Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 9:41 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 3:22 pm 

Zawodnikom nalezy się wyjaśnienie z mojej strony. Jestem związany umową z firmą Serpent w zakresie modeli on-road. Jak wiecie ta firma nie ma w swojej ofercie off-road.
Jeżdzę na modelu GS CL-1 bo:
ma tanie części,
mam dostęp do wszelkich informacji
moim zdaniem jest to bardzo dobra konstrukcja, i na tym kończymy tę kwestię. Nikogo nie mamawiam do zakupu konkretnego sprzetu , mogę jedynie wyrazić swoją opinię. Obecnie na naszym rynku modele są porównywalnej klasy.
W ubieglym zezonie nie byly tak popularne ,,umowy sponsorskie,, i obecnie chyba nie ma już zawodnika nie związanego z jakimś dystrybutorem. Nie zamierzam lączyć spraw zawodników i podnosić sprzedaży sklepom - przynajmniej nie w sposób o jakim myslicie. Mam pomysly dla dystrybutorów ale o tym pózniej.
Liczą się dla mnie interesy ZAWODNIKÓW i to jest na pierwszym miejscu.
Jeżeli chcecie żebym reprezentowal interesy wasze i moje jako zawodników to musicie mi zaufać, o wszystkich sprawach ważnych będę Was informowal. Za dużo także nie możecie oczekiwac , glównym celem w tym sezonie powinno byc wyróżnienie najlepszych torów, degradacja torów nie spelniających podstawowych warunków do rangi GP, wprowadzenie rankingu i szczególna forma promowania zawodników startujących na zawodach zagranicznych. Nie ma szansy starać się o pomoc u jakiejkolwiek instytucji o pomoc w starcie np. M.E. jeżeli zawodnik nie wykazywal się osiągnięciami poza granicami kraju. Nie mam zamiaru walczyć z LOK-iem , mam zamiar z Waszym poparciem uzmyslawiać wladze o naszych problemach.
Przepisy w klasie buggy są bardzo dobre, zostaly uaktualnione zgodnie z europejskimi i tak powinno zostać, nie planuje postulować o nowe klasy ewentualnie przedyskutujemy klasę standart dla juniorów których nam niestety brakuje. Ale o tym pogadamy na przyszly sezon.
Wspólpraca z dystrybutorami- nie wiem co ja moge , nie chcę zajmować sie żadnymi finansami, uzgodnieniami itp sprawami nie dotyczącymi bezpośrednio zawodników.
Nie wolno dopuszczać ,,oszolomstwa,, do klas off-road, jeżeli bedziemy zgodni to więcej zyskamy, pamiętajcie że jest nas coraz więcej a jeżeli doszloby jeszcze trochę mlodzików i juniorów to bedzie dobry atut.
Piszcie co wam lezy na duszy , teraz jest czas na wyjaśnienia

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 4:22 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Nie wolno dopuszczać ,,oszolomstwa,, do klas off-road, jeżeli bedziemy zgodni to więcej zyskamy, pamiętajcie że jest nas coraz więcej a jeżeli doszloby jeszcze trochę mlodzików i juniorów to bedzie dobry atut.
Piszcie co wam lezy na duszy , teraz jest czas na wyjaśnienia

Zgadzam się z tobą.
Niemniej myślę, że moja skromna osoba jak i przedstawiciele innych firm nie powinni nikomu przeszkadzać. Jeśli myślisz inaczej to napisz to jasno.
Napisałem to w innym poście i mam swoje zdanie, co do „władzy w rękach ludu” i nie chodzi tu o brak zaufania do zawodników lub Ciebie ale o brak zaufania do LOK-u.
Jak by nie było to sama nazwa jest fajna – „podsekcja” czyli co?.
Reasumując – nie nalegam, ale mam wrażenie, że ściślejsza współpraca z wszystkimi firmami bez wyjątku może być tylko z korzyścią dla zawodników.
A i jeszcze jedno napisz proszę co rozumiesz przez oszołomstwo?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 7:25 pm 

,,oszolomstwo,, dla mnie to wprowadzanie zbędnego zamieszania, bez celu, bez jakiejkolwiek korzyści , bez sensu.

P. Darku
Nie sądzę żeby podsekcja miala jakieś prawa, moim zdaniem jest to potrzebne bo:
- gdy wszyscy czegoś chca to nie pójdą razem zalatwiać takiej sprawy, jedna osoba jest w stanie więcej zalatwić mając za sobą glosy większości zawodników
- w emocjach czasami tródno jest wysluchać argumentów drugiej strony, trzeba umieć sluchać , czasami poprosić.
- odnośnie torów- jak napisalem wcześniej i wiele innych spraw już opisanych przezemnie.
Uważam że podsekcja nie jest stroną w organizacji zawodów, nie chcemy uczestniczyć w żadnych sporach , chcemy mieć możliwość opiniowania toru i decyzji czy nadaje się on na zawody.
Nie myślalem nad kontaktami z ,,grupami interesu,, , nie chcę się do tego mieszać , z pewnością będziemy starali się o ich wsparcie , itd.
Swoje pytania powinien Pan kierować do osoby reprezentującej MT, ja mam plany odnośnie buggy. Jako zawodnik wiem czego nam trzeba, gdzie są problemy, mam zamiar obniżyć koszty zawodów tam gdzie sie to da-chodzi mi o koszty zawodników (szczególy wieczorem)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 7:51 pm 
-=ADA$=-

I jeszcze jest taka sprawa ze wiekszosc zawodnikow inaczej bedzie rozmawiac ze swoim przedstawicielem (wlasnie bez negatywnych emocji w jego strone) niz z organizatorem/osoba u wladzy, a przedstawiciel to powinna byc osoba ktora bedzie potrafila wynegocjowac ktory tor sie nadaje, lub jakie zmiany sa konieczne, bo na zawodach na goraco to nie ma sensu.
A ze Artur zna wiekszosc wladnych :D, to pewnie jego tez beda sluchac inaczej niz "zwyklych" swierzych zawodnikow.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 8:41 pm 

Co prawda jeszcze się nie najeździłem po polskich torach ani nie jestem doświadczonym zawodnikiem, ale w tym sezonie planuję pojechać na większość imprez i jako przyszły zawodnik też boję się o przyszłość naszego sportu i chyba mam prawo zabrać w tej dyskusji głos.

Nie znam dokładnie i od strony kuchni tego co dzieje się z/w LOK'u, widzę jedynie same kłutnie na forum.

Pomysł Pana Flisiaka nie uważam za dobry. Po pierwsze, jest Pan spalony w LOK'u i nie wyobrażam sobie spokojnej rozmowy na linii Pan - LOK co raczej nie byłoby dobrym rozwiązaniem. Nasze interesy należy rozważać spokojnie i bez emocji. Pańskie ostatnie wypowiedzi pod adresami niektórych osób z LOKU tego raczej nie wróżą.

Po drugie, pomysł z wystawieniem delegacji przedstawicieli firm modelarskich też nie będzie dobry. Przedstawiciel firmy nie zawsze=zawodnik, a to właśnie o sprawy zawodników ma zabiegać nasz przedstawiciel. Jakoś nie widzę spokojnej rozmowy przedstawicieli różnych firm, Pan walczy o dobro HPI, ktoś inny o dobro innej firmy. Poza tym co zrobić z firmami, które nie mają jako takich oficialnych przedstawicieli w Polsce? Np. Traxxas (jest mi to najbliższa sytuacja więc o niej piszę), artykuły tej firmy sprowadzane są przez 2 sklepy, który jest teraz ważniejszy? Który powinien zasiąść przy stole rozmów? Zawodnicy sami powinni walczyć o swoje potrzeby a organizator zajmować się sprawami sprzedaży, bo w przeciwnym wypadku będziemy jeździć w MP HPI, MP TRAXXAS itd.

Organizuje Pan imprezy poza LOK'iem, stara się Pan rozkręcić modelarstwo w Polsce i chwała Panu za to, ale chyba nie oczekuje Pan, że wszyscy będą Pana całować po rękach za to. Organizuje Pan imprezy głównie z myślą o firmie HPI, nikt nie ma Panu tego za złe, ale właśnie to pokazuje, że jako przedstawiciel nie bedzie Pan niezależny i zawsze będzie Pan dążyc do jednego.

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem, po prostu to zalegało mi na sercu i to musiałem z siebie zrzucić.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 9:29 pm 

popieram kandydature Artura :wink: na członka Specjalnej Komisji Śledczej d/s poszukiwania normalności w świecie modelarzy samochodowych ze szczególnym uwzględnieniem off-road :twisted:
W

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 9:37 pm 

mam zamiar obniżyć koszty zawodów tam gdzie sie to da-chodzi mi o koszty zawodników (szczególy wieczorem)

Już nie mogę doczekać się wieczoru.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 9:56 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
mam zamiar obniżyć koszty zawodów tam gdzie sie to da-chodzi mi o koszty zawodników (szczególy wieczorem)

Już nie mogę doczekać się wieczoru.

Proszę bardzo.
Jak sobie wszyscy zdajemy sprawę nie jesteśmy najbogatszym narodem, koszty zawodów ( organizacyjne) nie są małe wiec mam pomyśl na ich ograniczenie. Nie jest to mój pomysł, wiele krajów dawno go stosuje i to wcale nie mniej zamożnych. Chodzi o noclegi. Wiele torów posiada tzw. Własne pola namiotowe. Oczywiście są to bardzo tanie rozwiązania ale jak bardzo przyjemne. Wiem że FSR-y stosowały i stosują te metody. Problemem nie jest samo miejsce ale mentalność zawodników. Po co wydawać nie małą kasę na noclegi w hotelach jak można te pieniądze przeznaczyć na inne cele. Nie jest to wcale wstyd i ujma, ja chętnie zabierałbym się na zawody z rodziną ( może nie teraz) . Dla przykładu : Niemiec spod Berlina nie jedzie dalej na zawody jak 20 km bo twierdzi że drogo a my walimy po 400 km i cieszymy się na samą myśl o ściganiu. Przemyślcie te kwestię.
Organizator który umożliwiłby taki nocleg dla zawodników mógłby liczyć na większe poparcie zawodników.
Miejsce powinno być dobrze przemyślane, czasami nawet chronione żeby uniknąć niespodzianek, zresztą nie będzie tam zapewne nocować parę osób. Pomyslcie, to jest wasza kasa

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 9:57 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem, po prostu to zalegało mi na sercu i to musiałem z siebie zrzucić.

Spokojnie jestem normalny :D :lol: :D - do póki ktoś prowadzi dyskusje chętnie wysłucham argumentów ważne, aby były rzeczowe. Nie obrażam się tak łatwo.
Co do LOK-u to Panowie zdecydowanie przekroczyli wszelkie granice i za to dostają teraz baty.
Co do "podsekcji" to radzę Wam jedynie ostrożność, bo moim zdaniem to kolejna ściemka dla odwrócenia uwagi.
Pamiętacie może takie hasło - "Dajmy im trochę władzy to sami się pozabijają" :D

Zauważyliście w dzisiejszym dzienniku zmiany w armii.
Przyjdzie nowa miotła i pozamiata. :D Coś czuję ze ktoś niedługo zostanie bez pracy .

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 10:05 pm 

Proszę bardzo.
Jak sobie wszyscy zdajemy sprawę nie jesteśmy najbogatszym narodem, koszty zawodów ( organizacyjne) nie są małe wiec mam pomyśl na ich ograniczenie. Nie jest to mój pomysł, wiele krajów dawno go stosuje i to wcale nie mniej zamożnych. Chodzi o noclegi. Wiele torów posiada tzw. Własne pola namiotowe. Oczywiście są to bardzo tanie rozwiązania ale jak bardzo przyjemne. Wiem że FSR-y stosowały i stosują te metody. Problemem nie jest samo miejsce ale mentalność zawodników. Po co wydawać nie małą kasę na noclegi w hotelach jak można te pieniądze przeznaczyć na inne cele. Nie jest to wcale wstyd i ujma, ja chętnie zabierałbym się na zawody z rodziną ( może nie teraz) . Dla przykładu : Niemiec spod Berlina nie jedzie dalej na zawody jak 20 km bo twierdzi że drogo a my walimy po 400 km i cieszymy się na samą myśl o ściganiu. Przemyślcie te kwestię.
Organizator który umożliwiłby taki nocleg dla zawodników mógłby liczyć na większe poparcie zawodników.
Miejsce powinno być dobrze przemyślane, czasami nawet chronione żeby uniknąć niespodzianek, zresztą nie będzie tam zapewne nocować parę osób. Pomyslcie, to jest wasza kasa

Nooo to gratuluje debiutu.
Nie musi Pan nawet czerpać wzorców z zagranicy, bo u nas na Malince tak się dzieje od pierwszej imprezy. Proszę spytać chłopaków, którzy do nas przejeżdżają.
Nawet mają straż miejską w nocy, która pilnuje terenu.

No dobra - czekam na następne pomysły.
Jeśli będą dobre obiecuję ze je zaadoptuje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 10:12 pm 

P. Darku , nie jestem maszynką do trzepania pomyslów :lol:
Poczekam na inne pomysly innych zawodników, czas się wykazać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 10:21 pm 

P. Darku , nie jestem maszynką do trzepania pomyslów :lol:
Poczekam na inne pomysly innych zawodników, czas się wykazać.

Przeszedłeś test !
Uważam, że jesteś naprawdę dobrym kandydatem.
Wiesz dla czego? - za ten tekst o „maszynce do trzepania pomysłów„
Masz moje poparcie :D :lol: :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 7:01 am 

Ciesze sie ,ze został nawiazany wspólny dialog pomiedzy Arturem a Darkiem .Jest to dobry poczatek do dalszej wspołpracy i mam nadzieje ,ze w tej klasie damy przykład rozwiazywania problemow
i kazdy bedzie znał swoje miejsce.
Zycze powodzenia i deklaruje swoja pomoc .

Chyba sie pospieszyłem

Ostatnio edytowano Wt lut 28, 2006 10:33 pm przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 9:13 am 

Po pierwsze :
Od dawna wśród modelarzy wiekszość mówi sobie per Ty , bo to też likwiduje pewne bariery - może by tak wprowadzić zasadę że bez względu na wiek nie "panujemy" sobie. Przynajmniej wewnątrz "podsekcji" off-road.

Po drugie - spanie pod namiotem - dla mnie bomba. Bez zmuszania - chcesz do hotelu - nie ma sprawy, ale masz możliwość spania na polu namiotowym. Na zachodzie na takie imprezy wiekszość ludzi jeździ z kempingówkami - od razu serwis pod ręką i jest super.
Pole namiotowe wymaga to co prawda odrobine wysilku od organizatora ( woda i kibelek), ale i tak jest to do zrobienia. W Murowanej też jest super trawka pod namioty.
Dodatkowo wnioskuje że odrobina kultury nam się należy i tak czy inaczej organizator powinien ZAWSZE zapewnić kibelek z bierzącą wodą lub Toy-toya i beczkę z czystą wodą. Przecież to nie kosztuje majątku.
Pozdrwaiam,
W

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 9:20 am 

1. Ze szczerego serca życzę Wam dobrze, bo jak wy to i my będziemy mieli lepiej, ale zastanówcie się czy nie mam trochę racji w tym, co piszę.

2. Obiecuje, że nie będę wypowiadał się więcej w tej sprawie do póki nie będę miał powodów lub konkretnych propozycji.

3. A teraz pozwólcie proszę, że napisze odrobinę gorzkich słów oceny pomysłu „podsekcji” zwanych w tym dziale „oszołomstwem” :D

4. Do oceny torów nie jest mi potrzebna pomoc konsultantów natomiast bardzo cenię sobie opinie większości zawodników. Myślę, że wszyscy doskonale wiedzą gdzie tor jest dobry a gdzie zły i dla czego.

5. Co do reszty punktów to rozumiem, że Waszym zdaniem Panowie Ciećwierz, Bernardy i Matukin nie umieją czytać i podsekcja będzie robiła za tłumacza? Bo przecież wszystko jest napisane na tym forum wystarczy tylko chcieć wyciągnąć wnioski i zrealizować to, o czym pisze się tu od dłuższego czasu.

6. Odsyłając mnie do osoby od MT Artur przyjął styl ala Pan Ciećwierz - który ostatnio pisze - to nie ja to Matukin a Matukin mówi to nie do mnie to Ciećwierz, on jest szefem a Pan Tadeusz przyjął opcję na mimikę twarzy – nic nie mówi. Teraz doszedł nam jeszcze jeden człon w piramidzie „podsekcja”. :D

7. Bez względu na to, co napiszą członkowie „podsekcji” i jak silnie będą się bić w piersi i tak będziecie reprezentować grupe interesów swojego teamu. Więc przynajmniej na mnie takie deklaracje nie działają. :D

8. Na razie mam tylko jedną konkretna prośbę do Artura - nie patrz proszę na ten sport tylko pod kontem czołówki zawodników. Nie zapominaj o początkujących, bo w nich jest przyszłość. !!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona