Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 10:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 9:50 pm 

Zawody on road dlaczego nie. Trzeba będzie jedynie opony zakupić i odpowiednio ustawić model. Wkoncu zobaczy,y ile buggy są szybsze od MT :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 10:39 pm 

Michale B. Daleś świetny pomysl. Skoro w Nowym Sączu tor off-road nie spelnia naszych oczekiwań to przenieśmy sie 10m dalej na asfalt który jest świetny. Dodatkowym atutem jest stojący podest, mniej pracy organizacyjnej dla p. Janka Pasiuta i bylyby to pierwsze takie zawody w historii. Jestem jak najbardziej za , pozostaje tylko przedstawienie sprawy organizatorowi, nie sądzę żeby bylby z tym problem, Jan Pasiut robi zawody dla zawodników więc powinien przychylić sie do naszej propozycji. Jeżeli są glosy przeciwne to proszę to teraz przedstawić , żeby nie bylo pózniej niespodzianek. Pozostalaby jeszcze kwestia skocznii - czy je chcemy , czy jedną eliminacje robimy totalny on-road?
Aż sie slinie na samą myśl bagusów na asfalcie w Nowym Sączu :lol:

Cieszy mnie dodatkowo wspólne dążenie do rozwiązań, jest to rozmowa konstruktywna i takie dzialanie buduje i docelowo przysporzy nam tylko korzyści.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 10:57 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Wiesław Groszkowski napisał(a):
Odpowiednio bym go przygotwał duzo ciekawych przeszkod .

....ale prosta to ma być ogień!!! :lol:
Tak na poważnie. Jest to ciekawe rozwiązanie, cieszy mnie że są nowe i ciekawe pomysly.Nawet elektryki bylyby tym zainteresowane

jezdziłem po torze w Tarnowie, zjechałem cale opony bo i tak poszły na wykonczenie, potężna rożnica jeździc bagusem po torze onroadowym a offroadowym, brakuje predkości, na prostej full-a mialem juz przy 1/3 długości, brakuje dwójki i to bardzo,super widać jak pracuje zawieszenie. Jedno co mi sie podobało, to ze super "czuć" model.
Byc moze moje doznania były by zupełnie inne gdyby nie to ze jeździło sie juz troche płaskimi, mnie osobiscie brakowało wystrzału, wystrzał jest bardzo podniecający dla wyjadaczy w płaskich, prawda Artur ? ... a tu ? tu niestety 1 sekunda i juz full-speed na osi.
Zobaczycie jak świetnie widać prace modelu,sa duze przciazenia bo model jest wysoki i cięzki, i zapewniam ze jazda po torze onroadowym daje zupełnie inne przezycia niz jazda po boisku bez wytyczonych lini.
Ale czemu nie. Ja jestem jak najbardziej za.
Zawsze to coś innego. Klasa to nie żona, zawsze można ją rzucić :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 11:33 pm 

Widzę, że temat Off-road jest już w nowym roku ostro podgrzewany przez Kolegów, to ja też może coś dorzucę...

http://www.rcamerica.com/media/video/sr ... SRH_05.wmv

Warto ściągnać ten fragment wyścigu...

Raz , że w hali da się takie zawody wykonać.

Dwa..., może jestem w błędzie, ale nie widziałem żeby tak ósemki "popylały" na polskich torach off-road.

( Kto dysponuje modemem z małą przepustowością, proponuję soft:
Gethright lub Flashget.)

///Może trochę temat odmienny niż płęta , która się rozwinęła odnośnie wykorzystania torów on-road ( jestem za :D )///

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 11:36 pm 

Tak , masz racje z tą prędkością maksymalną. Przelicz sobie calkowite przelożenie modelu, policz drogę i zobaczysz że ten model powinien w zasadzie stać w miejscu :lol: Trzeba zastosować bardzo duże przelożenie ( czytaj male) . Bedzie to calkiem ciekawa nauka, prostą można spowolnić stosując skocznie lub inne ,,spowalniacze,,

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 12:09 am 

Moja wypowiedz niestety nie podziela entuzjazmu ktory widac powyzej. Odrazu pisze : klasa MT zeby byla jasnosc. Przecwiczylismy to (jazde na gladkim betonie) na finalach hpi challange. Na torze max 4 samochody (przewaznie 2-3) i tak bylo wystarczajaco niebezpiecznie. Wywrotka na asfalcie niesie ze soba znaczne ryzyko zniszczenia bloku silnika, jakos nie widze 10 monster truckow ktore startuja jednoczesnie w finale(znaczy widze do pierwszego zakretu ). Rowniez hopki i szybkie proste niosa ze soba spore zagrozenie bo 2 przytulajace sie od siebie mt stanowia duze prawdopodobienstwo dalekiego i wysokiego lotu. Pozwole sobie zauwazyc ze mt sunacy po asfalcie na dachu ma znaczny zasieg razenia i zero kontroli - waga max 6kg . Druga sprawa to opony do bagusa da sie kupic opony z felgami w cenie ~ 150pln za komplet, komplet opon do mt to jakies minimum 200pln - 250pln(opony on road). Opony typu bow-tie proline albo dirt-bonz z hpi = 2 komplety na zawody (na eliminacje i na fianly = $$$) Wyscig taki napewno bylby odmienny interesujacy i wciagajacy ale mt sa w teren a nie do jazdy on road. Dlatego moje zdanie w tym temacie brzmi jw czyli niebardzo.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 1:11 am 

Podzielam zdanie Jana, on road to on road a nie off jestem przeciwny.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 9:33 am 

otrzymałem maila od jednego z uczestnikow zawodow na asfalcie
(http://www.rcamk.cz/osminy-foto.php?offset=9) ,strat sprzetowych nie było tzn powaznych i jezeli beda mieli czas przyjezdzaja .A były to zawody rangi eliminacji .tor kłodzki jest dosc szeroki i jest mozliwosc poszerzenia go jezeli zajdzie taka potrzeba wezami.W lankstrum na hali
jechało 12 modeli w grupie.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 9:37 am 

Oboje macie rację, przypomnijcie mi tylko czy byliście w ubieglym sezonie na off-road w Nowym Sączu i czy będziecie w tym roku.
Jest to pomysl na jedną imprezę , nie na sezon.
Jedyna różnica polegalaby na równej nawierzchnii.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 9:54 am 

A tam Hansio nie przesadzaj zalozysz wahacze alu i skosisz pare truggusow :D

Jezeli mialy by sie odbyc takie zawody to tylko i wylacznie bez zadnych hopek i utrudnien zeby bylo jak najmniej powodow do stluczek. Ja sobie jezdzilem w murowanej po torze asfaltowym reviakiem na kolach do asfaltu, przyczepnosc mialem fajna i ciekawie sie jezdzilo, ale tak jak Jan napisal pomnozyc MT x 10 i mamy wyscig destruction derby.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 10:09 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Tak , masz racje z tą prędkością maksymalną. Przelicz sobie calkowite przelożenie modelu, policz drogę i zobaczysz że ten model powinien w zasadzie stać w miejscu :lol: Trzeba zastosować bardzo duże przelożenie ( czytaj male) . Bedzie to calkiem ciekawa nauka, prostą można spowolnić stosując skocznie lub inne ,,spowalniacze,,

Arturo,
nie zauważyłem, zeby te modele kijem popychali :lol:
To raz, a dwa jak bym był za tym żeby spowolnić to przeniósł bym się do innej klasy :D :D :D
Sam pisałeś wcześniej że przydała by się szybka prosta aby pokazać performance modeli...

PS: w tym filmiku to jest pewna podpowiedź dla Kolegów i Koleżanek z Murowanej - chodzi o prostą.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 10:28 am 

Jakub Mazur napisał(a):
AJezeli mialy by sie odbyc takie zawody to tylko i wylacznie bez zadnych hopek i utrudnien zeby bylo jak najmniej powodow do stluczek.

tu sie zgadzam...a jezeli chodzi o klase MT to oni moga miec nieco gorzej z przygotowaniem modelu na asfalt, niz my, wiec sprawe trzeba dobrze przemyslec.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 11:18 am 

A mi sie wydaje, ze tu chodzi o zabawe.
Ja bym wystartowal na zwyklych savagowskich oponach z 3.5
Jezeli ktos nie bedzie chcial wydawac 200 zł na nowe opony jego sprawa
Moze zacznijmy sie scigac na zwyklych oponach od savaga 25 (najtanszych). Wtedy beda wyrownane szanse.
Tak samo w przypadku ( ogolnie) traxxasa, czy LST, czy OFNA.

Decyzja nalezy do Was!

EDIT: chodzi mi o wyscig na asfalcie

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 11:21 am 

Dasiek napisał(a):
A mi sie wydaje, ze tu chodzi o zabawe.
Ja bym wystartowal na zwyklych savagowskich oponach z 3.5
Jezeli ktos nie bedzie chcial wydawac 200 zł na nowe opony jego sprawa
Moze zacznijmy sie scigac na zwyklych oponach od savaga 25 (najtanszych). Wtedy beda wyrownane szanse.
Tak samo w przypadku ( ogolnie) traxxasa, czy LST, czy OFNA.

Decyzja nalezy do Was!

EDIT: chodzi mi o wyscig na asfalcie

no tak, ale jak ktos zrobił to co ja, czyli kupil odrazu sava 4,6, to nie ma opon z 25 a dirt bonzow napewno nie wystawi na asfalt

pozatym, jak juz kupic nowe opony, to chyba lepiej troszke dolozyc i miec normalne na asfalt, niz kupic taniej normalne od sava i rozwalic po 10min jazdy na asfalcie.

kto placi taniej, placi 2 razy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 3:18 pm 

Zawody na asfalcie byłyby na zakonczenie sezonu letniego traktowane jako wolne zawody lub gp.Tak jak Nowym Saczu koczymy sezon onroad
Dlatego mamy troche czasu dziekuje za wasze opinie .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona