Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 5:46 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:16 pm 

Jacek Żurek napisał:
Cytuj:
chciałem pojechać do Lublina

Mam nadzieję że wkrótce to będzie możliwe. W ciągu tygodnia zostanie podany informator o Xray Challange.

Pozdrawiam. tadeusz Żelazo

Ostatnio edytowano Cz lut 16, 2006 11:18 pm przez Paweł Żelazo, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:16 pm 

Norbert Omelańczuk napisał(a):
Ludzie przestańcie się kluci i szukać afery!!!!. Po tym jak się dowiedziałem ze zawody w Lublinie maja być odwołane złożyłem propozycje do loku o zrobienie zawodów. Jestem zawodnikiem i liczą się dla mnie tylko zawody i trening!!! Postawiłem sobie cel, że zrobię tor jak najlepszy korzystając z wiedzy z zawodów zagranicznych i z normalnymi treningami zaczynającymi się od piątku. Sam mam dość jeżdżenia na zawody i przez cały dzień jeżdżenia 3 razy i bez możliwości treningu,albo z treningami 2 godzinami stylem wszyscy razem!!!!!. Chciałem zrobić zawody by wszyscy mogli się najeździć.!!!!
Nie mam w tym żadnego interesu. Wszystko staram się finansować z własnej kieszeni. Nie szukam żadnego konfliktu!! Złożyłem propozycje do loku i lok zdecydował gdzie się maja odbywać zawody. Były dwie propozycje organizowania zawodów i została wybrana moja. Myślałem ze wszystko zostało załatwione polubownie,jednak widzę ze nie!! Ludzie zachowajmy ten zapal do robienia zawodów i się nie klucmy rok jest długi. Coś pisaliście ze ustaliliście termin w Blue City ! Ja z lokiem 2 tygodnie wcześniej rozmawiałem na temat zawodów w Warszawie . A i argumentami nie jest odległość miejsca zawodów ja śmigam na zawody oddalone od domu o 1200 km i po parę razy jestem w kłodzku 450 km.

Pozdrawiam Norbert Omelańczuk

Osobiście uważam za wielką nieuczciwość, że miejsce zawodów jest wielokrotnie zmieniane.
Pierwszym miejscem miał być Lublin. W momencie kiedy powstały problemy padła propozycja aby zawody były w Łodzi.
Jacek O. zaprosił nas „ATA” do wystawienia się na zawodach w Łodzi. Wstępnie zabraliśmy się za organizowanie wyjazdu na zawody gdzie mieliśmy wystawić nasze stoisko. Teraz okazuje się, że zawody mają być pod Warszawą. Firma ATA którą reprezentuje na forum nie jest organizatorem tej imprezy. Nie będziemy jej wspierać. Ponieważ wiele pomyj zostało na Nas wylanych przed zawodami w BC będę teraz bacznie obserwował inne imprezy i bez pardonu będę atakował wszystkich organizatorów którzy źle wypowiadali się o zawodach w BC a sami nie zrobili nic lepszego. Do zobaczenia na następnej imprezie. Mam nadzieje, że będzie lepsza od BC i nie będę musiał wytykać błędów i uchybień.

Z wyrazami szacunku

Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 12:12 am 
Ja też uważam że przeinaczanie faktów i pisanie nie prawdy jest nie do przyjęcia.O tym że nie będzie zawodów w Lublinie nikt do tej pory nie poinformował a szkoda dziwne otępienie .Nikt na tym forum nie ma prawa zmieniać kalendarza imprez nawet jak jest włascicielem RCAUTO.nigdzie nie ma oficjalnej informacji o zawodach w Łodzi.Własciciela czyli zawodnika P.Marka K .obowiązuje odpowidzialność za to co piszę oraz co jest publikowane na tym forum.Dla chętnych założyć Związek Modelarzy Kołowych gratuluje pomysłu jako LOK chętnie zapiszemy się do Was jako organizacja wspierająca A pieniądze same z Ministerstwa Sportu popłyną (marzyciele) do Was.Drukarka nowa laserowa pojechała do Tarnowa.

Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2006 12:06 pm przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 12:34 am 

Szanowny kolego Kusiakiewicz !!!
Do wyrażenia swoich poglądów upoważnia Cie nie prawo włascicielskie portalu RC AUTO , lecz upoważniaja Cię do tego Twoje dokonania dla modelarstwa , a zrobiłeś dla modelarstwa w ostatnich latach wiele -----
więcej jak wszyscy (pseudo) decydenci razem do kupy(d.......) wzięci-----

Ściskasz modelarzom ręce na koniec imprez które organizujesz i możesz robić to z pełna satysfakcją .

Podzielam twoje poglądy , pozdrawiam wszystkie nieloty (czytać proszę strusie) które z głową w piasku liczą jego ziarenka.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 12:53 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Ja też uważam że przeinaczanie faktów i nie pisanie nie prawdy jest nie do przyjęcia.

OOOOO przegapiłem ze cztery strony postów.
Ale już się biorę do pracy :lol:

Panie Zbyszku.
Przypomnę Panu jak postąpił Pan z eliminacjami Off-road w ubiegłym roku.
Postąpił Pan bardzo nie ładnie bo zarówno Pan jak i sędziowie wiedzieli o naszych planach budowy toru i organizacji imprez kilka miesięcy wcześniej. W opinii mojej i wielu zawodników tor off-road na Malince to jeden z lepszych torów w Polsce. A wy rozgrywaliście Mistrzostwa Polski na "gruzowisku" w Tarnowie.
Mógł Pan z za biurka wykazywać się przed swoimi przełożonymi i w ministerstwie wynikami i rozwojem zawodów nie brudząc sobie rąk bo wszystko od roku jest robione obcymi siłami.
A wy zamiast jednoczyć ludzi i zjednywać sobie partnerów tylko jątrzycie i wkurzacie wszystkich bezsensownymi decyzjami.
Czy Pan myśli że ludzie są ślepi i głusi ???
Jak długo będzie Pan organizatorom i zawodnikom opowiadał bajki.

Nie znam szczegółów ustaleń LOK – Żelazo – Ochociński odnośnie zawodów w Łodzi - a Jacek O. naraził mi się ostatno straszliwie ale wiem z autopsji że nie można Panu Cieświerzowi zaufać.

HPI Challenge ma już rok
Teraz powstanie Xray Challenge
Pan Niko i Norbert Rękawek też nie będą długo czekać z jedyną słuszną decyzją.
A pierwsza osobą do której powinien odnosić się Pan z szacunkiem jest Marek Kusiakiewicz z RC Auto bo człowiek robi za Was na prawdę dużo dobrego.

Obym za rok, patrząc Panu w oczy nie musiał powiedzieć – A NIE MÓWIŁEM !!!!

Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2006 9:15 am przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 2:28 am 
Administrator forum

Szanowny Panie Zbyszku,

Oto link do Pańskiego posta http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... ht=#110198

A tutaj jego treść "Wracając do tematu .Po rozmowach w Warszawie o zawodach w Lublinie proszę o sprostowanie.

Sekretarz CKM LOK
Zbigniew Ciećwierz"

Post z 13 lutego

Widze że pamięć Panu nie dopisuje. Twierdzi Pan że ja przeinaczam fakty? No to brawo dla Pana. Ustalenia w Blue City były jasne jak słońce - zawody mają byc w Łodzi i już, nawet wspaniałomyśłnie dołożył Pan w imieniu LOK-u 1500zł na ich organizację. I kto fakty przeinacza? Nie prościej walnąć sie w pierś i powiedzieć PRZEPRASZAM ??
Zadymę jest łatwo zrobić, co Pan w pieknym stylu uczynił.

Co do kasy i zwiazku modelarzy - dzieki za chęci LOK-u do przystąpienia jako organizacji wspierającej, ale niestety nie będzie tam dla LOK-u miejsca. A dlaczego? proste: a co chcecie wnieść do tej organizacji? Doświadczenie? W czym? W braku kompetencji? Dzieki ale tam trzeba działaczy przez duże D.

Co do kasy i marzycieli - hmmm, prosze spac spokojnie, LOK sie obudzi któregoś dnia bez dotacji :)

Temat jeszcze jeden, prosze wyjaśnic na jakiej podstawie prawnej LOK wydaje licencje sportowe? Jako kto? LOK jako LOK? Z tego co mi jest wiadomo, JEDYNĄ uprawnioną instytucja jest w tym wypadku zwiazek sportowy (którego nie ma) a nie LOK który stracił juz dawno swoje prawa do wielu rzeczy. Dzieki internetowi i stronom zwanym BIP (Biluetyn Informacji Publicznej) wiele informacji niewygodnych dla wielu ludzi ujrzało światło dzienne.

Sytuacja kolejan skoro zagrywamy w taki a nie inny sposób. Wypowiedź Pana o tym że LOK nie chciał aby impreza w Blue City miała range eliminacji do MP, bo to jest w centrum handlowym. Brawo!!! A nie tak dawno LOK rozważał mozliwośc zorganizowania Mistrzostw Polski w Blue City (odpowiednie posty sa w archiwum forum :) ) I kto tu przeinacza fakty? Czas skończyć z dopinaniem sie do imprez. I czas zauważyc że wiele firm może w najwazniejszych terminach zrobic zawody z atrakcyjnymi nagrodami u siebie, za swoje pieniądze bez udziału LOK-u.

Przepraszam za ciagły najazd na LOK, ale dla mnie ta miarka sie juz przebrała. Sam nadstawiłem twarz dezinformując ludzi o tym że zawody będa w Łodzi. Na miejscu jacka i tadeusza zrobiłbym zawody w Łodzi mimo tego - a to dlatego że jako organizacja (LOK) nie trzymacie sie żadnych przepisów. A dlaczego? Spytam wprost: GDZIE JEST INFORMATOR? Na dzień przed imprezą go dostaniemy? Taki wyjazd trzeba zaplanować. Dla wielu to jest dziesiat kilometrów więcej i drożej z zakwaterowaniem. Ale przecież DZIAŁACZE mają czas, sa na miejscu. Powiem krótko: WSTYD I HAŃBA.

Mam tylko nadzieje że modelarze przejrza na oczy, bo jak narazie Wasza (modelarzy) postawa jest bierna, a czas zacząć działać a nie dawac sobie ciagle sr.......ć na głowę.

Licze na odzew w tej sprawie a nie na zachowanie strusia na komende BUU !!!

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 7:38 am 

Filip Zaremba napisał(a):
"Mądry" powinien też mieć świadomoć,że to forum czyta młodzież i pisanie w poście cyt.żecz lub mięszać ni jak się nie ma z rolą wychowawczą LOK.
Ale moja teoria się potwierdza jak nie ma co powiedzieć to się wysyła Gosia.
Spotykamy się przy drugim temacie i dalej widać ,że nie wnosi Pan nic nowego,chce pan bronić czegoś i sam Pan nie wie czego.Wiem tylko ,że ma Pan zacięcie medyczne i lingwistyczne.Co jeszcze?
A ja dalej nie wiem co z drukarką,czy Pan Janek będzie się denerwował tak jak w B.C.

Witam.

Znów zapomniał sie Pan podpisać

No właśnie, ma ona "świadomoć" która " ni jak" ma się do wypowiedzi P. Zaremby ( mam nadzieję, że starego)

Lecz Ja powtarzam dalej " Mądry ustępuje....."

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 8:08 am 

[quote="Zbigniew Ciećwierz"]Ja też uważam że przeinaczanie faktów i nie pisanie nie prawdy jest nie do przyjęcia.Własciciela czyli zawodnika P.Marka K .obowiązuje odpowidzialność za to co piszę oraz co jest publikowane na tym forum.

Jeśli strona Rcauto uwłacza LOK-owi to proszę podać adres gdzie znajdziemy "rzetelne"informacje,gdzie znajdziemy pomoc,gdzie znajdziemy konstruktywne dyskusję na temat przyszłości modelarstwa.
Może ta "dobra" strona jest tylko dla "dobrych".
Wiem że Marek wszystkie informacje umieszcza po autoryzacji i tak było z zawodami w Łodzi.Ostateczną informacją były rozmowy w BC.
Ale okazało się,wyciągając wnioski z powyższych postów,że Pan Okocimski z Panem Żelazo nie potrafili by zbudować toru na poziomie i nie posiadają tylu pieniędzy żeby przeprowadzić zawody.
Decyzja LOK mogła być jednoznaczna i jedynie słuszna ,zrobić ich w konia.

PS.Tadeusz ty za mało jeżdzisz na zawody.... :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 8:59 am 

Witam Wszystkich.

Powrócę do tematu spotkania.
Proponuję zorganizować je 25-26 marca w czasie Mistrzostw Polski ( rozegrajmy jedną eliminację mniej i powinien być czas na to spotkanie) .
Mogę się zająć przygotowniem spotkania od strony logistycznej ( może nie będzie w Marriocie, jak chciał p. Zaremba, tylko w jekiejś sali na lub koło zawodów) .
Proponuję zrobić je 25 marca 2006 r.

Proponuję, aby Marek Kusiakiewicz podał pełen wykaz, kto z LOK-U, PKMS-u ,sędziów, sponsorów, działaczy, zawodników "elektrycznych" i "spalinowych", i innych niewymienionych, powinien wziąć w nim udział.

P. Zaremba ( stary) proponuję, aby zajął się przygotowaniem spotkania od strony merytorycznej.

Proszę o wypowiedzi w powyższym temacie.

Pozdrawiam

Robert Goś

Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2006 11:49 am przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 9:41 am 

Są ludzie którym jak pluje się w oczy - mówią że deszcz pada.
Są ludzie którzy wiedząc że są świadkowie rozmowy mówią że to nieprawda.
Są ludzie którzy pozwalają aby ich nazwisko służyło za .....

Tak w skrócie mogę podsumować wypowiedzi p.Ciećwierza.

PS. Panie Robercie.
Według informacji "oficjeli" MP mają być rozegrane w dniach 25-26 marca a nie 1-2 kwietnia.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 10:00 am 

Dziękuję za zaproszenie.Widzę ,że jako pierwsi z Markiem dostaliśmy zaproszenie.
W kwestii merytorycznej,ze względu na to co zrobił dla modelarstwa,najbardziej kompetentną osobą , z naszego rejonu,będzie Marek.
Co nie wyklucza faktu,że są inni,którzy małe co nieco widzieli i podzielą się swoim obserwacjami.
Widać że potrzeba bodżca,bo drukarka np.już jedzie do Tarnowa,a Pan Janek rok temu mówił i nic.
1.04- może inna data bo ta się żle kojarzy.

Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2006 10:05 am przez Filip Zaremba, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 10:03 am 

Będąc na ostatnich zwodach w BC podjąłem luźną dyskusję z przedstawicielami firm ATA, DEFENA, RC AUTO, PRZEGLĄD MODELARSKI. Z góry przepraszam, jeśli kogoś pominąłem.
Jako przedstawiciel HPI w Polsce przygotowuję się do naszego cyklu HPI Challenge 2006.
Po ubiegłorocznych i ostatnich „zagraniach” LOK-u nie widzę innego wyjścia. Doszedłem do wniosku, że prędzej nasze firmy pomimo konkurencyjnych ofert dogadają się i stworzą zasady współpracy sprzyjające rozwojowi modelarstwa kołowego niż pomoże nam w tym LOK.

Nie wiem czy sytuacja już wystarczająco dojrzała. Może LOK za mało jeszcze się pogrążył ??? :lol: W każdym razie, jeśli Panowie sa tego samego zdania, na prawdę chcą coś zmienić i potwierdzą swoje zainteresowanie jestem gotów do konkretnych ustaleń na rok 2006. Pomyślcie przez chwilę, jaką siłą dysponujemy wspólnie i jak mogą wyglądać zawody.

Aby była „pełna jasność” powtórzę coś, co kiedyś już mówiłem.
Nie jestem przeciwnikiem LOK-u.
Uważam, że taka organizacja jest jak najbardziej potrzebna i trudno nam będzie zastąpić ich rolę, co nie znaczy, że jest to nie wykonalne.
Niemniej, jeśli jej działania odstają od potrzeb zawodników, dystrybutorów i organizatorów to należy coś z tym zrobić.

A teraz Was rozbawię, ale naprawdę tak myślę.
Uważam, że organizatorem tego spotkania powinien być LOK.
Nie powinniśmy zwlekać z jego terminem ani organizować go przy jakiejś okazji.
Problem jest zbyt poważny i niecierpiący zwłoki.
Każdy, kto ma ochotę powinien na spotkaniu wyartykułować swoje potrzeby i koncepcje. Jeśli wszyscy patrząc sobie w twarz podpiszemy „pakt” to jest szansa na stabilny sezon 2006.
Jeśli będziemy próbować na własną rękę dogadywać się z LOK-iem oni będą mataczyć i kręcić jak chcą tak jak do tej pory.
Może źle oceniam intencje LOK-u, ale niestety tak to wygląda.

Uważam, że przedstawiciele producentów modeli, organizatorzy i przedstawiciele zawodników powinni być członkami CKM sekcji modelarstwa kołowego i mieć bezpośredni wpływ na kształt przepisów, kalendarza imprez itp., itd. Niestey sekcja pokazała już kilkakrotnie, że my swoje a oni swoje i nic nam do tego.
W mojej ocenie takie zmiany to jedyna szansa dla wszystkich.
Polecam, aby LOK nie "gniewał się" i poważnie wziął sobie do serca tą propozycję.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 10:49 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Obym za rok, patrząc Panu w oczy nie musiał powiedzieć – A NIE MÓWIŁEM !!!!

Problem polega na tym ze Pan Zbigniew C. nigdy nie patrzy w oczy osobie, z którą rozmawia. Taki mały pikantny szczegół.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:28 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Ja też uważam że przeinaczanie faktów i nie pisanie nie prawdy jest nie do przyjęcia.

Panie Zbyszku, niech Pan to poprawi bo wychodzi na to ze pisanie prawdy (nie pisanie nie prawdy) sie Panu nie podoba.

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:42 am 

[quote="Filip Zaremba"]Dziękuję za zaproszenie.Widzę ,że jako pierwsi z Markiem dostaliśmy zaproszenie.
Witam P. Zarembę.

Znów się nie rozumiemy.
Miło mi, iż czuje się Pan zaproszony, lecz z racji, że często zabiera Pan głos na forum - uważam iz zarówno Pan jak i inni zawodnicy są na tym spotkaniu niezbędni. I nikogo z nas nie trzeba na nie oddzielnie zapraszać.
W swoim poscie powyżej prosiłem Marka o przygotowanie, kto i jekie firmy i instytucje powinny w tym spotkaniu wziąć udział ( znając Marka na pewno to zrobi ).
Pana " zadanie" widziałem w przygotowaniu tego o czym na tym spotkaniu chcemy rozmawiać. I mam nadzieję zgodzi się Pan na to zadanie. Mam nadzieję również, że podoła Pan temu zadaniu i przygotuje je solidnie. ZAPRASZAM WIĘC DO CIĘŻKIEJ PRACY !!!

Pozdrawiam

Robert Goś

Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2006 12:03 pm przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona