Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 6:13 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 9:42 am 

Ehh...
Cytuj:
Najważniejsze w zime to tak docierać żeby silnik nie był za zimny czyli unikać temp. poniżej 80C i powyżej 131C

Jak silnik jest za zimny to zakryć czymś-proste
Ale gdy silnik zaczyna przekraczać dozwoloną temperature to co? Wzbogacić mieszanke, zgasić, czy wyjść na dwór żeby sam sie ochłodził?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 9:46 am 

Docieraj w domu, najlepiej tuz przy otwartym oknie. Tylko nie nachylaj sie gdzies nad silnikiem, przy spalinach bo oczy strasznie pieka. Kiedy w domu dodajesz gazu to juz po 10min jest okropnie. Ale jak tylko sobie pyrka to nie jest zle ;)

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 10:13 am 

Piotrek-krk napisał(a):
Docieraj w domu, najlepiej tuz przy otwartym oknie. Tylko nie nachylaj sie gdzies nad silnikiem, przy spalinach bo oczy strasznie pieka. Kiedy w domu dodajesz gazu to juz po 10min jest okropnie. Ale jak tylko sobie pyrka to nie jest zle ;)

Mama już zapowiedziała, że nie zgadza się żebym go odpalił w domu, nawet w piwnicy. Więc zostaje warsztat. Swoją drogą do czego może prowadzić przebywanie wśród spalin (znowu mama 8) ).

Drodzy moderatorzy: Prosze nie zamykac wątku za małe odejście od tematu. W pewnym sensie właściciel (szczególnie świeży) pojazdu też się dociera. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 10:16 am 

Jesli sie nie zgadza to docieraj gdzies na zewnatrz - ja w domu docieralem na 3 baczkach a reszte na zewnatrz.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 10:43 am 

Potrek, nie wciskaj młodym modelarzom takich głupot (już jedną z tego co wiem wcisnołeś, dziś czytałem na forum), w żadnym wypadku nie odpalaj silnika w domu. Nawet jak wół napisane jest to w instrukcji i napewno nie jest to napisane dla czyjegoś widzi mi się. Z tego co wiem kontat ze spalinami może spowodować ślepotę, ale może także i inne dolegliwości. Nie stanie się oczywiscie po jednym razie, ale jeśli można lepiej unikać kontaktu. Najpierw kup model, a może wtedy przyjdzie ciepła wiosna i nie będziesz już miał problemu gdzie docierać.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Ostatnio edytowano N sty 22, 2006 11:05 am przez Gieroll, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 10:45 am 

Gieroll napisał(a):
Potrek, nie wciskaj młodym modelarzom takich głupot (już jedną z tego co wiem wcisnołeś, dziś czytałem na forum), w żadnym wypadku nie odpalaj silnika w domu. Nawet jak wół napisane jest to w instrukcji i napewno nie jest to napisane dlal czyjegoś widzi mi się. Z tego co wiem kontat ze spalinami może spowodować ślepotę, ale może także i inne dolegliwości. Nie stanie się oczywiscie po jednym razie, ale jeśli można lepiej unikać kontaktu. Najpierw kup model, a może wtedy przyjdzie ciepła wiosna i nie będziesz już miał problemu gdzie docierać.

Nie wciskam glupot. Robilem tak i wiem. Bylo OK.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 10:47 am 

Ok , Ty robiłeś, a to nie znaczy że było OK, bo głupio przez hobby stracić zdrowie. (czytaj instrukcje)

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 10:52 am 

Piotrek-krk napisał(a):

Piotrek jest najbardziej doświadczonym modelarzem na tym forum i on wie najlepiej :lol:

Myślę że przydałby ci się jeszcze jeden ban tak na przemyślenie :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 10:58 am 

Piotrek-krk napisał(a):

zajrzyj do instrukcji

tu jest wyraźnie napisane o skutach takich pomysłów

nie bądź madrzejszy i radź tego innym

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 1:20 pm 

Dobrze po co ta (ostrzejsza) wymiana uwag. Tylko, że na zewnątrz jest -15, wy opisujecie przypadki gdzie było -4. Czy taka różnica temperatur coś zmienia? Na czas docierania ustwia się bogatą miesznkę, ale na której śrubie? Czy gdy model "pryka" zbiorniki bez jazdy to paliwo dolewamy gasząc silnik, czy przeciwnie?
Wykręcając śrubke (odwrotnie jak wskazówki zegara) wzbogacamy mieszanke?

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 2:51 pm 

Na czas docierania nie baw sie lepiej śrubkami, model fabrycznie jest ustawiony na docieranie. Mieszankę ustawiamy na śrubie High Speed Nedle(HSN), to ta obok wężyka od paliwa. Wykręcając ją dodasz mu mieszanki, a wkręcając zubożysz. Nie włączaj radia przy docieraniu to tak na marginesie.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 3:08 pm 

Piotrek-krk napisał(a):
Gieroll napisał(a):
Potrek, nie wciskaj młodym modelarzom takich głupot (już jedną z tego co wiem wcisnołeś, dziś czytałem na forum), w żadnym wypadku nie odpalaj silnika w domu. Nawet jak wół napisane jest to w instrukcji i napewno nie jest to napisane dlal czyjegoś widzi mi się. Z tego co wiem kontat ze spalinami może spowodować ślepotę, ale może także i inne dolegliwości. Nie stanie się oczywiscie po jednym razie, ale jeśli można lepiej unikać kontaktu. Najpierw kup model, a może wtedy przyjdzie ciepła wiosna i nie będziesz już miał problemu gdzie docierać.

A jednak, spaliny w Twoim przypadku spowodowały niewyobrażalną głupotę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :lol:

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 3:39 pm 

Nie chce nic mowic ale pewna osoba ktora mnie tu krytykowala, sama ze mna rozmawiala, pomagala uruchomic i wiedziala ze robie to w domu. Ani slowa zlego nie powiedziala, teraz sie Jej to nie podoba?

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 11:12 pm 

Piotrek-krk napisał(a):
Nie chce nic mowic ale pewna osoba ktora mnie tu krytykowala, sama ze mna rozmawiala, pomagala uruchomic i wiedziala ze robie to w domu. Ani slowa zlego nie powiedziala, teraz sie Jej to nie podoba?

ale powiedz śmiało, nie krępuj się, to ja byłem. :)

Tylko, że mowa była o regulacji auta, a nie docieraniu, jest między tymi czynnościami chyba subtelna różnica.

Dostałeś instruktarz ustawień początkowych po tym jak rozregulowałeś w silniku wszystko co się.
Gdyby udało sie odpalić następną rzeczą, którą byś przeczytał było by "zgaś silnik".

Ostatnio edytowano N sty 22, 2006 11:19 pm przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 11:17 pm 

KubiB napisał(a):
Dobrze po co ta (ostrzejsza) wymiana uwag. Tylko, że na zewnątrz jest -15, wy opisujecie przypadki gdzie było -4. Czy taka różnica temperatur coś zmienia? Na czas docierania ustwia się bogatą miesznkę, ale na której śrubie? Czy gdy model "pryka" zbiorniki bez jazdy to paliwo dolewamy gasząc silnik, czy przeciwnie?
Wykręcając śrubke (odwrotnie jak wskazówki zegara) wzbogacamy mieszanke?

jeśli kupisz HPI to dostaniesz książeczkę, gdzie pismem jaskiniowym wyłożone jest wszystko jak co, czym i w którą stronę.
Dostaniesz też płytkę z filmem.
Jeśli jesteś niecierpliwy i chcesz już teraz wiedzieć na co się porywasz (czemu sie ani trochę nie dziwię, bo sam tez tak miałem) to proponuję
sronę z instrucjami wszystkiego z HPI
poczytaj sobie, jeśli czegoś nie zrozumiesz lub będzie niejasno przedstawione, to jak nie ja to reszta kolegów pospieszy z pomocą

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona