Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 6:11 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 1:08 pm 

byro napisał(a):
Po trzecie. Jesli jestes pewien, ze model zepsul sie nie z twojej winy, zawsze mozesz zalatwic sprawe przez przepis "Niezgodnosc towaru z umowa". Nawet po przekroczeniu terminu gwarancji. W tym wypadku mozesz chciec naprawy lub wymiany na nowy. Dopiero po tym mozesz zadac zwrotu pieniedzy.

możesz coś więcej napisać o tej opcji?
interesujące to jest

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 1:45 pm 

Jest to mozliwosc reklamacji dawana konsumentowi przez polskie prawo. Jest to zapisane w ustawie o ochronie konsumenta
http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_kons ... /#pytanie4

Tutaj mozesz poczytac o tym. Na tej stronie mozesz rowniez poszukac odpowiednich aktow prawnych. Kiedys je mialem w domu. Jakbym je znalazl to bym je podal, ale....

Ta mozliwosc to nic innego jak dawna rekojmia. Zmieniono po prostu zasady i nazwy. Takie pojecie (rekojmia) jest stosowane w przypadku firm i przedsiebiorstw.

Takie rzeczy ucza teraz w szkole sredniej na lekcji "Podstawy przedsiebiorczosci" to wiem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 7:10 pm 

Ludzie jakie jaja!!!!!!!!!! To hpi to głupia firma dzisiaj mi gosc powiedzial ze owszem moge im wyslac model oni zrobia ekspertyze jakas i zdecyduja czyja to wina. Ale najlepsze jest to ze gosc powiedzial mi dzisiaj ze to nie wina silnika co powiedzial zupelnie inaczej wczoraj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zalozyl z gory, ze nie przyjma mi go ze jeszcze nigdy nie przyjeli nikomu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I gosc mi powiedzial zebym sie zapytal jakiegos modelarza ktory sie zna na silnikach i powiedzial mi czyja to wina KPINA co im to da ze ktos stwierdzi ze to wina silnika jak i tak zdecyduja ze to wina moja i powiedzial ze zatarlem silnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No szok forumowicze pomocy!!!!!!!!!!!!!!!! Zaraz mnie jasna cholera trafi!!!!!!!!!!!!!!!

gg 5001433

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 8:46 pm 

ja tam bym nawet sie nie nastawial na twoim miejscu ze ci go wymienia to bylo do przewidzenia ze powiedza ze to twoja wina bo zle go np dotarles mi silnik poszedl w moim modelu ( ale nie hpi ) mial ok miesiac i pado lozysko a za lozyskiem glowica tlok dziura w bloku silnika byla wielkosci dwoch kulek od lozyska i odrazu wiedzialem ze powiedza ze to z mojej winy dlatego nie chcialem zeby pozniej mnie denerwowali tym ze powiedza ze to z mojej winy dlatego to zostawilem trza zalatwic nowy silnik

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 9:24 pm 

Chevy napisał(a):
ja tam bym nawet sie nie nastawial na twoim miejscu ze ci go wymienia to bylo do przewidzenia ze powiedza ze to twoja wina bo zle go np dotarles mi silnik poszedl w moim modelu ( ale nie hpi ) mial ok miesiac i pado lozysko a za lozyskiem glowica tlok dziura w bloku silnika byla wielkosci dwoch kulek od lozyska i odrazu wiedzialem ze powiedza ze to z mojej winy dlatego nie chcialem zeby pozniej mnie denerwowali tym ze powiedza ze to z mojej winy dlatego to zostawilem trza zalatwic nowy silnik

chevy. akurat w Twoim wypadku najprawdopodobniej reklamacja zostałaby uznana.
nie wiem jakiej firmy miałeś silnik, ale gdy w moim HPI T-15 padło po miesiącu wewnętrzne łożysko, rozsypało sie i narobiło szkód. bez najmniejszych dąsów dostałem od HPI nowe łożysko, zestaw naprawczy(tłok, cylinder, korbowód) i głowicę.

łożysko nie ma prawa sie rozsypać po miesiącu chyba że jest wadliwe. albo zardzewieje.

także jesli masz jeszcze co reklamować to nie czekaj i reklamuj. silnik nie kosztuje 5zł żeby sobie to tak odpuszczać.

a Tobie new radzę poprosić o pomoc doświadczonego modelarza jak będziesz drugi raz docierać silnik. chyba że nie będziesz, bo jak pisałeś Ci sie odechciało.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 9:44 pm 

do Darka Stefanowicza: Wiesz new docierał silnik z forrestem a ja myśle że on jest doświadczony dotarł swój silnik w rs 4 o ile sie nie myle dotarł silnik w savie 25 a ja później miałem sava i bez problemów chodził więc wina fabryczna i HPI powinno uznać to na gwarancij

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 9:40 am 

Bartłomiej Skwara napisał(a):
do Darka Stefanowicza: Wiesz new docierał silnik z forrestem a ja myśle że on jest doświadczony dotarł swój silnik w rs 4 o ile sie nie myle dotarł silnik w savie 25 a ja później miałem sava i bez problemów chodził więc wina fabryczna i HPI powinno uznać to na gwarancij

ale on pisze ze silnik przy pierwszym baku mial 40 stopni a przy trzecim 86 stopni a silnik ma byc dociarany powyzej 90 stopni to wiec nie sadze zeby tak dobrze docieral silniki

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 11:12 am 

bo zaczelismy 3 bak i chwile pochodzil to pewnie by temperatura podrosla znacznie. A co do HPI to oni w czwartek mi powiedzieli ze to wina sielnika na bank a wczoraj ze moja no tu cos nie gra nie sadzicie??i jeszcze jedno jakim cudem sie mogl silnik zatrzec skoro oleju bylo wpierony i bylo robione dokladnie z zaleceniami producenta i tak jak pisze poprzednik FORREST jest doswiadczony w te sprawy dotar silnikow od rs 4 mnustwo i zaden nie padl i jak silnik sie zaciera to pada crankshaft i czpien laczacy do z tlokiem wali mi o blok silnika i szczerbi sie tlok?? Nosz ludzie w takie sciemy od HPI nie uwierze!!!!!!!!!!!

gg 5001433

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 11:35 am 

Chevy napisał(a):
Bartłomiej Skwara napisał(a):

ale on pisze ze silnik przy pierwszym baku mial 40 stopni a przy trzecim 86 stopni a silnik ma byc dociarany powyzej 90 stopni to wiec nie sadze zeby tak dobrze docieral silniki
wiesz ja też w savie jak docierałem miałem nawet mniej 60'c i wszystko gra sav jeździ jak powinien więc ja myśle że to wina silnika nie docierania a pozatym silnik nie miał obciążenia to mógł spokojnie pracować jak miał powyżej 80'c

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 4:32 pm 

no to tobie sie udalo a jemu nie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 4:38 pm 

new napisał(a):
bo zaczelismy 3 bak i chwile pochodzil to pewnie by temperatura podrosla znacznie. A co do HPI to oni w czwartek mi powiedzieli ze to wina sielnika na bank a wczoraj ze moja no tu cos nie gra nie sadzicie??i jeszcze jedno jakim cudem sie mogl silnik zatrzec skoro oleju bylo wpierony i bylo robione dokladnie z zaleceniami producenta i tak jak pisze poprzednik FORREST jest doswiadczony w te sprawy dotar silnikow od rs 4 mnustwo i zaden nie padl i jak silnik sie zaciera to pada crankshaft i czpien laczacy do z tlokiem wali mi o blok silnika i szczerbi sie tlok?? Nosz ludzie w takie sciemy od HPI nie uwierze!!!!!!!!!!!

ja osobscie do hpi nic nie mam , a jak myslisz co sie moglo stac ze ci sie silnik zepsuł ? i po co te 3 baczki z kolami do gory bylo normalnie zalozyc bude i co pare sekund dodawac minimalnie gazu u marcina jasinskiego jest przetlumaczone docieranie siulnika wedlug traxxasa ja tym sie kierowalem i dotarl sie bdb temp byla 100 stopni a jak miales 40 stopni to bylo zalozyc bude i wlasnie co pare sekund dodawac gazu oczywiscie lekko i w tedy zaloze sie ze nie mial bys 40 stopni

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 6:21 pm 

jak co sie moglo stac?? Felerny model zrobili i nie byla to wina docierania chcecie powiedziec ze takie uszkodzenia powstaja z winy zlego docierania??? To dlaczego jak dzwonilem poraz pierwszy do hpi to powiedzieli ze to wina silnika a jak zaczolem sie domagac na nastepny dzien gwarancji powiedzieli ze moja??? Dla was to normalne?? Bo dla mnie NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gg 5001433

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 7:51 pm 

Niech zgadnę, przeczytali ten wątek?

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 8:02 pm 

mozliwe bo Festiwal Modelarstwa to chyba oni. I teraz wiedza ze nie maja racji ze to wina silnika i nie chce sie przyznac!!!!!!!!

gg 5001433

Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2006 8:50 pm 

Dlatego trzeba przekonać forumowicza Festiwal Modelarstwa aby uwzględnił gwarancje NEW, bo przecierz docierał tak jak w instrukcji (wszyscy wiedza że tak HPI pisze w instrukcji).Skoro na poczatku potwierdził ktos z HPI że to wina silnika , to dlaczego teraz trak nie jest, co żle docierał czy co ??? A może na serio przeczytali ten wątek :D . Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona