd zaś mad 2wd

I właśnie zalezy mi na tej jeździe bonzera, mad nie pokona takich przeszkód, ale z drugiej strony w madzie jest ten regiel i elektroniki już nie trzeba by było wymieniac.

Pomóżcie, bo zalezy mi na przeszkodach, ale i na tych lepszych częściach w madzie...

pytanie jest konkretne, nie w stylu "co kupić za 500 zł". Więc prosze o pomoc :)

dzięki z góry :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 3:24 pm 

Ja wybralbym chyba bonzera, bo widzialem jak jezdzi i naprawde robi wrazenie. Jednak nie ma olejowych amorkow i on nie wyglada jak taki prawdziwy monster, bo to wszystko w nim takie malutkie i skurczone!!
Jesli wieksza radosc sprawi Ci oyginal to wez mada, jednak ta zolta buda do mnie osobiscie nie przemawia. Wiesz, moze poszukaj jeszcze troszke? Bo mad taki sie nijaki wydaje, bonzer troche lepszy ale wyglad, servo amorki itd odrazaja! Patrzyles na traxxasa rustlera? jest troszke drozszy ale moim zdaniem lepszy lub stampede!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 5:05 pm 

ja mam (niestety) mada :( .Po miesiacu jazda nim sie nudzi, ma cierne amory wystarczy mały wybój i leży, sztywna tylna oś, silnik jest tak inteligentnie umieszczony ze po jezdzie w blocie wszystko jest w silniku, buda to plastik i szybko sie lamie, naped 2WD. Szczerze nie polecam.
lepiej wez cos co ma 4WD. łatwiej sie na takim uczy.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 5:45 pm 

w bonzerze zamierzałbym zmienić amorki na olejowe od t-maxxa 11 cm :) a z czasem alu części dac :D

a jak to jest z reglem? w bonzerze chcąc wstawić silnik np. 15t (nie za mocny? :lol: ) ile musze wydac na regiel? i czy tylko to wymienić trzeba?

a w madzie jakie jest ograniczenie zwojów? :D

P.S. co do rustlera i stampede, za drogie, zwłaszcza że musze wydac jeszce a pakiet i ładowarkę, ponad 100 zł, więc odpada :D a używany jest rzadzko niestety do kupienia :(

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 5:49 pm 

Kolega wzial bonzera i wymienil na takie amorki ale chyba carsona - naprawde niezle chodzil!
Nie pamietam jak jest w bonzerze ale chyba tam j est zintegrowany regielek z odbiornikiem dlatego musialbys kupic odbiornik ( i wtedy pewnie tez nadajnik ) - czyli nowy to ok 200zl + regulator, jesli mialby wytrzymac 15 to jest lrp za chyba 240zl. Nie wiadomo czy wtedy bonzer wytrzymalby przy takim silniku ( zebatki itd ), oblicz ile to wychodzi: bonzer 500 + 450 = prawie 1000zl. Za tyle mozesz miec niezlego elektryka z olejowymi amorkami i wcale niewolnego. Jakbys jeszcze dozbieral to moglbys kupic traxxasa emaxa. Wlasnie na niego przeszedl moj kolega z bonzera.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 6:09 pm 

no właśnie, jak sie wymieni jedną część to i resztę trzeba :(

a w madzie jak jest? 15t wytrzyma bez wymiany?? i czy można jakoś zwiększyć mu prześwit?

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 6:37 pm 

regulator w madzie (teu101bk) wytrzyma max 19 zwoi. (mi wytrzymał) . nie wiem jak to bedzie z zebatkami bo ja go tylko na jedna jazde włożyłem ale moj kolega na nim jezdzi i jest ok. Co do przeswitu mozna zwiekszyc, ale mało, i tylko z przodu. i to o jakiś centymetr, bo wachacze maja taka blokade ze nie da sie ich dalej rozprostowac a amorki sa na maksa rozciagniete. tylny most bez wzgledu czy podniesiesz 1-2 centymetry to i tak nic sie nie zmieni bo podniesiesz tylko jego jakby przód a tył zostanie w dole. nie wiem czy zrozumiales ale inaczej nie potrafie tego wyjasnic :D .

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 6:51 pm 

Wiesz, pozbieraj na cos lepszego. Mad niby lepszy bo firmowy, ale twarda buda, amorki cierne - plakac mozna :((

Zbieraj kaske, dolozysz okolo 250 i juz masz rustlera lub stampede.

Rustler/ stampede: silnik 20 zwoi, amorki olejowe, ciekawie zrobiony, chyba wiece regulacji niz w spalince mt2 ( na przodzie ), dosc ciekawie zrobione, ladniejsze, i bardzo wytrzymale!!. Od czerwca jezdze rustlerem ( no ostatnio mt2 ) i zlamaly mi sie tylko 2 zwrotnice. Da sie skleic, a jak chcesz nowe to masz chyba za 15zl wiec tanio. Do tego potrzebujesz tylko ladowarke i pakiet i mozesz smigac. Naprawde ladnie jezdzi!!

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 8:06 pm 

a za ile bym mógł używanego wyrwać. Albo stampeda? jeśli ktoś to sprzedaje w ogóle :cry:

a jakbyście kupowali, to bonzer czy mad?

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 8:11 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
bonzer... kazdy tuning od Tl-01B wchodzi :]

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 8:43 pm 

A stadium Rider?

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 9:01 pm 

chłopie bierz mad fightera ja takiego mam i wsadziłem silnik 600-tke i jedize ok 40km/h wyprzedza xraya m18t . mój mad ma 15lat i nic jeszcze nie wymieniałem jest naprawde wytrzymały mam teżtl-01 i wniej już zębatki trzeszczą:/ mad fighter jest najleprzy i możeżesz nim w zawodach startkwoać.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 9:34 pm 

szatan3000 napisał(a):
chłopie bierz mad fightera ja takiego mam i wsadziłem silnik 600-tke i jedize ok 40km/h wyprzedza xraya m18t . mój mad ma 15lat i nic jeszcze nie wymieniałem jest naprawde wytrzymały mam teżtl-01 i wniej już zębatki trzeszczą:/ mad fighter jest najleprzy i możeżesz nim w zawodach startkwoać.

15 lat? i nic? Tyle ma juz ten model? Oj jesli tak jest rzeczywiscie to kolejny + dla mada.

Nostra mozesz szukac po allegro lub dac ogloszenie w kupie. A ile masz w tym momencie pieniedzy? Moze uda Ci sie cos sprzedac i akurat bedziesz mial? Nowy model tez milej dostac, zapach opon i fabryki hihi.
Zycze szczescia i duzo kaski!! uda sie cos wykombinowac ;) Jak znajdziesz jakis cel np rustler to podrukuj jego jakies fotki, powies je gdzies i zbieraj np przez kolejne dwa miesiace. Te fotki beda Cie tak mobilizowac ze w kazdej wolnej minucie bedziesz przeszukiwal dom, co mozesz sprzedac itd. Ja tak zrobilem i gromadzilem wiele rzeczy o mt2, moim zdaniem wtedy latwiej sie czeka na model :) To takie smieszne porady ale naprawde dzialaja <lol> :)

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 26, 2006 9:36 pm 

szatan3000 napisał(a):
wsadziłem silnik 600-tke i jedize ok 40km/h wyprzedza xraya m18t . mad fighter jest najleprzy i możeżesz nim w zawodach startkwoać.

jedno słowo sprostowania : SPLASH :|

zawody w mac flajerach to straszny shit (przynajmniej halowe) modele wjezdzają na siebie , pakiety wypadają, budy sie odczepiają w dodatku wolno jada a co najgorsze to sie drą !!! :/ nie wierze ze mac flajer moze jechac szybciej niz xray m18t (chyba ze na silniku 180) ale to mnie juz do konca rozbroiło :
szatan3000 napisał(a):
mad fighter jest najleprzy

po 1 "najlepszy"
a po 2 HAHAHAHAHAHAHAH :]

podsumowując lepiej kup bonzera jak masz tylko tyle pieniązków bo bonzer przynajmniej jakos jezdzi :) a jak nie to dozbieraj na jakiegos traxxasa jak ci wyzej doradzali :)
Pozdrawiam
Paweł

gawron89@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 1:49 pm 

Piotrek -krk, nie o kase chodzi, bo miałem zamiar sprowadzać z ebay stampede, za kwotę do 600 zł. Tylko, że rodzice (mama) zmieniła zdanie, żebym nie wywalał pieniędzy w błoto, że jak będę dorosły i będę zarabiał to sobie kupię... więc uprosiłem, ale na mniejsza kwotę, do 400 niestety około. Dlatego albo używany mad albo używany bonzer. Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy :(

jakies propozycje?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona