Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 3:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 12:19 am 

Tak jak w temacie, mialy byc zawody w Lublinie, potem w Lodzi czy wie ktos czy jakiekolwiek w tym terminie zawody beda? Wdzieczny bylbym za jakies info bo nie wiem czy powinienem rezerwowac ta date jako wolna czy nie?

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lut 16, 2006 6:37 am 

Marcin Derewiński napisał(a):
Tak jak w temacie, mialy byc zawody w Lublinie, potem w Lodzi czy wie ktos czy jakiekolwiek w tym terminie zawody beda? Wdzieczny bylbym za jakies info bo nie wiem czy powinienem rezerwowac ta date jako wolna czy nie?

Witam.

Marcinku, z tego co obiło mi się o uszy zawody będą w Borzęcinie pod Warszawą.

Pozdrawiam

Robert Goś

Ostatnio edytowano Cz lut 16, 2006 11:12 am przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:03 am 

Szkoda.
Ja i chłopaki z hpi.pl szykowaliśmy się, że po raz pierwszy wystartujemy w zawodach. Liczyliśmy, że odprężymy się i w końcu pojeździmy na imprezie.

Co do decyzji to myślałem ze tylko ja mam przerąbane w LOK za swoją śmiałość wypowiedzi.
Ciekawe, czym Jacek i Tadeusz sobie nagrabili.
Myślę, że nie tylko mnie, ale i innych interesowałaby oficjalna wypowiedź w tej sprawie LOK-u.
Jaki jest powód takiej decyzji ??? :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:22 am 

Patrze - zawody przeniesione do Lodzi, super przy okazji spotkam znajomych, od razu pare tefonow, zarezerowane miejsce, zamowiony samochod, a tu co?
Bardzo po prostu mi przyjemnie, bardzo.
Poraz kolejny zostalem umiejetnie zniechecony do zawodow.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:50 am 

Ja również się dołączę. W BC poraz pierwszy startowałem w zawodach. Wciągnęło mnie. Mieszkam w Pabianicach, 20km od Łodzi. Na prośbę Jacka przez tydzień szukałem hali w moim mieście poruszając różne kontakty. Miałem jechac do Tarnowa ale myślę sobie po co, skoro w Łodzi będą zawody, zaoszczędzoną na wyjeździe kasę postanowiłem zainwestować w model. Postanowiłem również posprzedawać niepotrzebne już rzeczy aby mieć fundusze na nowy model (Xray T1). Model jest juz w drodze, kupione odpowiednie koła, pakiet już praktycznie kupiony, jednym słowem jestem gotowy do zawodów a tu .... zawodów nie ma. Co z tego, że się odbędą gdzieś pod Warszawa, dojazd, noclego to sa dodatkowe koszty, któych nie uwzględniałem przy zakupie nowego modelu. Teraz efekt jest taki, że do Tarnowa nie pojadę, model będę miał przygotowany ale nie wystartuję nim z powodu przekroczenia dyscypliny budżetowej. Super, komu mam podziękować ??
Ps. Jeszcze jedno, na zawodach w BC startowałem w klasie DTM 540 w grupie B. Uzyskałem w tej grupie 1 wynik w eliminacjach. W sobotę pan Matukin zapewniał, że w niedzielę wszyscy wystartują w finałach, podkreślam WSZYSCY. Zostałem więc w Warszawie a w niedzielę rano okazało się, że jednak grupa B DTM 540 nie wystartuje. Na pytanie dlaczego pan Matukin odpowiedział, że zgodnie z przepisami było nas za mało i tu się zgadzam ale to co na koniec powiedział długo utkwi mi w pamięci, stwierdził z uśmiechem na twarzy "macie pecha". Nie liczą się wydane przeze mnie pieniądze, stracony cały dzień, który mogłem spędzić z rodziną, mam po prostu pecha. Super zachęta dla kogoś kto w wieku 37 lat zaczyna starty w zawodach. Szkoda słów panowie LOK-owcy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 1:03 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Szkoda.
Ja i chłopaki z hpi.pl szykowaliśmy się, że po raz pierwszy wystartujemy w zawodach. Liczyliśmy, że odprężymy się i w końcu pojeździmy na imprezie.

Co do decyzji to myślałem ze tylko ja mam przerąbane w LOK za swoją śmiałość wypowiedzi.
Ciekawe, czym Jacek i Tadeusz sobie nagrabili.
Myślę, że nie tylko mnie, ale i innych interesowałaby oficjalna wypowiedź w tej sprawie LOK-u.
Jaki jest powód takiej decyzji ??? :evil:

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze
reszte niech dopowiedzą zainteresowani

pozdrawiam wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 1:06 pm 

Podsumowując - LOK z panem Ciećwierzem na czele znowu wydymał wszystkich zawodników, pewnie robiąc większości na złość. Panowie oby tak dalej. Życze pomyślności.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 1:34 pm 

może wypowie się ktoś z niedoszłych organizatorów zawodów w Łodzi?

jeśli był ustalony termin, był określony organizator, organizator wywiązał się ze swoich zobowiązań - nie widzę powodu dla przenoszenia zawodów w inne miejsce.
jeśli przygotowane jest wszystko do zawodów, to nie widzę powodu, dla którego nie mielibyśmy na te zawody jechać - to my, zawodnicy wybieramy, gdzie mamy jechać, prawda?

ja z chęcią pojadę na zawody do Łodzi bez względu na to czy będą miały rangę eliminacji MP, czy też nie. jedyne co liczy się dla mnie to aby tor był równy, podest wysoki, a konkurencja uczciwa. więcej nie potrzeba.... tytułuw, rang, pucharkrów ani nagród...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 2:02 pm 
Administrator forum

Jest nieźle a może byc jeszcze lepiej :(

Nikt z LOK-u nie bierze pod uwagę że WIĘKSZOŚĆ zawodników jest z południa polski. Dla nas i nie tylko, dodatkowe 200km do przejechania i bardzo wysokie ceny warszawskich hoteli mają znaczenie.
Wybieramy jakąś tam miejscowość - właśnie: dlaczego Borzęcin?? - i robimy zawody. Paranoja totalna.

Panowie LOK-owcy - (ci co mieszają przy tych zawodach na potegę) - możecie sie obrażać, guzik mnie to obchodzi ale dajecie tak zaje.....sty popis niekompetencji i totalnego braku wyobraźni że aż hej. Robicie przy tej okazji (zawody w Łodzi) takm potworny młyn nielicząc sie z nikim i niczym. Zamiast siedzieć na tyłkach i gapić sie w okno wymyślając cuda na kiju, zacznijcie pracować !!!! na rzecz modelarstwa. Nie wystarczy pojawienie sie na zawodach i uścisk dłoni na zakończenie. To stanowczo za mało.

W Warszawie LOK-u było pełno, nawet Modelarz sie pojawił. Czasopismo które - o zgrozo - dzieli bierzący kalendarz imprez na dwie !!! części pisząc cd. w nastepnym numerze. Co to ma być??? Dla kogo ta gazeta???
Wiem że w Warszawie lub delikatnie w jej obrebie jest Panom bliżej niż do Łodzi. Ale do licha: KTO JEST DLA KOGO? Wy dla nas czy MY dla WAS. Jak stanowimy piate koło u wozu to miejcie odwage to powiedzieć jasno a nie ogródkami dawać do zrozumienia że ustalenia z Wami trzeba brać na pismie z notarialnym potwierdzeniem.

Może tym postem narażę siebie i imprezy które organizuję, ale lubie jasno stawiać sprawę. A to co sie wyrabia w ciągu ostatnich 5 dni w kwestii VI Eliminacj woła o pomste do nieba.

Wiem też że w LOK-u są ludzie z którymi można współpracować i którym zależy na rozwoju modelarstwa - w tym także kołowego w Polsce. Ale pare osób rzuca głęboki cień na nich też :( niestety.

Mam nadzieję że osoba władna z LOK-u wypowie sie jasno w tym temacie, tutaj, na publicznym forum i wyjaśni co było powodem takich a nie innych decyzji.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 2:27 pm 

Jacek Żurek napisał:
Cytuj:
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze
reszte niech dopowiedzą zainteresowani

Czy może Pan uszczególowić swoją myśl.
Tadeusz Żelazo

Ostatnio edytowano Cz lut 16, 2006 3:09 pm przez Paweł Żelazo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 2:56 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
może wypowie się ktoś z niedoszłych organizatorów zawodów w Łodzi?...

Propozycja zmiany miejsca - wyłącznie miejsca, bo termin pozostał bez zmian - powstała w trakcje zawodów w Kłodzku, gdy okazało się, że są problemy z rezerwacją obiektu odpowiedniej wielkości w w wymaganym terminie w Lublinie.
W Łodzi hala Anilany była zarezerwowana jeszcze w poprzednim roku, jednak nie zdążyłem z przedstawieniem propozycji organizacji zawodów i terminy były już zajęte. Tak jak Tadeusz wyżej napisał - wspólnie zaangażowaliśmy się w tę imprezę - zarówno organizacyjnie, jak i finansowo. Po rozmowach na zawodach w Warszawie w ostatnią niedzielę i wstępnym potwierdzeniu przez LOK zmiany lokalizacji zawodów na forum pojawiła się informacja, że zawody odbędą się w Łodzi.
Od pierwszego Festiwalu Modelarstwa słyszałem głosy, że taka lokalizacja w centrum Polski jest wygodna dla wielu z nas, umożliwia też udział w zawodach tym, którzy nie czują się na siłach - czy to w sensie własnych umiejętności, czy to posiadanego kapitału, by na swoje pierwsze zawody podróżować 300 czy nawet więcej kilometrów - i to chyba jest również ideą organizowania imprez modelarskich w różnych miejscach - każde takie zawody przyciągają kolejnych pasjonatów modelarstwa powiększających nasze grono - normą staje się udział 100 modeli na imprezie.
Warszawa ma w tej chwili 2 eliminacje i finał HMP - może to jest właściwa proporcja.

Oczywiście, że większość spraw organizacyjnych - szczególnie po rozmowach w Warszawie było już dogranych, pozostawała publikacja gotowego już informatora o zawodach na forum i oczekiwanie na zgłoszenia zawodników - nie udało się - cóż, zamiast tego będzie komercyjny - pierwszy w Polsce Xray Challenge, jeżeli dopiszą zawodnicy z zagranicy, może i nasi stawią się w komplecie, by sprawdzić swoje umiejętyności w szerszym gronie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 3:33 pm 

To jeśli zawodów nie ma w Lublinie i w Łodzi to gdzie one teraz będą?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 3:58 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
...Oczywiście, że większość spraw organizacyjnych - szczególnie po rozmowach w Warszawie było już dogranych, pozostawała publikacja gotowego już informatora o zawodach na forum i oczekiwanie na zgłoszenia zawodników - nie udało się...

no właśnie - co się nie udało? komu? może jestem mało kumaty, ale czy można byłoby wyjaśnić tę sprawę jeszcze bardziej?

p.s.

czy ten "komercyjny" Xray Challenge to impreza organizowana przez Ciebie w miejsce niedoszłych eliminacji MP? możesz nieco więcej zdradzić na ten temat?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 4:15 pm 

Bardzo KUR...de fajnie !!! Miałem ochote wystartować zupełnie nowym modelem w DTM 540 a tu DUPA :? Tak sie skłąda że nie mam możliwości dojechania np. 200km na zawody i naprawde nastawiłem sie że wystartuje w ŁODZI ! No nic pożyjemy zobaczymy może okażę sie że zawody zostały przeniesione do Turcji ? Olewające podejście do nas modelarzy samochodowych odczułem na zawodach w ubiegłym roku, były to moje pierwsze halowe zawody i miałem wrażenie że Szanowni Panowie Sędziowie robią nam wielką ŁASKE że wogóle przyjechali i uprzejmie zgodzili się sędziować.

Kiedy jest przewidywana data i miejsce Xray Challenge ??

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 4:40 pm 

Patryk Wieczorek napisał(a):
Bardzo KUR...de fajnie !!! Miałem ochote wystartować zupełnie nowym modelem w DTM 540 a tu DUPA :? Tak sie skłąda że nie mam możliwości dojechania np. 200km na zawody i naprawde nastawiłem sie że wystartuje w ŁODZI ! No nic pożyjemy zobaczymy może okażę sie że zawody zostały przeniesione do Turcji ? Olewające podejście do nas modelarzy samochodowych odczułem na zawodach w ubiegłym roku, były to moje pierwsze halowe zawody i miałem wrażenie że Szanowni Panowie Sędziowie robią nam wielką ŁASKE że wogóle przyjechali i uprzejmie zgodzili się sędziować.

Kiedy jest przewidywana data i miejsce Xray Challenge ??

Szanowny Panie Patryku nie jestem adwokatem Sedziow ,ale skoro powiedział A ,to niech Pan powie B ,gdzie Sedziowie robili wg, Pana
łaske .I kto wówczas sędziował.
Pozdrawiam
Wiesław Groszkowski
UKS SUDETY KLODZKO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona