Sławek Siw. napisał(a):
Janusz Potepa napisał(a):
Mam pewne obawy, czy aby ciało podsekcji off-roadowej będzie pracować na rzecz rozwoju czy tylko "wybrzydzać" że ten tor za wąski a ten za kręty.
Każdy z organizatorów ma swoje problemy. Pod pałacem mamy zaplecze ale zniszczono nam podłoże, nie spodziewam się w innych miejscach, gdzie znaleziono prosty do zagospodarowania teren bedziemy mieli wypas sanitariaty i hotel /najlepiej bezpłatny

/ z parkingiem strzeżonym. Ale pojawianie się wszędzie gdzie to możliwe jak największej liczby startujących pomaga organizatorom w "zdobywaniu" doświadzceń i dobrych, przychylnych wujków. Tak jak wcześniej podawałem nie tylko HPI zabiega o zawodników, bo dla 10 startujących nie opłaca się robić takiej roboty ale i Rzeszów zawiedziony frekwencją swoich pierwszych zawodów, Goślina brakiem finału MP itp, itd...
Myślę, że powinniśmy /zawodnicy/ trochę przystopować z żądaniami a bardziej obiektywnie spojrzeć na całość marności torowej. Nawet jeśli jest nie równo czy za kręto można przejechać zwłaszcza off-roadem, ściągająć trochę palec z palnika - tor jest taki sam dla wszystkich.
Popieram kolegę w temacie,
niestety w okresie kiedy nowe tory powstawały nie było doradców, - mimo próśb o propozycje, podanie koncepcji czy rozwiązania danego tematu, nikt sie nie udzielał poza Arturem, Arkiem i chyba Krzyśkiem - to wynika z rozmów i postów, a teraz jak juz sezon minał to najważniejsi znaleźl słowa krytyki - oczywiście powołujac się na jakość infrastruktuty jaka jest standardem na zachodze.
Pewnie tak jest najwygodniej pojechać komuś zryć teren i jeszcze za jakis czas ponarzekać.
Pierwsze co powinno powstać na tym forum lub innym to projekt budowy toru off-rod - koncepcje, wymagania, założenia. Chocby po to aby następne tory były budowane wg. okreslonych założeń.
Zadanie do dopilnowania przez Artura

Michał Karpiński napisał:
Witam
Pytanie
1. Jakie sa plany takiego tworu, co konkretnie ma osiagnąc czyli jakie ma założenia odnośnie działalności? Pytam ponieważ padło tutaj hasło opiniowanie torów, myslę że nie jest nam to potrzebne, każdy wie jak wyglądają tory w Polsce. W czym pomogą takie osoby czym konkretnie będa sie zajmowały to jest moje pytanie.
Kawalek mojego postu napisanego kilka dni wcześniej:
.... że każdy znas wie jakie są tory najlepsze, ale pomimo tego MP2005 odbyly sie na torze zupelnie nie nadającym sie do tego , pomimo zapewnień organizatorów. Nasypanie gruzu nie jest naprawą toru.
Zawodnicy powinni na MP startowac na NAJLEPSZYM torze i to będzie glówne ,,moje,, zadanie. Niech to zmotywuje innych organizatorów do poprawy warunków. Pod uwagę powinno byc brane:
1 Wielkość toru
2 dlugość i szerokość
3 podest
4 boxy serwisowe
5 odgrodzenie toru
6 WC
7 woda
8 rodzaj nawierzchnii
9 zaplecze dla zawodników oraz typ ( namioty, stale zadaszenie) , prąd itd
10 parking
11 zaangażowanie organizatora
Nie oznacza to że wszystkie tory muszą to mieć , ale te które to mają powinny mieć większe prawo do organizacji EMP i MP. Chcialbym żeby to zawodnicy wybrali gdzie mają sie odbyć MP nawet gdyby to mialo oznaczać tylko jedno miejsce-a inni niech się bardziej postarają.
Niczego więcej nam nie potrzeba, tak jak pisalem wcześniej przepisy buggy mamy b. dobre, startowe jest na poziomie ubieglego sezonu. Pamietajmy że sila tkwi w naszej ilości . Dodatkowo mam pomysl naciągnąc kogoś do zorganizowania zawodów poza EMP, ale na dobrym poziomie sportowym ( w stylu GP)
Dodatkowo wydaje mi sie że zbyt wiele oczekujesz od takiego ,,tworu,, jak to nazywasz. Nie będę się zajmowal żadnymi sprawami organizacyjnymi i nie będe latal z linijką po torze żeby sprawdzic jego wymiary za to postaram sie żeby zaistniala możliwość wystartowania na dobrych zawodach zagranicznych. Nie interesuja mnie statuty i inne takie sprawy, jak jesteś tym zainteresowany to wiesz gdzie dostaniesz takie informacje. Zdanie na temat mojej osoby na tym stanowisku możesz miec swoje i nie musisz sugerowac sie Wiesiem G.
Jeszcze nic sie nie zaczęlo a już nie chce mi sie dzialać bo cokolwiek napisze to zaraz będzie kontra i co dziwne tylko okręg centralnej Polski ma obiekcje.
Wybacz Slawku , ale nie bedę dopilnowywal tego czy tory zostaly budowane zgodnie z zalożeniami, nie jestem nadzorcą budowlanym a koncepcji twórczej organizatorom nie powinno zabraknąć.
Glówne cele sekcji napisalem w swoich innych postach i powtarzanie ich po raz kolejny jest męczące a nawet nudne chociaż,, zdania często powtarzane mimowolnie sie utrwalają,,
Do zobaczenia w NS