Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 12:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 1:11 am 

UWAGA! Osoby wrażliwe, przed lekturą, proszone są aby usiadły lub wzięły partnerkę/partnera za rękę.... sceny drastyczne...

W zeszłą niedzielę zapowiadałem, że pójdę składać reklamację na silnik... i tak zrobiłem... w poniedziałek urwałem się wcześniej z roboty i udałem na Plac Konstytucji do przedstawiciela Conrada na Polskę firmy AJM Partner Conrad Electronic sp. z o.o.... na miejscu opowiedziałem swoją historię i rozłożyłem na ladzie silnik w atomach oraz corpus delicti – kwadratowe kulki i szatkowany wianuszek z łożyska... zdziwienie personelu było przeogromne... powiem krótko, kopary im opadły... gdy się wszyscy pozbierali sympatyczna Pani (chyba kierowniczka) stwierdziła: no cóż... trzeba panu nowy samochód zamówić... ja mówię, że w sumie samym nowym silnikiem bym się zadowolił.. na co padło: to pan się zastanowi czy silnik czy cały model... w piątek się skontaktujemy....

Do środy się zastanawiałem czy aby to nie było z mojej strony naciąganie firmy jeśli padł mi tylko silnik a wymieniał bym cały model.... ale na wszelki słuczaj doprowadziłem go do stanu prawie oryginalnego... prawie, dlatego, ze bez pojemnika na elektronikę bo niestety trochę go zmasakrowałem... spakowałem do pudełka...

Dziś (czwartek) rano przed pracą coś mnie tchnęło i zabrałem paczkę ze sobą..... tyram sobie spokojnie i o 13 z minutami telefon przerywa monotonię pracy... tak... dzwonią ze sklepu, że właśnie przyszła paczka dla mnie.... mało z krzesła nie spadłem z wrażenia.... koledze powiedziałem, ze jak by co to poszedłem na miche, wskoczyłem do fury i minutaosiem byłem w sklepie..... ucieszyli się, że mam całe podwozie przy sobie bo akurat kolega który się na takich sprawach zna zachorował... dali mi śrubokręty, przełożyłem pojemniczek... dodatkowo dostałem nowy filtr powietrza i przewody paliwowe.... podbili mi na paragonie nową datę i zostawili na pamiątkę gruz z łożyska... miło, szybko, sprawnie... jestem pod wrażeniem sposobu, a co najważniejsze czasu (4dni robocze), załatwienia mojej reklamacji...
istnieje duże prawdopodobieństwo, że jeszcze coś w tym sklepie kupie... myślę o serwach mini do Wicherka, są w dobrej cenie... pakiety akku też w atrakcyjnych cenach... gotowe z grubymi kablami i wtyczkami Tamyia... pewnie na Allegro znalazło by się taniej ale ja jestem starego pokolenia, że jak nie pomacam to nie kupie... no i gwarancja....

I tak oto powstał Happy End dla wątku „no to sobie pojeździłem”

Pozdrawiam

PS: ma już wypalony jeden baczek z kołami w powietrzu....
PSS: dzieki dla tych co trzymali kciuki... nic specjalnie nie pisałem, o postepach w sprawie, żeby nie zapeszyć...

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 2:33 am 

Gratulacje :) , jestem mile zaskoczony takim rozwojem sprawy a własciwie to jej zakończeniem.

PS To na pewno było w Polsce ?? :) :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 10:25 am 

no to ja napisze swoja historie jak sie wszystko rozstrzygnie z regulatorem ktory mi sie spalil z niewiadomo jakich przyczyn :/ Zostal juz przez ROJNE wyslany do producenta. Prosze o trzymanie kciukow bo 330zl nie chcial bym stracic. AMEN

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 10:40 am 

Forrest napisał(a):
Gratulacje :) , jestem mile zaskoczony takim rozwojem sprawy a własciwie to jej zakończeniem.

PS To na pewno było w Polsce ?? :) :)

no w naszym pieknym kraju.... dziwne, nie?? :D

tak poprostu powinno byc... tylko, ze przez kilkadziesiąt lat zostalismy przyzwyczajeni do uzerania sie ze wszystkim i wszystkimi i takie pozytywne reakcje i załatwianie spraw sa dla nas czyms niebywałym...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 11:25 am 

mi raz wymienieli model ale nie w polsce tylko w usa cale opony zdarte silnik ledwo dyszal on way padl a on poprostu wymienil mi caly model tylko bude moja zostawlil bo chcialem model mial 4 dni

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 2:12 pm 

W Conradzie kupowałem regulator elektroniczny. Zmówiłem nizszy model, z Niemiec przysłali wyższy. Okazało się, że tamtego nizszego juz nie mają w swojej ofercie, mimo że na stronie był. I co zrobiła Pani z Conrada, sprzedała wyzszy model w cenie tańszego :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 2:14 pm 

tak sobie czytam o tym conradzie, co wy tutaj piszecie i dochodze do wniosku, że coś tu jest nie tak... to wygląda jakby firma plajtowała i wyrzucała po taniosze to co w magazynach zostało :) Bo z reguły takie sytuacje nie wyglądają zbyt realnie w polskiej rzeczywistosci :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 3:07 pm 

Nie sądzę żeby tak było, wejdź sobie na niemiecką stronę conrada i tam masz dużo modeli i innych rzeczy, począwszy od czesci od tuningu, silników, karoserii. To co jest na tej stronce możesz zamawiać przez Conrada w Polsce. Jak jesteś w W-wie to odpadają Ci koszty przesyłki, bo odbierasz osobiście. W tym przypadku mi się opłaca, ceny przyzwoite i nie płace za przesyłkę, zawsze trochę grosza zostaje w kieszeni.
Myślę, że warto sie zainteresować przynajmniej tym co mieszkają w W-wie, a twierdza że w sklepach stacjonarnych jest drogo.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 4:21 pm 

a ja kupiłem swuj pierwszy model na targah w poznaniu w modelarni.pl była to podrubka t-max carson. po tym jak go dotarłem i zdążyłem pojeździć zauważyłem że nie zmienia na 2 bieg :? wykonałem telefon do pana z modelarni a on na to że trza ustawić. to sobie myśle że ok ustawie no i po trudach z ustawieniem udało sie ale jakimś cudem ta śrubka do regulacji sie odkręcała po rozebraniu skrzyni biegów 4 razy doszłem do wniosku że ustawie u dam kropelke farby żeby sie nie odkręcało. pomogło ale po jakimś czasie poszła ośka z tyłu i z przodu i wachacz też sie rozwalił i potem zębatka odbierająca (silnik ma 0.65konia :? ) oczywiśće wymieniłem wszystko na alu i sie zastanawiam czy czasem nie dać tego na gwarancje i powiedzieć żeby kase oddali :D :wink: dałem za niego 1400zł i jest to wielka poraszka :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 6:52 pm 

może ktoś mi poradzić czy ten model na gwarancje oddać czy co :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 6:58 pm 

Po pierwsze jest taka opcja jak Edytuj post, nie pisz dwóch pod rząd ;)

No i może to Ty zepsułeś, ten bieg? Coś wykombinowałeś :lol:

A jak jesteś pewnien że nie to albo może ktoś z twojego miasta się na tym zna, a jak nie to reklamuj.

Z ciekawości, T-Max to spalinowy model? Bo 1400 zł to dość sporo... Z aparaturą? No i podróbka :/

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 7:26 pm 

no tak t-max to model spalinowy

a co do skrzyni to nie ja popsułem tylko sie śrubka od regulacji wykręcała i przez co nie zmieniał biegu.

a pytam o tą gwarancje bo nie lubie tego modelu i chcem sie pozbyć go w łatwy sposub :twisted: 8) :D

i jeszcze jedno jaka jest szansa że zabiorą mi model i oddadzą kase :?:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 11:00 pm 

szatan1000 napisał(a):
no tak t-max to model spalinowy

a co do skrzyni to nie ja popsułem tylko sie śrubka od regulacji wykręcała i przez co nie zmieniał biegu.

a pytam o tą gwarancje bo nie lubie tego modelu i chcem sie pozbyć go w łatwy sposub :twisted: 8) :D

i jeszcze jedno jaka jest szansa że zabiorą mi model i oddadzą kase :?:

przeczytaj uważnie warunki gwarancji, jeśli jest tam cos o niepodobaniu sie modelu to wysyłaj

PostNapisane: Pt sty 27, 2006 11:01 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):
UWAGA! Osoby wrażliwe, przed lekturą, proszone są aby usiadły lub wzięły partnerkę/partnera za rękę.... sceny drastyczne...

świat się zmienia ... i to chyba na lepsze

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 11:08 pm 

I takich sklepów jest coraz więcej.

Trzeba to oblać :lol: :lol: :lol: :lol:

(to był żart)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona