Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 2:33 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Czy jesteś za tym, by przyjety został system ostrzeżeń i opcja "Zgłoś"?
Tak, uważam ze jest to potrzebne 39%  39%  [ 18 ]
Nie, uważam ze jest to niepotzrebne 61%  61%  [ 28 ]
Liczba głosów : 46
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 6:59 pm 

Bugi napisał(a):
System ostrzezen oraz opcja "Zglos" to jestCHORE moze cenzure wprowadzic i cenzorów.....ludzie pogieło was całkiem z takim systemem, gorzej niz za komuny :!: :!: :!: :!:

Ten system ostrzeżeń nie ma na celu wprowadzania cenzury na forum. Nikt nie zamierza zmieniać treści postów za innych. To ma polegać na tym, że jeżeli ktoś zachowa się nieodpowiednio to dostanie ostrzeżenie i na przyszłość nie będzie popełniał podobnych błędów.
Też mówicie że to jest niepotrzebne. Na wielu innych forach te systemy istnieją, działają i przynoszą skutki, a urzytkownikom to nie przeszkadza(przynajmniej tym którzy zachowują się wporządku wobec innych)a na forach panuje pożądek.
Takie jest moje zdanie na ten temat.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 8:58 pm 

Moim zdaniem to wiele nie zmieni a nawet poniekąd pogorszy sytuację...ale moderatorów i administratorów :idea:
Czytając to już sobie wyobrażam zapchane ich skrzynki :] pozatym takie tematy - jedna prosta rada - gdzieś dawno temu Rafał mówił o czymś takim że:
"forumowicz moze zwrócić początkującemu KULTURARNIE uwagę ze temat już był, itp."

Nie łatwiej tak postępować? albo już iść na rękę i dawać im linki do tematów.

Bo sam każdy był nowicjuszem i chyba nie każdy lubił gdy ktoś odpowiada mu na pytanie w sposób taki: "weź użyj opcji szukaj" lub inaczej móiwąc w sposób hamski :]

Mi to obojętnie wprawdzie mówiąc...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 9:24 pm 

Pytam sie jaka jest istota forum?

Zawsze wydawalo mi sie ze wzajemna pomoc.
Niesety nie kazdy kto "1" raz podejdzie do komp, wejdzie na jakies forum wie co to jest netykieta i jak sie uzywa denego forum - taka osobe trzeba poinstruowac, a nie od razu walic po oczach ostrzezeniami i banami.

PS. Takich "systemow" ostrzegania nie spotakalem na zadnym dojzalym forum, co najwyzej na takich gdzie przewaga to malolaty (bez obrazy).

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 10:16 pm 

andropow , jesli chodzi o pozadne forum to bardzo dobry regulamin oraz taki sysyem ostrzezen jak i opcja zglos panuje na najleprzym forum dotyczacym overcklokingu www.forum.tweak.pl , tam nie ma czegos takiego jak powtarzane teamty , nie ma klotni , nie ma syfu w tematach , sa czyszczone tematy z niepotrzebnych smieci gdy przykladowy temat ma 100 stron a 50% to zwykle niczemu nie trzymajace sie rozmowe userow , ostrzezenia sa po to aby nie robic nie potrzebnego balaganu oraz forum bylo bardzo czytelene i latwe dla wlasnie osob poczatkujacych przegladanie oraz czytanie forum , dzieki tweakowi wiem jak nalezy sie zachowywac na forum i wiem jak trzymac pozadek , jak juz wczesniej pisalem nie chce wprowadzic cenzury tak jak niektorzy zle zrozumieli to tylko dlatego ze nie potrafia czytac ze zrozumieniem , chce poproastu aby w dzialach o wzmozonym "ruchu" bylo cos takiego bo wlasnie do tych dzialow maja dostem nowi uzytkownicy , chcialbym tez wprowadzic kilka udogodnien na forum ale to juz rozmowa na inny temat i nie na ten czas

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 3:14 am 

Tak jest Her Oberlojtnant.

Albo bedzie to forum "silnej" reki o ktory piszesz, albo bedzie to "normalne" forum, w ktorym uzytkownik nie dostanie na przywitanie 10% za powtorny post i kolejne 10% za post "dlaczego".
Jakos wydaje mi sie, ze wrowadzanie takich regol zalezy od zachowania ludzi na forum (ich kultury osobistej i poszanowania) bardzo przykro mi, ze na forum o podkrecaniu byl taki poziom, ze trzeba bylo wprowadzic takie restrykcjie.
Tu nie ma paru tysiecy aktywnych uzytkownikow, "aktywni" zazwyczaj sie nawzajem znaja, czy to przez zawody/spotkania, czy to przez "staz" w tym sporcie.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 10:42 am 

Ja swoje zdanie na ten temat już wyraziłem, więc wycofuje się z dyskusji, aje nie zgodze się z tym co napisał andropow:
andropow napisał(a):
Pytam sie jaka jest istota forum?

Zawsze wydawalo mi sie ze wzajemna pomoc.
Niesety nie kazdy kto "1" raz podejdzie do komp, wejdzie na jakies forum wie co to jest netykieta i jak sie uzywa denego forum - taka osobe trzeba poinstruowac, a nie od razu walic po oczach ostrzezeniami i banami.

PS. Takich "systemow" ostrzegania nie spotakalem na zadnym dojzalym forum, co najwyzej na takich gdzie przewaga to malolaty (bez obrazy).

Nikt nowicjuszy nie zamierza obsypywać ostrzeżeniami i banami. Chyba nigdy nie byłeś na forum gdzie działa taki system i nie wiesz jak to działa.
A zdanie że nie spotkałeś systemów na dojrzałych forach jest śmieszne, bo takie systemy są na prawie każdym dojrzałym forum.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 10:58 am 

dokladnie tak jak pisze Feniks, kazde bardzo duze i szanowane forum posiada takie systemy i bardzo scisly regulamin, i nie chodzi o to by 1 leprzemu noobowi dac % za to ze napisal 1 glupiego posta, taki sysyem ma na celu wylapywanie takich userow ktorzy robia to notorycznie pomimo upomnien moda, ja nie chce dawac na dziendobry kary i bany, ludzie czytajcie ze zrozumieniem i wszystko bedzie jasne ...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 11:18 am 

Coraz bardziej przekonuję się do większych restrykcji. Tyle razy mówi się o poprawnym redagowaniu tematów, o podstawowych błędach, o głupich skrótach, krótko mówiąc o przestrzeganiu regulaminów. Wszystko jak "grochem o ścianę". Nastał chyba moment, w którym należy skończyć z "bezstresowym wychowaniem". Koniec pobłażania! Moderatorzy do pracy!

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 11:23 am 

ale to forum nie jest tak duże jak tweak. Oni mogą sobie na to pozwolić - mają ponad 50 000 zarejestrowanych użytkowników, u nas jest zaledwie 2000, jeśli by sie wprowadzilo na tym forum tak surowe zasady, duzo nowicjuszy i nie tylko byloby zbanowanych a nowi by się zniechęcali, jestem przeciw. Popieram jednak to co napisał Bonawentura, po co upominać i sie prosić, od razu temat do kosza i wiadomość na skrzyneczke.

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 11:33 am 

Robert poruszyl jedna z wazniejszych kwestji - kwestje skali, czego ani VerB, ani Fenik nie potrafili wyczytac z mojego poprzedniego postu.

polecam jakakolwiek ksiazke do zarzadzania i moze jeszcze do prawa, moze co niektorych oswieci.
EOT

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 11:56 am 

Powiedz mi co z tego że mamy 2000 użytkowników, a tweak 50000??
Ten system nie będzie miał na celu banowania nowych użytkowników, to nie będzie miało na celu z tych 2000 zrobienia 1500!! To że inne fora mają więcej użytkowników znaczy że mogą sobie pozwolić na utrzymanie pożądku, a na mniejszych forach może panować bałagan?? Chyba nie... Więc powiedz mi ile nasze forum musi mieć użytkowników, żeby można było wprowadzić takie coś?? Bonawntura zrozumiał doskonale przeznaczenie tego systemu. On nie jest po to żeby wyrzucać użytkowników z forum, tylko po to żeby nowi uczyli się czego nie robić, aby nie łamać zasad panujących na forum.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 12:06 pm 

Od siebie dodam że jeżeli forum te miało by być takie jak tweaka to by była JEDNA WIELKA NUDA Tutaj bo hobby jakim jest RC jest bardziej rozległe w tematyce różnych działów od komputerów !!, zresztą andropow wcześniej to napisał ale inaczej to opisując.. Ludzie wejdźcie sobie na forum największego w polsce o tematyce Audio pana Lukara i zobaczycie jaki tam jest dopiero motłoch a i tak z funkcji szukaj dowiecie się wszystkiego co każdego interesuje. To że jest to największe forum nie znaczy że ma być jak na forum tweaka i jakoś tam nikt nie narzeka gdzie średnio na forum jest ponad 50 osób w każdej minucie..

Ale nie powiem Pewne zmiany się przydadzą

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 2:20 pm 

Zmiany są potrzebne ale nie tędy droga ;)

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 2:54 pm 

Miałem się już wycofać z dyskusji, ale nie moge. Keczus może i masz racje że nie tędy droga, ale skoro nie tak, to jak?? Można zostawić to tak jak jest, ale sami wiecie że nie za ciekawie to wygląda. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł niech śmiało pisze. Ja popieram system proponowany w tym temacie, ponieważ na wszystkich forach na których się udzielam takie coś istnieje, a mi to w żaden sposób nie przeszkadza.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 2:55 pm 

Keczus_16 napisał(a):
Zmiany są potrzebne ale nie tędy droga ;)

wszedzie gdzie masz nic do dodania zabierasz glos , wszedzie widze niepotrzebne posty z twojej strony , lepiej by bylo zebys zabieral glos wtedy gdy masz cos do dodania lub jestes pewien tego co chcesz napisac ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona