Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 5:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:47 am 

Paweł Żelazo napisał(a):

PS. Panie Robercie.
Według informacji "oficjeli" MP mają być rozegrane w dniach 25-26 marca a nie 1-2 kwietnia.

Witam p. Tadziu.

Przepraszam za nieścisłość, lecz informacje brałem z kalendarza zawodów.
Oczywiście Mistrzostwa Polski są planowane 25-26 marca 2006 r
Zaraz poprawiam w swoim poście.

Pozdrawiam

Robert Goś

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 12:01 pm 

[quote="Festiwal Modelarstwa"]
...Nie powinniśmy zwlekać z jego terminem ani organizować go przy jakiejś okazji.
Problem jest zbyt poważny i niecierpiący zwłoki.
Każdy, kto ma ochotę powinien na spotkaniu wyartykułować swoje potrzeby i koncepcje. ...

...Uważam, że przedstawiciele producentów modeli, organizatorzy i przedstawiciele zawodników powinni być członkami CKM sekcji modelarstwa kołowego i mieć bezpośredni wpływ na kształt przepisów, kalendarza imprez itp., itd. Niestey sekcja pokazała już kilkakrotnie, że my swoje a oni swoje i nic nam do tego....

Witam.

Darku uważam, że ciężko będzie pryjechać wszystkim w innym czasie ( dodatkowy czas i koszty ). Wydaje mi się, żę Mistrzostwa Polski ( kończące sezon halowy ) będą do tego spotkania najodpowiedniejsze.

W pełni natomiast popieram drugą , zacytowaną część Twojej wypowiedzi odnośnie członkostwa w sekcji i wpływu na przepisy, zawody itp

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 12:41 pm 

Proponuję zakończyć ten temat.
A kończąc go pragnę podziękować p.p.Ciećwierzowi, Omelańczukowi i innym bezimiennym za swoje działanie.
To dzieki Wam przelała się czara goryczy. Swoim działaniem uruchomiliscie lawine której nikt z Was nie zdoła zatrzymać.
O tym że nie sa to puste slowa przekonacie się juz wkrótce.
I wreszcie nie trzeba będzie chirurgicznie oddzielać p.Ciećwierza od krzesła aby była impreza modelarska. Jak jej nie zorganizuje, to nie bedzie miał co pisać w sprawozdaniu.
Jeszcze raz dziękuję. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 1:19 pm 

Robert Goś napisał(a):
Darku uważam, że ciężko będzie pryjechać wszystkim w innym czasie ( dodatkowy czas i koszty ). Wydaje mi się, żę Mistrzostwa Polski ( kończące sezon halowy ) będą do tego spotkania najodpowiedniejsze.

Od dłuższego czasu całe środowisko myśli podobnie, co widać z wypowiedzi na forum.
Brakuje tylko konkretnych działań. Jest to dość typowe i zrozumiałe – większość z nas ma dużo innych obowiązków.
LOK natomiast nie reaguje na nasze sugestie. I naprawdę nie chodzi mi o wywieranie nacisku tylko o zmianę podejścia LOK-u do problemu.

Spotkanie w LOK-u w Warszawie nie sprawi pewnie nikomu z zainteresowanych większego problemu. Myślę tu o osobach i firmach, które reprezentują poszczególne środowiska, czyli:
1. Reprezentacja zawodników – tu uważam, że Marek Kusiakiewicz bardzo pozytywnie pełni tą rolę. Oczywiście może to być większa ilość osób, które Marek uzna za pomocne w konsultacjach merytorycznych.
2. Reprezentanci Firm – nie trzeba wymieniać, wszyscy wiemy, jakie firmy aktywnie działają na naszym rynku.
3. Sędziowie – też sprawa jest jasna.
4. Przedstawiciele LOK.

Wydaje mi się ze, jeśli teraz takie rozmowy nie nastąpią to temat znowu rozmydli się i nie nastąpią żadne zmiany w sezonie 2006. Każdy będzie ciągnął w swoją stronę a nie o to chodzi i nie ma takiej potrzeby.

Ja jestem otwarty na propozycje czasu i miejsce niemniej nie odkładałbym tego do połowy roku.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 1:44 pm 
Administrator forum

Darek,

Co do LOK-u i ich obecności na tym zebraniu masz racje ale....
Potrzebny jest tam ktoś z władz LOK-u tylko po to aby dowiedział się że jako organizacja do niczego są nam niepotrzebni w Związku Sportowym. Zresztą, nie sądze aby ktokolwiek z LOK-u miał odwage cywilną przyjechać na takie zebranie :) Chociaż nie wiadomo :)

Ja LOK-u jako organizacji nie widze w Związku Sportowym wogóle. Szanse na poprawienie sytuacji w modelarstwie kołowym mieli i to niejedną. Czas się dokładnie odciąć od starego stylu myślenia.

Mam tylko nadzieję ze ludzie porządni, lecz związani w jakiś sposób z LOK-iem nie obrażą się na wszelakie cierpkie słowa kierowane w stosunku do LOK-u.

Więcej szczegółów podam po powrocie z Tarnowa, tj. w poniedziałek ok. 20:00

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 1:55 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Więcej szczegółów podam po powrocie z Tarnowa, tj. w poniedziałek ok. 20:00

Ciekawe czy Pan Zbyszek zajmie w tej sprawie stanowisko ?
Dałbym im jeszcze jedną szansę :lol:
Jak wiesz ja jestem otwarty i potrafię się dostosować.
Ty tu rządzisz, więc jeśli LOK nie chce to powiedz tylko gdzie i kiedy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 2:20 pm 
Administrator forum

Darek,

Wszystkie szczegóły po zawodach w Tarnowie. Miejsce spotkania również.
Oficjalne zaproszenia pójdą meilem lub pocztą (ale nie pantoflową :P )

Ciekaw tylko jestem ile strusiów przerodzi sie w orły i wyciagnie głowe z piasku ? :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 2:28 pm 

chetnie bym sie pojawil na takim spotkaniu, nie ukrywam ze tez mialbym pare uwag i rzeczy o ktorych bym porozmawial

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 2:39 pm 

Problem w tym że LOK na CKM zaprasza osoby które w danej chwili sa przychylne.
Lista osób która uczestniczyła, a która z różnych względów nie jest obecnie zapraszana liczy kilka nazwisk.
Nie będę wymieniał o kogo chodzi, koledzy bardziej doinformowani wiedzą kto podpadł w niełaskę.

Pytanie jest zasadnicze.
Czy LOK jest dla nas, czy my dla niego?

Mi się wydaje, że bez LOK możemy funkcjonować.
Mamy alternatywne systemy liczenia okrążeń, mamy zaplecze w postaci działaczy, dystrybutorów, zawodników, wykwalifikowanej kadry modelarzy.

LOK de facto nie ma nic. Bez tych ludzi nie istnieje.

Dziękuję
Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 2:49 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
LOK de facto nie ma nic. Bez tych ludzi nie istnieje.
Mam nadzieję ze w LOK-u to zrozumieją zanim będzie za późno i dziwię się, dla czego nie było to dla nich oczywiste do tej pory.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 2:54 pm 

....poza AMBrc zakupionym częściowo z naszych pieniędzy.
Popieram wszystkie wypowiedzi, spotkanie jednak nie powinno pominąć zawodników modeli spalinowych off-road, pamiętajcie że decyzje decydentów również nas dotknęly , dodatkowo może się okazać że będzie to najliczniejsza grupa zawodników w obecnym sezonie. Proponuje żeby nie robić zadymy na takim spotkaniu , z każdej klasy byly wydelegowane osoby w celu reprezentowania spraw zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 5:38 pm 

Witam Kolegów Modelarzy
Pozwolicie ze i ja wyraze swoje zdanie

Panie Tadeuszu napisał Pan :
"A kończąc go pragnę podziękować p.p.Ciećwierzowi, Omelańczukowi i innym bezimiennym za swoje działanie.
To dzieki Wam przelała się czara goryczy. "

NIe wiem dlaczego Pan kieruje podziekowania do Norberta .
Jemu podziekuje Pan (albo i nie )po zawodach za dobra lub zła organizacje
To nie Jego wina ze LOK wybrał akurat jego propozycje chłopak miał 50 % szans .

Jeszcze chce poruszyc jedna sprawe

Do Panów Zaręba (jesli nazwisko sie odmienia to za bład przepraszam )
Napisał Pan :
"Ten argument jest wystarczająco przekonujący,zwłaszcza dla tych ,którzy zaczynają. " chodzi o kilometry

Jak ja zaczynałem starty w 93 roku to nikt nie pytał zawodników czy pasuje miejsce czy nie
Jak zawody były w Szczecinie chciałem startowac to musiałem jechac 600km pociągiem i nikt nie narzekał ze daleko a tez byłem początkujący
Rozumujac tak jak Panowie i kilka innych osób piszacych posty w tym temacie nigdy bym nie wystartował jakbym czekał na zawody w Warszawie :!:

Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2006 11:37 pm przez Paweł Lipinski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 6:22 pm 

Witam.

Panowie proponuję zwolnic trochę tempo i przemyśleć wiele spraw, aby później nie okazało się, jak mówi przysłowie : "zamienił stryjek - siekierkę na kijek"
Nadal uważam , że najlepszym miejscem do zorganizowania tego spotkania są Mistrzostwa Polski. Na tym spotkaniu również powinni się pokazać " spaliniacy".
Darku , czy pójdziemy w kierunku " Związku" czy dalej z Lok-iem środowisko modelarzy na tym spotkaniu powinno byc jak najliczniej reprezentowane ( wszystkie inne, w tym LOK również ). Powinni na Nim być reprezentanci wszystkich rejonów , gdzie są modelarze kołowi, a nie tylko wyselekcjonowana grupa, aby później nie było kolejnych tarć. Proponuję również i nawołuję , aby Ci co kiedyś chcieli coś zmienić znów się zmobilizowali. Wiem,że po swoich wcześniejszych działaniach jesteście zdegustowani, jednak jeśli z obecnie podejmowanych działań ma się " coś urodzić" Wy również powinniście w tym uczestniczyć.

Pozdrawiam

Robert Goś

ps. Ponieważ nie będę w Tarnowie z niecierpliwością oczekuję informacji z tego spotkania. Mam nadzieję, że nie dojdzie do bitwy " reszta Polski - Norbert" ( zwłaszcza,że moim zdaniem chciał on dobrze, a namieszał ktoś inny, Kto ? niestety nie wiem. Mam nadzieję równiez , że nie podzielimy się znów na "obozy"

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 7:16 pm 

Zbigniew Ciecwierz napisał(a):
Dla chętnych założyć Związek Modelarzy Kołowych gratuluje pomysłu jako LOK chętnie zapiszemy się do Was jako organizacja wspierająca A pieniądze same z Ministerstwa Sportu popłyną (marzyciele) do Was

hmmm... widze ze jest zadyma :)

a ostrzegalem co niektorych przed ta organizacja z zeszlej epoki ale widze ze musieli sie dopiero przekonac na wlasnej skórze by podzielac moje opinie i sugestie

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 8:09 pm 

Cytuj:
Jak ja zaczynałem starty w 93 roku to nikt nie pytał zawodników czy pasuje miejsce czy nie

Czy mozna skonczyc juz dyskusje o miejscu zawodow?
Jak slusznie Pan podal to byl rok 93, teraz jest 2006, transport w przeliczniu na to co bylo kiedys jest parokrotnie drozszy, miejsce noclegowe chyba tez.
Wiec prosze nie ruszajmy wiecej tego tematu, bo zacznie sie dzielic modelarzy na biednych i bogatych. Jesli ktos tego nie rozumie, ze kogos nie stac na wyjazd na 2 koniec Polski, to brak mi slow.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona